رئیس سازمان تبلیغات: اجازه نمیدهیم در محرم یک هیأت هم تعطیل شود
حجتالاسلام قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: سال گذشته شاید تعدادی از هیأتها تعطیل شد اما امسال اجازه نمیدهیم یک هیأت هم تعطیل شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، بخش دوم روز نخست سیزدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور و سومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت از عصر روز گذشته پنجشنبه ۲۴ تیرماه به همت جامعه ایمانی مشعر در مجتمع مهدی یاوران مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
در این برنامه حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اسلامشهر طی سخنانی با بیان اینکه ما سرمان برای دغدغههای روضه درد میکند، اظهار کرد: ما فقط برای لذت بردن به دنبال روضه نیستیم بلکه توفیق مسؤولیت در این آستان را داریم و باید برای اینکه پرچم برافراشته بماند هر کاری را انجام دهیم.
وی از پاداش تعظیم شعائر دینی یاد و اضافه کرد: محرم و صفر اسلام را زنده نگه داشته است و تعظیم شعائر حسینی تعظیم شعائر الله است و هیچگاه همانند محرم نمیتوان شعائر دینی را تعظیم کرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه ما به دنبال رفع تکلیف نیستیم بلکه به دنبال انجام تکلیف خود به درستی و با روحیه مسؤولیتپذیری هستیم، عنوان کرد: سال گذشته شاید تعدادی از هیأتها تعطیل شد اما امسال اجازه نمیدهیم یک هیأت هم تعطیل شود و هر کاری میکنیم تا بستر برگزاری هیأت با رعایت شیوهنامههای بهداشتی فراهم شود.
وی با تأکید بر اینکه روضههای خانگی برکت بسیاری دارد و نباید از یادها فراموش شود، مطرح کرد: اهل بیت سیدالشهدا (ع) زیر آفتاب گریه کرده و روضه خواندند، ما هم سعی میکنیم تا شرمنده آنها نشویم.
قمی امام حسینیها را مسؤولیتپذیر خواند و ادامه داد: ما انسانهای قانونمندی هستیم اما اجازه هم نمیدهیم تعظیم شعائر دینی افولی داشته باشد، مردم این جامعه حکایت دلدادگی خود به سیدالشهدا را فریاد میزنند و امثال شهید آوینی باید این احساس را برای آیندگان ماندگار و بازگو کنند.
وی ادامه داد: سیدالشهدا(ع) معدن حکمت است و ما هم منفعل نمیشویم و قانونمند هستیم اما از تعظیم شعائر دینی کوتاه نمیآییم، امسال شرایط خاصی است و همه چیز گردن هیأتیهاست و ما نمیتوانیم بهانهای برای کمکاری داشته باشیم.
قمی با بیان اینکه امسال ایران را سیاهپوش میکنیم، اظهار کرد: شهرداری و نهادهای حاکمیتی و همه باید برای سیدالشهدا بسیج شوند و هر چه بگویند مراعات میکنیم اما تعظیم شعائر را کمرنگ نمیکنیم، اگر اجازه دهند دسته عزا برپا میکنیم و در خیابان به سوگواری میپردازیم.
وی با تأکید بر اینکه بلندگوهای مساجد، مدارس، دستگاهها و سراسر کشور باید بلندگوی عزای حسینی شود، عنوان کرد: امام حسینیها اگر حرف میزنند پای حرفشان میایستند و در مسیر حسین (ع) از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
قمی تبعیت از رهبری را در هر شرایطی لازم دانست و گفت: ما به گفتههای برخی افراد و تمسخر کردنهایشان کاری نداریم و هر کاری بتوانیم برای تحقق فرمان رهبری انجام خواهیم داد.
هیأتهای مذهبی قابلیت پیوستن به دولت انقلابی را دارند
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اظهار کرد: ما در اسلام حرکتهای جهادی و مردمی را در قالبهایی همانند هیأت داریم همانطور که قرآن میفرماید که ای اهل ایمان با مال و جان خود جهاد کنید.
وی از فعالیت گروههای جهادی در کشور یاد کرد و افزود: تا به امروز گروههای جهادی با کمکهای مردمی و گاهی هم با هزینههای شخصی خدمات عمومی را انجام میدادند، اما این مدل چند درصد میتواند از کشور محرومیتزدایی کند؟ این گروهها با کمترین امکانات ۱۰ یا ۱۵ درصد خدمات عمومی دارند اما اگر دولت اسلامی به ویژه قوه مجریه انقلابی به میدان ورود و حکمرانی خود را با کمک گروههای جهادی دنبال کند نتیجه تغییر میکند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد تصریح کرد: گروههای جهادی در سیاستگذاری و قانونگذاری هم باید مشارکت داشته باشند چراکه اینها در میدان هستند و میتوانند درد جامعه را بشناسند در این صورت است که دولت در خدمت گروه جهادی برای تعالی جامعه خواهد بود.
وی با بیان اینکه توده مردم به صورت خودجوش عضو هیأتهای مذهبی هستند، گفت: برنامههای هیأت، بسیار دقیق تدوین و اجرا میشود به همین علت است که ما در اجرای مراسم عزاداری بهترین رعایت شیوهنامههای بهداشتی را شاهد بودیم.
خسروپناه از کارکرد هیأتهای مذهبی در عرصههای مختلف به ویژه خدمات اجتماعی یاد کرد و گفت: هیأتهای مذهبی قابلیت پیوستن به دولت انقلابی را دارند اما باید دید که دولت انقلابی هم میتواند بستر پیوستن و بهرهمندی از ظرفیت هیأت انقلابی را فراهم سازد.
رسانه باید مکمل هیأت باشد نه پارازیت
در ادامه سیدبشیر حسینی کارشناس حوزه رسانه اظهار کرد: ما مدعی حکومتی برای مستضعفان جهان هستیم اما به بخشی از مستضعفان جهان دسترسی نداریم درحالی که رژیم صهیونیستی برای مردم بسیاری از کشورهای جهان شعارسازی هم کرده و خود را جدیدترین و بروزترین کشور و حتی امدادگر مستضعفان معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه رسانه منحصر به فرد، مقتدر و جذاب شیعه سه ویژگی دارد، اضافه کرد: هیأت یک رسانه است که هویت ما به آن تعلق دارد، رسانهای عقلی منطقی، حبی معرفتی و یدی جوارحی است. در این رسانه سخنران، خوراک معنوی و بصیرت مداح، نشاط و احساس و ساختار هیأت، به مخاطب مسؤولیت میدهد.
این کارشناس حوزه رسانه به تقسیمبندی رسانهها از نظر مخاطب پرداخت و خاطرنشان کرد: هیأت یک رسانه فوق فعال است که مخاطب در آن کنشهای مختلف دارد و به جایی میرسد که برپاکننده هیأت هم میشود.
وی با بیان اینکه هیأت نباید اسباب و ابزاری برای رسانه باشد، ادامه داد: هیأت یک رسانه اصیل و بیبدیل است و رسانههای دیگر باید مکمل هیأت باشند نه متعارض و پارازیت هیأت، ما باید از رسانه برای انعکاس و تقویت هیأت بهرهمند شویم و شرایط را به صورتی فراهم کنیم که مخاطبان از دور همراه هیأت شوند اما نباید اصول هیأت زیر سوال رود و مخاطب حضوری هیأت در مراسم هیأت به احساس لازم نرسد.
حسینی با تأکید بر اینکه هیأت باید مشکلگشایی کند، گفت: هیأت باید در دل ملت حضور یابد و لازم نیست که فقط مردم به هیأت مراجعه کنند، مداح میتواند بدون هیچ مناسبتی در میان مردم قرار گیرد و مدح و ذکر اهلبیت را داشته باشد.
وی از تأثیر رسانه در دنیای امروز یاد کرد و گفت: ما به رسانه نیاز داریم و بدون رسانه نمیتوانیم هیأت و مکتبمان را معرفی کنیم.
حسینی هیأت را نماد نظم و قانونمندی دانست و اظهار کرد: هیأتیها در موضوع رعایت شیوهنامههای بهداشتی بیشتر از همه رعایت کردند اما تهمتهای بسیاری به آنها زده شد.
انتهای پیام