خرید تور نوروزی

گزارشی از متن و حاشیه‌های مناظره‌ی دوم

ایرنا نوشت: سید ابراهیم رئیسی عصر سه شنبه در دومین مناظره با محوریت فرهنگی، اجتماعی در پاسخ به سوالی با موضوع فاصله طبقاتی اظهارداشت: جلسه قبل برخی بداخلاقی‌ها شد که به مثابه آنچه در قانون آمده، اجازه داده شد من چند دقیقه ای از خود دفاع کنم اما من نمی خواهم از این حق دفاع استفاده کنم و دفاع را در این باب به مردم محول می‌کنم؛ مردم عزیز در این رابطه دفاع خواهند داشت.

وی ادامه داد:‌ امیدوارم آنچه در این نشست و مناظره هست بر اساس اخلاق و قانون و طبق آنچه اقتضای این نشست مناظراتی است، اتفاق افتد البته آذری زبان های عزیز از استان های ترک نشین بسیار بنده را مورد محبت قرار دادند که صمیمانه از کرامت، لطف و عنایت این عزیزان تشکر می کنم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره موضوع فاصله طبقاتی به اجرای برخی طرح‌ها اشاره کرد وگفت: در طرح سلامت برخی صد میلیون و ۲۰۰ میلیون دریافت می کردند در حالی که برخی پرستاران و پزشکان دریافت های ناچیز داشتند همچنین در اداره و سازمان هم گاهی کارکنان مختلف، پرداخت های مختلف دارند.

رئیسی اضافه کرد: برخی بخشنامه‌ها صادر شده که اگر رأی مردم به من تعلق گیرد در بخشنامه ها تجدیدنظر می کنیم و چند برابر کردن حقوق مدیران را به عدالت نزدیک می کنیم.

وی توضیح داد: منظور از عدالت، عدالت در جذب، نگهداری نیروی انسانی، ارتقا و پرداخت حقوق است. حقوق باید به عدالت پرداخت شود همچنین ظرفیت‌ها باید براساس عدالت توزیع شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود:‌ اگر همه ظرفیت‌ها در کشور به عدالت توزیع شود، شاهد این میزان فاصله طبقاتی نیستیم.

رئیسی پرداخت تسهیلات به شکل ناعادلانه را از جمله زمینه‌های ایجاد فاصله‌های طبقاتی دانست.

وی همچنین گفت: بسیاری از فاصله های طبقاتی محصول تصمیم گیری های ناعادلانه است. نتیجه ارز ۴۲۰۰ تومانی بدون نظارت همچنین نظام قیمت گذاری، نظام نظارت بر تامین و تولید تا مصرف می تواند به فاصله طبقاتی منجر شود.

امروز یک اراده قوی مجاهدانه برای حل مشکلات وجود ندارد

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بعضی وقت ها نکات دقیق مطرح نمی شود هم زحمت برای مردم ایجاد میشود و هم به جای این که مسائل اصلی مطرح شود موضوع به حاشیه برده می شود ، یکی از نامزدها بار دیگر درباره مدرک معادل ما صحبت کرد، مدرک ما معادل نیست، مدرک حوزوی سطح ۴ و همچنین یک مدرک دانشگاهی است.

رئیسی گفت: من سال هایی که در قوه قضاییه بودم نسبت به هر حوزه ای که مسوولیت داشتم پاسخگو بوده و هستم ولی به میزانی که در آن حوزه دستم باز بوده است مثلا زمانی که من دادستان کرج بود نسبت به آن تاریخ باید پاسخگو باشم، در آن مقطع اگر مطلبی بوده که انجام دادم باید پاسخگو باشم رهبری در سال ۸۰ بیانیه ای درباره مبارزه با فاسد گذاشتم من نمایشگاه گذاشتم و همه مدیران عالی و کارشناسان را آوردم که آن را ببینند از این که تمام دولت را پشت دوربین گذاشتم و همه آسیب شناسی کردند.

وی یادآور شد: در دوره معاون اولی تابع جایگاه ریاست بودم هر کس نسبت به مسوولیتی که داشته باید پاسخگو باشد.

وی افزود: رییس بانک مرکزی باید نسبت به مسوولیت خود پاسخگو باشد پس مسوول کیست، ۴۲۰۰ قبل از ریاست من در قوه قضاییه تصویب شد من عضو شورای عالی تصویب شد بعد آن چرا درست اجرا نشد اگر درست نظارت می شد که این پول به کی داده می شد، ما بحثمان در اجرای نادرست است مگر در کشور طرح و برنامه کم است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: سخن ما در نبودن برنامه و سیاست نیست بلکه نبودن یک اراده قوی مجاهدانه است که مشکلات را حل کند در فرافکنی است، هر کس بید نسبت به حقوق خود پاسخگو باشد نسبت به حقوق کارگران باید متناسب با تورم متناسب سازی شود باید حقوق معلمان نسبت به وضعیت تورم متناسب سازی شود حقوق عادلانه از مسائل مهم کشور است نظام عادلانه پرداخت به نظام ناعادلانه تبدیل شده است.

عدالت در کشور آسیب دیده است

رئیسی با تاکید بر این که امروز باید در مورد آسیب‌های جامعه دید واقعی پیدا کرد، گفت: اکنون وضعیت معیشت و کسب و کار مردم به شدت آسیب دیده همچنین وضعیت اعتماد به دولت شاید در پایین‌ترین سطح در سال‌های گذشته تاکنون قرار دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما در همه جا و همه حال به شدت نیازمند پشتوانه سرمایه اجتماعی هستیم.

وی ادامه داد:‌ آنچه ملت به دنبال آن بودند، مساله استقلال در همه حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اقتصادی بود. امروز از اقتصاد سیاسی برخوردار هستیم اما در مورد استقلال اقتصادی به دلیل نگاه‌های جناحی، حزبی و شخصی نه نگاهی که برآمده از جایگاه انقلاب اسلامی، نگاه امام راحل (ره)، رهبر معظم انقلاب و نگاه مردم باشد، نبوده در حالی که باید کشور به استقلال برسد اما گام‌هایی که برداشته شده با آنچه که باید، متناسب نبوده است.

رئیسی در بعد پیشگیری‌ها از آسیب اجتماعی، گفت: امروز مردم از آسیب‌های اجتماعی بسیار نگران هستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آزادی های اجتماعی در کنار استقلال بسیار مهم است و در قانون اساسی به آنها تاکید شده و دولت‌ها باید دنبال تحقق این قضیه باشند.

وی یادآور شد: ابتدای ورود به دستگاه قضایی با لایحه صیانت از حقوق بانوان مواجه شدم که این لایحه در ظرف مدت چند ماه تنظیم شد اما ۴۰۰ روز در دولت معطلی داشت که البته اخیرا شنیدم اقدامی برای رفتن به مجلس شورای اسلامی شده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین اظهارداشت:‌ محوری ترین نکته عدالت است. عدالت در کشور آسیب دیده است. عدالت در همه شئون از جمله عدالت آموزشی، عدالت اقتصادی، عدالت جنسیتی و عدالت اجتماعی منظور نه یک موضوع ذهنی است.

رئیسی با تاکید بر اجرای قانون افزود: اگر قانون اجرا شود، ما به عدالت نزدیک و نزدیکتر می شویم همچنین اگر حقوق مردم به درستی شناخته شود، عدالت تحقق می‌یابد.

دیپلماسی فعال اقتصادی را در کنار مناسبات سیاسی فعال می کنیم

وی در پاسخ به سوالی درباره دیپلماسی اقتصادی فعال گفت: نسبت به بحث رفع تحریم ها هر دولتی کار را به دست بگیرد یکی از وظایف مهمش رفع تحریم های ظالمانه است در این جهت هیچ تردیدی نباید کرد، در کنار این قضیه باید خنثی سازی تحریم ها در دستور کار باشد، اقتصاد شرطی نباشد تلاش بشود که اقتصاد روی پای خود باشد تکانه ها روی آن تاثیر نداشته باشد نه کرونا نه سیل و نه تحریم روی آن تاثیر نداشته باشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: دیپلماسی اقتصادی بحث مهمی است بحث از توسعه اقتصادی و تولید که می کنیم در کنارش همه دستگاه ها باید حس بگیرند، وزارت خارجه نقش مهمی بسیار دارد، ما در کشورهای همسایه ۱۵ همسایه داریم که هزار میلیارد واردات دارند که سهم ما از این واردات ۲۰ میلیارد دلار است اگر دیپلماسی فعال اقتصادی داشته باشیم برای تولید کننده بازاریابی می کند، سهممان به خوبی می تواند ۴۰ تا ۵۰ میلیارد در منطقه است، دیپلماسی اقتصادی با حرف و سخن نمی شود این طور نیست که هر کسی کارش در جایی کارش تمام شد بگوییم شما بیا و یک دوره سفیر شوید.

رئیسی تاکید کرد: یکی از ماموریت های مهمی که برای وزارت خارجه تهیه خواهیم کرد دیپلماسی فعال اقتصادی در کنار مناسبات سیاسی و دیپلماسی سیاسی است اگر هر کشوری در دنیا توسعه اقتصادی پیدا کرده است می بینیم که از نقش های مهمش بازاریابی بوده که برای تولیدات استفاده می شود، کشورهای منطقه علاقه دارند از تولیدات ما استفاده کنند.

ما امکان حل مشکل مسکن جوانان را به راحتی داریم

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های دولت وی درخصوص حل مشکل تاخیر در ازدواج جوانان گفت: یکی از دغدغه‌های جدی جوانان امروز، مساله ازدواج، اشتغال و مسکن است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:‌ در سفرهای استانی‌ها فقط به واحدهای قضایی نمی‌روم و یکی از اجتماعاتی که حضور می‌یابم، اجتماعات دانشگاه‌ها و جوانان است و همواره ارتباطم با جوانان برقرار بوده و این موضوع را یکی از نعمت‌های زندگی خود می‌دانم.

رئیسی با اشاره به دوره تصدی خود در آستان قدس رضوی افزود: در آن دوره، روزی در دانشگاه فردوسی مشهد از جوانان پرسیدم که چرا ازدواج نمی کنید و آنها پاسخ دادند: «کو مسکن و کو اشتغال؟»

وی اضافه کرد: به برکت حضرت رضا (ع)، زمین آستان قدس و مبلغی را برای ساخت مسکن زوج‌های جوان دانشجو اختصاص دادیم و ۱۰ بلوک ساختیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر به جوانان می‌گوییم ازدواج، حتما باید اشتغال و مسکن را تامین کنیم؛ آیا این موضوع امکانپذیر هست یا خیر؟

رئیسی با اشاره به سخنان محسن رضایی افزود: کسانی که معتقد به نشدن هستند، نمی‌توانند در این عرصه حضور فعال پیدا کنند. ما واقعا در این کشور «می‌توانیم».

وی با بیان این که ‌۴۰ درصد از ظرفیت تولیدی کشور خالی است، اظهارداشت‌: به من می‌گویند چرا به واحدهای تولیدی سر زده‌ام؛ من به یک واحد یا دو واحد در استان‌ها سر زده‌ام اما بیش از دو هزار واحد در دادگستری‌ها توسط عزیزان ما فعال شده که البته بخشی از قضیه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ در اقتصاد ما ۷۰ درصد از ظرفیت‌ها خالی است به این معنا که اقتصاد فضای مجازی، اقتصاد دریا باید فعال شود.
رئیسی افزود:‌ برخی کشورهای اروپایی ارتباط کمی با دریا دارند اما ما بیش از سه هزار کیلومتر با دریا ارتباط داریم و فعال کردن اقتصاد دریا از مسائلی است که بسیار ‌می تواند در ایجاد شغل موثر باشد.

وی تاکید کرد: ‌فعال‌سازی اشتغال در کشور به هیچ عنوان سخت نیست و اگر تولید مساله کشور شود، مشکل اشتغال حل ‌می‌شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ ما امکان حل مشکل مسکن جوانان را به راحتی داریم زیرا بیشترین هزینه مسکن مربوط به زمین است و زمین در کشور ما بسیار است و ما برای اشتغال و مسکن جوانان برنامه داریم.

۱۲۰ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند /ما گشت ارشاد برای مدیران خواهیم داشت

رئیسی ادامه داد: در جایگاه کاندیدای ریاست جمهوری مسایل کشور نه به صورت کلان بلکه به صورت اقلیمی شناخته شود، معلوم شود که در هر حوزه ای چه مسائلی وجود دارد و این مساله چه راهکاری دارد و در این راهکار اولویت چیست و قدرت و توانی باشد که این مساله را حل کند.

وی گفت: از اول پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیشترین بهره را از آزادی در کشور می بردند حرف های بسیار ساختارشکنانه می زدند بیشترین اهانت می کردند تا حرف بهشان می زدید می گفتند آزادی نیست چیز عجیبی است کسی در جایگاه کاندیدای ریاست جمهوری ظاهر می شود و در همین جایگاه بیشترین حرف های ساختارشکنانه در ناامید کردن مردم ایجاد می گفتند بعد می گویند مردم ببینید ما آزادی نداریم مردم را چی حساب کردید مردم شعور و فهم دارند.

وی افزود: بنده آمادگی دارم بدون وقت قبلی با هر کدام از دولتمردان که آقایان ادعا دارند بدون وقت قبلی برویم نزد مردم ببینم نگاه مردم به دولت و نسبت به من چیست ما پیش روی مردم هستیم چرا این گونه حرف می زنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من در دور انتخابات قبل در این سالن به من بسیار اهانت شد من از هیچ کس شکایت نکردم، رقیب ما که آقایان از کارمندان آنان حساب می شوند ۲۰۰ شکایت به دادگستری از دانشجو، پژوهشگر داشتند من قاضی هستم یک شکایت نکردم آقایان ادعای آزادی دارند در عمل چرا درست عمل نمی کنید.

رئیسی تاکید کرد: جمهور یعنی همه مردم باید در این مملکت حقشان تضمین قانونی شود با هر گویش و اقلیمی، امروز ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر برای نظارت مردم بر دولتمردان است ما این کار را در دادگستری انجام دادیم ما در دادگستری هر قاضی را با نگاه مردم بررسی می کنیم و مردم به او نمره می دهند این کار اجرا می شود، ۳۵ سامانه فعال و تا اخر سال ۴۰ سامانه فعال می می شود ما در این کرونا کاری کردیم برای دنیا الگو شد ۱۲۰ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند. ما به نام نظام اسلامی داریم عمل می کنیم این کارها کارهای افتخارآمیز است.

وی افزود: ما گشت ارشاد برای مدیران خواهیم داشت اگر دولتمردان خوب عمل کنند مردم خوب عمل می کنند.


محسن رضایی عصر سه شنبه در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری که از ساعت ۱۷ امروز (سه شنبه هجدهم خردادماه) شروع شد، در پاسخ به این سوال که محوری ترین بیانیه گام دوم انقلاب تقویت امید در نسل جوان کشور است و اصلی‌ترین مانع موجود برای ایجاد امید در میان جوانان را چه می دانید و راهکار عملیاتی شما چیست، خطاب به مردم گفت: مشکلات شما با شعار، شعبده بازی و حرف های مفت حل نمی شود.

وی با بیان این که مشکلات مردم ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی و سخنرانی به نتیجه نمی رسد، ادامه داد: به قول آن دانشجوی شیمی دانشگاه تهران در حال دستفروشی که گفت «ما از گرسنگی امید می خوریم»؛ او درست می‌گوید چون امید دیدنی است، گفتنی نیست.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: دولت ما امید را به سفره شما برمی‌گرداند و یک بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

رضایی افزود: حرف راستی در مناظره قبلی گفته شد مبنی بر این که کسانی که نمی خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند؛ البته با توهین نباید گفته می‌شد اما همان طور که شما احساس کردید تا پایان انتخابات هستم و با همه نامزدها هم رقابت خواهم کرد.

وی همچنین گفت: در مناظره قبلی از ایران و آینده ایران صحبت کردم در اینجا می‌خواهم از مردم ایران و همه اقوام با فرهنگ و تمدن ساز ایرانی از آذربایجان که سر ایران است، از آقا مهدی باکری که از گریز دشمن عبور می کرد از همت، احمد متوسلیان، تهرانی‌مقدم و همه قهرمانان اقوام ایرانی سخن بگویم. ما با هم جنگ و انقلاب را به نتیجه رساندیم لذا دولت ما، دولت همه اقوام ایرانی است.

وی افزود: در دولت من از اهل تسنن تا اهل تشیع حضور خواهند داشت. چرا برخی مرا به اهل زاگرس بودن متهم می‌کنند در صورتی که من به لر بودنم افتخار می کنم. همه بدانند که در دولت بنده، از تمام اقوام استفاده می‌کنم و دولت ما از همه ایرانی ها تشکیل می شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که امید زمانی تحقق پیدا می‌کند که انرژی جدیدی در جامعه آزاد شود، تصریح کرد: دولت من، دولت های خواب آلود که شب می خوابند قیمت بنزین را چند برابر می کنند و مردمی که توجیه نشدند و با آنها صحبت نکرده اند و مردمی که به خیابان می آیند، نیست.

رضایی تاکید کرد: من به ملت ایران قول می‌دهم سال ۱۴۰۰ سال گشایش ایران خواهد بود؛ امسال که به نام مبارک حضرت ولی عصر(عج) منتسب شده است، آغاز جدیدی خواهد بود ما لبخند را به چهره و برکت را به سفره ایرانیان برمی گردانیم.

وی گفت: آن آخرین ریالی که از جیب و حق شما به جیب دیگران رفته است، دوباره بر خواهد گشت.

۴۰ درصد یارانه‌ها قایل بازتوزیع است

رضایی در بخش نقد مطالب مطرح شده از سوی دیگر نامزدها اظهار داشت: چون در صحبت نامزدهای دیگر کمتر به برنامه توجه شد، برای جبران این نقیصه، بخشی از برنامه خود را اعلام می‌کنم.

وی با بیان این که مساله عدالت، فقر زدایی و محرومیت زدایی به جراحی ها و اقدامات بزرگ نیاز دارد؛ افزود: به همین منظور طرحی به نام کفایت زندگی یا ایران بدون فقیر، برای رفع محرومیت در زندگی مردم پیش گرفته ام که این طرح از پنج محور تشکیل می‌شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یارانه ۴۵۰ هزار تومانی، مسکن سهل و آسان، پرداخت حقوق خانه‌داری به بانوان، کسب و کارهای خانگی و سهام صندوق صنعت نفت ملی ایران را پنج محور اصلی برنامه خود عنوان و تصریح کرد: در زمان نخست وزیری محمد مصدق، نفت ملی اما دولتی شد و ما می‌خواهیم نفت را به معنای واقعی ملی کنیم.

وی ادامه داد: اگر این پنج مورد شکل بگیرد، یک بسته زندگی ایجاد می‌شود که من آن را کفایت زندگی نامیدم و معتقدم یک فقیر هم در ایران نباید پیدا شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: برخی می‌گویند این منابع از کجا باید تامین شود؟ من می گویم ۱۳۷ میلیارد دلار از منابع دولتی در جامعه می رود اما به خاطر رانت، اکثر افرادی که صاحب حق نبودند این منابع را دریافت کردند و این یعنی ۴۰ درصد؛ این ۱۳۷ میلیارد دلار قابل بازتوزیع است.

رضایی ادامه داد: می توان این میزان پول را برگردان به دولت برگرداند تا مشکل کسری بودجه رفع شود و به تورم سنگین پایان دهد.

وی درباره یارانه ۴۵۰ هزار تومانی که قول داده است، اظهار داشت: یارانه در زمان پرداخت خود ۲۰ دلار بود. چرا هر وقت از یارانه صحبت می‌کنیم، سروصداهای مختلفی مطرح می‌شود؟ چه طور برای رانت فولاد و سلاطین مفت‌خور منابع داریم که مانند جاروبرقی منابع را به سمت خودشان می کشند اما برای فقرا منابع نداریم؟

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنده منت نمی‌گذارم که این کارها را می کنم، زیرا وظیفه من است.

رضایی گفت: دولت ما با تمام قدرت بدون مسامحه و نگرانی تلاش خواهد کرد تا حق مردم را به خودشان دهیم و سعی می کنیم مشکلات را حل کنیم.

وی همچنین درباره طرح خود درباره پرداخت حقوق به زنان خانه دار توضیح داد: در هر خانه‌ دو نفر کار می‌کنند، شغل مردان آشکار است اما شغل دیگر که شغل زنان است و شامل تربیت فرزندان و دیگر مشکلات خانه می شود. چرا نباید برای خانه داری حقوق قائل شد؟ دولت باید کمک کند زیرا منابع وجود دارد که باید آزاد شود زیرا بانوان آینده ساز کشور هستند.

«ما نمی توانیم» قهرمانان دست خالی را هم به حاشیه برده است

رضایی در بخش سوم مناظره نیز در دفاع از دیدگاه های خود گفت: مردم ما امروز در سخت ترین دوران زندگی خود بعد از انقلاب هستند حتی در زمان جنگ این میزان سختی ها، گرانی ها، بیکاری، تبعیض، فساد و نوسانات دائم را نداشتیم و مردم حتی نمی‌دانند فردا چه خبر است.

وی با طرح سوالاتی مانند آیا می شود تورم را کاهش داد، کرونا را مهار و ارزش پول ملی را حفظ کرد؟، در پاسخ به این سوالات اظهار داشت: بله می شود. کشورهای ضعیف تر از ما این کار را کرده اند، چه طور ما در ایران نمی‌توانیم این کار را بکنیم.

رضایی با بیان اینکه متاسفانه جمله «ما نمی‌توانیم»، در سه دهه اخیر آمده و نسل جوان ما را متاثر کرده است، گفت: «ما نمی توانیم»، قهرمانانی که با دست خالی کار می‌کردند را به هم به حاشیه برده است. معتقدم امید دیدنی است، گفتنی نیست. معتقدم سال ۱۴۰۰ سال گشایش خواهد بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با نقد اظهارات عبدالناصر همتی و علیرضا زاکانی ۲ نامزد دیگر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ۱۳۷ میلیارد دلار، ارزش معادل دلاری یارانه‌های پنهان است و ده ها منبع مانند بانک جهانی و آژانس بین المللی انرژی این حجم از پرداخت یارانه های پنهان را بیان کرده‌اند.

رضایی گفت: آقایان همتی و زاکانی باید بدانند که این موضوعات شدنی است و این پول می تواند امید در کشور ایجاد کند.

وی در خصوص مطالب بیان شده توسط رئیسی یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر مدیریت جهادی در کشور مستقر شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. موضوع این است که در دولت فعلی برنامه نیست و چند بار برنامه ها عوض شده است. صحبت های آقای جلیلی درباره شیوه برگزاری مناظره را کاملاً قبول دارم و باید شکل مناظره تغییر کند.

این نامزد انتخابات خاطرنشان کرد: اگر صدا و سیما امکان تغییر شکل مناظره ندارد، ما می توانیم خودمان در شکل جدید نظرات و دیدگاه مان را بیان کنیم.

تمام زندگی‌ام تقدیم به همه اقوام ایران شده است

رضایی در بخش دوم مناظره، درباره برنامه های خود در زمینه محیط زیست و الزامات زیست محیطی، گریزی به اظهارات قبلی خود در ابتدای مناظره زد و گفت: زمان استراحت مردم با اشتباه من شوخی کردند و حقیقتا این شوخی‌های شما مردم، سرمایه بنده است و نشان می‌دهد شما مرا جزو خود می دانید و از ما نمی ترسید.

وی افزود: دلم می خواهد روزی برسد که مردم از هیچ یک از دولت مردان نترسند و من بابت اشتباه عذرخواهی می کنم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تکرار جمله «یاشاسین آذربایجان» از علیرضا زاکانی دیگر رقیب خود که ریاست مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد، گلایه کرد و اظهارداشت: از آقای زاکانی گله مندم چون بلافاصله سایت مرکز پژوهش ها هم این اشتباهم را تیتر کرده است؛ اگر مردم شوخی می‌کنند، این حق آنها است تا در این شرایط سخت و گرانی دل شان آرام شود و من خوشحال می‌شوم اما یک مرکز دولتی چگونه بلافاصله این اشتباه را تیتر می کند.

رضایی ادامه داد: بارها گفتم لر هستم و افتخار هم می کنم. تمام زندگی‌ام تقدیم به همه اقوام ایران شده است. آذربایجانی‌ها از عشق من به آقای باکری خبر دارند و هیچ کس مانند آقای باکری در دل من جا ندارد.

وی با بیان این که مرکز پژوهش‌های مجلس یارانه انرژی در ایران را ۴۹ میلیارد دلار ارزیابی کرد، گفت: ما چقدر سلطان دلار و سکه داریم؟ به آقای همتی قاطعانه می‌گویم که ۴۰ درصد یارانه های پنهان باید در اختیار نیازمندان قرار بگیرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: این میزان باید به دست افرادی که حق‌شان است، برسد. ما باید این مبلغ را به جیب ملت برگردانیم.

رضایی تصریح کرد: هیچ گاه در برنامه‌های توسعه‌ای، موضوعات زیست محیطی لحاظ نشده است. گرد و غبار در استان خوزستان و یزد و شهر زابل به وجود آمده و زندگی مردم را مستأصل کرده است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: حتی در یزد که بیکاری در حداقل است به خاطر توسعه صنعتی، مشکل آب و ریز گرد وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه‌ای که تهیه شده مساله اقوام و زبان مادری به عنوان مساله مهم تلقی شده است.

مدرسه تربیت زمامداران آینده را در همه استان‌ها پیاده می‌کنم

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست در پاسخ به این سوال که برنامه شما در حل موضوع بی توجهی به مشکلات در حوزه فرهنگ و تقویت نیروی انسانی چیست، گفت: در اینجا با دو مشکل ساختاری و مدیریتی هم در آموزش و پرورش و هم در آموزش عالی مواجه هستیم. برنامه ما تربیت زمامداران آینده در همه بخش‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی اجتماعی در همه استان‌ها است و مدرسه تربیت زمامداران آینده را در همه استان‌ها پیاده می کنم.

وی افزود: ۵ سال بعد از شروع این کار ۵ هزار جوان را تربیت می‌کنیم تا در این زمینه بیمه شویم. تا زمانی که مدیریت در آموزش و پرورش، امور فرهنگی و آموزش عالی به وجود نیاید و مدیران تربیت نشوند، نمی توان از عناصر ضعیف، انتظارات بالایی داشت.

رضایی مساله دوم را ساختار آموزش و پرورش دانست و گفت: در برنامه دولت ما، مدرسه محوری را در آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود و اختیارات اجرایی آموزش و پرورش به مجتمع های آموزشی متشکل از هر ۱۱۰ مدرسه، واگذار و مدرسه، محور اساسی می شود.

رضایی تاکید کرد: هم اکنون وزارت آموزش بسیار حجیم و بزرگ شده است اما به امور مدرسه نمی‌رسد که اشکال بزرگی است.

وی در خصوص بانوان تصریح کرد: اینترنت ارزان برای بانوان خانه دار که فعالیت های مانند خرید و فروش دارند، ایجاد می‌کنیم؛ محدودیت هایی که برای خواهران ورزشکار مانند محدودیتی که برای خواهران منصوریان ایجاد و از ورود آنها به ورزشگاه که برای تمرین رفته بودند جلوگیری کردند، جلوگیری می کنیم.

وی افزود: همچنین برخی از محدودیت هایی که برای بانوان به وجود آمده و منجر به مشکلات جدی برای آنها شده، در دولت ما وجود نخواهد داشت.

رضایی با بیان اینکه در موضوع رسیدگی به مساله معلمان برنامه های زیادی داریم، خاطرنشان کرد: معلم های زیادی سراغ داریم که شغل های دوم و سوم دارند و در این شرایط نمی‌توانند وقت کافی برای دانش آموزان بگذارند. در نهضت مسکن سازی، مسکن آسان برای معلمان در نظر داریم، تا بار سنگین اجاره‌نشینی از روی دوش آنها برداشته شود و معلمان با خیال راحت به تربیت فرزندان آینده ایران بپردازند.

