خرید تور تابستان

آیا واکسن‌های کرونا باعث بهم‌ریختگی قاعدگی می‌شود؟

دویچه وله درباره‌ی تازه‌های پزشکی هفته نوشت: آیا واکسن‌های کووید ۱۹ (کرونا) باعث بهم‌ریختگی قاعدگی می‌شود؟ خوردن شکلات در وعده صبحانه، شما را لاغر می‌کند. در گرمای تابستان، با ۶ ماده غذایی خنک شوید. استرس، شما را یک قدم به آلزایمر نزدیک‌تر می‌کند.

هزاران زن تا‌کنون خونریزی شدیدتر از حد معمول در دوران پریود را پس از دریافت واکسن کووید ۱۹ گزارش کرده‌اند. اما کارشناسان می‌گویند تغییر در چرخه قاعدگی در لیست عوارض بالقوه این واکسن نیست.

به گزارش نشریه بریتانیایی سان؛ در آغاز ماه ژوئن ۲۰۲۱ حدود ۲ هزار و ۷۳۴ نفر مشکلات دوران پریود را بعد از دریافت واکسن آکسفورد/آسترازنکا، به آژانس تنظیم داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا (MHRA)، گزارش کردند.

تعداد هزار و ۱۵۸ مورد دیگر مربوط به فایزر/بیون‌تک بود. این تعداد به طرز چشمگیری افزایش یافت و اکنون بیش از ۵ هزار زن در بریتانیا عوارضی را از جمله خونریزی غیر‌منتظره از واژن، خونریزی شدید و یا تاخیر در شروع پریود گزارش داده‌اند.

آژانس تنظیم داروها و محصولات بهداشتی با بررسی این گزارش‌ها بیانیه‌ای منتشر کرده است: شواهد فعلی، افزایش خطر ابتلا به اختلالات قاعدگی یا خونریزی غیر‌منتظره واژن پس از واکسن‌ها را نشان نمی‌دهد. با این حال ما در حال تحقیقات بیشتر برای درک بهتر این عوارض هستیم.

دکتر سو وارد، معاون رئیس کالج سلطنتی زنان و زایمان بریتانیا نیز گفت: «ما می‌دانیم که وقایع زندگی می‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی یا PMS را بدتر کند. در این میان کووید ۱۹ به عنوان یک بیماری همه‌گیر جهانی و استرس همراه با آن، می‌تواند مقصر اختلالات هورمونی از جمله عدم تعادل هورمونی در زنان باشد و دوره‌های پریود را سنگین‌تر و نامنظم‌تر کند.»

او تاکید کرد: «با این حال زنان باید بخصوص زمانی که این مشکل در آنها ادامه‌دار است و یا اگر بعد از یائسگی و با تزریق واکسن، خونریزی واژینال جدیدی دارند، حتما به پزشک مراجعه کنند.»

او تاکید می‌کند: «این تغییرات قابل درک در چرخه قاعدگی پس از تزریق واکسن کووید ۱۹ نباید با تأثیر واکسن بر باروری و توانایی بچه‌دار شدن اشتباه گرفته شود. چون هیچ شاهدی وجود ندارد که نشان دهد این واکسن بر باروری مردان و زنان تاثیر منفی می‌گذارد.»

خوردن شکلات در وعده صبحانه، شما را لاغر می‌کند

اگر به دنبال لاغر شدن هستید، نیازی به حذف خوراکی خوشمزه‌ای مانند شکلات از رژیم غذایی ندارید، زیرا تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف شکلات، به ویژه در صبح، فرایند چربی‌سوزی را تسریع می‌کند.

به گزارش Dailystar؛ محققان بیمارستان زنان بریگام واقع در بوستون آمریکا که تصور می‌کردند شکلات تلخ بیشترین خواص سلامتی را دارد، تصمیم گرفتند ببینند که آیا شکلات شیری هم همان خواص را دارد؟

آنها در طی یک ساعت بعد از بیدار شدن و یک ساعت قبل از خوابیدن به مدت دو هفته، به ۱۹ زن یائسه، ۱۰۰ گرم شکلات شیری ​​دادند. بر اساس نتایج این مطالعه، مصرف شکلات نه تنها هیچ تفاوتی در افزایش وزن شرکت‌کنندگان ایجاد نکرد بلکه میزان چربی‌سوزی آنها را در ساعات شب و صبح، به میزان چشمگیری افزایش داد.

