ضرورت تامل بیشتر برای اتخاذ تصمیم سخت
مهدی مکارمی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «ضرورت تامل بیشتر برای اتخاذ تصمیم سخت» دربارهی وضعیت انتخابات ۱۴۰۰ نوشت:
اعلام اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده، بازتاب گستردهای را در فضای سیاسی و اجتماعی کشور بهدنبال داشته است. اگر چه همه قرائن و بهویژه فضای رسانهای و مجازی، در حال تبلیغ این گزاره هستند که ابراهیم رئیسی پیروز بلامنازع انتخابات است اما نگارنده بر این باور است که شناخت از جامعه ایران و واکنشهایش به تحولات و رویدادهای سیاسی، چنین تحلیلهای سادهانگارانهای را بدون در نظر گرفتن فرض پیچیدگیهای رفتارشناسانه مردم نمیپذیرد.
این نکته بدان معنا نیست که شانس رئیسی منتفی است. گرچه تا این لحظه حسب ظواهر امر او شانس اول انتخابات است، اما ماجرای فایل صوتی ظریف و حذف پیشاپیش او از رقابتها و سپس ردصلاحیت نه تنها کاندیداهای مطرح اصلاحطلب بلکه چهرهای چون علی لاریجانی، سنسورهای جامعه را حساستر کرده است. بهویژه آنکه تحقیقا مردم در فضایی که احساس کنند پیشاپیش نتیجه انتخابات مقدر شده و احساس کند گزینهای به او تحمیل میشود، واکنش نشان داده و اجازه نمیدهد بهجایش تصمیم گرفته شود.
از آنجایی که همتی بهخاطر تسلطی که بر موضوعات اقتصادی داشته و در میان کاندیداها فهم و شناخت بهتری نسبت به تاثیرات سیاست خارجی بر مبادلات اقتصادی و بانکی دارد و از طرفی هنوز هم جامعه، گزارهی نسبت میان سیاست خارجی و احیای برجام با وضع معیشتی و اقتصادیشان را باور دارد، اگر او بتواند با صراحت لهجه، مواضع کاندیداهای ردصلاحیت شده و یا کاندیدا نشده مثل ظریف را نمایندگی کند میتواند به پدیده انتخابات ۱۴۰۰ و شانس پیروزی در انتخابات مبدل شود، گرچه همین گزاره را نیز به راحتی نمیتوان سادهسازی کرد و به آسانی آن را پذیرفت. اما می توان طرح موضوع کرد و تجزیه و تحلیل بیشتری از جامعه و واکنشهایش و صحنه مناظرات و سایر رویدادهای روزهای آتی ارائه و بعد این گزاره را جدی گرفت.
با وجود همه مشکلاتی که دولت و رئیس جمهور آینده پس از پیروزی با آنها مواجه خواهد بود، اگر فرض نگرانی نسبت به پیروزی رقیب و پیامدهای آن برای کشور و جامعه وجود دارد و همواره صندوق رای تنها راه واقعبینانه اصلاح وضع موجود شناخته شده است، از فعالان سیاسی و اجتماعی که دل در گروه آبادی ایران عزیز دارند انتظار میرود با وجود همه مشکلات و موانعی که برای حضور مشتاقانه آنان ایجاد شده و صحنه رقابت را نابرابر میبینند، با مواجههی متاملانه با واقعیت ایجاد شده، شرایط را تجزیه و تحلیل و تصمیمی بهسود آینده ملک و ملت بگیرند.
انتهای پیام