اصلاحات اساسی در درون قدرت باید ایجاد شود

رضایی در بخش پایانی و جمع بندی مطالب خود در مناظره دوم گفت: مردم عزیز همان طور که شنیدید عنوان دولت ما، «اقدام و تحول» است؛ اقدام یعنی وعده و شعار را باید کنار گذاشت و تحول یعنی باید جراحی‌های بزرگ انجام شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که مشکلات اجتماعی ریشه در مشکلات اقتصادی و مشکلات اقتصادی ریشه در مسائل سیاسی، مدیریتی و ساختاری دارد، بنابراین باید کار درست و منطقی انجام داد و اساس برنامه دولت ما اصلاح در درون قدرت است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رابطه خود با نظام جمهوری اسلامی، اظهار داشت: چون رابطه من با نظام، رابطه باثباتی بوده و بیش از ۵۰ سال از ۱۷ سالگی تاکنون در مسیر مستقیم حرکت کرده ام و بین من و نظام اعتماد وجود دارد. همچنین رابطه‌ای که با دوستان دیگر در نیروهای مسلح، مجلس و قوه قضاییه دارم، می توانم ادعا کنم که اصلاحات اساسی از بالا تا پایین انجام می دهم و این اصلاح را از دولت شروع می کنم.

وی افزود: وزارتخانه ها، شرکت های وابسته و تشکیلات بسیار عریض طویل را سر و سامان می‌دهم و این به این معنا نیست که از مدیران فعلی استفاده نکنیم چون بسیاری از استانداران، مدیران کلان و کارشناسان انسان های شریفی هستند اما دیوان‌سالاری نظام اداری، بروکراسی و سیستم‌های پیچیده موجود از جمله اینکه ۱۰ هزار قانون وجود دارد، منجلابی از درگیری‌ها، زد و خوردها، فساد و مشکلات زیاد به وجود آورده است که باید آن را پاک کرد.

رضایی همچنین تصریح کرد: موضوع دوم نهادهای وابسته به رهبری است که در خدمت دولت هستند؛ همانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، قرارگاه سازندگی خاتم و… این ارگان ها نیاز به اصلاحاتی دارند که پیشنهاد آن را خدمت رهبر انقلاب خواهم داد تا فعالیت آنها بیشتر شود.

وی گفت: دولت ما حتما به تحولات آغاز شده در مجلس انقلابی کمک می کند و همچنین به آقای رئیسی در تحولاتی که در قوه قضائیه انجام داده، کمک خواهد کرد تا تحولات بزرگی اتفاق بیافتد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فعالیت‌های سران قوا را خیلی مهم دانست و گفت: هم اکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی بی‌خاصیت شده است؛ از رهبر انقلاب درخواست می‌کنم که شورای عالی انقلاب فرهنگی را منحل کنند تا از این حالت بیرون بیاید.

وی موضوع دیگر را اصلاح احزاب عنوان کرد و افزود: اصولگرایان و اصلاح طلبان نیرو هستند که نفوذی ها و ماجراجویان زیادی در آنها نفوذ کرده اند. امروز در زمان پر برکت انقلاب، نسل های دوم انقلاب نتوانسته اند ساختار سیاسی درست کنند و با مشکلات زیادی مواجه هستیم.

رضایی گفت: بنابراین مساله من این است که اصلاحات جدی در درون قدرت به وجود خواهد آمد تا مدیریت و ساختارها درست شود. باید وارد مسائل اقتصادی شویم و سپس مسائل اجتماعی حل و فصل شود تا تحول بسیار جدی ایجاد شود.


سعید جلیلی عصر سه شنبه در دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای تقویت اعتماد مردم به دولت دارید، اظهارداشت: اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسوولان درست شود. یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور می‌شود متاسفانه فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اجرایی و اداری ما وجود دارد. این مربوط به یک جناح و آن جناح، ‌ به یک دولت یا دولت دیگر نیست و یک موضوع فراگیر است. باید نسبت به آن توجه جدی شود. چه کسانی که رقیب شما باشند چه کسانی که رفیق شما باشند ممکن است دچار چنین آسیبی باشند.

وی افزود: اگر شما از ساختار اداری و اجرایی کشور آن فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنید، ظرفیت‌ها و توانمندی های کشور متوقف شود.

با فرهنگ غلط نمی توان انتظار داشت کارها جلو برود

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت، شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که کارها جلو برود. با نمایش کشور اداره نمی‌شود، اگر شما مرتب به جای این که نتیجه کار را بیان کنید، حین فرآیند کار را توضیح دادید که من این قدر گزارش نوشتم و این قدر فلان کار را کردم، اما نتیجه نداشته باشد این فرهنگ، فرهنگی غلطی است و کارها پیش نخواهد رفت. اگر شما کارهای ریشه ای را کنار گذاشتید و به کارهای نمایشی پرداختید حتما مشکلات کشور باقی می ماند.

جلیلی گفت: اگر شما به اصلاح ساختار بودجه توجه نکنید، نظام نظارت بانکی را جدی نگرفتی و به کارهای روزمره پرداختی این حتما کشور را متوقف می کند. اگر نتیجه کارهای حتی شبانه روز مسوولان در زندگی مردم دیده نشود، این نشان می دهد که این کار واقعی نبوده است و نمایشی بوده است.

وی تصریح کرد: اگر شما گفتید نمایش یعنی چی؟ یک تیر را شلیک می کنید هرجا خورد می گویید همان جا هدف است. ما فلان توافق را کردیم که تحریم ها برطرف شود بعد می بینید تحریم ها دو برابر شد می گویند نه ما جام اخلاق را بردیم این که نتیجه کار نمی شود. اگر صحبت می کنیم نباید اجازه داد این فرهنگ تسری پیدا کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر شما در کارها تصمیم را به موقع نگرفتید و کاری مرتب دچار وقفه شد و چند سال کشور را معطل یک تصمیم گذاشتید، این همان مواردی است که کشور را دچار مشکل می کند. اگر مثلا چند شغلی در بین مسوولان رواج داشته باشد هر کاری یک فرد تمام وقت می خواهد اگر این چند شغلی یک فرهنگ شد و حتی یک ارزش و به ضد ارزش تبدیل نشد حتما نمی تواند این کار را دنبال کند.

جلیلی تصریح کرد: اگر ما می‌خواهیم برخی کارها را دنبال کنیم، باید مواظب باشیم این فرهنگ سیاسی اصلاح شود و تا خیلی از امور به راحتی شکل بگیرد و اگر این فرهنگ به نسل بد برود که بدتر می شود.

وی در ادامه در نقدی به سخنان دیگر نامزدها گفت: در جلسه قبل و در این جلسه هم گفتم یکی از مشکلاتی که کشور پیش نمی رود فرهنگ سیاسی ما است که آن هم کار نمایشی و تعارفات است که باعث می‌شود کشور پیش نرود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم عزیز ما امروز درباره انتخاب رییس جمهور صحبت می کنیم کسی که می خواهد ماشین دولت را راه بیندازد. دستگاه‌های مختلف را فعال کند. واقعا تعارف را کنار بگذاریم آیا این نوع مناظره و این نوع سوالات و پاسخگویی می‌تواند مردم را کمک کند. غرض از این جلسه این است که مردم بتوانند انتخاب کنند.

جلیلی ادامه داد: ما امروز بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است در این بحث ها گفته نمی شود. به عنوان مثال بحث روستا را داریم که ۲۷ درصد از جمعیت کشور را در بر می گیرد. این که برای آینده روستا چه برنامه ای داریم تا الان یک سوال از من نشده است و این همه برنامه تلویزیونی داشتیم. درباره بانوان که ۵۰ درصد جمعیت کشور هستند. در باره آموزش و پروش که یک میلیون کارمند هستند درباره جوانان و ورزش صحبتی نشده است بنابراین طبیعی است که نامزدها از این فرصت چند دقیقه ای استفاده کنند برخی حرفها را بیان کنند ولی این کمکی به انتخاب مردم نمی کند.

وی تاکید کرد: اگر ما می خواهیم کشور را نه تنها اداره کنیم بلکه جهش هم بدهیم باید بدانیم اولویت ما چیست؟ باید بدانیم چه برنامه ای این کار را می تواند انجام می‌دهد؟ چگونه می خواهیم این کار را انجام دهیم؟ بحث و نقد شود. این که ما دعوت کردیم از برخی دوستان در مناظرات برای این است که واقعا با این بحثها مردم بهتر بتوانند انتخاب کنند.

مناظره بعد این شکلی نباشد/ مدل سوالات باید تغییر کند

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: این مدلی که صحبت می کنیم مجبور می شویم هرکدام جمله ای بگویم. خواهش من از نامزدهای محترم این است که اگر موافق هستند همین جا اصلاح را شروع کنیم و مناظره بعد این شکل نباشد. یعنی مدل سوالات باید تغییر کند. یک سوال مشخص شود اینجا که نمی خواهیم تست هوش از نامزدها بگیریم.

وی ادامه داد: ما می خواهیم بگوییم در این موضوع به قول دانشگاهیان اپن بوک برو هرچه می دانی بخوان بیا در این موضوع هرچه می دانی نظرات را بگو؟ همه نظراتان را بگویید بحث کنید تا مردم انتخاب کنند. اگر صحبت از جمهوریت می کنیم و انتخابات پرشور و حضور حداکثری مردم می کنیم، ۸۰ میلیون جمعیت که مخاطب ما هستند، مردمی که هستند باید بدانند که کدام موضوع اولویت است این اولویت ها را چند نامزد حرفهایشان را بزنند بعد بگویند مردم بگویند حرف این نامزد بهتر است به آن رای می دهیم، حرف های پراکنده فایده ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی صحبت از رییس جمهوری می کنیم یعنی این که رییس جمهوری باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و با قوت دولت آینده را اداره کند. اگر می گوییم این دولت باید کشور را جهش دهد و فقط اداره حداقلی نباشد لازمه آن چیست؟ این است که رییس جمهوری بتواند بگوید من برای فلان موضوع چگونه دستگاه ها را برای آنها ماموریت می دهم و کار تعریف کنم به چه هدفی و در کدام نقطه از آنها مطالبه خواهم کرد تا مردم بتوانند از رییس جمهور پاسخگویی کنند. رییس جمهور این نیست که چند تتا حرف تند بزند و سرو صدا کند.

وی در بخش سوم سخنان گفت: ما درباره نقش رییس جمهوری صحبت می‌کنیم. موضوعاتی است که هر وزارتخانه‌ای مسوولیتی دارد. نقش رییس جمهور فراتر از دستگاه‌ها است. برخی موضوعات داریم که رییس جمهور برای آن موضوعات ماموریت تعریف کند دستگاه‌ها را باهم افزا کرده و پیگیری کند که آیا این موضوع به نتیجه رسیده است یا نه؟

جلیلی یادآور شد: ۵۰ درصد جمعیت ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهد. موضوع خانم‌ها بحث مهمی است که در جلسات خیلی افراد در این باره دلسوزی‌هایی دارند. اگر ما می‌گوییم کار واقعی تمایز آن با کار نمایشی چیست؟ در همین ۸ سال گذشته بارها از حقوق خانم‌ها صحبت شد نتیجه آن چه بوده است؟ تقریبا هیچ. دولت یازدهم و دوازدهم ۱۸ برنامه آورد وقتی بررسی می‌کنیم خوب است که این را بگوییم نتیجه آن چه بوده است؟ آیا زنان سرپرست خانوار الان چه امکان بیشتری پیدا کردند؟ درباره مدل بومی اشتغال بانوان چه طرحی اجرا شد؟ نقش بانوان در اقتصاد کشور چگونه ایجاد شد؟

دلسوزی واقعی با دلسوزی نمایشی فرق می کند

وی گفت: اگر دلسوزی می‌کنیم برای فلان پیامک، در این سال‌ها ده‌ها هزار زن سرپرست خانوار بودند که دچار مشکلات اقتصادی شدند و شما وظیفه داشتید نسبت به آنها گزارش بدهید چه شد و نامزدها بگویند چه می‌خواهند بکنند؟ دلسوزی واقعی با دلسوزی نمایشی فرق دارد.

جلیلی افزود: از موضوعات دیگری که باید درباره آن صحبت کنیم، پیشی گرفتن نسبت طلاق به ازدواج در کشور است؛ اینها مسائل اصلی است.

به گفته این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: پانصد میلیون تومان در طرحی برای افزایش آگاهی زنان روستایی اختصاص داده شده است که مخاطب آن تنها ۵۱۰ نفر بودند، آیا قرار است نسبت به نقش زنان در جامعه اینگونه صحبت کرد و اینگونه برنامه ریخت؟ اشتغال خانم ها و چه مدل‌های نوین و بومی را به کار گرفتیم و در اقتصاد چه نقشی داشتند.

وی در ادامه درباره برنامه خود برای توسعه کارآمد و عادلانه نظام سلامت گفت: یکی از چیزی‌هایی که بسیار مهم است که اینجا نقش رییس جمهور را نشان می دهد موضوعاتی است که فقط مربوط به یک وزارتخانه نمی‌شود که سلامت یکی از آن بحث‌ها است. امروز عوامل اجتماعی موثر برسلامت ده عامل را ذکر می کنند که همه اینها خارج از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی است. بنابراین نشان می دهد که باید رییس جمهور اگر در این جایگاه قرار می گیرد موضوع را بفهمد و بتواند درست دستگاهها را هماهنگ و هم افزا کند.

جلیلی افزود: موضوع سلامت در کشور ما در این سال‌ها چند طرح مهم در آن اجرا شده است. طرح شبکه بهداشت که از ابتدای انقلاب اجرا شد چون یک طرح درست بود و دقیق فهمیده شده بود آثاری داشت که تا امروز هم آثار آن باقی است و حتی برای کشورهای غربی الگو شده است. این طرح بین سالهای ۵۸ تا ۶۴ اجرا شد.

طرح نظام سلامت هیچ خاصیتی نداشت

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در مقابل آن طرحی نمایشی طرحی که هیچ خاصیتی نداشت به جز این که هزینه‌ها را افزایش دهد مثل طرح نظام سلامت که در ۸ سال گذشته انجام شد که همه پی بردند که این طرح نمی تواند. مهم این است که این موضوع را در زمان خود بفهمید نه اینکه طرحی را شروع کنید هزینه‌ها را چند برابر کنید بعد مشخص شود که طرح ناکارآمد است. این از جیب چه کسی می رود؟ هم زمان و هم هزینه ها و هم بحث های مختلفی که در این زمینه وجود دارد.

وی گفت: ما اگر صحبت از نظام سلامت می کنیم باید وزارت بهداشت مدعی و محور آن باشد اما وزارت صنعت، ‌کشاورزی و سایر دستگاهها در آن نقش دارند. همین عوامل اجتماعی که درباره نظام سلامت گفته می شود امروز مثلا بیکاری، استرس از مواردی است که می تواند به سلامت لطمه بزند. بیشترین مجروحین ما حوادث جاده ای است اینها مربوط به وزارت بهداشت نیست اما کاملا در سلامت تاثیر دارد بنابراین باید برای اینها برنامه داشته باشید.

جلیلی یادآورشد: امروز هزینه های سلامت در دنیا به دلایل مختبف افزایش پیدا کرده است. یکی به دلیل فناوری های جدید که پرهزینه هستند. یکی به خاطر تغییرات دمکراتیک و طول عمر در جمعیت ها است که به همان نسبت برای سالهای آخر آنها تدابیری بیشتری داشته باشید. یکی هم تغییرات الگوی بیماری ها است. اگر شما دچار کار نمایشی شدید و مساله را درست نفهمیدید ۸ سال کشور در مسیری پیش می رود بعد معلوم می شود که آن مسیر غلط است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره مهمترین اولویت دولتش در عرصه سیاست خارجی گفت: عرصه روابط بین کشورها یک نقاط اشتراک و یک نقاط اختلاف دارد که طبیعی است. نقاط اشتراک تعامل و نقاط اختلاف تقابل ایجاد می کند. این هنر دولتها است که بتواند این نقاط اشتراک که فرصتها را ایجاد می کند تبدیل به نقطه تعامل کند و آن نقاط اختلافی که موجب می شود تقابل ایجاد شود را مدیریت کنند و از تهدیدها پیشگیری کنند.

وی افزود: در دنیا ۲۰۰ کشور وجود دارد. اگر سیاست ما تعامل سازنده و گسترده با جهان باشد یعنی تمام فرصت‌ها را بررسی و دنبال وبالفعل می‌کنیم. اشکالی که به دولت داریم دقیقا همین است که معطل چند کشور ماند. تمام کارهای آن معطل آنها شد.یکروز به بهانه FATF یکروز به بهانه ترامپ و یک روز به بهانه برجام که همه اینها دشمنی خود را می‌کنند. شما باید این هنر را داشته باشید که فرصت را از دست ندهید.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: شما باید این فرصت را داشته باشید که با کسانی که تعامل و نقاط اشتراک دارید تعاملات را شکل دهید. طبیعی است درهمسایگی شما، در جهان اسلام این نقاط تعامل بیشتر خواهد بود در منطقه می‌تواند باشد حتی در آن طرف دنیا می‌تواند باشد. سوال ما این است که چه برنامه ای برای آن وجود دارد؟ اینجا شما باید ۲۰۰ کشور را روی میز بگذارید بگویید از کشور الف ۱۵ درجه فرصت بدست می‌آورم و از کشور ب ده درجه، مجموع این فرصت‌ها را بالفعل کنید.نه این که کشور را معطل شود بعد بگویند آنها می خواهند حسینه در کاخ سفید درست کنند. این چیزهای موهوم چیست؟ با یک لولوهای الکی مسائل اصلی کشور را مطرح کنید.در حالی که شما اصلا به این چیزها نیاز ندارید. امروز خود آنها به زمین افتادند.

وی گفت: بایدن در سند اخیر استراژی امنیت ملی می‌گوید ایران وارد بازی جدیدی شده است که عرصه‌های جدید پیش روی ما گذاشته است؛ خود آنها نقش ایران را در عرصه سیاست خارجی اینگونه میدانند آنوقت عده‌ای میگویند منظور اینها از سیاست خارجی حسینیه کردن کاخ سفید است.

جلیلی افزود: ما امروز فرصت های بزرگ داریم . در بحث تعاملات اقتصادی فرصت‌های بسیاری گسترده داریم که استفاده نکردیم . پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد بررسی کردیم که ۱۶ میلیارد دلار آن می شود از سوی ایران تامین شود. ما می توانیم کارهای بزرگ کنیم. حتی در بحث خنثی کردن تحریم و جنگ اقتصادی در موضع آفندی باشیم و با ابزار اقتصادی دشمن را پشیمان کنیم و این کار می شود.

وی در سخنان پایانی خود گفت: از چیزی‌هایی که با آن بسیار متاسفانه با آن سخاوتمندانه برخورد می شود و سرمایه کشور روز به روز آب می رود زمان است. ما زمان را بهتر بگویم منصفانه برخورد می کنیم. ۸ سال گذشت. در این ۸ سال آنچه که در روند کشور بود توقف و کندی بود. چگونه باید از این آسیب رها شد. نقش رییس جمهور بسیار بسیار مهم بود. وقتی که مساله را درست بفهمد و پاسخ را درست تشخیص دهد و وقتی رویکرد او صحیح باشد.الان ما در آستانه یک انتخاب هستیم چگونه می خواهیم عمل کنیم.

جلیلی ادامه داد: یک رویکرد این است که کشور را همین طور به زور اداره کنیم که برخی دوستان می گویند اینهایی که می گویند نمی‌شود. من این را با جمع بندی و بررسی می گویم. اگر می گویم مناظره قصدم بازی های ژورنالیستی نیست حاضرم دفاع کنم که کشور را در ۴ سال آینده فقط نباید اداره کرد. امروز کشور باید جهش پیدا کند یک ضرورت است و ممکن است و می‌توانیم و حاضر هستم با هرکسی که این موضوع را قبول ندارد بحث کنیم که مردم بتوانند انتخاب کنند. اما این فکر می خواهد. زمان را مغتنم شمردن می خواهد نه اینکه بنشینیم بگوییم باید بررسی کنیم. باید از همان روز اول برنامه های خود را شروع کنید.

وی گفت: این که شما بگویید هنوز معطل فلان موضوع باشیم که FATF فلان شد یا نشد. کشوری با این اقتصاد بزرگ با ۸۰ میلیون جمعیت را معطل کنیم که آیا شد یا نشد؟ شما باید برنامه داشته باشید.

جلیلی یادآور شد: از روز اول آقای رضایی شاهد هستند در مجمع گفتم این موضوع را معطل نکنید خود دوستان آمدند تقاضا کردند که بگذارید اعلام نشود. اعتقاد من این است که کشور را نباید معطل کرد. شما مساله را درست متوجه نمی‌شوید. مشکلتان این است وقتی که مساله را درست متوجه نمی‌شوید رویکردتان درست نیست حتما جواب نمی گیرید. مثلا بحث کولبری می شود شما یک نگاه حداقلی دارید. مثلا فلان کولبر بله دلمان برایش سوخت.

وی گفت: بنده در مرز بانه و باشماق با آنها صحبت کردم. اگر به کولبر نگاه تو می توانی را داشته باشی یک صادر کننده عمده می شود که فیلم آن هم پخش شد. همان کولبر بعد از دو سال می گفت ما با تعاونی که درست کردیم ماهی ۵۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم. می خواهم بگویم فرصت های کشور را با چه نگاهی می خواهید انجام دهید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بنده در روستای سعدآباد بوشهر تعاونی نخلکاران ۴ هزار نفر میگویند ما دستگاه بسته بندی خرما وارد کردیم بانک آن را به دلیل آن که قسط آن را به موقع پرداخت نکردیم مصادره کرده است و بعد فروخته و کسی که آن را خریده قطعه قطعه و اوراق کرده و فروخته است. اینجا دولت چه کاره است؟ همین دولتی که بعد می گوید ۹۰ هزار میلیارد تومان دست یازده نفر است. مردم رییس جمهور انتخاب می کنید او باید بتواند اشراف به ظرفیت های کشور برای جهش نه برای اداره معمولی داشته باشد.


امیرحسین قاضی زاده هاشمی عصر سه شنبه در دومین مناظره با موضوع اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، افزود: دولت سلام در پی اصلاح نظام اداری و نحوه تقسیم وظایف است. از یک طرف وزارتخانه‌های بخشی و از یک طرف وزارتخانه‌های موضوعی و کنارش شوراهای بالادستی و کنار آن نهادهای بالادستی داریم که بعضا در بدنه یا خارج از بدنه دولت هستند. تقریبا وظایف شبیه به هم را انجام می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ در یک بررسی اولیه ٣٨ سازمان فعال داریم و همین وضع در آموزش و بهداشت و سلامت و حوزه‌های مختلف است. برای فرار از پاسخگویی شوراهایی درست شده به جای این که وزرا مستقیما باید به مجلس و مردم پاسخگو باشند، مصوباتی که مد نظر است در قالب این شورا به تصویب می‌رسد و مسوولیت آن مصوبات هم معلوم نیست با چه فردی است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: نیاز است تا باردیگر بازطراحی جدیدی انجام شود. ما یک مدل حکمرانی را براساس اعتماد سازی به مردم در نظر گرفتیم و تصدی‌ها را کاملا محیطی می‌کنیم و براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی در اختیار استانداران و فرمانداران قرار می‌گیرد. یعنی مجموعه منابع بودجه ای به جای آنکه دستگاهی توزیع شود، منطقه‌ای تقسیم می‌شود.

قاضی زاده اضافه کرد: دولت پنج فرماندهی در ٥ حوزه اصلی پیدا خواهد کرد و هر کدام دبیر شورای عالی مربوطه با حفظ سمت می شوند. یعنی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ضمن معاون رییس جمهور در حوزه فرهنگی هم خواهد بود. چرا؟ زیرا شوراهای بالا دستی برای خود مصوبه دارند اکنون این مصوبات اعمال نمی‌شود و خیلی از مصوبات بلاتکلیف باقی می‌ماند.

وی تصریح کرد: درحوزه دستگاه های امنیتی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و در حوزه دستگاه های اقتصادی شورای اقتصاد و به همین ترتیب ایجاد می‌کنیم. سه حوزه کلی ایجاد خواهد شد که یکی از آنها حوزه رییس جمهوری، وزیر کشور و معاون اول و استاندار یک مثلث اداری و اجرایی تشکیل می‌شود و یک مثلث معاون برنامه و بودجه، سازمان ادارای و استخدامی و وزرا که نظام تحولی دولت را دنبال می‌کنند و یک حوزه رییس جمهوری، رییس دفتر رییس جمهوری و شوراهای عالی خواهد بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز باز هم از سواد و علم صحبت شد و مصداق آن رییسی است و باز هم تکرار شد. ما نزد علمای اسلام و دانشمندان بزرگی در حوزه‌های مختلف در اقتصاد و علوم انسانی هستیم و خودم در بسیاری از موضوعات تلمذ می‌کنم. ساخت علم را نباید محصور کنیم و علم باید جامع و بسیط باشد.

قاضی زاده هاشمی در بخش نقد نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری دیگر، اظهار کرد: در نکات مطرح شده جای بحث بسیار است. اما جا دارد پیروزی تیم فوتبال و والیبال را تبریک بگویم. البته شیطنتی در محل برگزاری مسابقات رخ داد که وزارت ورزش و جوانان باید قوی تر وارد می‌شد.

وی تاکید کرد: در دولت سلام اجازه نخواهیم داد نهادهای بین المللی هرکاری دلش می‌خواهد انجام دهد. این پیروزی نشان دهنده توانمندی جوانان است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که جوانان ما بهترین و شادترین روزهای عمر خود را در پشت موضوعاتی همچون کنکور و سربازی می گذارنند، تصریح کرد: پنج سال عمر را محصور در یک اتاق برای کنکور صرف می‌کنند و سپس با سربازی و مسایل پیرامون آن دست به گریبان هستند.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: تحصیل طولانی و بلندمدت و کسب مدرک بدون تجربه کافی درست نیست؛ بنده وقتی به طول تاریخ تحصیل خود نگاه می‌کنم می‌بینم نصف آن اضافه بوده است. همین موضوع رابطه کاری که می‌کنید یا تحصیلتان را اگر از جمع حاضر بپرسم همین نظر را دارند.

وی با یادآوری این که موضوع مهاجرت پدیده رو به رشدی بوده که در این دولت نرخ آن غوغا کرده است، ادامه داد: در حال حاضر جوانان ۲۵ تا ۳۰ ساله در کشور خسته از سربازی، نداشتن شغل، بیکاری، نبود درآمد کافی و مسکن هستند و در حسرت تشکیل خانواده و ازدواج روزگار می‌گذرانند.

قاضی زاده هاشمی افزود: موضوع اصلی دولت سلام، جوانان و خانه است. در این دولت جوانان نقش آفرینان و گره گشایان و کارگشایان خواهند بود بنابراین تلاش می‌کنیم در دولت سلام کنکور را حذف کنیم و مساله سربازی را با طرح جامع سربازی حرفه ای همانند آنچه در سایر کشورها انجام می‌شود حل کنیم.

وی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم مشاغل جامع و مناسب برای هر شهری ایجاد کنیم ضمن اینکه مساله صندوق اعتبار خانواده را پیش بینی کرده ایم و اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای ازدواج، جهیزیه، مسکن و غیره اختصاص دهیم.

قاضی زاده هاشمی با بیان این که نحوه پرسش از سوال ها سبب می شود تا آورده نامزدها دیده نشود، گفت: براساس دانش ضمنی و مطالبی که تهیه شد، موضوعات گفته می‌شود و انتقادی که شد وارد است و شاید بتوان مناظره را به شکل دیگری برگزار کرد تا این تفاوت ها در رویکردها دیده شود.

وی عنوان کرد: بخشی از جامعه که باید به آن توجه ویژه کنیم، معلولان هستند که شهروندان درجه یک هستند و ۱۰ درصد جامعه به نحوی معلولیت دارد و اینها می‌توانند زندگی خود را اداره کنند و نیاز به دریافت صدقه ندارند. آنها نیاز به حمایت به عنوان محروم ندارند. ابزار زندگی معلولان و آن مسایل و محیط باید برای آنها فراهم شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: جامعه دارای معلولیت اگر در این سال ها مورد توجه نبود با اینکه مجلس اخیرا قانون خیلی خیلی خوبی تصویب کرد، این به نتیجه درستی نیست که در دولت سلام برای مناسب سازی معابر، غربالگری افراد معلول و مسایل اجتماعی ازدواج برنامه ریزی کردیم.

وی تصریح کرد: نکته دوم موضوع جانکاه کرونا و وضعیتی که در میان مدت جهان گرفتار آن است و متاسفانه آمار فوت بالایی داریم و این آمار غیر قابل توجیه است. صدا و سیما مرتب از کشورهایی که اوضاع خرابی دارند، گزارش تهیه می‌کند اما هیچ وقت از کره جنوبی نمی‌گوید که فقط هزار و ۹۷۴ فوتی داشته یا ویتنام که ۵۳ فوتی یا چین که مرکز شیوع کرونا بوده چهار هزار و ۶۳۴ فوتی داشته است.

قاضی زاده هاشمی افزود: بسیاری از این کشورها هنوز واکسیناسیون را شروع نکردند و یک دولت مقتدر و قاطع داشتند و دچار بی ثباتی در تصمیم گیری نبودند تا این کار را انجام دهند. اخیرا عزیزی در کلاب هاوس گفت که می‌توانستم در مرداد ماه ١٨ میلیون دوز واکسن وارد کنم اما دولت همراهی نکرده است. ۱۸ میلیون دوز واکسن یعنی کاهش حداکثری مرگ و میر در کشور و این حرف، حرف خیلی وحشتناکی بوده که زده شد که امکان این را داشتیم تا واکسن بیاوریم و تمامی افراد تحت خطر را واکسینه کنیم. دولت سلام تا آخر سال همه مردم را واکسینه خواهد کرد.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که برای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چه برنامه ای دارید، نخست به سخنان سایر نامزدها گلایه کرد و گفت: این مناظرات برای فهم مردم از برنامه‌ها و تیم فکری همراه نامزدها است و شوآف و پرداختن به حواشی برای جلب توجه، اثر ندارد.

وی در ادامه درباره پرسش مطرح شده توضیح داد: مساله آموزش و پرورش اساسی‌ترین مساله کشور است و هر کشوری با وضعیت آموزش و پرورش آن سنجیده می‌شود.

قاضی زاده هاشمی، آموزش و پرورش را مهم ترین وزارتخانه عنوان کرد و افزود: در نظام آموزشی نیازمند تحولات بنیادین هستیم چرا که فارغ التحصیل ما باید علاوه بر سوادآموزی، مهارت اجتماعی موثر برای ارتباط گیری و یک مهارت شغلی برای گذران امورات زندگی خود بیاموزد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: این اتفاق باید زمانی بیافتد که فرزندان به بلوغ می‌رسند اما ما از هفت سالگی تا هجده سالگی به فرزندان اطلاعات می‌دهیم و بعد آنان را در پشت صف کنکور رها می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: الان نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته و دانش آموزان بر اساس آن ارتقا می‌یابند موضوعی که در نظام تعلیم و تربیت ما با خلا روبه رو است.

وی با بیان این که برای اصلاح آموزش و پرورش باید به معلمان و منزلت آنان توجه ویژه شود و کاری کرد که بالاترین رتبه شغلی معلمی باشد، تصریح کرد: در کشور ما، نظارت آموزشی هم مشکل دارد ۱۹ مدل مدرسه کوچک و بزرگ داریم و این نشان می‌دهد آینده را به پولداران می‌فروشیم و نخبگان با زور پول وارد دانشگاه شده اند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در موضوع تحول بنیادین مساله حرفه آموزی باید مدنظر قرار گیرد.

تمامی اعضای کابینه‌ام را از زنان می گذارم

قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: در این جمع برای جلب توجه نباید هر حرفی را بزنیم. نزدیک انتخابات که می‌شود یاد آزادی زنان، کولبران، محرومان می افتیم و بارها تکرار می‌شود و مردم از پشت گیرنده‌ها نگاه می‌کنند و می‌گویند یادمان است که قبلی ها هم این حرف ها را زدند.

وی ادامه داد: از آنجایی که نرخ بکارگیری زنان در این جمع کم کم در حال بالا رفتن بود، می‌خواستم بگویم که کل کابینه ام را از زنان انتخاب می‌کنم که دیگر دستی بالاتر از دست من نباشد تا به سه، ۵ یا ۶ نفر برسیم. این تلقی ایجاد کردن برای خود بیننده هم محل سوال است. زیرا موضوع شایسته سالاری است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: رییس ستادم مادر سه فرزند است. مادران هم می‌توانند فعالیت سیاسی و اجتماعی داشته باشند. همان زنان از ما شایسته سالاری می خواهند. زنان شایسته زیادی داریم که می توان تمام کابینه را ا آنها انتخاب کرد. ما همواره از اقوام، مذاهب و اهل سنت می گوییم. اگر راست می گوییم، پس این بحث کولبری چیست؟ مرزهای بالاترین نرخ بیکاری را دارد. از این جمعی که در این مناظره نشسته اند، هیچ فردی نبوده که مسوولیتی نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: وضع اینگونه شده که آن فرد مجبور شده تا بین نام و جانش انتخاب کند و ان بلوچ سوخت رسانی و ان کرد هم کولبری کند. باید بجای آنکه حرف های اینگونه بزنیم باید این مسایل را حل و فصل کنیم.

قاضی زاده درباره احیای شوراها و کمک به برانگیختن انگیزه های نخبگان کشور گفت: این شوراها، شوراهای قانونی در مندرج در قانون اساسی هستند. یک گسست ساختاری بین شوارهای عالی و نهادهای اجرایی وجود دارد. ما یک طراحی کردیم تا دبیر هر شورای عالی معاون رییس جمهور و مسوول فرماندهی آن حوزه است. یکی از مشکلات دولت ها این است که اقتصاد کشور و بخش فرهنگی آن مسوول ندارد. واقعا فرمانده فرهنگی کشور کیست؟

وی اضافه کرد: کلی نهاد مردمی، اجرایی، مدنی، معنوی و دولتی داریم و در حوزه اقتصادی و امور اجتماعی و سلامت کلی متولی دارد بنابراین این شوراها امرشان مطاع است و بالاتر از امر رییس جمهوری است. رییس جمهوری درست است که عضو شورای انقلاب فرهنگی است اما حق وتو در این ماجرا ندارد و مصوبه مصوبه جمع است و در سایر شوراها هم به همین ترتیب است و آن مجری مصوبات است و مسیر اجرای ان رییس جمهور است.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه اقتصاد ضمن درون زا بودن باید به شدت برون‌گرا هم باشد، تصریح کرد: کارکرد وزارت خارجه باید به گونه ای باشد که برای ما منافع ملی و اقتصادی تامین کند پس رویکرد فعلی آن باید تغییر کند. معتقدم وزیر امورخارجه باید تاجر موفقی باشد و دفاتر وزارت خارجه در سرتاسر جهان باید محل معاملات سنگین باشد و رتبه بندی آن بر اساس میزان معاملات صورت گیرد.

وی افزود: ۱۵۰۰ شرکت دولتی داریم که خانه خلوت جناح‌های سیاسی تبدیل شده است و هر کسی برنده انتخابات می‌شود اهل خود را در آن شریک می کند. بسیاری هم خصولتی هستند که دیوان محاسبات هم نمی تواند آن را کنترل کند. بر همین اساس در دولت سلام، طرح فراخوان برای عضویت در این شرکت ها تهیه کرده ایم که اعضا توسط اساتید دانشگاه ها و متخصصان انتخاب می شوند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: جوانان منتقد وضع موجود و عدم بکارگیری نسل جدید در اداره کشور هستند و احساس می کنند در پشت درهای بسته یک طبقه صفر شده و باقی مانده اند و از دعوای جناح‌ها خسته هستند و می‌خواهند کشور را قدرتمند ببیند.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه دولت سلام دولت جوانان و دولت نسل نو است، خاطرنشان کرد: آنان که سال ها است از نامشان نان خورده اند بدانند دولت سلام فراتر از حزب‌ها است و دولت تمامی اقوام است.

وی تصریح کرد: ما جوانان آمده ایم که بگوییم جایگزین هر آنچه بوده هستیم؛ ما نسل جایگزین هستیم تا همه صالحان را به کار بگیریم و فرصت طلبان را از پای سفره انقلاب بلند کنیم و سفره انقلاب برای مردم است. پس هر جوان یک ستاد شود چرا که کارتل های اقتصادی و منابع مالی برای حزب و جناح نیست.


علیرضا زاکانی عصر سه شنبه در دومین دور مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره سیاست‌های جمعیتی و برنامه وی برای مقابله با عوامل تحریک کننده جمعیت مانند نرخ ازدواج، ‌تجرد قطعی و ناباروری اظهار داشت: موضوع جمعیت در کشور به یک نقطه بحرانی تبدیل شده است که نیاز به یک تجدید نظر خاص دارد.

وی افزود: اکنون نرخ رشد جمعیت کشور به ۸ دهم درصد رسیده و در شرایط بحرانی است و در حوزه باروری از ۶.۹ در سال ۶۰ به ۱.۷ دهم رسیده است و ما باید حتما نرخ باروری را به ۲.۳ دهم برسانیم تا از این وضعیت اسفناک خارج شویم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: برای این ماجرا چند سطر برنامه وجود دارد که در حوزه فرهنگ و اجتماع چهار خط تلاش را در نظر گرفتیم که مواردی از جمله تعلیم و تربیت، ‌ تحکیم خانواده و رشد جمعیت، احیاء و تندرستی و رفاه اجتماعی و صیانت از محیط زیست است.

زاکای ادامه داد:‌ اکنون ۳.۵ میلیون زوج ناباور در کشور وجود دارد که تقریبا از هر پنج زوج یک زوج ناباور است و ۸۰ تا مرکز باوری وجود دارد که خانواده‌ها در زمان طولانی هزینه‌های زیادی را تقبل می‌کنند.

وی با بیان این که نخستین برنامه ای که دارد، بیمه کردن زوج‌ها نابارور است، اظهار کرد: این سبب می‌شود که بچه دار نشدن بر دل زوج های جوان باقی نماند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:‌ نکته دوم این است که بر اساس پیمایشی که در سال ۸۴ انجام شد، ۷۰ درصد مردم ایران قائل به دو فرزندی هستند و در سال ۹۸ پیمایش دیگری انجام شد که بر اساس آن ۶۰ درصد مردم اعلام کردند سه فرزندی را مطلوب می‌دانند اما از عواقب این می‌ترسیم.

زاکانی همچنین گفت:‌ نماینده دولت اینجا است و حاضر به مناظره نیست که البته این مدلی است برای این که پاسخ ندهند، ‌ حاضر نیستند از نظر رقمی و کمی و کیفی با نامزد دیگر بحث کنند، دولت موجود کاری کرده است که پوشک بچه در طی سه سال ۳۶ میلیون برای خانواده ها هزینه داشته باشد. همین دولت بلایی بر سر مردم آورده است که مردم خارج از تهران ۲۸ درصد و ساکنان در تهران ۵۸ درصد از حقوق خود را برای یک خانه ۷۵ متری پرداخت کنند که در واقع این دولت امیدی باقی نگذاشته است.

وی با تاکید بر پیگیری مسایل زوج‌های نابارور، حل مشکل مسکن و ایجاد امید، یادآور شد:‌ این سبب می‌شود خانواده هایی که می‌خواهند سه فرزند داشته باشند، ‌ امکان فرزندآوری برای آنها آماده شود و سرانجام شرایط ازدواج را تسهیل می‌کنم که در شرایط بهتری در ازدواج حاصل شود.

مشکل؛ آزادی خواهی در مقابل استبداد است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز مشکل، فقر و بی عدالتی مقابل تبعیض‌ها و آزادی در مقابل استبداد است. آزادی از عدالت قابل تفکیک نیست؛ ‌به عنوان پزشک و رزمنده می‌گویم، ما که جان خود را کف دست گرفتیم، جان ما فدای همه ملت است و این را ثابت کردیم.

زاکانی ادامه داد: اینجا گفته شد برخی صدای کولبران هستند، به واقع باید دید ۲۵ میلیارد دلار قاچاقی که در کشور صورت می گیرد و ۹۵ درصد از مبادی رسمی می‌آید و افراد آن معلوم است، چرا آقایان وقتی در دولت بودند، همت نکردند جلوی این قاچاق را بگیرند تا کولبران به جای اینکه در کوه‌ها آسیب بخورند، زندگی عزت مندانه داشته باشند.

وی با بیان این که آقایان برای خود در جامعه طبقه بندی دارند، گفت: شرایط را در جامعه به گونه ای قرار نمی‌دهند که عموم مردم منتفع شوند. آقایانی که در دولت کنونی بودند، بگویند کدام سمت این ماجرا می‌ایستند؟ به نظر من معلوم است کدام سمت می‌ایستند؛ اگر کمی به اندرونی اینها سر بکشیم، خواهیم فهمید چگونه با جان و مال و عِرض و آبروی مردم بازی می‌کنند. این جهت نیازی به مظلوم نمایی ندارد بلکه نیاز به برنامه دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: عده ای در سال ۹۲ از مردم رأی گرفتند و بعد هم مشخص شد هیچ تعهدی به آنچه که گفتند، ندارند. آدم از یک سوراخ نباید دو بار گزیده شود؛ عزیزانی که هستند، سعی کنند جوری صحبت کنند که با کارنامه و برنامه های شان همخوانی داشته باشد.

زاکانی تاکید کرد: مشکلاتی که امروز در کشور است، به بانک مرکزی ارتباط دارد؛ قیمت دلار، نهاده‌ها، بی توجهی به نوع سیاست گذاری و نظارت بر بانک‌ها، ‌بحث خلق نقدینگی، افزایش پایه پولی. «کی بود کی بود من نبودم» که درست نیست.

وی همچنین با نقد بخشی از سخنان محسن رضایی، گفت: آقای رضایی حتما باید روی منابع تجدید نظر کنند؛ عدد و رقم هایی که می‌گوید عجیب است و موضوع را هم نباید سیاسی کرد. وظیفه داریم ناظر به منفعت ملی مان نظر بدهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: با یک محاسبه از این عدد و رقم‌ها در این چند وقت و مقایسه آن با دارایی های دولت و امکانات کشور، کار سخت می‌شود؛ مگر این که آقای رضایی دقیق بگویند این ۱۳۷ میلیارد چیست و چگونه آن را احصا می‌کنند که این موضوع هم در ذهن ما روشن شود.