خوردن شکلات در صبح می‌تواند باعث سوزاندن چربی و کاهش سطح گلوکز در خون شود. این خاصیت شکلات احتمالا به دلیل وجود فلاوانول‌ها است؛ مواد شیمیایی گیاهی مفیدی که به طور طبیعی در کاکائو یافت می‌شود و اکسیداسیون چربی را افزایش می‌دهد.

این مطالعه همچنین ثابت کرد که خوردن شکلات در شب به تنظیم میکروبیوم روده، الگوی خواب و بهبود متابولیسم کمک می‌کند.

محققان می‌گویند: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که زنان هنگام خوردن شکلات گرسنگی کمتر و میل کمتری به مصرف انواع دیگر شیرینی دارند. ضمن این که مصرف شکلات در صبح، سطح هورمون کورتیزول (مرتبط با استرس) که عامل مصرف اغراق‌آمیز شیرینی‌ها و غذاهای مضر است را، در طول روز کاهش می دهد.

محققان تاکید می‌کنند که با این حال، شکلات هنوز هم باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، در حد متوسط ​​مصرف شود.

در گرمای تابستان، با ۶ ماده غذایی خنک شوید

این نکته ثابت شده که برخی مواد غذایی دارای خاصیت خنک‌کنندگی طبیعی بوده و از آنجا که قند کمی دارند‌، می‌توانید بدون نگرانی از افزایش وزن، آنها را در روزهای گرم مصرف کنید.

به گزارش Prevention؛ کرفس یکی از این مواد غذایی است. باور کنید یا نه، این سبزی ترد ۹۵ درصد آب دارد و علاوه بر این که به هضم موثر غذا کمک می‌کند، دارای خاصیت دیورتیک یا ادرار‌آور هم هست، بنابراین می‌تواند باعث کاهش احتباس مایعات بدن شود.

رازیانه نیز حاوی ترکیبات تسریع‌کننده هضم غذا است که به کاهش اسیدیته معده کمک می‌کند. در نتیجه، ممکن است پس از خوردن این سبزی احساس آرامش یا خنک شدن کنید. مقدار زیاد آب و فیبر رازیانه نیز می‌تواند در مبارزه با کمبود آب بدن، کمک‌کننده باشد.

آیا تا به حال متوجه شده‌اید که بعد از خوردن مرغ کباب‌شده یا برگر احساس گرمای شدید کنید؟ بسیاری از افراد تصور می‌کنند علت این است که این غذاها در ظروف گرم سرو می‌شوند، اما در واقع مقصر، پروتئین موجود در آنها است. خوشبختانه برای خنک ماندن مجبور نیستید این غذاها را کنار بگذارید. فقط آنها را با آناناس ترکیب کنید. این میوه گرمسیری سرشار از بروملین است، آنزیمی که به تجزیه پروتئین کمک می‌کند، هضم آن را آسان‌تر کرده و احساس گرمای کمتری در شما ایجاد می‌کند.

در طب سنتی آیورودا، این درجه حرارت غذا نیست که باعث خاصیت خنک‌کنندگی یا گرمازایی آن می‌شود، بلکه ویژگی‌های ذاتی آن است. در ماه‌های گرم تابستان بهتر است از غذاهای قلیایی لذت ببرید زیرا به طور بالقوه می‌توانند اثر خنک‌کنندگی بیشتری در بدن داشته باشند. برخی از غذاهای قلیایی شامل توت‌سیاه، زغال‌اخته، قره‌قاط، تمشک و توت‌فرنگی است.

آووکادو نیز علاوه بر فیبر محلول و آب، سرشار از پتاسیم است، بنابراین به شما کمک می‌کند تا الکترولیت‌های از دست‌رفته از طریق فرایند تعریق را جبران کنید و هیدراته بمانید.

نوشیدن چای سرد یا لیموناد شیرین ممکن است به شما احساس خوبی بدهد، اما لزوماً بهترین راه برای تأمین آب بدن نیست زیرا قند موجود در این نوشیدنی‌ها باعث نفخ و احساس گرما در شما می‌شوند. در عوض آب نارگیل، جدا از اینکه قند کمی دارد، منبع دیگری از الکترولیت‌هایی مانند پتاسیم است که می‌تواند به شما کمک کند تا بدنتان را هیدراته کرده و خنک شوید.

غذاهای پرادویه در کشورهای دارای آب و هوای گرم بسیار پرطرفدار است. خوردن انواع فلفل دمای داخلی شما را افزایش می‌دهد و در نتیجه عرق می‌کنید. با این حال با تبخیر عرق روی پوست، فورا احساس خنکی به شما دست می‌دهد.

