خرید تور نوروزی

ضرورت بازنگری در سیاست‌های حفظ نخبگان

عبدالله رمضان‌زاده در یادداشتی تلگرامی با عنوان «طرح دولت امارات برای جذب یکصد هزار نفر برنامه‌نویس و ضرورت بازنگری در سیاست‌های حفظ نخبگان» نوشت:

اعلام اعطای ویزای طلایی به یکصدهزار برنامه‌نویس از سوی دولت امارات اقدام جدید آن دولت در مسیر پیشتازی تکنولوژیک کشور کوچک منطقه است. حرکتی که بی‌شک تأثیر عمیقی بر وضعیت نیروی کار متخصص در منطقه و خصوصاً در کشور ما دارد. این اقدام استفاده در ذخایر انسانی کشورهای منطقه در جهت توسعه ملی آن کشور است.

مطابق اطلاعات و اخبار تأیید شده، دولت امارات تصمیم دارد علاوه بر ویزای اقامت و اشتغال، فرصت کاری مطلوب با حقوق و دستمزد و امکانات رفاهی برای برنامه‌نویسان برتر و خانواده‌های آنان برای مدت ۱۰ سال فراهم آورد.

بدون شک این سیاست نیروی کار متخصص کشور ما در حوزه‌های تکنولوژی اطلاعات، هوش مصنوعی و استارت آپ‌های تکنولوژیک را تحت تأثیر جدی قرار می‌دهد. به همین دلیل ضروری است که در سیاست‌ها، استراتژی، و تاکتیک و تکتیک‌های جذب و نگاهداری نیروی انسانی متخصص در همه حوزه‌ها و مخصوصاً حوزه آی‌تی تجدید نظر جدی صورت پذیرد. این تجدید نظر هم شامل حوزه سیاستگذاری‌های ملی می‌شود و هم بخش خصوصی فعال در این حوزه‌ها را در برمی‌گیرد.

بدون شک پیشتازی صنعت و تکنولوژی اطلاعات حداقل تا سال‌هایی دراز در فرآیند توسعه جهانی ادامه خواهد داشت و هر ساله تعداد متخصصان بیشتری جذب این حوزه خواهند شد و رقابت آینده (و هم‌اکنون) جهانی بر سر جذب منابع انسانی جریان خواهد داشت.

رقم اعلامی فعلی حقوق و دستمزد از سوی دولت امارات و امکانات جانبی مدنظر به حدی اغواکننده است که بعید است هیچ نیروی متخصص ایرانی از آن غفلت کند، مخصوصاً با توجه به نزدیکی جغرافیایی دو کشور و امکان تردد فوری و ارتباط سریع با خانواده، محدودیت‌هایی که قبلاً مانع مهاجرت نخبگان به اروپا و آمریکای شمالی و استرالیا می‌شد را نیز در بر ندارد.

در هر صورت این چالشی است که کشور با آن مواجه شده است و خطر گریز نخبگان به شدت مطرح است، لذا ضروری است نهادهای تصمیم‌گیر در سطح ملی و همچنین شرکت‌های مطرح بخش خصوصی عاجلاً در این خصوص تصمیم‌گیری کنند؛ در این تصمیم‌گیری باید موارد زیر مدنظر قرار گیرد:

۱. شناخت فوری نیازهای متخصصین بطور عام و برنامه‌نویسان بطور خاص (این نیاز شامل حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌شود.)

به رسمیت شناختن آزادی فعالیت در حوزه‌های تخصصی آی‌تی

عدم محدودیت در دسترسی به پلتفرم‌های مورد نیاز

۴. معافیت مالیاتی دستمزد برنامه‌نویسان تا حد استانداردهای بین‌المللی

۵. اصلاح نظام مالیاتی شرکت‌های نرم افزاری تاحدی که توان پرداخت دستمزدهای متناسب به برنامه‌‌نویسان فراهم شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا