سه گزاره خبری در حیطه زنان و امیدهای انسانی فرارو
یادداشت زیر را كانال خبري شهيندخت مولاوردي، معاون زنان ریاست جمهوری به نقل از «کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران» منتشر کرده است:
✅در هفته ای که سپری شد از سوی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در یک برنامه عمومی با جوانان، سه گزاره خبری اعلام شد که قابل توجه بود و از منظر حقوق انسانی قابل تحلیل است:
✅گزاره اول: برابر بررسیهای انجام شده، اولویت مطالبات زنان بالای 18 سال به ترتیب رفع تبعیض، امنیت و حمایت حقوقی بوده است.
✅گزاره دوم: گزارش مسائل زنان ایران در 8 استان کشور تهیه شده است.
✅گزاره سوم: سند توان افزایی حمایت اجتماعی از زنان با مباشرت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال تدوین است و یکی از موضوعات مورد توجه سند مزبور رفع تبعیضهای در استخدام است.
✅یک لحظه درنگ:
در مورد گزاره اول، یافته اعلامی حائز اهمیت زیاد است چرا که در جامعه ما دیدگاههای متنوعی در مورد زنان و اولویتهای آنان از سوی طیف های مختلف فکری و سیاسی تاکنون اعلام شده که گاه دهها محور را دربرگرفته بی آنکه مشخص باشد واقعا خود زنان چه مواردی را مطالبه میکنند. اگر اعلام سه مورد یاد شده بر اساس بررسی میدانی دقیقی باشد، از حیث راهبردی تکلیف نظام را روشن می سازد که اولویت اقدامات خود را بر پاسخ دهی دقیق به این اولویتها متمرکز کند. البته از حیث نظری نمی توان کتمان کرد که هر یک از محورهای سه گانه یاد شده دهها مصداق را می توانند ذیل خود شامل شوند چرا که رفع تبعیض عرصه های مختلف را شامل می شود و همینطور امنیت وحمایت حقوقی شامل مصادیق متنوع می شود.
✅در مورد گزاره دوم نیز خبر مهمی است چرا که به طور مستند مسائل زنان در استانهای کشور وقتی به تفکیک تدوین شود برای برنامه ریزان ملی و استانی مشخص خواهد ساخت که بر اساس برداشت های انتزاعی تدابیر مختلف را طراحی و اجرا نکنند بلکه مبتنی بر نیازهای واقعی اقدام نمایند. گزارش مسائل زنان در استانهای مختلف کشور این امکان را فراهم خواهد ساخت که اشتراکات مطالبات و نیازهای همه استانها و نقاط متفاوت هر استان لحاظ شود و این آمایش کشوری مقدمه هر حرکت سنجیده برای ارتقای حقوق زنان در سراسر کشور است.
✅گزاره سوم نیز از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که اتخاذ تدابیر ملی برای توان افزایی حمایت اجتماعی از زنان و رفع تبعیضهای مختلف در حیطه های متنوع اجتماعی به ویژه کار و اشتغال از جمله مطالباتی است که سالهاست زنان بر آن تاکید دارند و از مشکلات مختلف در این زمینه گلایه داشته و خواهان عدالت هستند. نکته روش شناسی مهم در تدوین سند مزبور این است که دهها برنامه ریزی راهبردی کشورهای مختلف در این زمینه و اسناد متعدد موجود در سازمان بین المللی کار منابع مناسبی هستند که تدوین کنندگان را با تجربیات عقل بشری آشنا می سازند تا با لحاظ آنها و منطبق با مبانی فرهنگی و حقوقی جامعه ایران و اقتضائات ملی و محلی راهکارهای مناسب حمایت اجتماعی را تعبیه و در مسیر اجرا و عمل قرار دهند. قطعا در این حوزه نیازمند اصلاح برخی از مقررات موجود نیز هستیم که دولت باید ضمن تشخیص درست محل اشکال، لوایح اصلاحی را برای تقدیم به مجلس آماده سازد.
✅امید است تامین شاخصهای عادلانه زیست مناسب زنان و مردان جامعه ایران روز به روز سیر صعودی پیدا کند و زنان ومردان ایران دست به دست هم در تامین این هدف مطلوب همیاری نمایند.
انتهای پیام