حجت الاسلام سروش: نباید با حقوق و احساسات مردم و صبر جامعه بازی کرد
حجت الاسلام هادی سروش تاکید کرد: مخالفت با فضای مجازی و ایجاد ممانعت از توسعه آگاهیها و مهارتها برای مردم از مصادیق تحمیل و فشاری است که مورد نهی نهج البلاغه است و صلاح نیست با صبر جامعه بازی شود.
این استاد حوزه در دومین سخنرانی خود در شبکه مجازی بمناسبت عید سعید غدیر گفت:
ورود به زندگی خصوصی مردم و ممانعت از توسعه اطلاعات و آگاهیهای آنان با محدودیتهای فضای مجازی نمیتواند حُکمرانی بر اساس محبت باشد و از موارد اجبار و تحمیل فشاری است که امام علی (ع) در نامه ۵۳ نهج البلاغه مالک اشتر را از آن بر حذر داشته است.
وی که درباره “شیعه غدیری” و “حکومت غدیری” سخن میگفت، تصریح کرد: شیعهی غدیری بر اساس خطبه ۱۶۷ نهج البلاغه، گرایش به هر نقطه مثبت دارد و از هر نقطه منفی فاصله میگیرد.
با توجه به روایت کلینی از امام صادق (ع) که فرمود : “تمام آنچیزی که باعث شد امیرالمومنین (ع) در نزد پیامبر رحمت (ع) به آن بلندای رتبه نائل شود، صداقت و امانت علی (ع) بود. شیعه غدیری باید چنین باشد.
این استاد حوزه در رابطه با حکومت غدیری گفت: محور حکومت و حکمرانی باید محبت به شهروندان باشد و این درس غدیر به حکمرانان است.
محبت به شهروندان قابل تعریف نیست چراکه یک حقیقت کاملا روشن است مانند محبت مادر به کودک که شهودی و وجدانی است و قابل توصیف و معرفی نیست .
وقتی بین حکومت و شهروندان محبت برقرار باشد وجدانا همه و همه آن را میبینند.
هادی سروش با اشاره به عبارت نامه ۵۳ نهج البلاغه که آمده حُسْنِ ظَنِّ رَاع بِرَعِيَّتِهِ مِنْ إِحْسَانِهِ إِلَيْهِمْ، وَتَخْفِيفِهِ الْمَئُونَاتِ عَلَيْهِمْ… ، گفت: “حکومت غدیری” بر چهار اصل استوار است ؛ که از قرار ؛ نيكوكارى به مردم، برداشتن بار از دوش آنان ، و عدم هر گونه اجبار و تحمیل به كارى كه دوست ندارند. و چهارم ؛ خوشبینی به شهروندان میباشد .
بر اساس این عبارت نهج البلاغه که فرمود : ” وَتَرْکِ اسْتِکْرَاهِهِ إِيَّاهُمْ عَلَى مَا لَيْسَ لَهُ قِبَلَهُمْ” ؛ واضح است که حاکمیت موظف است در آنچه که مردم به آن حساسیت دارند و از حقوق آنان است ، و موضع گیری میتواند موجبات پریشانی مردم و تضییع حقوق آنان را به همراه داشته باشد ، نزدیک نشود .
تردیدی نیست که ورود به زندگی خصوصی مردم و ممانعت و یا محدودیت کاربران فضای مجازی نسبت به توسعهی دانش و اطلاعات و مهارت هایی که شهروندان از آن بهره میگیرند و به آن نیاز دارند، با حکمرانی مورد نظر نهج البلاغه سازگار نیست. حکمرانی که ساز و کار حکمرانی مطلوب در نزد ائمه (ع) است و خصوصا با نامه امام علی (ع) به مالک اشتر است آن حکمرانی است که بر اساس محبت و حسن ظن به مردم شکل بگیرد.
این بخش از نامه امیرالمومنین (ع) را در یک جمله میتوان خلاصه نمود و آن این است که نباید با حقوق و احساسات مردم و صبر جامعه بازی کرد.
انتهای پیام