استرس، شما را یک قدم به آلزایمر نزدیک‌تر می‌کند

متخصصان می‌گویند استرس مداوم می‌تواند با تاثیر بر سیستم ایمنی مغز، برخی از فرآیندهای بیولوژیکی این ارگان را مختل کند و منجر به علائم زوال عقل شود.

به گزارش Healthline؛ این همان چیزی است که محققان استرالیایی در یک مطالعه جدید به آن دست یافته‌اند.

محققان می‌گویند ارتباط بین استرس و بیماری آلزایمر می‌تواند به دلیل ایجاد پاسخ ناکارآمد بخشی از بدن به نام محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) باشد؛ مسیری در مغز که مسئول پاسخ‌های استرس است.

به گفته محققان، هم بی‌نظمی محور HPA و هم افزایش سطح کورتیزول؛ یعنی همان هورمون استرس، در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر شایع است. متخصصان می‌گویند افزایش سطح کورتیزول ممکن است در تخریب عصبی نقش داشته باشد.

تقریبا ۶ میلیون آمریکایی به بیماری آلزایمر مبتلا هستند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۶۰ به ۱۴ میلیون نفر برسد.

دکتر ایرینا اسکایلار اسکات، استادیار بالینی عصب‌شناسی و علوم اعصاب و روان در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا می‌گوید: «علت بیماری آلزایمر ناشناخته مانده است، اما محققان معتقدند تعدادی از عوامل محیطی، سبک زندگی و ژنتیک می‌توانند در این امر نقش داشته باشند. به طور فزاینده‌ای، استرس مزمن به عنوان عامل‌خطر این بیماری شناخته می‌شود. همچنین بیماران با سطح استرس مزمن ممکن است توانایی کمتری در کنار آمدن با تغییرات پاتولوژیک بیماری آلزایمر داشته باشند و علائم آنها بیش از بیماران فاقد استرس مزمن باشد.»

وی می‌گوید که البته افراد نباید فکر کنند که داشتن استرس مزمن به معنای ابتلا به بیماری آلزایمر است. ضمنا راه‌هایی وجود دارد که افراد می‌توانند سطح استرس و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

وی به افراد توصیه می‌کند که به ورزش‌های بدنی بپردازند، ورزش‌های تنفسی را انجام دهند چون ورزش در طولانی‌مدت هورمون‌های استرس را کاهش داده و به ترشح اندورفین کمک می‌کند؛ مواد شیمیایی که باعث بهبود خلق و خو می شوند و به عنوان مسکن طبیعی عمل می‌کنند. افراد همچنین باید تای‌چی یا سایر تمرینات آرام‌سازی را امتحان کنند، عادات خواب را بهبود بخشند، برای فعالیت‌های اوقات فراغت وقت بگذارند، بیشتر بخندند و وقت خود را با خانواده و دوستان بگذرانند. حمایت اجتماعی از طرف دوستان و خانواده می‌تواند به فرد کمک کند تا اوقات پرتنش را راحت‌تر پشت سر بگذارد.


چاشت‌ها و چاشنی‌ها، پادزهری برای سرطان

سیب مثل سلامتی
مصرف سیب مانع گسترش سلول‌های سرطانی می‌شود و کلسترول و اکسیدان چربی خون را کاهش می‌دهد. سیب دارای مواد ترکیبی بسیار ارزشمندی مانند فلاونوئیدها و پکتین‌هاست که در سلامت روده موثرند. سرطان روده سومین عامل مرگ و میرهای سرطانی در میان زنان در سراسر جهان محسوب می‌شود. این عامل برای مردان در جایگاه دوم قرار دارد.

زنجبیل، ریشه‌ای سالم
زنجبیل به دلیل مواد ترکیبی و خاصیت‌های بیشمارش امیدبخش‌ترین گزینه برای درمان بیماری‌های سرطانی است. مطالعات علمی بی‌شماری صریحا بر تاثیر عصاره زنجبیل در پیشگیری از بیماری‌های سرطانی تاکید دارند. از جمله سرطان پستان، کبد، ریه، پروستات و لوزالعمده.

چای سبز
چای سبز سرشار از مواد پلی فنول است که نوشیدن آن به پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان کمک می‌کند و باعث نابودی سلول‌های سرطانی و تومورهای موجود در بدن می‌شود. علاوه بر آن در برخی مطالعات علمی آمده است که چای سبز نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی دارد. همچنین نوشیدن چای سبز در ترمیم سلول‌هایی که به دلیل آکسیدان، فرضا از طریق کشیدن سیگار، آسیب می‌بینند نقش موثری دارد.

بروکلی، اسفناج و کلم
بروکلی به تیره‌ای از سبزی‌ها تعلق دارد که به دلیل وفور فلاونوئیدهایش از نقش ویژه‌ای در درمان بیماری‌های سرطانی برخوردار است. مصرف سه تا چهار وعده بروکلی در هفته از خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان مثانه آشکارا می‌کاهد. اسفناج و کلم نیز سموم بدن را می‌زدایند و سیستم ایمنی آن را تقویت می‌کنند. مصرف هر دو آنان سبب پیشگیری از بیماری‌های سرطانی و نابودی سلول‌های سرطانی است.

ویتامین D موجود در ماهی
ماهی تازه سرشار از اسید چرب امگا۳ است که از التهاب‌های گوارشی و عفونت‌های پوستی پیشگیری می‌کند، به ویژه ماهی‌های پرچربی مانند ماهی آزاد که مملو از ویتامین D است. دانشمندان در تحقیقات خود توانستند تاثیر مثبت ویتامین D را در روند درمانی حدود ۲۰ نوع سرطان به اثبات برسانند. نتیجه بسیاری از مطالعات نیز حاکی از آن است که مصرف ویتامین D بی‌تردید به روند درمان سرطان سینه، روده و پروستات کمک شایانی می‌کند.

گوجه فرنگی در هر نوع و شکل آن
مصرف گوجه فرنگی هرچه بیشتر بهتر؛ چه به صورت خام، چه به صورت رب و سس. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که مصرف منظم آن منجر به تقویت سلول‌های بدن در برابر سرطان می‌شود. بنابر تحقیقات منتشرشده از سوی مدرسه عالی پزشکی دانشگاه هاروارد، مصرف گوجه فرنگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را حدود ۲۱ تا ۳۴ درصد کاهش دهد.

سیر؛ سلاحی معجز در برابر سرطان
سیر دارای ماده دارویی اسید آمینه آلین است که نه تنها از بروز سرطان پیشگیری می‌کند، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان در برابر دیگر بیماری‌ها نیز می‌شود. این ماده به سلول‌های سرطانی می‌چسبد و سبب نابودی آنان می‌شود، بدون آنکه به سلول‌های سالم آسیب رساند.

عدس را به برنامه غذایی‌تان بیفزایید
عدس یکی از سالم ترین حبوبات است که هم تهیه و پخت آن به سادگی انجام پذیر است و هم مصرف آن به ویژه به تسکین ناراحتی‌های روده کمک می‌کند. به همین دلیل نیز عدس به آن دسته از مواد غذایی تعلق دارد که مصرف آن در پیشگیری سرطان روده می‌تواند موثر باشد، به ویژه آنکه دارای فیبرغذایی سالم و بالایی نیز هست.

زردچوبه؛ ادویه ضد سرطان
امروزه زردچوبه معروف ترین و معتبرترین ادویه ضد سرطانی محسوب می‌شود. علت آن نیز ماده کورکومین موجود در آن است که اثری شفابخش دارد. زردچوبه از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کرده و باعث نابودی آنان می‌شود. با مصرف این ادویه زرد، سیستم ایمنی بدن انسان در برابر تومورها مقاوم می‌شود. به ویژه ترکیب زردچوبه با فلفل نقش موثر زیادی دارد.

مواد غذایی سرطان زا؛ شکر سفید
مطالعات و تحقیقات بسیاری به اثبات می‌رسانند که شکر و قند سفید منبع تغذیه سلول‌های سرطانی است. مصرف شکر سفید کلیسم بدن را نابود می‌کند و موجب افزایش انگل‌های گوارشی می‌شود. التهاب لوزالعمده و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز از مصرف بی رویه شکر و قند سفید ناشی می‌شوند. بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی قند سفید (مانند شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی) تا جای ممکن خودداری کرد.

آرد سفید
مصرف آرد سفید و دیگر فرآورده‌های آن، مانند نان و رشته فرنگی، در درازمدت می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد. این ماده غذایی حتی در برخی موارد منجر به بیماری‌های سرطانی نیز می‌شود. بنا به مطالعات اخیر مصرف منظم آرد تصفیه شده خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان را تا ۲۲ درصد افزایش می‌دهد.

گوشت قرمز
پژوهشگران مرکز جهانی تحقیقات سرطان، وابسته به سازمان جهانی بهداشت، نشانه‌های بارزی مبنی بر ارتباط میان مصرف گوشت قرمز و سرطان روده یافته‌اند. همچنین مصرف گوشت قرمز به احتمال بسیار قوی به سرطان پروستات و لوزالعمده منجر می‌شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا