پاداش ده هزار دلاری شاکیان سقط جنین در تگزاس
دویچهوله نوشت: ایالت تگزاس با پرداخت پاداش، مردم را تشویق میکند که از موارد سقط جنین در هفته ششم بارداری به بعد در کلینیکها شکایت کنند. طبق لایحه “ضربان قلب” کورتاژ از هفته ششم به بعد مجاز نیست.
ایالت تگزاس قانونی به جریان انداخته که شکایت از کلینیکهایی را که سقط جنین انجام میدهند، مشمول ده هزار دلار پاداش میکند.
سقط جنین از هفته ششم حاملگی به بعد در این ایالت قدغن است و تدابیر جدید، مشوقی است برای شهروندان تا علیه دست اندرکاران سقط جنین پرونده تشکیل دهند.
در هفته ششم حاملگی صدای قلب جنین را میتوان در معاینات پزشکی شنید و لایحه قانونی مربوطه بر همین اساس “صدای قلب” نام دارد. این لایحه به منظور بازدارندگی هر چه بیشتر، شکایت حقوقی از کلینیکها و مراکز مربوطه را مشمول پاداش کرده است. هر کس علیه چنین مراکزی اقامه دعوی کند و یا خبر بدهد که چه کسانی در این زمینه همکاری میکنند، در صورت موفقیت در دادگاه، ده هزار دلار پاداش خواهد گرفت.
گرگ ابوت، فرماندار جمهوریخواه تگزاس این لایحه را در ماه مه امضا کرده و بررسی روزنامه “نیویورک تایمز” نشان میدهد که قانون جدید و سختگیریها چه مشکلات و پیامدهایی برای کل آمریکا به بار آوردهاند.
تفاوت امر با سایر موارد در این است که مجریان قانون این بار برای پیاده کردن آن به مردم متوسل شدهاند. شهروندان آمریکایی اعم از این که ساکن تگزاس یا ایالتهای دیگر باشند، میتوانند از دست اندرکاران سقط جنین شکایت کنند و به ازای هر پرونده موفق، ده هزار دلار جایزه بگیرند. ایالت تگزاس حتی هزینههای مربوط به تشکیل پرونده و دادگاه را نیز بر عهده میگیرد. به عبارت دیگر، ایالت تگزاس مردم را تشویق میکند تا امور جاری در کلینیکها و مراکز پزشکی را زیرنظر بگیرند.
در آمریکا هر ایالتی قانون جداگانهای در باره سقط جنین دارد و مخالفان و موافقان سقط جنین، جنبشهای گسترده و چالش برانگیزی را هدایت میکنند. قانون “ضربان قلب” در ایالتهایی جریان دارد که جمهوریخواهان در راس آنها هستند.
طبق رای دیوانعالی آمریکا در سال ۱۹۷۳، سقط جنین قانونی است و مادر حق تصمیمگیری در این زمینه را دارد. این رای در طول چند دهه، افکار عمومی را به دو دسته تقسیم کرده و تایید یا تجدیدنظر در آن نیز دستور کار روسای جمهور مختلف بوده است.
سقط جنین از موضوعات محوری در کارزارهای انتخابات آمریکا نیز هست. جمهوریخواهان، محافظهکاران و گروههای مذهبی از مدافعان منع آن هستند. دونالد ترامپ مدافع قوانین بازدارنده بود اما تاکید داشت که در موارد مربوط به سلامت مادر یا حاملگی ناشی از تجاوز سقط جنین مجاز باشد.
انتهای پیام