راه حلهایی برای مشکلات رایج ماشینهای اداری در ادارهجات
امروزه دیگر لوازم دیجیتال و ماشینهای اداری به جز جدا نشدنی شرکتها تبدیل و نقش مهمی در سرعت بخشیدن به کارها و بالا بردن راندمان دارند. اما این وسایل هم که شامل پرینترها، دستگاه کپی، لپ تاپ و کامپیوترها و… هستند به دلیل استفاده و نگهداری نادرست، دچار مشکلات فراوانی میشوند. برخی از این مشکلات، به سادگی و بدون نیاز به تعمیرکار به سرعت قابل حل بوده و تاثیری روی جریان امور نمیگذارند. در آموزش صفر تا ۱۰۰ اتصال پرینتر به لپ تاپ برخی از مشکلات مربوط به ماشینهای اداری مانند لپ تاپ، پرینتر و مشکلات مرتبط با آن به خوبی توضیح داده شده که اطلاعات مفیدی در این زمینه هستند اما در ادامه این بحث به معرفی مشکلات رایج در ماشین های اداری در اداره جات پرداخته و راهحلهایی را برای رفع آنها خواهیم گفت.
ایرادات رایج لپ تاپ و کامپیوتر چیست؟
بدون شک بخش عمدهای از کار و فعالیت یک شرکت به لوازم دیجیتال آن، یعنی لپ تاپ و کامپیوتر بستگی دارد. با استفاده مداوم از این وسایل، طبیعی است که بعد از مدتی با مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری فراوانی روبرو شوند. برای رفع سریع این مشکلات، باید یک شناخت کلی نسبت به آنها داشت.
ظاهر شدن نقاط سبز روی مانیتور
ظاهر شدن نقاط سبز یا پیکسلهای ثابت روی صفحه نمایش، از مشکلات آزار دهندهای است که کاربران با آن روبرو میشوند. در این مشکل پیکسلهای سبز نمیتوانند، با سایر پیکسلهای سالم روشن شوند. معیوب شدن کارت گرافیک، خرابی مادر برد و یا حتی ایراد در کابل میتوانند از عوامل موثر در ظاهر شدن نقاط سبز روی مانیتور باشند.
برای رفع این مشکل لازم نیست به فکر تعویض دستگاه و یا حتی به دنبال تعمیرگاه باشید. فقط کافیست یک پارچه نرم برداشته و آن را به آرامی دور پیکسل مرده یا سبز بکشید. بعد از پیدا کردن پیکسل معیوب، آن را کمی فشار دهید و انگشت خود را برای دقایقی روی آن بگذارید تا روشن شود.
علت سروصدای زیاد کامپیوتر چیست؟
یکی از مشکلاتی که باعث نگرانی کاربران میشود، سروصدای زیاد کامپیوتر در حین کار است. این مشکل اغلب اوقات به دلیل پوشیده شدن فن با گرد و غبار و یا حتی شل و لق شدن محل قرارگیری این قطعه در کامپیوتر رخ میدهد. برای عیب یابی این مشکل باید فن را بررسی کرده و آن را از گرد و غبار پاک کرده و محل نصب آن را بررسی کنید. البته نشستن گرد و غبار و خاک، روی پردازنده و کیس نیز میتواند باعث کار کردن فن در دور تند و در نهایت باعث سروصدای ناهنجار دستگاه شود. در این بخش علاوه بر معرفی مشکلات رایج لپ تاپ و کامپیوتر، به راههایی جهت جلوگیری از تعویض زودهنگام لوازم دیجیتال هم اشاره کردیم، تا با صرف هزینهای اندک لپ تاپ و کامپیوتر را عیب یابی کنید.
معرفی ایرادات متداول انواع ماشینهای اداری
با توجه به قیمت خرید بالای ماشینهای اداری، کاربران انتظار دارند که این دستگاهها، تا سالیان سال بدون هیچ مشکلی کار کنند. اما با استفاده مداوم و مستهلک شدن قطعات، بعد از مدتی ماشینهای اداری از کار افتاده و خراب میشوند. در ادامه میخواهیم به چند مشکل رایج اما اساسی ماشینهای اداری اشاره کنیم.
