ایران، عربستان و نشانههای مثبت کاهش تنش در منطقه
سفیر ایران در کویت مجموعه تحولاتی که در حال رخ دادن است، نشانههای مثبتی را در کاهش تنشهای منطقهای القا میکند. اظهارات بن سلمان چه متاثر از تحولات داخلی آمریکا و تغییر قدرت در این کشور یا پیشرفت مذاکرات هستهای و یا تحولات میدانی یمن باشد، در هر صورت مثبت ارزیابی میشود.
محمد ایرانی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به سفر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه به قطر، عراق، عمان و کویت همزمان با مذاکرات هستهای، گفت: سفر وزیر امور خارجه به منطقه همزمان با مذاکرات وین به ریاست عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه حاکی از توجه دستگاه سیاست خارجی کشور به موضوعات منطقهای است.
سفیر ایران در کویت تصریح کرد: فارغ از نتایج سفر وزیر امور خارجه در حوزه روابط دوجانبه ایران با این کشورها، سفر ظریف در زمان مناسبی انجام شد و دستاوردهای خوبی برای دیپلماسی کشور به همراه خواهد داشت.
ایرانی، منطقه خلیج فارس را در دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی دارای اهمیت زیاد توصیف کرد و افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس از گذشته به دلیل ساختارهای سیاسی و حاکمیتی، روابط بسیار نزدیکی با غرب و آمریکا دارند و به همین دلیل همیشه نگران افزایش تنشهای احتمالی بین ایران و آمریکا بودهاند و این نگرانیها تاکنون ادامه داشته است.
وی گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس، امنیت کشورشان را متاثر از تنش میان ایران و آمریکا میبینند، بنابراین طبیعی است که از نزدیک شدن دیدگاههای کشورمان با مجموعه ۱+۴ و نهایتاً ۱+۵ استقبال میکنند.
این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه این دیدگاه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در رفتار آنها هم بازتاب دارد و عیان است، خاطرنشان کرد: کشورهای عربی علاقهمند هستند از نتایج آخرین وضعیت مذاکرات وین و بغداد مطلع شوند و از این نظر این سفر برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار بود.
نشانههای مثبتی از کاهش تنش بین عربستان و ایران دیده میشود
ایرانی، اظهارات اخیر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و استقبال او از کاهش تنشها و بهبود روابط با ایران را یادآور شد و افزود: مجموعه تحولاتی که در حال رخ دادن است، نشانههای مثبتی را در کاهش تنشهای منطقهای القا میکند. این اظهارات چه متاثر از تحولات داخلی آمریکا و تغییر قدرت در این کشور یا پیشرفت مذاکرات هستهای و یا تحولات میدانی یمن باشد، در هر صورت مثبت ارزیابی میشود.
سفیر ایران در کویت، پیشنهادهای مستمر ایران در طول سالهای گذشته برای کاهش تنش در خلیج فارس را یادآور شد و گفت: جمهوری اسلامی همیشه در طول این سالهایی که تنش با برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان بالا گرفته بود، همواره از حل و فصل اختلافات از طریق مذاکره و روشهای مسالمت آمیز استقبال کرده بود.
وی، عربستان را از کشورهای مهم و تاثیرگذار منطقه دانست و افزود: استمرار روند مذاکرات میتواند افقهای روشنتری را برای کشورهای منطقه ترسیم کند.
انتهای پیام