وی با بیان این که در کشور انسداد وجود ندارد، افزود: مشکل، مشکل مدیریت؛ مشکل، مشکل رویکرد؛ مشکل، مشکل زیاده خواهی‌ها و باند بازی‌ها است. بنابراین در این جهت ما برنامه‌هایی را باید ارائه کنیم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به روند برگزاری مناظره اشاره و خاطرنشان کرد: حاضرم با هر کدام از دوستان عزیز مناظره کنم البته مناظره هم دقیقِ و برنامه ای باشد؛ چون بر این باور هستم، خیلی بهتر می‌توان مناظره برگزار کرد و بهتر بود مناظره دو به دو داشته باشیم که عیار گفته ها بهتر معلوم شود.

نمی‌توان کشور را کاریکاتوری اداره کرد

زاکانی در سومین بخش از سخنان خود در مناظره اظهار داشت: رییس جمهوری باید یک بسته جامع داشته باشد؛ نمی‌شود کشور را کاریکاتوری اداره کرد بلکه باید برای مدیریت و اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت برنامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: در حوزه سلامت بر این باور هستم، دولت می‌تواند اقدام اساسی و جدی بکند که مریض غیر از درد بیماری، ‌درد دیگری نکشد. در این زمینه برنامه جامعی تنظیم کرده ام که تقدیم می کنم.

زاکانی ادامه داد: سال اول می توان ریشه فقر مطلق را قطع کرد و برای آن هم برنامه ۶ سرفصلی تنظیم کرده ام که منابع، امکان و شرایط در درون برنامه گنجانده شده و همین امروز می‌توان آن را اجرا کرد؛ اصلا اینطور نیست که حواله به غیب و منبع نامعلومی بدهم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری درباره آزادی‌های مدنی، اظهارداشت: در بخش آزادی‌های مدنی بر این باور هستم دولت باید پیرو و پاسخگوی مردم باشد؛ بنابراین قائل به شفافیت، دقت و ایجاد نهاد سازی نوین در جهت پذیرش موضوع نظارت، مطالبات و اعتراضات مردم هستم.

وی با بیان این که از ۳.۵ میلیون زن سرپرست خانوار، ۱۷۷ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند، خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از فقر مطلق می‌کنیم، دولتی که باید بیاید برای همه ابعاد و ساحت های زندگی برنامه داشته باشد.

دولت را به نوکر مردم تبدیل خواهم کرد

زاکانی درباره تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژه خواری و مدارا با فریبگران اقتصادی و بی عدالتی اجتماعی، گفت: مردم عزیز بیش از سه دهه است که عده‌ای بر اقتصاد مملکت خیمه زدند و تمام سرمایه‌ها و امکانات کشور را به سمت سویی سوق دادند که در این شرایط تبعیض، آنها کاخ نشین شده‌اند و مردم را در کوخ نشین نگه داشتند.

وی افزود:‌ متاسفانه اول انقلاب به نحوی دنبال شد که موی کوخ نشینان به همه کاخ نشین‌ها می‌ارزید ولی آن مطلب خوب اول انقلاب به شرایطی به شرایطی تبدیل شده است که مسوولان ما دچار خوی اشرافی‌گری شدند. بنده در نخستین کاری که خواهم کرد، ‌ دولت را از موضوع اشرافی گری به موضع نوکری مردم تبدیل خواهم کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر توزیع عادلانه ثروت به عنوان برنامه دوم خود گفت: نکته سوم این است که با توانمندسازی شرایط را به نحوی تغییر می‌دهم که مفسدان امکان تنفس نداشته باشند.

وی با بیان اینکه فساد از قبیله گرایی و باندبازی آغاز می‌شود، گفت: همتی در مسئولیتی که داشتند و در روز قبل از تعطیلات نوروز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از بانک دولتی به یک بانک خصوصی به صورت خلاف منتقل می‌شود که ذیل مسوولیت آقای همتی است.

زاکانی ادامه داد:‌ آقای همتی، حوزه‌ خود را نتوانستید نظارت کنید و حالا مدعی سایر حوزه‌ها هستید. با گردن کلفت‌ترین و قویترین افراد که سبب ایجاد شبکه فقر و فساد در جامعه شده‌اند و آسیب‌های جدی در جامعه ایجاد کرده اند، ‌ مبارزه خواهم کرد.

وی ادامه داد: دشمن ما فقر، ‌فساد و تبعیض است و به فضل الهی با کمک مردم ایران ریشه آن را خواهم کند و ۲ دهه است با معاون رییس جمهوری، ‌وزیر اطلاعات، ‌دادستان کل تهران و موارد این چنینی با دست خالی درگیر شدم و در دولت بنده ریشه فساد خشک خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: نکته‌ای که آقا محسن (رضایی) فرمودند، ‌ پیش از آن عذرخواهی کرده بودم و درباره موضوع انرژی ۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ اعلام شده بود که این به زندگی مردم باز می گردد ومی توان درباره آن صحبت کرد.

زاکانی در دومین بخش از مناظره امروز به چهارمین سوال با این محور که توسعه سبک زندگی شهری، افزایش نرخ چاقی و کم تحرکی به دنبال دارد؛ این مسأله توسعه ورزش به ویژه ورزش همگانی را به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است. در عین حال، ‌ ورزش قهرمانی به نمادی از افتخارات تبدیل شده است. برنامه شما به تفکیک برای توسعه ورزش همگانی، ارتقای جایگاه ایران در ورزش قهرمانی همچنین افزایش سرانه فضاهای مناسب ورزشی، تفریحی و توزیع عادلانه آنها چیست، پاسخ داد.

وی با بیان این که موضوع ورزش امری حیاتی است، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد مردم ایران ورزش همگانی یا قهرمانی نمی کنند. شرایط به قدری سخت شده است که رییس فدراسیون کشتی بیان می کرد یک میلیون نفر درگیر ماجرای کشتی از ابعاد مختلف بودند اما الان این عدد به ۴۰ هزار نفر رسیده که این آمار فاجعه ای بزرگ است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: علت این فاجعه در بخش همگانی و قهرمانی این است که دولت برای مردم حوصله باقی و فرصتی نگذاشته است که مردم فراغتی برای ورزش داشته باشند.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: اگر سه دلار برای ورزش خرج کنیم، طبق آمار جهانی، ۱۶ دلار در حوزه سلامت برای ما صرفه جویی به دنبال دارد. ورزش و نشاط امکان ایجاد جهش در کشور ایجاد می کند. امروز مردم ما درگیر اَوَلیات خود هستند اما ما اینجا با هم حرف می زنیم و حرف‌های گل و بلبل می زنیم.

همتی کاندیدای روکشی است

زاکانی در ادامه این مناظره خطاب به همتی، گفت: آقای همتی در مورد کدام زنان حرف می زنند؟ در مورد کدام جوانان حرف می زنند؟ بعد هم خیلی شیک می‌گویند این پنج نفر نامزد پوششی هستند. آقای همتی، جلسه قبل محضر شما توضیح دادم، ‌لازم نیست و دیگر هم نمی‌گویم؛ اگر بنا باشد ما کاندیدای پوششی باشیم، ‌جنابعالی کاندیدای روکشی هستید که آمدید هشت سال فاجعه دولت را که بر سر ملت آورده اند، ‌روکش کنید.

وی افزود: من با عدد و رقم به شما ثابت می کنم؛ جرأت که ندارید بیایید و با ما مناظره کنید؛ به آن کسانی که به شما یاد می دهند که این حرف ها را بزنید، بگویید شما نمی خواهد مشت کسی را باز کنید، ‌ما مشت آنها را باز می کنیم.

به گفته زاکانی، ایجاد سرانه مناسب و بالا برای ورزش همگانی و توسعه باشگاه داری همچنین فعالیت در عرصه ورزش در کف قاعده هرم اجتماعی، امکانی ایجاد می کند که ما را از مشکلات و معضلات مصون می دارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: به سمتی حرکت می کنیم که پنجره جمعیتی الان روی میانسالان است و به سمتی می رویم که تعداد افراد پیر در جامعه ما افزایش می یابد و از این جهت، پرداختن به موضوع ورزش همگانی امری حیاتی است.

وی تاکید کرد: به ورزش همگانی، قهرمانی و پهلوانی می اندیشیم و بر این باور هستیم باید فضایی باز کرد که ما به ازای آن، تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد جامعه را از این وضعیت اسفناک نجات دهد.

زاکانی در جمع بندی سخنان امروز خود در مناظره گفت: از دیروز در دوران دفاع مقدس، دانشگاه و جریان دانشجویی و امروز با همکاری ۸۸ هزار نخبه کشور و همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس با جوانان در ارتباط هستم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: درد جوانان نخبه کشور را می‌دانم. جوانان امروز از فسادها، تبعیض‌ها، تحقیر شدن‌ها ناراحتند. اینکه امکانات کشور با مبلغ ۲۵۰ هزارمیلیارد تومان به سه برادر بدهند و کل حقوق بگیرها بازنشستگان کشور ۵۰۰ هزار میلیارد تومان دریافتی داشته باشند، این ظلم بزرگی است که ما ریشه آن را به فضل الهی خواهیم کند.

وی ادامه داد: امروز باید چه سبب اضطراب جوانان است، برداشته شود. از جمله موضوع کنکور، کار، مسکن، ازدواج و سایر کوشش‌هایی که باید برای آنها انجام شود به فضل الهی در یک برنامه مدون تقدیم عزیزان خواهد شد.

زاکانی با اشاره به موضوع حریم خصوصی و تفکیک پسران و دختران، ‌ اظهار داشت: حریم خصوصی، خط قرمز ماست و جنگ آن خواهیم رفت. هیچ کس نباید وارد حریم خصوصی شود. این از مبانی اسلامی است که امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۰ آن را ابلاغ کردند و حریم عمومی نیز را نیز پاس خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه موضوع ما عدالت، کرامت فرهنگیان و منزلت آنها است، گفت: جنبه‌های معیشتی و مشارکت فرهنگیان به عنوان محور تحول به رسمیت می‌شناسیم و آنها باید کار را دست بگیرند. هیچ تفاوتی بین معلم و فرهنگیان و کارمندان بانک‌ها و وزارت نفتی نیست و اگر هست، تبعیض آشکار است.
زاکانی تاکید کرد: مردم از دروغ بدشان می‌آید. در حالی که تورم ۴۰ و ۵۰ درصدی را مجموع دوستان آقای همتی ایجاد کردند. ۷ خرداد ۹۹ گفتند که ما ۲۲ درصد تورم خواهیم داشت و اکنون ۵۲ درصد تورم داریم که سبب خجالت است.

وی با بیان اینکه دانشگاهیان از عدم به کار گرفتن علم و تلاش آنها فرسوده هستند، ‌ گفت:‌ ما از دانش دانشگاهیان برای تحول در کشور استفاده خواهیم کرد. ۱۴ میلیون تحصیل کرده دانشگاه ها امروز مترصد این هستند که دولت بتواند برای آنها امکانات لازم را فراهم کند. البته دولت، دولت همه ملت است و باید با در خدمت همه ملت قرار بگیرد.

زاکانی با اشاره به موضوع نشاط در جامعه ادامه داد:‌ نشاط زمانی است که جیب پدر پر باشد ولی جیب پدرها را خالی کرده و صورت آنها را سرخ کردند و دنبال نشاط می گردند.

وی ادامه داد:‌ بدترین پیامک‌ها، پیامک هایی است که اقساط معوقه بانکی و موجودی شما کافی نیست ارسال می‌شود. پدر مردم درآمد چرا به داد مردم نمی‌رسید.

زاکانی با اشاره به دستگیری جاسوسان خاطرنشان کرد: ۲۶ جاسوس را در همین دولت که امنیتی ترین دولت تاریخ کشور است دستگیر کرد و اگر بخواهیم ورزش، ‌نشاط، هنر را ایجاد کنیم باید آنها را از دست دولتی‌ها خارج کنیم. ما با فیلترینگ مخالفیم و در پی اینترنت ارزان هستیم.


محسن مهرعلیزاده دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نخستین بخش از این مناظره به موضوع برجام اشاره کرد و در مورد بازگشت به این توافق اظهار کرد: مقاومت جانانه مردم ایران توطئه‌های دولت آمریکا، بدعهدی‌ها و فشار حداکثری تحمیل شده از سوی آنها را به شکست کشاند.

وی با بیان این که مواضع جمهوری اسلامی مواضع درستی است و باید با قوت در جهت احیای برجام در مذاکرات حاضر شویم، افزود: باید حقوقی که در برجام برای مردم ایران در نظر گرفته شده بود را برگردانیم و باید همه امکانات کشور و همه تصمیم گیران در همه قوا و نهادها همکاری کنند که مذاکرات برای احیای برجام به نتیجه برسد.

کولبران و سوخت بران قشر فراموش شده جامعه هستند

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به صحبت‌های حجت الاسلام ابراهیم رئیسی مبنی بر گذشتن از حقشان برای پاسخ دادن به بداخلاقی های مناظره اول، خاطرنشان کرد: جناب آقای رئیسی فرمودند از وقتشان می گذرند و به بداخلاقی‌های هفته گذشته پاسخ نمی دهند، نمی دانم کدام بداخلاقی ها را می فرمایند. آقای رئیسی فرمودند آذری زبان‌ها به ایشان زنگ زده و از ایشان دلجویی کرده اند، فکر نمی‌کنم آذری زبان‌ها به ایشان توهینی کرده باشند زیرا آذری زبان اینجا حضور نداشته که به ایشان توهین کند.

مهرعلیزاده تصریح کرد: من لازم است صحبت های آقای رئیسی را اصلاح کنم زیرا ما آذری زبان نداریم. آنچه که هست، در آذربایجان شرقی یا آذربایجان غربی، اردبیل، همدان، زنجان و حتی خراسان، اصفهان، شیراز و خوزستان، جاهای مختلف ترک زبان‌ها هستند. آقای رییسی در استفاده از واژه آذری دقت بیشتری داشته باشند.

