خرید تور نوروزی

۱۷ مرداد ، روز خبرنگار | عباس عبدی

عباس عبدی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی به مناسبت ٰ۱۷ مرداد، روز خبرنگار، برای سایت نازی آبادی ها نوشت:

آغاز فعالیت سایت همیاران نازی‌آباد را به همه دست‌اندرکاران آن تبریک می‌گویم. امروز 17 مرداد روز خبرنگار است. روزی که محمود صارمی خبرنگار ایرانی و تعدادی از کارکنان کنسول‌گری ایران در مزارشریف افغانستان در سال ۱۳۷۷ برخلاف همه ضوابط شناخته شده انسانی و قانونی به دست طالبان شهید شدند.
متاسفانه اکنون پس از گذشت ۲۰ سال از سقوط طالبان، دو باره شاهد اوج‌گیری این نیروهای عقب‌مانده هستیم، که موجب وهن دین شده‌اند.

ارتباط این روز با سایت «نازی‌آبادی‌ها» این است که سایت، لزوماً باید بر محور خبر و اطلاع‌رسانی دقیق و درست و اصول حرفه خبرنگاری شکل بگیرد. چرا چنین ضرورتی وجود دارد؟ هنگامی که در یک روستا با جمعیت محدود زندگی می‌کنیم، چیزی به نام خبررسانی حرفه‌ای وجود ندارد. زیرا همه یکدیگر را می‌شناسند، روابط چهره به چهره است، محیط بسته و محدود است، تغییرات بسیار اندک است. ولی هنگامی که به شهرهای کلان یا در سطح ملی و جهانی پا می‌گذاریم، هیچ یک از این ضوابط وجود ندارند. در این جوامع نمی‌توانیم با همه یا حداقل با بیشتر افرادی که نیاز داریم ارتباط مستقیم برقرار کنیم. همچنین تغییرات اجتماعی بسیار زیاد است. موضوعات برای اطلاع یافتن متنوع و پیچیده است. حقیقت و واقعیت چند لایه می‌شوند و از درک فردی ما فراتر می‌روند. از این رو نیاز به ارتباطاتی فراتر از روابط چهره به چهره است. این کار وظیفه رسانه و خبرنگار است. ارتباط دادن افراد به یکدیگر، نقل نظرات و تحلیل‌ها، بازتاب دادن مطالبات مردم، انتشار اخبار درست و البته تهیه کردن حرفه‌ای خبر و گزارش، بویژه گزارش‌های خبری و تحلیلی از آسیب‌ها، مشکلات و راه‌حل‌های آنان و انتشار آنها در سایت، شرط لازم شکل‌گیری هویت محله‌ای و بهبود امور آن است.

سرعت اطلاع‌رسانی مهم است ولی لزوماً صحت و دقت آن نباید قربانی سرعت شود. فراموش نکنیم که اکنون اطلاع‌رسانی حرفه‌ای به صورت ترکیبی از صوت، تصویر و نوشته درآمده است، زیرا جامعیت و اثرگذاری بیش‌تری دارد. اطلاع‌رسانی و خبرنگاری را باید مردمی کرد و هر کس در نقش شهروند-خبرنگار وارد این عرصه شود، ولی فراموش نکنیم که این امر خطرات خود را نیز دارد. زیرا حب و بغض‌ها و نیز بی‌اطلاعی از اصول این حرفه ممکن است به درج و انتشار اخبار نادرست و غیر دقیق منجر شود، بنابراین لازم است که همه اخبار با نظارت یک فرد یا افراد خبره و آشنا به اصول این حرفه تایید و سپس منتشر شود.

انتشار اخبار نادرست، اعتبار رسانه را از میان می‌برد. هیچ‌گاه نباید اخبار فاقد اعتبار را منتشر کرد و اگر به هر دلیلی چنین اتفاقی رخ داد باید بلافاصله جبران کرد تا اعتبار رسانه حفظ شود. مهم‌ترین سرمایه رسانه، اعتبار آن است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا