نمکی: هیچ جای دنیا وزیر بهداشت مسئول آوردن واکسن نیست
سعید نمکی، وزیر بهداشت با بیان اینکه در هیچ جای دنیا وزیر بهداشت مسئول آوردن واکسن نیست بلکه تزریق را بهعهده دارد، گفت: با افتخار عرض میکنم در پایان مردادماه تمام جمعیت ۶۰سال به بالا را واکسینه خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم نمکی ظهر امروز در آیین افتتاح همزمان پروژههای اورژانس کشور، ضمن تجلیل از مردم استان لرستان و تقدیر از ستاد مدیریت استانی بیماری کرونا که در ماههای سخت و نفسگیر در کنار هم حماسهای زیبا رقم زدند، اظهار داشت: از استاندار لرستان، نماینده ولیفقیه در استان لرستان، فرماندهان نظامی و انتظامی به ویژه سردار کشکولی فرمانده سپاه لرستان و سازمان بسیج که به عنوان یاران و همراهان ما در این طرح مزین به نام سردار رشید اسلام شهید سلیمانی حماسهای زیبایی را خلق کردند تشکر میکنم.
وی از مردم صبور استان لرستان که در این مدت با گوش دادن به توصیهها و پروتکلهای بهداشتی تقدیر کرد و افزود: از کسبه که با بستن کار خود این روزهای سخت را با همدلی و وفاق سپری کردند هم تقدیر میکنم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: ایام سختی بر کشور گذشت و ما و همکارانمان سختترین دوره مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قبل و بعد از انقلاب را گذراندند و چیزی جز خدمتگزاری برای من و همکارانم نبود.
وی بیان کرد: به لطف خداوند و با عزت، همدلی و وفاقی که ما در دوران دفاع مقدس آموخته بودیم این دوران سپری شد و چهار موجی که در اوج تحریمهای ظالمانه در زمانی که همه راهها بسته بودند و برای انتقال کوچکترین محموله در فشار بودیم سپری و علیرغم همه دروغهای بزرگی که میگفتند که ما ایران را از تحریم دارو و تجهیزات پزشکی معاف کردیم تشت رسوایی با کلام بایدن در چند هفته قبل از بام آمریکا افتاد که گفت ما برای اولین بار با دادن ماسک، واکسن و فرآورده ها را برای کرونا به ایران مجاز میدانیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در این ایام سخت،کم بضاعتی اقتصادی و بسیار پرتنش این همدلی و وفاق بین ما و نیروهای مسلح، روحانیت، مردم و کمکهای مومنانه ما را از این چهار موج به گونهای عبور داد که میتوانیم با افتخار بگویم حتی یک بیمار هم پشت در بیمارستانها نماند.
نمکی گفت: روز گذشته نامهای از وزیر بهداشت یکی از کشورهایی که درگیر کروناست دریافت کردم که اسم نمیبرم مبادا سبب اسائه ادب به مجموعه ملی یک کشور شود، نامه سر تا پا تقاضای کمک بود از ایران تحریم زده در دو زمینه، یکی اینکه بگوئید که چه کردید که با وجود گستردگی اقلیم و با همه حصر اقتصادی و سیاسی اینگونه مدیریت کرونا را کردید و دوم اینکه از آنچه که دارو در ایران میسازید مانند ونتیلاتور و دارو به ما کمک کنید.
وی تصریح کرد: من نمیخواهم ورود کنم به اینکه عدهای این غرور ملی را با مغلطه به یک بدهکاری سیاسی بدل میکنند چون من آدم سیاسی نیستم، سیاست را بلدم ولی هرگز به این عرصه پرتلاطم بی حاصل پا نگذاشتم و چه بدا از اینکه ما با سیاست زدگی افتخار ملی را لگد مال کنیم. اینجاست که سیاست به کمک ارتقای غرور ملی میآید وقتی که سیاست به کمک افتضاح و شکست کاذب دستاوردهای ملی میآید کما اینکه یک روزی دستاوردهای دفاع مقدس را زیر سوال میبردند، دفاعی که هشت سال رزمندگان این سزرمین میلیمتری از این خاک را بر سر میز مذاکره دست نگرفتند، همانها در شیپورهای تازه میدمند و این دستاورد عظیمی را که کشوری تحریم زده در مدت دو ماه صاحب همه آن چیزهایی شده که باید وارد میشد و امروز کشوری که نه تحریم است و نه وضعیت اقتصادیاش از ما بدتر است تقاضای کمک میکند تا از محصولات جمهوری اسلامی ایران استفاده کند وامروز از گوشه به گوشه دنیا از ما طلب کمک و مساعدت میکنند.
نمکی اظهار داشت: ما توانستیم میزان مرگ ومیر در پیک چهارم را به نصف پیک دوم و سوم کاهش دهیم در حالی که ویروس انگلیسی مهاجمتر و کشندگی بالاتری داشت، شما دیدید که این ویروس در کشورها هفته اول چه نفس گیر همه را به زانو درآورد، این حاصل همه تلاش ایثارگران سلامت است که به راهکاری رسیدند که چگونه میشود علیرغم همه فشارها مرگ و میرها را کم کرد و امروز ما وارد موج پنجم کرونا شدیم.
وی افزود: باز هم در این ایام باقی مانده من نمیپردازم به اینکه چرا وارد موج پنجم و وارد موج پشت موج میشویم، من نمیپردازم به اینکه چرا دیگران غفلت میکنند و ما در ته رودخانه زخمی جمع میکنیم، من نمیپردازم به اینکه چرا دربعضی از عرصهها تنهاییم و نمیپردازم به اینکه چرا عدهای به تاب آوری همه اقشار نگاه میکنند ولی به تاب آوری مدافعان سلامت که 18ماه یک روز مرخصی نداشته نگاه نمیکنند، 18ماه یک شیفت راحت و خواب آرام نداشتند، ورود نمیکنم، مکلف شدهایم هر کاری کردند ما جمع کنیم!
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: ما با مردم پیمان بستیم، بارها عرض کردیم ما از هیچ چاقوخورده شکم دریده نمیپرسیم که تو اول دعوا را شروع کردی یا آن کسی که چاقو زد، ما از هیچ راننده ضربه مغزی شده نمیپرسیم سرعتش مجاز بود یا نبود، در کرونا هم بنا را بر این گذاشتیم که از هیچ مراجعه کنندهای نپرسیم پروتکلها را رعایت کردی یا نه، یا دیگران برای مسافرت راه را بر تو بستند یا نه، نمیپرسیم که شهر قرمز به شیوه شهر آبی مدیریت شد یا نه، ما قرار نیست وارد این مقولهها شویم، متوسط رعایت پروتکلهای بهداشتی 48 درصد است، مسئولیت با من نیست همانطور که مسئولیت آوردن واکسن با وزیر بهداشت نیست.
من مسئول آوردن واکسن نیستم
وی بیان کرد: بپرسید در کدام یک از کشورهای جهان وزیر بهداشت مسئول آوردن واکسن است، برخیها در افکار عمومی این حرفها را میزنند آنهایی که میگویند وزارت بهداشت در آوردن واکسن قصور کرد یک زمانی تخت کم میآید که تاکنون کم نیامده و یک جا کوچکترین مشکلی پیش میآید مسئول وزارت بهداشت است اما وقتی سفرههای آنچنانی در انتخابات شوراهای شهر میانداختند با ماسک که نمیشود شام و ناهار خورد راهها برای همه باز است و هیچ محدودیتی اجرا نمیشد.
نمکی گفت: در هیچ جای دنیا وزیر بهداشت مسئول آوردن واکسن نیست، وزیر بهداشت تزریق را به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه روز گذشته واکسیناسیون کشور از مرز 400هزار گذشت و رکورد تازهای خلق شد و افتخار آمیز است بیان کرد: قرار ما این بود در پایان دولت بتوانیم افراد بالای 65سال و بیماران صعب العلاج را واکسینه کنیم که 85 درصد مرگها را در کووید تشکیل میدهند اما امروز با افتخار عرض میکنم که در پایان مردادماه تمام جمعیت 60سال به بالا را واکسینه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، خراسان جنوبی و جنوب کرمان افراد بالای 50 سال را واکسن میزنیم و در جزایر خلیج فارس به جز قشم و کیش افراد 18سال به بالا را واکسن میزنیم.
تمام عشایر کوچروی بالای 18 سال از هفته بعد واکسینه میشوند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه از اول مرداد ماه تمام عشایر کوچ روی کشور را از 18سال به بالا را واکسن میزنیم خاطر نشان کرد:تمام معلمان و اساتید دانشگاه را برای مقدمه بازگشایی مدارس دانشگاه را واکسینه خواهیم کرد و در مرداد ماه تمام مشاغل پر ریسک مانند کسانی که حمل و نقل عمومی کار می کنند و مشاغلی که تماس بیشتری داشته و ممکن است آلوده شوند واکسینه میکنیم.
نمکی خاطر اظهار داشت: با لطف خداوند درهایی باز شده برای اینکه ما بتوانیم واکسن بیشتری را هم تامین و تولید کنیم، پیوستن به حلقه واکسن ساز کرونا در دنیا کار کمی نیست، واکسن کرونا ساختن کار هر کسی نیست و امروز جمهوری اسلامی ایران تمام تکنولوژی و پلتفرمهای ساخت واکسن دنیا را دارد.
وی افزود: روز اول که ما با پنج پلتفرم کار ساخت واکسن را آغاز کردیم یک عده به ما خندیدند و گفتند مگر شما میتوانید واکسن بسازید و وقتی هم ساختیم گفتند چرا همه را یکی نکردید، اولا ما روز اول نمیدانستیم که کدام پلتفرم جواب میدهد واینکه هیچ کدام این ها از روی دست هم کار نکردند ما میدانستیم اگر یکی زمین خورد آن یکی را باید داشته باشیم،هیچ کدام از پلتفرمها به تنهایی پاسخگوی نیاز ملی نیست و از همه مهمتر ما کشوری هستیم که نقطه امید خیلی از کشورهایی هستیم که قلدرهای دنیا به آنها واکسن نمیدهند ما با این هدف کار تولید واکسن را دنبال کردیم و امروز ما به یکی از واکسن سازهای بزرگ دنیا پیوستیم و این افتخار بزرگی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این غرور ملی را یک بدهکاری ملی بدل میکنند عنوان کرد: با هم نوایی و هم صدایی ارکستری را راهاندازی کرده که ساز کوبهایاش آن را اینجا و ساز دیگر را در بیرون مرزها به صورت هماهنگ میزنند که خداوند همه را به راه درست هدایت کند،ما اهل نفرین نیستیم اما دعا میکنیم که خداوند همه را به راه درست و حقیقت رهنمون سازد.
وی از مردم استان لرستان تقاضا کرد که چند توصیه این سرباز کوچک را لحاظ کرده و بیان کرد: همه مقامات استانی در رعایت پروتکلهای بهداشتی سخت گیر باشند این ویروس فعلا دست از سر ما و جهان بر نخواهد داشت و من به عنوان یک متخصص ایمنی شناسی عرض میکنم که هیچکس ویروس کرونا را نمیشناسد و اگر کسی میگوید این ویروس را خوب میشناسم خطا میکند چون این ویروس پیچیدهتر از بیش از دو سال ونیم شناخت است.
نمکی با اشاره به اینکه واکسیناسیون میتواند فرم سخت و مرگ زای بیماری را مهار کند پس فاصله گذاری و رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است گفت: واکسیناسیون باید سرعت پیدا کند،چندین پایگاه دیگر هم باید راهاندازی شود و هر چه شما واکسن بزنید من به شما میرسانم، شما نگران کمبود واکسن نباشید، عزیزان در سپاه، بسیج،هلال احمر کمک کنند تا بتوانیم واکسیناسیون را سرعت ببخشیم تا از گرفتاری سخت، ابتلا بیماران و مراجعه به بیمارستان کاهش یابد.
وی تصریح کرد: طرح شهید سلیمانی را زنده نگه دارید، این طرح یک سرمایه ملی برای روزهای سخت و بحرانی است این همدلی، وفاق و مشارکت صمیمانه را به عنوان یک پشتوانه نظام نگه داشته و آن را تقویت کنید.
وزیر بهداشت و درمان با تاکید بر افزایش کلینیکهای سرپایی در لرستان خاطر نشان کرد: اگر خانه به خانه و محله به محله بیمار یابی صورت گرفته و در درمانگاههای سرپایی ویروس را مهار و زمین گیر کنیم تخت بیمارستانی نمیخواهیم در غیر این صورت همه مملکت هم تخت شود هم تخت کم داریم.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستانها با پروتکلهایی که در کمیته علمی تعریف میکنیم باید به شدت مراقبت کنیم که مرگ ومیر در بیماران بستری کم شود اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی لرستان یکی افتخار آفرین ترینها در این ایام بود که ما هم سعی کنیم که این استان را به عنوان یک استان الگو معرفی و استانی است که حق دارد به آنچه نیار دارد تامین کنیم و مطمئن باشید که کوتاهی در مجموعه ما وجود ندارد، ما امسال و سال گذشته تختهای آی سی یو را دو برابر کرده و هشت دستگاه سی تی اسکن و تعدادی ام آر آی در روزهای سخت تحریم برای استان لرستان اختصاص دادیم.
نمکی افزود: 14هزار تخت در طول یک سال در اوج تنگ دستی و مدیریت کرونا کار آسانی نیست، من قول میدهم که سعی کنم که تا پایان دولت آنچه که این استان نیاز دارند را تامین کنم، منابع بیمارستان نیایش را تامین و تقویت میکنیم و پروژههای 85تا 90درصد را به اتمام میرسانیم، پایگاههای اورژانسی که نیاز است پیگیری میکنیم.
انتهای پیام
بپا نچای ..نمکی ..اب نمک تاریخ گذشته…بعداز 19 ماه این افتخارتوست؟؟؟؟؟