چرا پرینتر پرینت نمیگیرد؟
بعد از فرستادن فرمان چاپ به پرینتر، متوجه میشوید که دستگاه پرینت نگرفته و کار نمیکند. برای عیب یابی و رفع ایراد این مشکل ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:
- پرینتر باید روشن باشد.
- اتصالات و تمامی کابلها را چک کنید.
- به اندازه کافی کاغذ درون سینی پرینتر بگذارید.
- جریان برق، محافظ و سیم پرینتر را بررسی کنید.
- حافظه پرینتر را پاک کنید.
- از آخرین نسخه درایور استفاده کنید.
- میزان کارتریج را چک کنید.
در اغلب اوقات وجود مشکل در کابل و یا عدم جریان برق در دستگاه است که باعث پرینت نگرفتن دستگاه میشود. اگر تمام موارد گفته شده را بررسی و باز هم با این مشکل مواجه هستید، شاید وقت آن رسیده که برای تعمیر پرینتر اقدام کنید.
دستگاه کپی سفید میگیرد!
هنگامیکه دستگاه کپی سفید میگیرد، در واقع عمل کپی روی کاغذ انجام نمیشود. برای حل این مشکل باید بینید که دستور کپی به دستگاه میرسد یا نه؟ اتصالات دستگاه کپی را نیز چک کرده و از کابل کشی درست آن اطمینان حاصل کنید. اما بهترین راه برای رفع این مشکل که شما را از تعمیر دستگاه کپی بی نیاز میکند، راه اندازی دوباره دستگاه و سیستم است.
فکس زنگ میخورد اما پاسخ نمیگیرد
دستگاه فکس ایرادات زیادی دارد، اما شاید رایجترین مشکل آن زنگ خوردن بدون دریافت فکس است. اگر با این مشکل مواجه شدهاید قبل از اینکه برای تعمیر دستگاه فکس اقدام کنید، ابتدا خط تلفن را بررسی و ببینید که درست وصل شده و آزاد باشد. اگر صدای فکس را شنیده اما پاسخی نمیگیرید به سراغ تنظیمات رفته و ببینید که، ویژگی خودکار پاسخ دهی خاموش باشد.
اسکنر در حین کار سروصدای زیادی دارد
در اغلب دستگاههای اسکنر برای حفاظت از لامپها، قفل لامپی تعبیه میشود که باید قبل از شروع به کار دستگاه آزاد شود. اگر این پروسه فراموش شود، علاوه بر آن که دستگاه در حین کار سروصدای زیادی دارد، احتمال آسیب شدید به آن نیز بالا میرود و باید برای تعمیر اسکنر اقدام کرد.
نحوه تشخیص مشکل در کارتریج پرینتر لیزری و جوهری
بعد از تعویض و یا شارژ کارتریج، اغلب کاربران از مشکلاتی مانند شناسایی نشدن کارتریج و یا حتی ظاهر شدن ارور خالی بودن آن شکایت میکنند. اگر متوجه شدهاید که کارتریج شناسایی نمیشود، آن را از دستگاه بیرون آورده و بسته بندی آن را چک کنید. توجه داشته باشید که اگر نوار نارنجی و روکش پلاستیکی کارتریج را از آن جدا نکنید، دستگاه توانایی شناسایی کارتریج را نخواهد داشت.
اگر پروسه شارژ کارتریج استاندارد صورت گرفته باشد، چیپست و درام نیز تعویض خواهند شد. اما اگر برای کاهش هزینهها این دو قطعه تعویض نشده و تنها تونر عوض شود، پرینتر بعد از شارژ کارتریج آن را شناسایی نمیکند.
برخلاف تصور بسیاری از افراد ظاهر شدن ارور خالی بودن کارتریج، بعد از تعویض و یا شارژ آن امری طبیعی است. پس اگر حتی با وجود تعویض کارتریج، با ارور خالی بودن آن روبرو شدید، کافیست یکبار پرینتر را ریست کنید.