وی همچنین گفت: انتظار داریم باتوجه به این که آقای رئیسی قاضی هستند، دقت بیشتری اعمال کنند. من نمی دانم آیا ما اخلاق یا بداخلاقی را چه چیزی تعریف می کنیم. اگر این که در خصوص مدرک جناب آقای رئیسی موردی را عرض کردم، مطلب حقی بود. جناب آقای رئیسی از نظر کلاسیک، ۶ کلاس درس خوانده اند. من به دروس حوزوی که ایشان خوانده اند و معادل سازی کرده و در مدرسه شهید مطهری(ره) دکترا گرفته اند، احترام می‌گذارم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اصولا علم اقتصاد مثل علم شیمی یا پزشکی و علوم دیگر، علم خاص خودش را می‌خواهد. علم کلاسیک می خواهد. مساله اخلاق را ما باید در جامعه و در عمل پیاده سازی کنیم.

مهرعلیزاده اضافه کرد: همین دو روز پیش، صدا و سیما پنج دقیقه از فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کرد که این بداخلاقی است. این موضوع غوغایی در فضای مجازی ایجاد کرد که زمانی صحبت از ملی شدن صداوسیما بود اما الان صداوسیما عشقی شده است. از آقای رئیسی این سوال را دارم که شما قاضی هستید، ما به چه دلیل فیلترینگ را همینطور پی در پی در جامعه راه انداخته ایم.

وی در بخش نقد سخنان دیگر داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آقای رئیسی مسایلی در زمینه کاهش فاصله طبقاتی ارایه کردند که کامل و تخصصی نیست و ربطی به وضعیت موجود ندارد. شکلات واقعا ملموس است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از اقشار کارگران هستند، گفت: برای افزایش دستمزد این گروه هر ساله مشکل داریم زیرا برای آنان باید حداقل افزایش حداقل دستمزد را داشته باشیم که اکثرا یک یا دو درصد زیر تورم افزایش حقوق وجود داشته است. همه ساله این افزایش دستمزدها عقب افتاده است. اولین کاری که باید انجام داد، این موضوع و موضوع سه جانبه گرایی کارگر، کارفرما و دولت را داشته باشیم.

مهرعلیزاده افزود: مطلب بعدی، مساله معلمان است که چندین وقت است که رتبه بندی شان بین مجلس و دولت پاسکاری می شود. ظلم فاحشی در رتبه بندی و شناسایی و تطبیق مدرک آن ها شده است. آن ها باید مانند اساتید دانشگاه با افزایش تخصص، از مزایای شغلی برخوردار شوند.

وی کولبران و سوخت‌بران را قشر فراموش شده ای دانست که باید در مورد آن ها فکری شود و ادامه داد: اکنون در کشور هفت میلیون نفر سرپرست خانوار اعم از زن و مرد داریم که حداقل سه میلیون نفر آن ها هیچ معیشتی ندارند و نیازمند کمک خیرین هستند. باید صندوق درآمد پایدار برای آن ها تهیه شود که حداقل نصف حداقل دستمزد کارگران به آن ها اختصاص یابد.

وی در خصوص رسیدگی به اقشار مختلف جامعه برای کاهش فاصله طبقاتی عنوان کرد: باید برای همه مردم و مخصوصا قشر ضعیف، بیمه تکمیلی رایگان تهیه شود که آن ها از بیمه رایگان برخوردار شوند. این بیمه عادی برای همه وجود دارد اما در حد یک درمان جزئی. این افراد با ایجاد کوچکترین مشکل یا عمل جراحی، باید کل زندگی شان را بفروشند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: درمورد هنرمندان نیز همین مشکل را داریم. حتی پرستاران در این دوران کرونا هم از نظر روحی و روانی و هم از نظر دستمزدها آسیب دیده‌اند.

مهرعلیزاده در تشریح سختی کار قشر معلم افزود: معلمان در این فاصله که بار تحصیلی به دوش خانواده ها افتاد، زحمت شان مشخص شد. زحمات معلمان به خوبی دیده نمی‌شود و باید غنی سازی لازم برای آموزش و پرورش انجام دهیم.

محسن مهرعلیزاده در نیمه دوم مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در زمینه استفاده از دانش هسته‌ای در زمینه های مختلف با اشاره به اینکه عمده این دانش در اختیار جوانان است، گفت: دانش هسته ای به همت جوانان ایرانی بومی شده و توسعه پیدا کرده است اما باید نقش آن در زندگی مردم ملموس باشد. با توجه به همت دانشمندان هسته ای ما، باید انستیتوهای تحقیقاتی ایجاد شود تا این دانش را کاملا بومی کنند. دانش هسته‌ای باید در خدمت فن‌آوری قرار گیرد تا معطوف به عملیات اجرایی شود.

وی درباره نقش جوانان در توسعه ابراز داشت: جوانان میدان‌دار توسعه دانش هسته‌ای بودند این قشر نشان داد باید به جوانان میدان داد و نباید آنان را فراری دهیم. آنان می‌توانند با کسب مدارج علمی موفقیت را تضمین کنند.

داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه زنان و جوانان نقش مهمی در دولت وی دارند افزود: با توجه به آنکه بخش عمده ای از جمعیت کشور جوانان و زنان هستند، باید بستر و نهادهایی برای رفع فشاری که مانع از پیشرفت آنها شده است، پیش بینی شود. این اقشار در چند ساله گذشته به خاطر برخی از مسائل از برخی حقوق اجتماعی محروم شدند.

مهرعلیزاده با اشاره به اینکه باید زنان در بخش کارشناسی و مدیریت به کار گرفته شوند؛ گفت: به استاندارهای خود تکلیف می کنم تا یک معاونت را از زنان انتخاب کنند و سه وزیر زن را معرفی می‌کنم. اگر مجلس تایید کرد که خیلی خوب و اگر هم نه آنان را در معاونت به کار خواهم گرفت. همچنین در تلاشم تا میانگین سنی کابینه را به ۴۵ سال برسانم و برخی می‌گویند امکان پذیر نیست اما من می گویم امکان پذیر خواهد بود.

باید فضا را باز کنیم/وزیر جوان ارتباطات زیربناها را درست کرده است

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه درباره دیدگاه خود در خصوص فضای مجازی گفت: امروز مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دنیا دیگر راه حل‌های معمولی ندارد و اقتصاد، حکمرانی، شهر و همه سیستم هوشمند شده است. یک شرکت مثل هواوی شاید اندازه ۱۰ برابر کشورهای کوچک و چندبرابر کشوری مثل ما درآمد دارد. ما باید فضا را باز کنیم و اجازه دهیم جوانان بیایند و در این زمینه ها کار کنند و بدون هیچ گونه ممانعتی در فکر و اجرا کارشان را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه ما متاسفانه به خاطر فیلترینگ های انجام شده، به اینترنت در سطح فعلی محدود شده ایم، خاطرنشان کرد: وزیر جوان ارتباطات در دولت آقای روحانی خوب عمل کرده و زیربناها را درست کرده ولی ما همچنان در مورد سهمیه گزاری و فیلترینگ متاسفانه داریم سختگیری می کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری به صحبت های حجت الاسلام رییسی درباره اقتصاد فضای مجازی اشاره کرد و گفت: یک میلیون نفر الان در کشور معیشتشان به اقتصاد مجازی وابسته است. بخش قابل توجهی از تجار و صنعتگران در شلوغی‌های سال های گذشته که منجر به قطعی اینترنت شد، از این موضوع متضرر شدند و به کشور زیان رسید.

عدالت‌محوری و پاکدستی دولت اصلاحات شهره خاص و عام بود

مهرعلیزاده، اظهارات علیرضا زاکانی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در مورد برنامه ریزی های اقتصادی گذشته را یادآور شد و افزود: ما نباید مسائل را اینقدر سیاه ببینیم و سیاه نمایی کنیم. از سال ۷۰ به این طرف که مورد نظر آقای زاکانی بود دولت اصلاحات را شامل می شود که از سال ۷۶ تا ۸۴، سکان امور کشور را برعهده داشت که عدالت محوری، پاکدستی و صحیح العمل بودن به ویژه ایجاد عدالت اقتصادی شهره عام و خاص بود. در دولت آقای احمدی نژاد هم گرچه مسکن مهر طرحی بود که از نظر جانمایی ها مشکل داشت اما با پنج میلیون تومان توانست برخی از مردم را خانه دار کند و یارانه ای که پرداخت شد بر زندگی بخشی از جامعه اثر مثبت داشت.

وی در پاسخ به سئوالی درباره وضعیت ورزشکاران، به دوره حضور خود در تربیت بدنی اشاره و خاطرنشان کرد: این سئوال خرداد ۸۴ را به من یادآوری کرد که آن موقع برای مسابقات سال ۲۰۰۶ آماده می شدم و خانم ها هم در استادیوم حضور داشتند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، شوخی مردم با تلفظ اشتباه یک کلمه آذری توسط محسن رضایی دیگر نامزد انتخابات را یادآور شد و گفت: انشاالله اگر اصل ۱۵ قانون اساسی درباره تدریس زبان های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه های کشور را بتوانیم رعایت کنیم، موضوع شوخی که مردم با آقای رضایی کردند هم حل می شود.

مهر علیزاده در جمع‌بندی مطالب خود خطاب به مردم گفت: مردم ایران می‌دانم که خسته شده‌اید، خسته از وعده، خسته از تبعیض و خسته از سختی ها، می دانم از توهین، تحقیر و فساد خسته شدید. حتما می‌گوید من نیز مانند گذشتگان وعده می دهم و بعد از پایان انتخابات توجه نمی‌کنم. اگر هم به دنبال تحقق وعده باشم قدرت انجام آن را ندارم، پس چه فرقی می کند که کی رای بیاورد و رای ما چه تاثیری دارد.

اگر رای مردم بی‌تاثیر بود چرا این همه محدود سازی برای کاندیداها شد

وی ادامه داد: اگر رای مردم بی تاثیر بود چرا این همه محدودسازی برای کاندیدا انجام شد و چرا گزینه ریاست جمهوری را تنها یک فرد خاص می‌دانند. چه کسی به دنبال انتخابات حداقلی است. از هر اهرمی برای برگزاری مشارکت حداقلی استفاده می‌کنند. آیا نمی‌بینید که چگونه با ما سخن می‌گویند یا کاندیدا را چگونه تهدید به ممنوع‌الخروجی و محاکمه می کنند. مه و خورشید و فلک را بسیج کرده‌اند که یک نفر را رئیس جمهور کنند، اگر رای مردم تاثیر نداشت چرا این همه گزینه‌ها را محدود کرده‌اند

استاندار اسبق خراسان این را هم گفت: برخی به جای ارائه راه‌کار می‌گویند اقتصاددانان را به صف می‌کنیم و نامزدها را به محاکمه و ممنوع‌الخروجی تهدید می‌کنند. گویی مردم رعیت هستند و این ‎ها ارباب. بیایید نگذاریم که عده‌‎ای قلیل بر ما تصمیم بگیرند.

وی با انتقاد از مناظره ها گفت: مسائل مطرح شده در این مناظرات تنزل جایگاه ریاست جمهوری است. سوالات جزیی و فرعی می پرسند. این یعنی چه؟

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: در پیشگاه خداوند با شما مردم ایران پیمان خواهم بست که پای وعده ها بمانم و تمام وعده ها را بر قالب لایحه به مجلس ارائه می کنم. به دنبال گردش آزاد اطلاعات هستم. ازادی بیان را تقویت می کنم و مطبوعات را تقویت خواهم کرد. با مانع‌زدایی از تولید رفاه را تقویت خواهم کرد و این وعده ما برای احقاق حق مظلومان است‌


عبدالناصر همتی عصر سه شنبه در دومین مناظره تلویزیونی در پاسخ به این سوال که نبود ارتباط معنادار میان نظام آموزشی و نیاز واقعی اقتصادی و اجتماعی کشور موجب بالارفتن نرخ بیکاری تحصیل‌کردگان شده است، برنامه شما برای مناسب سازی نظام و انطباق آن با واقعیات و نیاز آموزشی چیست، سخنان خود را با این مطلب آغاز کرد که من می خواهم انتقادی بکنم، شیوه مناظره مسابقه مانند هفتگی شده است و اگر می‌خواستیم مردم مواضع ما را بدانند بهتر است سوالات مهم تر شود و تا ببینند فرق نامزدهای انتخابات در نحوه پاسخگویی و عمل به این سوالات چگونه خواهد بود.

وی ادامه داد: مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و فساد است. انتخاب الان انتخاب بین بد و بدتر و خوب و خوبتر نیست، انتخاب بین افرادی هستند که معتقد هستند نباید بگذاریم این دربی که روی کنش‌گری شهروندان و نفس جامعه را بگیرد و انتخابی که می‌تواند این درب‌ها را ببندد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من صدای بی صداها و قدرت بی‌قدرتان هستم. چرا این جملات را عرض کردم زیرا دولت من حامی آسیب پذیرترین افراد جامعه خواهد شد. موفق‌ترین و بهترین کاری که می‌توان انجام داد اینکه شهروندان که آسیب‌پذیرتر هستند همچون کولبران، بی شناسنامه‌ها، سوخت‌برها، قربانی‌های فقر شدید، بی‌خانمان‌ها، افراد دارای معلولیت، بیکاران، کارگران غیررسمی، مهاجران، کودکان کار زنان سرپرست خانوار، بیماران خاص، معتادان و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست معضل واقعی کشور ما است و این گروه‌ها بحث و هدف اصلی دولت من خواهد بود.

همتی همچنین گفت: در نگاه من بازار رقابتی و فاقد انسان نقش مهمی در توسعه کشور دارد و دولت در سه حوزه مسوولیت شدید دارد و حتما باید در حوزه‌های سلامت، آموزش و رسیدگی به اشخاص آسیب پذیر باید به صورت جدی وارد شود. در مورد آموزش باید از پایه اساسی کار کنیم و مدارس دولتی را کم اهمیت کرده ایم و یکی از برنامه‌های من اینکه از پایه مدارس دولتی را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: ما می توانیم برنامه هایی را تعبیه کنیم و به والدین بدهیم و اولیا بر اساس انتخاب خود ثبت نام کنند تا مدرسه بداند هزینه آن توسط خانواده پرداخت می شود و این به اعتبار و رتبه مدرسه کمک می کند نه اینکه اولیا بروند با زور به دنبال ثبت نام باشند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره اشتغال گفت: بخشی از بیکاری جوانان تحصیلکرده کشور به دلیل رشد منفی تولید است که اشتغال کاهش یافته است و دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا است که در یک سال و نیم گذشته آسیب بسیاری به بخش خدمات وارد کرده است و امیدوارم هرچه زودتر بحث واکسیناسیون را در دولت آینده حل کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: بخش خدمات که پتانسیل بالایی به خصوص در زمینه گردشگری، استارتاپ‌ها و کسب و کار در اینستاگرام که می‌تواند کمک بسیاری در ایجاد اشتغال داشته باشد را فعال کنیم.

