حقوق بازنشستهها چقدر بالا میرود؟
افزایش حقوق بازنشستگان، جذب 30 درصدی مربیان فنی و حرفهای و رونمایی از بازار مجازی تعاون مهمترین خبرهای این هفته را به خود اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در هفتهای که گذشت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان، درصد افزایش را پلکانی و از 12 تا 20 درصد متغیر دانست.
علی ربیعی گفت: در طرح افزایش پلکانی برای بازنشستهای که 750 هزار تومان حقوق دریافت میکند 20 درصد افزایش، برای بازنشستهای که 800 هزار تومان دریافت میکند 19.5 درصد، برای بازنشستهای با حقوق 900 هزار تومان 18.5 درصد و این نسبت ادامه مییابد تا کسانی که 1.5 میلیون تومان حقوق میگیرند و برای این گروه و بالاتر از آن، افزایش 12 درصدی را اعمال خواهیم کرد.
به گفته وی اگر افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان در یک فرایند چند ساله دنبال شود تاحدودی عقب ماندگی و شکاف میان تورم و افزایش دستمزدها را جبران میکند.
ربیعی تصریح کرد: زمانی با تورم 40 درصدی روبه رو بودیم ولی 9 درصد به حقوقها اضافه شد در حالی که ما در سال اول دولت تدبیر و امید حدود 31 درصد، در سال دوم 21 درصد و سال سوم 14 درصد به حقوقها اضافه کردیم.
این هفته سازگارنژاد معاون وزیر کار از جذب 30 درصدی مربیان حق التدریس فنی و حرفهای خبر داد.
وی گفت: در راستای ساماندهی نیروهای انسانی، استخدام 400 هزار نفر از مربیان را در دستور کار قرار دادیم که تاکنون موفق به جذب 30 درصد آنها شدیم و برای مابقی در حال مذاکره با سازمان مدیریت هستیم.
سازگارنژاد همچنین از اعطای تسهیلات ویژه صندوق کارآفرینی امید به مدال آوران و برگزیدگان مسابقات جهانی مهارت خبرداد و سقف این تسهیلات را از 10 میلیون تا 40 میلیون تومان اعلام کرد.
رونمایی از پرتال جامع و بازار مجازی تعاون از دیگر رویدادهای هفته جاری بود.
در مراسمی که با حضور وزیر تعاون و معاون امور تعاون این وزارتخانه برگزار شد از دو طرح بازار مجازی و طرح تامین مالی جمعی رونمایی شد.
سید حمید کلانتری – معاون امور تعاون وزیر تعاون، مهمترین اهداف راه اندازی بازار مجازی تعاون را فراهم کردن امکان خرید و فروش محصولات بخش تعاون نظیر سایت دیجی کالا عنوان کرد.
وی سرمایه اولیه برای راهاندازی این پرتال را 50 میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: ویژگی بارز بازار مجازی این است که خرید و فروش تولیدات و محصولات تعاونی را به شکل مجازی تسهیل میکند.
کلانتری همچنین طرح تامین مالی جمعی را رویکرد نوینی از تامین بودجه دانست که بر اساس آن جمع کثیری از سرمایهگذاران در بستر شبکه اجتماعی در طرحها و پروژههایی چون کسب و کارهای جدید، نوپا و نوآورانه به مشارکت و سرمایه گذاری می پردازند.
کلانتری ظرفیت اشتغال بخش تعاون را 1.7 میلیون نفر ذکر و ابراز امیدواری کرد: راهکارهای موثری برای حل معضل بیکاری و جلوگیری از پیامدهای آن در پیش گرفته شود.
اعطای تسهیلات صندوق کارآفرینی امید به متقاضایان مشاغل خانگی و کارگاهی خبر دیگری بود که از سوی معاون صندوق کارآفرینی امید اعلام شد.
آنطور که اصحابی گفته این تسهیلات برای طرحهای غیرمشارکتی 10 تا 20 میلیون تومان است.
وی با اعلام حمایت از طرحهای دانش بنیان افزود: اولویت ما این است که از طرحهای دانش بنیانی که در مراکز رشد راه اندازی میشوند حمایت مالی کنیم چرا که 98 درصد تسهیلات پرداخت شده به این شرکتها وصول می شود.
اصحابی درعین حال به توسعه صنعت گردشگری در کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته 5 میلیون گردشگر در کشور حضور یافتند و 5 میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشتند که درصدد هستیم این تعداد را در سال جاری به 10 میلیون نفر افزایش دهیم.
معاون صندوق کارآفرینی امید با تاکید بر هدایت مردم به سمت کسب و کارهای گروهی، خاطرنشان کرد اشتغال مقولهای فرابخشی است و همه ساله یک میلیون و 200 نفر به جمع بیکاران کشور افزوده میشود.
انتهای پیام