رئیسی، انتخاب اکثریت مردم ایران
/ تحلیلی بر نتیجهی نظرسنجیها /
انصاف نیوز: آمارهایی که توسط رسانهها و جریانهای مختلف داخلی و خارجی منتشر میشود، خبر از حمایت مستقیم و غیرمستقیم همه جانبهی اکثریت مردم از انتخاب شدن ابراهیم رئیسی در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری میدهد. از واپسین دقایق پس از انتشار خبر تأیید صلاحیت شدهها توسط شورای نگهبان، رسانههای خارج از کشور ادعای مهندسی شدن انتخابات برای رأی آوردن رئیسی را مطرح کردند. عبدالناصر همتی هم در مناظره تلویزیونی با طرح بحث ریاست رئیسی بر باقی نامزدها و دعوت از مردم برای حضور در انتخابت بطور غیرمستقیم، پیروز عدم مشارکت را آیتالله رئیسی دانست. اما آیا مشخص است رای افرادی که نمیخواهد در انتخابات شرکت کنند به سبد کدام کاندیدا تعلق دارد؟
پاسخ این سؤال را باید در دلیل رأی ندادن این افراد جستجو کرد. متأسفانه در آمارهای منتشر شده در دو هفتهی اخیر توسط ایسپا چنین اطلاعاتی موجود نیست اما خود رسانههای خارج از کشور از نظرسنجیهایی استفاده میکنند که در آن ادعا شده است که دلیل افراد نیز مورد سؤال قرار گرفته است. در ادامه با اعداد ارقام گزارش شده در نظرسنجیهای اخیر از رسانههای داخلی و خارجی، به بررسی این موضوع میپردازیم.
به طورکلی رسانههای خارج از کشور به ۲ منبع نظرسنجی در اخبار خود ارجاع میدهند. نظرسنجی اول مربوط به اینترنشنال است و در آن تنها ارقام مربوط به میزان مشارکت و سهم هر نامزد مشخص شده است و اشارهای به دلیل عدم مشارکت در آن نشده است. ایراناینترنشنال ادعا میکند که ۵۸ درصد مردم در انتخابات شرکت نمیکنند.
نظرسنجی بعدی که در شبکههای تلویزیونی خارج از کشور از آن استفاده میشود نظرسنجی مؤسسه گمان است. موسسهای که در توضیحات آن ادعای استقلال دارد و در هلند به فعالیت میپردازد. در این نظرسنجی ادعا شده است که علت رأی ندادن افراد نیز مورد سؤال قرار گرفته است. بیشترین علت عدم مشارکت از نظر این مؤسسه مربوط به مؤثر و آزاد نبودن انتخابات است که مقدار آن ۷۱ درصد بیان شده است. با توجه به اینکه گزینههای بعدی عنوان شده در صفحهی این مؤسسه «رد صلاحیت نامزد مورد نظر» با تنها ۷ درصد و «کرونا» با ۲ درصد است، میتوان اینطور برداشت کرد که اگر ادعای این نظرسنجیها درست هم باشد، علت رأی ندادن مردم باور به این موضوع است که ابراهیم رئیسی پیشتاز این رقابت است و عدم مشارکت آنها به رأی آوردن ایشان صدمهای وارد نمیکند. ادعایی که بنظر دور از واقعیت نیست چراکه این مساله در بین فعالان سیاسی چه در فضای مجازی و حتی در برنامههای تلویزیونی نیز مطرح شدهاست. جناحهای دیگر سیاسی، چه طرفدار و چه رقیب آیتالله رئیسی، نیز همواره از مردم خواستهاند تا با فرض پیروزی آیتالله رئیسی از مشارکت صرف نظر نکنند و رایخود را به صندوق بیاندازند.
نتیجتاً ارقامی که برای آیتالله رئیسی در نظر گرفته شده است و یا در روز رأی گیری به دست میآید میزان محبوبیت ایشان نیست، چرا که بسیاری از مردم بر طبق نظرسنجیهایی که توسط رسانههای خارجی منتشر شدهاست، با علم پیروزی آقای رئیسی در انتخابات شرکت نمیکنند حال آنکه این عدم مشارکت میتواند علاوه بر حمایت از ایشان نشاندهندهی مخالفت با وضعیت موجود نیز باشد که هیچ تناقضی با یکدیگر ندارد.
اگر تعداد این افراد را به تعداد افرادی که بر طبق سه نظرسنجی اینترنشنال، گمان و ایسپا با حضور در انتخابات مستقیماً به آیتالله رییسی رأی میدهند جمع کنیم، به ترتیب ۶۱، ۶۳ و ۵۷ درصد کل جمعیت واجدین شرایط به طور مستقیم یا غیر مستقیم از آیتالله رییسی حمایت میکنند. نکتهی جالبتر آنکه درصد حامیان مستقیم ایشان که مستقیماً تصمیم به رأی دادن دارند، بر طبق این سه نظرسنجی ۶۲، ۵۹ و ۶۰ درصد جمعیت افرادی است که میخواهند در انتخابات شرکت کنند. به عبارت بهتر نظر افرادی که در انتخابات شرکت خواهند کرد با نظر کل جامعه (رایدهنده و افرادی که تصمیم به رایگیری ندارند) تقریباً برابر است.
انتهای پیام
اکثریت 17 میلیونی
واقعا دولت روحانی خیلی بهتر از دولت رییسی بود چرا که ایشان بعد از تحویل دولت از احمدی نژاد با اون همه کسری بودجه و تحریمهای سخت 5 سال تورم رو در حد صفر نگه داشت یعنی قیمت پراید 22 ملیون تا 5 سال همون قیمت بود که سه سال آخرش بود که تورم زیاد داشت چقدر هم مورد هجمه و انتقاد های بی رحمانه قرار گرفت ، اما این آقای رییسی تو همین 8 ماهه که رو کار اومده سه بار تورم داشته قیمت یک پراید موقع تحویل دولت 110 ملیون بود بعد از مدتی شد 140 ملیو ن و بعد از مدتی 170 ملیون و الان هم شده 190 ملیون اون هم در مدت 8 ماه ایشان یک صدم روحانی کار بلد نبود که حداقل یک سال تورم رو مهار کنه ، وزیرها و مدیرانش هم بجز سه چهار تاش بقیه بیسواد و ضعیف هستن مثلا همین وزیر کار گفته بودکه با یک ملیون تومان میشه شغل ایجاد کرد که باید به سواد که هیچ به عقلش هم شک کرد ، واقعا در حق روحانی خیلی اجحاف شد در مقایسه با رییسی