وی تصریح کرد: در دولت آینده مجوزهای موانع کسب و کار را در دولت آینده از میان برمی‌داریم.

همتی خطاب به جلیلی گفت: ایشان گفتند که نباید زمان انجام کارها را طولانی کنیم، سوال من این است که شما اف ای تی اف را دو سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام طولانی کردید و چرا سریع تصمیم نمی‌گیرید.

وی افزود: یا FATF را رد می‌کردید و به مردم اعلام می‌کردید که تصویب نشد یا می‌پذیرفتید و اجازه می‌دادید اقدامات لازم را انجام دهیم و وارد لیست سیاه نمی‌شدیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به رئیسی که گفت ارز ۴۲۰۰ تومانی و تسهیلات بانکی موجب فاصله طبقاتی است، گفت: شما دو سال عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی هستید و شاهد بودید که مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی بودم چرا جلوی این اقدام را نگرفتید.

تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای برداشت از صندوق توسعه ملی

وی افزود: می‌توانستید در این شورا خیلی محکم بایستید و اجازه ندهید ادامه یابد. مگر شما و اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی اصرار کردید و من را مجبور کردند ۵.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی و ارز مسدود شده را تبدیل به ریال کنم و نقدینگی ایجاد کنم و هم اکنون به همراه آقای جلیلی آن را به سرمن بکوبید.

همتی گفت: من فکر می‌کنم دوستان باید نامه‌ای به ترامپ بنویسند که خیلی خوشحال باشید که تمام بلاهایی که شما بر سر مردم آوردید ما بر سر همتی و بانک مرکزی خراب می‌کنیم، بانک مرکزی چه تقصیری دارد.

وی افزود: کسانی که از کاسبان تحریم حمایت می‌کنند، همان‌هایی که در ستادهای عزیزان پول هنگفت برای تخریب بنده هزینه می‌کنند چرا به آنها اشاره نمی‌کنند؟
نامزد انتخابات گفت: آقای زاکانی می‌گویند که شما نیامدید با من مناظره کنید، من امروز متوجه شدم که ترکیب تغییر کرده است و به جای یار کمکی و پوشش به پلیس بد و خوب تبدیل شده است و نمی‌ شود اینطور مناظره کرد و بهتر است برنامه‌ها اعلام شود.
وی افزود: من دو سال در بانک مرکزی بودم و تمام زندگی خود را صرف کردم حالا شما به نواقص اشاره می‌کنید. مگر نه این که آقای رئیسی ۴۰ سال قوه قضائیه نبودند بنابراین باید ایشان پاسخگوی همه خرابکاری‌ها را باشند؟ اگر من برای دو سال خدمت در دولت روحانی باید پاسخگو باشم ایشان اولی‌تر هستند که پاسخگو باشند.

همتی خطاب به رضایی گفت: تمام درآمد نفتی ما سال گذشته ۵ میلیارد دلار بود و من نمی‌دانم این ۱۳۷ میلیارد دلار از کجا آمده است که این همه فساد را ایجاد کرده است؟ حتی پنج میلیارد دلار از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی را برای تهیه کالاهای اساسی اختصاص دادیم. من فکر می‌کنم نامزدها باید با انصاف بیشتری مسائل را مطرح کنند.

وی افزود: ظرف ۲۰ سال رشد سرمایه ثابت ۴.۵ درصد بود از لحاظ شروع تحریم‌ها تا کنون سرمایه‌گذاری در کشور منفی است معلوم است که بیکاری افزایش می‌یابد بنابراین برای این موضوع باید راهکاری ارائه دهیم و من هم برای آن برنامه دارم و به موقع اعلام خواهم کرد.

عبدالناصر همتی در بخش اول از نیمه دوم دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برخی سوء مدیریت‌های اقتصادی، ناکارآمدی‌های مدیریت شهری، جامعه را از از نظر آسیب‌های اجتماعی در وضعیت نامناسبی قرار داده است، آیا رفع آسیب‌های اجتماعی در اولویت کار شما قرار دارد، برنامه مشخص شما در این باره چیست؟ گفت: آسیب‌های اجتماعی در بخش شهری یا کل کشور ناشی از یک ساختار غلط است و گروه‌های ذینفع و رانت خوار بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه چنبره زده‌اند اگر نتوانیم مشت اینها را باز کنیم و فسادی که در کشور ایجاد کردند را حل نکنیم بسیاری از مسائل و عواقبی که در کشور شاهد هستیم برطرف نمی‌شود.

وی افزود: این ها ارتباطات وسیعی در صادرات، واردات، ارتباط زنجیری با کاسبان تحریم و پولشویی ارتباط دارند و بر اقتصاد کشور چنبره زدند و دوباره تاکید می‌کنم بدون حل این مسائل، مشکل کشور حل نمی‌شود.

همتی خطاب به نامزدهای دیگر گفت: دوستانی که اینجا به عنوان رقیب بنده حضور دارند، تقریبا همین حرف‌ها را می‌زنند یعنی تقویت وضع موجود، مشت اینها را باید بازکنیم و شفاف کنیم تا مردم بدانند چه خبر است. من الان در مقابل جریانی قرار دارم که این جریان می‌گوید به جای توسعه ایران، کاخ سفید را حسینیه کنند و دوستانی که هم اکنون حضور دارند نیز این صحبت‌ها را بیان می‌کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که من می‌گویم این افراد دنیا را نمی‌شناسند، افزود: چه کسانی به سفارت عربستان حمله می‌کنند، چه کسانی ارزش پول را کم می‌کنند و روابط ما را با همسایگان برهم می‌زنند؟ چه کسانی از اینها حمایت می‌کنند؟ همه اینها به صورت زنجیره‌ای است و اگر کشور نتواند این زنجیره را قطع کند سوال شما درباره آسیب‌های اجتماعی قابل حل نیست.

وی با طرح این سوال که الان مشکل ما چیست؟ گفت: من می گویم تحریم مشکلاتی ایجاد کرده و باعث نقدینگی شده دوستان قبول نمی‌کنند. من می‌گویم ظرف دو سال گذشته ۷۵ میلیارد دلار از درآمد نفتی کشور کاهش یافته است به نرخ امروز دلار، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد کشور از دست رفته و می‌گویند چرا نتوانستید کشور را اداره کنید.

وی اظهارداشت: من می‌گویم افرادی که بر اقتصاد کشور چنبره زدند چون از تحریم سود می‌برند سالی ۲۰ درصد هزینه معاملاتی را افزایش دادند. حجم تجارت خارجی کشور در سال ۹۸ و ۹۷ هر کدام ۸۰ میلیارد دلار بود که ۲۰ درصد آن می‌شود ۱۶ میلیارد دلار، و با این مبلغ چند کشور می‌توانند امورات خود را سپری کنند و ما این را از دست می‌دهیم و می‌گوییم چرا مردم فقیر می‌شوند و درآمد سرانه اضافه نمی‌شود. من معتقدم که باید در زندگی اجتماعی و اقتصادی تجدید نظر کنیم و من آمده ام این روند را در کشور تغییر دهم.

هدف ما تعامل از خانه تا جهان است

همتی در بخش دوم از نیمه دوم دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه‌های برای تحکیم خانواده و مشارکت‌های اجتماعی، گفت: یکی از مسائل مهم بحث خانواده است و در شعار انتخاباتی نیز تاکید کردم که هدف ما تعامل از خانه تا جهان است.

وی با بیان اینکه نمی‌خواهیم شعاری با مسائل اجتماعی برخورد کنیم، ادامه داد: مشکلی که هم اکنون خانواده‌ها با آن مواجه هستند گسستگی فرهنگی است و متولدین ۷۰، ۸۰ و ۹۰ آن طور که ما فکر می‌کنیم یا اصرار داریم زندگی کنند را قبول ندارند. اگر نتوانیم در خانه خود تعامل کنیم و روابط متقابل با هم داشته باشیم این مشکل در جامعه هم است.

وی خطاب به سایر نامزدهای انتخابات گفت: شما یک نوع تفکر دارید و می‌گویید که با جوانان اینگونه رفتار شود. چه آزادی اجتماعی برای جوانان در این کشور فراهم شده است؟ چرا همه جوانان می‌خواهند از کشور مهاجرت کنند؟ اینها را همه می‌دانند و نیازی نیست من بگویم همه می‌دانند.

همتی گفت: الان چه تفریحی برای جوانان در کشور فراهم شده است به خصوص که شرایط ازدواج به دلیل مشکلات برایشان فراهم نیست.

آمریکا قصد داشت با فشار حداکثری، فروپاشی اقتصادی را عملیاتی کند

وی بیان کرد: تا می‌گوییم مشکلات اقتصادی را عنوان می‌کنیم اقای رئیسی می‌گویند می‌توانیم خنثی سازی کنیم؛ مگر ما این کار را نکردیم؟ من خود جزو فرماندهان اقتصادی خنثی سازی تحریم بودم، مگر تا کنون این کار را نکردیم.

نامزد انتخابات اضافه کرد: مگر آمریکا قصد نداشت با فشار حداکثری، فروپاشی اقتصادی را عملیاتی کند اما ما اجازه ندادیم ولی من تاکید دارم اگر با این روند ادامه دهیم جوانان شغل پیدا نخواهند کرد، آسایش اجتماعی خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان این پرسش که چه میزان برای زنان در جامعه محدودیت ایجاد کردیم؟ افزود: این قشر از جامعه چه تقصیری دارند در حالیکه ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

همتی گفت: در دو – سه روز گذشته بارها به من تذکر دادند که چرا گفتید به زنان پیامک ندهد که حجاب خود را رعایت نکردند، این اقدامات باعث ایجاد استرس می‌شود و با وضع قوانین باید این گونه اعمال و نحوه برخورد گشت‌های ارشاد را باید ممنوع کنیم. تعارض منافع کشور را دربرگرفته است و ما به دنبال این هستیم که جوانان چه کارهایی را انجام می‌دهند. در کابینه خود حداقل پنج زن را منصوب خواهم کرد و تبعیض جنسیتی در محیط کار و درآمد را لغو خواهم کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع بندی صحبت‌های خود با اشاره به اینکه فکر می کنم عملکرد همه مشخص است؛ گفت: ما چه حقی داریم که برای جامعه اینگونه تصمیم بگیریم و رفتار کنیم که مردم چگونه راه بروند، چگونه حرکت کنند و چگونه زندگی کنند، بگذارید مردم زندگی کنند.

وی ادامه داد: دوستان می گویند شما کدام جوانان را می گویید، من همان جوان هایی را می گویم که ۶۰ درصد آنها گفته اند رای نمی دهند، چرا نمی خواهید به اینها اهمیت دهید. دوستان می گویند ما در مورد همه چیز تعامل می کنیم در حالی که در برنامه های موسیقی رپ می گذارند و رپ را ممنوع می کنند. الان نوجوانان به سمت موسیقی پاپ های کره ای رفته اند و ما هنوز رپ خودمان را زیرزمینی می کنیم. چه کسی باید به این موضوعات پاسخ بدهد؟ مگر نباید رییس جمهور این موضوعات را پیگیری کند مگر نباید این عزیزان دفاع کنند و نظراتشان را به مردم و جوانان بگویند که قبول دارند یا خیر.

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری عنوان کرد: چرا باید کسمایی، کلهر، علیزاده و شجریان را نادیده بگیرند و زمان انتخابات تمام موسیقی های پاپ و رپ را در برنامه های تبلیغاتی می گذارند و با هنرپیشه ها و خواننده ها عکس می گیرند در حالی که باید یا اینها را تایید کنند و خیال مردم را راحت کنید و یا بگویید همین است.

همتی عنوان کرد: من در مورد اقتصاد صحبت می کنم و همه چیز را از زاویه اقتصاد حل خواهم کرد. اقتصاد نیاز به اصلاح دارد و اصلاح اقتصاد از تعارض منافع عبور می کند. ما تا نتوانیم تعارض منافع و گروه های رانت خوار را در کشور حل کنیم اقتصاد سامان نمی گیرد. چندین بار مقام معظم رهبری فرمودند بودجه را اصلاح کنید در حال حاضر ۵۰ درصد جی دی پی مالیات نمی دهند، چرا مالیات نمی دهند زیرا همین ها هستند که در اقتصاد دلالی می کنند و در خارج کاسبی تحریم می کنند، در هنر و اجتماع هیولا می سازند و پول های کثیف رد و بدل می کنند.

وی ادامه داد: باید رییس جمهور شفاف سازی را شروع کند و جلو فسادها را بگیرد. دوستان می گویند ما چه زمانی گفته ایم که می خواهیم کاخ سفید را حسینیه کنیم ، مگر شما پشت موتور آن آقا سوار نشده بودید و بر سرشان بوسه زدید. جناب آقای رییسی شما می فرمایید ما در حد کارمندان کسایی هستیم که از شما شکایت کرده اند و شما به مایی که شورای نگهبان تایید کرده است توهین می کنید.

همتی عنوان کرد: مردم همین را درک می کنند که شما جلو مردم به ما می گویید کارمند. مگر ما کمتر از شما در این کشور خدمت کرده ایم. ۴۰ سال است که من و آقای مهرعلیزاده در مسوولیت های مهم خدمت کرده ایم و شما فکر می کنید ما در حد کارمند شما هستیم.

وی ادامه داد: مردم عزیز ما می خواهیم این روش را تغییر دهیم و خواهش می کنم پای صندوق های رای بیایید. هر یک نفر باید به ۱۰ نفر زنگ بزند و پیگیری کند تا همه به صحنه بیایند و رای دهند و اجازه ندهیم این روش به این شیوه ای که دوستان متلک میگویند و طعنه می زنند، در جامعه رواج پیدا کند. مطمئن هستم مردم این فرصت را از دست نخواهند داد. نباید بگذاریم قطار توسعه رد شود و باید سریع به این قطار برسیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا