خرید تور نوروزی

جاذبه های دیدنی و تفریحی در شهر استانبول | بازار بزرگ Grand Bazaar

رپورتاژآگهی

بازار بزرگ شهر استانبول به تنهایی میلیون ها بازدید کننده دارد و از جمله مکان مورد علاقه گردشگران به خصوص  اروپایی هاست . البته حال و هوای این بازار شبیه به بازارهای تاریخی موجود در اغلب شهرهای ایران است و نمونه بزرگتر آن را در شهر تهران داریم  . اما برای توریست ها و گردشگران سراسر دنیا فضایی جدید و منحصر بفرد دارد . آمار ها نشان می دهد این بازار ، اولین گزینه برای شروع گشت و گذار در شهر استانبول است .

گرند بازار قرن ها قدمت دارد و در طول این ادوار همواره مکان شلوغ و پر ازدحامی بوده است . این بازار در طی این چند قرن اخیر مکان داد و ستد بوده و بیش از هزار حجره و مغازه در آن وجود دارد . بنابراین هر آنچه را بخواهید در این بازار می یابید از انواع صنایع دستی گرفته تا جواهرات ، زیور آلات و پوشاک .

اما بهتر است بدانید قیمت ها در این بازار نسبتا بالاست و خرید از آن چندان مقرون به صرفه نخواهد بود . به گزارش سفر باتو زیرا همانطور که گفتیم این بازار پاتوق گردشگران بوده و کاسبان از ابن موضوع سوء استفاده کرده و قیمت ها را بسیار بالا برده اند . از این رو بهتر است به گشت و گذار در آن بسنده کنید و با گوشه از فرهنگ مردم این شهر آشنا شوید  .

کاخ مشهور توپکاپی

در شهر استانبول با عمارت های تاریخی و باشکوهی برخورد می کنید که هر یک قرن ها قدمت داشته و دارای معماری منحصر بفردی هستند . و شاید وجود همین آثار تاریخی و موزه های متعدد سبب شده شهر استانبول پایتخت فرهنگی قاره اروپا نامیده شود . اما کاخ زیبا و باشکوه توپکاپی ، یکی از برجسته ترین این آثار است که بعد از فتح استانبول به دستور سلطان محمد فاتح (محمد دوم) بنا گردید . ساخت آن در سال 1459 میلادی آغاز و در سال 1478 میلادی به پایان رسید و حدودا نوزده سال به طول انجامید .

این عمارت به نخستین کاخ امپراتوری عثمانیان تبدیل شد و از آن پس ، قدرتمندترین سلاطین عثمانی به مدت چهار قرن در این مکان زندگی نموده و از همین نقطه به کل سرزمین های تحت پوشش خود ، اشراف داشتند  . تور استانبول ارزان در طی این چهار قرن حدود بیست و پنج سلطان در این کاخ زندگی کردند و در این زمان قلمرو کاخ بارها و بارها وسعت پیدا کرد و به حدود صد و هفتاد هکتار رسید . جالب است بدانید در زمان اوج قدرت عثمانیان ، این بنا به شهری بزرگ تبدیل شد و چهار هزار نفر از سلاطین به همراه خانواده و لشگریان در آن ساکن بودند . باید افزود این بنا ، در سال 1985 میلادی در فهرست سازمان یونسکو ثبت شد و از آن به عنوان بهترین نمونه از قصر های امپراطوری عثمانی نامبرده می شود .

بازدید از این عمارت بی شک یکی از سرگرم کننده ترین بخش های سفر شما در استانبول خواهد بود . معمولا بازدید از این کاخ باشکوه ، اولین جایی است که از سوی لیدر تورها به گردشگران توصیه می گردد ، پس شما نیز فرصت را از دست ندهید و حین اقامت در این شهر ، حداقل یک نصف روز را به تماشای این آن اختصاص دهید  .

گفتنی است عمارت توپکاپی از بخش های مختلفی تشکیل شده و با توجه به وسعت و بزرگی آن به زمان زیادی نیاز دارید تا همه گوشه وکنارش را وارسی کنید  . اما اگر وقت کافی برای تماشای همه بخش ها را ندارید ،  پیشنهاد می کنیم بازدید از حرم سلطان ، حرمسرا ، خزانه داری را در الویت قرار دهید .

در نهایت اضافه می کنیم این بنا در محله سلطان محمد و در نزدیکی منطقه امینونو واقع شده و در تمامی ایام هفته به ‌غیر از سه‌ شنبه ها از نه صبح تا پنج عصر باز است

مسجد و موزه ایا صوفیه  Hagia Sophia

بنای باشکوه ایاصوفیا یکی از باشکوه ترین و مشهورترین جاذبه گردشگری شهر استانبول است که به نماد این شهر تبدیل شده و سالانه میلیون ها بازدید کننده دارد .

بهتر است بدانید این بنا باشکوه در ابتدا کلیسایی باشکوه و بی مانند بود که توسط ژوستین یکم ( امپراتور بیزانس) در سال 537 میلادی یعنی حدود هزار و پانصد سال پیش ساخته شد . ایاصوفیا برای قرنها یکی از پر نفوذ ترین کلیسایی مسیحیان شرق محسوب می شد اما با یورش مسلمانان و فتح استانبول به دست آنان به مسجد تبدیل گردید .  سپس تغییراتی در ساختار آن صورت گرفت و نمازهای جماعت مسلمانان در این مکان برگزار گردید .

پس از آن و برای حدود پنج قرن یعنی تا سال ۱۹۳۱ میلادی به همان شکل باقی ماند . اما با استقلال ترکیه ،  درب های آن چند سالی بسته شد و بعد از انجام بازسازی ، مجددا در سال ۱۹۳۵ میلادی به عنوان موزه آغاز به کار نمود  .

ایاصوفیه روزگاری بزرگ ترین کلیسای جامع دنیا محسوب می شد و با معماری باشکوه و زیبای خود الهام بخش بناهای دیگری در این شهر بود . به طور بنای زیبای ایاصوفیه کوچک با الهام از ایا صوفیا ساخته شده و عثمانیان برای ساخت مسجد آبی از این بنا الهام گرفتند .

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا