سخنگو درباره مذاکرات برجام: روزهای آینده بسیار مهم است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همه طرف ها در برجام باید به دقت توجه کنند که روزهای آتی روزهای بسیار مهمی است در نحوه صحبت ها و ارائه مواضع و موضع گیریهای دقت کنند. هر اقدامی که سازنده نباشد قطعا مضر گفتوگوها در وین است. ایران مطابق رفتار طرف های مقابل تصمیم خود را اتخاذ خواهد کرد.
به گزارش فارس، سعید خطیبزاده امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران که به خاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت آنلاین برگزار شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
- تصمیمات خوبی برای واردات واکسن اتخاذ شده است
وی گفت که در نشست اخیر در وزارت خارجه درباره تسریع در واردات واکسن کرونا، تصمیمات خوبی برای واردات واکسن اتخاذ شد.
این دیپلمات ارشد کشورمان به تماسهای تلفنی و پیامهای تبریک به حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد.
- در کنار عراق هستیم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره نشست منطقهای حمایت از عراق و اینکه چرا ایران در سطح رئیس جمهور شرکت نکرد؟ بیان کرد: درباره هر اجلاس بینالمللی، سطح و ترکیب شرکت کنندگان توسط کشورها براساس جزییات برگزاری و آمادگی در کشورها، تصمیم گرفته میشود. اینکه رئیس جمهور محترم یا وزیر امور خارجه در اجلاسی شرکت کند، بر همین اساس و براساس سطح شرکت کنندگان و برنامههای رئیس جمهور و مسائلی مثل این تصمیم گیری میشود و عملا هم تفاوتی در حوزه سیاست خارجی در این حوزه به ویژه درباره عراق وجود ندارد.
وی ادامه داد: ما به عنوان همسایه عراق بارها یک سیاست اصولی را اعلام کردیم که هر حرکت و ابتکاری که به صلح و ثبات و آرامش عراق و نقش منطقهای این کشور کمک کند، در کنار عراق هستیم. سفر قبلی آیتالله رئیسی بسیار موفق بود و با تمامی مقامات عراقی گفتوگوهای بسیار خوبی داشتند و سفر به عراق نیز انشاءالله در آینده انجام خواهد شد.
- سفر موفق امیرعبداللهیان به بغداد/ تمایل برخی برای پوشاندن متن پررنگ با حواشی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به بغداد را سفر موفقی برشمرد و افزود: ایشان با مقامات عراقی و مقامات شرکت کننده در این اجلاس به صورت دوجانبه و چندجانبه رایزنیهای فشردهای را داشت.
خطیبزاده درباره جایگاه ایستادن وزیر امور خارجه در نشست بغداد نیز گفت: پرداختن به حاشیههایی که بخواهد متن را کمرنگ کند حوزه سیاست خارجی نیست. آنچنان این سفر بازتاب بسیار خوبی در گروههای مختلف داشته است که برخی شاید مایل باشند با حواشی این متن پررنگ را بپوشانند. همه میدانند جمهوری اسلامی ایران چه جایگاهی در منطقه، عراق و حوزه بینالملل دارد و آنچه مهم است این است که اجلاس بغداد در مسیر همگراییهای بیشتر بود و در این اجلاس سرنوشت مشترکی را در این منطقه داریم.
- در بغداد شاهد گفتوگوی جدید نبودیم
وی در پاسخ به سؤالی درباره دیدار حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همتای عربستانی در بغداد هم گفت: بیشتر از گفتوگوهایی که قبلا در بغداد انجام شده گفتوگویی اتفاق نیفتاده و در بغداد شاهد گفتوگوی جدیدی نبودیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤال دیگری گفت که تاکنون سه دور مذاکره بین ایران و عربستان برگزار شده و اگر لازم باشد دورهای بعدی نیز برگزار میشود. ما از نقش سازنده عراق هم در این زمینه تقدیر و تشکر میکنیم.
- ایران هیچگاه دست دوستی خود را از عربستان دریغ نکرده/ هیچ بن بستی بین ایران و عربستان نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بن بستی در مذاکرات ایران و عربستان رخ داده که این مذاکرات ادامه پیدا نکرده و یا اینکه ادامه این مذاکرات نیز منتظر ادامه تغییرات در ایران و استقرار دولت جدید است؟ بیان کرد: عربستان همسایه ما در این منطقه است. ما و عربستان نقاط اشتراکی بسیار زیادی برای صلح و ثبات این منطقه داریم. جمهوری اسلامی ایران هیچگاه دست دوستی خودش را از عربستان سعودی دریغ نکرده و هرگاه در عربستان این اراده ایجاد شده که براساس سازوکارهای منطقهای و دوجانبه فکر کند و در این مسیر حرکتی داشته باشد، با استقبال ایران روبرو شده است.
وی تصریح کرد: هیچ بن بستی بین این دو کشور بزرگ در این منطقه نیست که قابل حل نباشد و تنها اراده سیاسی و اقدام در پایتختهای دو کشور میتواند کمک کننده باشد.
- یک تصمیم حاکمیتی است که نفت و سوخت خود را به چه کشورها و مشتریانی بفروشیم
سخنگوی وزارت خارجه درباره ارسال محمولههای سوخت ایران به لبنان نیز اظهار داشت: چندین بار گفتهام. این یک تصمیم حاکمیتی است که نفت و سوخت خود را به چه کشورها و مشتریانی بفروشیم. نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری در جایگاه فراقانونی نیستند که بخواهند جلوی تجارت مشروع را بگیرند.
وی افزود: ما در خصوص اعمال حاکمیت خودمان بسیار جدی هستیم و همگان دیدند و فکر میکنم بدانند که تجارت مشروع در این حوزه، جزو بدیهیات اولیه حقوق بینالملل است. درباره فروش محمولههای سوخت خود به لبنان همین مسیر را رفتیم و مادامی که مشتری داشته باشیم و تقاضا باشد، این مسیر و فروش ادامه مییابد.
خطیبزاده اضافه کرد: کشورهای دیگر اگر بتوانند آلام مردم لبنان را کاهش دهند نباید لحظهای تعلل کنند. مردم لبنان مردم ثروتمندی هستند و احتیاج به اعانه ندارند و میتوانند نیازهای خودشان را با سرمایه خودشان تامین کنند. تنها برخی کشورها که با دسیسه مانع این امر شدند، باید از سیاسی کردن همه چیز دست بردارند و اجازه دهند مردم لبنان نیازهای خود را از طریق منابع خودشان تامین کنند
- اولویت ما تامین صلح و ثبات و پیشرفت جامعه افغانستان
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، ایران طالبان را به رسمیت میشناسد؟ اظهار داشت: آنچه مقام معظم رهبری فرمودند سیاستهای قطعی جمهوری اسلامی ایران در مورد افغانستان در ۴۰ سال گذشته بوده است. همواره در کنار مردم افغانستان بودیم و اولویت ما همواره تامین صلح و ثبات و پیشرفت جامعه افغانستان بوده است.
خطیبزاده اضافه کرد: افغانستان همسایه عزیز ماست و در حوزه تمدنی ما قرار دارد و در بیانیهای که من نیز در جلسه سخنگویی وزارت خارجه هفته گذشته قرائت کردم تأکید شده بود که جان و ناموس و مال مردم افغانستان باید توسط همه گروهها در این کشور رعایت شود.
وی بیان کرد: آنچه ما فکر میکنیم برای افغانستان صلح و ثبات دائمی برای افغانستان میآورد تشکیل یک دولت فراگیر در این کشور است که بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی افغانستان است.
خطیبزاده افزود: در این مسیر مسئولیت پذیری دولت آتی افغانستان و عمل به تعهدات قطعی آن میتواند کمک و ما منتظر میمانیم که در عمل تشکیل دولت فراگیر و تعهد آن دولت به اجرای مسئولیتهایش را مشاهده کنیم و بر آن اساس جمهوری اسلامی ایران و جامعه بینالملل تصمیمات خودش را اتخاذ خواهد کرد.
- حمایت از هر ابتکار و اقدامی که به صلح و ثبات عراق و منطقه کمک کند
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره حضور ایران در نشست بغداد و تأثیر آن بر همکاریهای منطقه نیز گفت: ما از هر ابتکار و اقدامی که به صلح و ثبات عراق و منطقه کمک کند نه تنها حمایت میکنیم، بلکه پیشقدم بودیم و باز هم پیشقدم خواهیم بود. امیدواریم اینها قدمهای موثری در راستای همگرایی منطقهای بدون دخالت قدرتهای فرامنطقهای باشد.
- مذاکرات وین مذاکراتی برای رسیدن به یک متن جدید نیست
سخنگوی وزارت خارجه درباره گفتوگوی تلفنی امیرعبداللهیان و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بیان کرد: این گفتوگو برای تبریک انتصاب آقای امیرعبداللهیان بود و بورل ابراز علاقه کرد که در اولین فرصت ممکن، ملاقاتی را با آقای امیرعبداللهیان داشته باشد. یکی از موضوعاتی که در آن تمرکز بود، مذاکرات وین است.
خطیبزاده گفت: بورل اشاره داشت که میداند تغییر و تحولات دولت در ایران در حال وقوع است و طبیعتا باید اجازه دهند این انتقال دموکراتیک صورت بگیرد و در عین حال درخواست داشت که هر چه زودتر این گفتوگوها از سر گرفته شود. آقای امیرعبداللهیان نیز ضمن استقبال از ادامه دیپلماسی تأکید کرد آنچه باید در این مسیر محقق شود منافع و حقوق حقه مردم ایران است که هم در برجام ذکر شده و هم در گفتوگوهای وین به آن اشاره شده است.
وی افزود: تاریخ قطعی مذاکرات منوط به رایزنیها بین همه طرفهاست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پرونده هستهای در کجا قرار است پیگیری شود نیز بیان کرد: مذاکرات وین مذاکراتی برای رسیدن به یک متن جدید نیست. مذاکرات وین برای اطمینان از اجرای برجام طابق النعل بالنعل آنچنان که در برجام آمده و مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکاست. آنچه در وین تا امروز صورت گرفته اطمینان از این مسیر است که اگر آمریکا به تمامی تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت راستی آزمایی شده برگردد، قطعا جمهوری اسلامی ایران موافقت خواهد کرد که آمریکا در اتاق و میز برجام بنشیند و ایران هم اقدامات جبرانی خودش را متوقف خواهد کرد و مطابق برجام تعهدات خود را انجام خواهد داد.
خطیبزاده تصریح کرد: این گفتوگوها بیش از اینکه گفتوگوهایی منتهی به یک متن جدید باشد، گفتوگوهای تکنیکی است که با جزییات فرابخشی با حضور برخی جهات مرتبط در مذاکرات وین انجام شده است و از این پس هم نیز همین طور خواهد بود و به صورت اجماع حاکمیتی پیش خواهد رفت. اینکه پیشانی آن وزارت خارجه و یا جای دیگر باشد، تصمیمی است که طی روزهای آتی اعلام خواهد شد. مهم این است که تاکنون و پس از آن به صورت اجماعی و با تصمیم ملی کارها جلو خواهد رفت.
- هیچ نیرویی بیرون از جغرافیای افغانستان حق ندارد درباره آینده این کشور تصمیم بگیرد
سخنگوی وزارت خارجه در مورد تلاش برخی از رسانهها و افراد برای تطهیر طالبان هم گفت: آن چه در بیانیه وزارت امور خارجه آمده و پیش از این قرائت کردم یک نکته بسیار روشنی است. ما به دنبال این هستیم که خود مردم افغانستان درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند و فکر میکنیم هیچ نیرویی بیرون از جغرافیای افغانستان حق ندارد درباره آینده افغانستان تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: این پیامی است که به همه کشورها و گروهها دادیم که ما باید گفتوگوهای اصیل بین الافغانی را تسهیل کنیم و اجازه دهیم یک دولت فراگیر، نه یک دولت اقلیت در مقابل اکثریت و نه یک دولتی که فقط یک گروه در آن باشد یک گروهی که ترکیب جمعیتی و قومیتی افغانستان در آن انعکاس معناداری داشته باشد، تنها از این مسیر میتوانیم دولت فراگیری داشته باشیم.
خطیبزاده خاطرنشان کرد: طالبان به عنوان یک گروه قطعا بخشی از آینده افغانستان است. تاکنون هم جمهوری اسلامی ایران سیاست تداوم داری را در این خصوص داشته که گفتوگوهای بین الافغانی را تسهیل کند و ما آمادگی خود را برای برگزاری دور دوم ابتکار تهران اعلام کردیم و منوط به این است که همه گروهها بتوانند در آن شرکت داشته باشند.
- درباره امنیت ملی خود با کسی شوخی نداریم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره انتصاب سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل به عنوان مشاور نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران و اظهارات اخیر بایدن و نفتالی بنت بیان کرد: جز لبخند به این توهمات چه میتوان گفت؟ بیش از ۴۰ سال است از این نمایشها و تئاترها بازی کردند اما آنچه بوده تثبیت بیشتر جمهوری اسلامی ایران و قدرت ایران براساس خواست و اراده مردم بزرگ ایران بوده است.
وی درباره اظهارات بایدن اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران درباره امنیت ملی خود با کسی شوخی ندارد و با کسی مصالحه نمیکند. رژیم اشغالگر قدس ریشه تمامی تروریسم و ریشه تمامی خشونتها و تجاوزهایی است که بیش از نیم قرن است در این منطقه اتفاق میافتد. تصور نمیکنم بر کسی نقش مخرب این رژیم اشغالگر پوشیده باشد.
خطیبزاده افزود: هر چه آمریکا به این واقعیت بیشتر توجه کند که با تغییر رویکرد سلطه جویانه اش نسبت به این منطقه میتواند هم منافع مشروعی در دنیا داشته باشد و هم اینکه این منطقه روی آرامش را ببیند برای کل منطقه و برای منافع خود آمریکا نیز بهتر است.
- برجام نیاز به میانجی ندارد/برجام در فضایی جدا از منطقه پیگیری میشود
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به برخی از اظهارات مقامات عراقی در نشست بغداد، آیا قرار است عراق و یا کشوری بین ایران و آمریکا در رابطه با موضوع برجام میانجیگری کند؟ اضافه کرد: برجام نیاز به میانجی ندارد. با آمریکا نه در بغداد و نه در جای دیگر هیچ گفتوگوی مستقیم یا غیرمستقیمی نداریم. گفتوگوها در وین بین ایران و ۱+۴ است درباره اینکه اطمینان یابیم آمریکا به صورت راستی آزمایی به همه تعهداتش برگردد.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: متاسفانه آنچه امروز توسط دولت آمریکا صورت گرفته است پافشاری بر سیاستهای شکست خورده آمریکا در دوره ترامپ است و متاسفانه هنوز تغییری از سوی واشنگتن در رفتار ندیدیم و با همان رفتار و سیاستها به دنبال رسیدن به نتیجه بهتری هستند. تنها مسیری که باید طی کنند این است که به تعهداتشان عمل کنند و دست از این تروریسم اقتصادی و فشار حداکثری که ما به عنوان شکست حداکثری مینامیم، دست بردارند و در آن صورت است که خواهند دید که مسیر گفتوگوها در وین به خوبی طی میشود.
وی ادامه داد: تمامی توافقاتی که در وین صورت گرفته و آنچه باقیمانده به خوبی نشان میدهد آنچه باقیمانده به خاطر لجبازی و رفتار غیرمنطقی طرف آمریکایی و غربی است. به محض اینکه این تغییر در رفتار و عمل دیده شود، برجام قابل احیا خواهد بود و بازگشت همه طرفها به تعهداتشان میسر خواهد بود.
خطیبزاده تصریح کرد: برجام در فضایی جدا از منطقه پیگیری شده و مسیر خودش را میرود.
- ما هیچ وقت برجام را ترک نکردیم و هیچ وقت از آن خارج نشدیم
خطیبزاده در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین گفت: برجام در ایران و در عرصه بینالمللی سندی است که یک بار مذاکره شده و مهر و موم شده و امکان تغییر در آن نیست. در جریان مذاکرات یا موفق میشویم اجرای کامل آن را تضمین کنیم و یا اینکه برجام احیا نخواهد شد. هر کدام از این دو مسیرهای متفاوتی است و به هر حال گزینههای مختلفی از سوی طرفین در صورت شکست مذاکرات وین وجود دارد. البته الان زود است که در مورد این مسائل صحبت کنیم و در مرحلهای نیستیم که بخواهیم در این مورد صحبت کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلمسای تصریح کرد: ما هیچ وقت برجام را ترک نکردیم و هیچ وقت از آن خارج نشدیم این آمریکا بود که برجام را نقض و از آن خارج شد. همه طرف ها در برجام باید به دقت توجه کنند که روزهای آتی روزهای بسیار مهمی است در نحوه صحبت ها و ارائه مواضع و موضع گیریهای دقت کنند. هر اقدامی که سازنده نباشد قطعا مضر گفتوگوها در وین است. ایران مطابق رفتار طرف های مقابل تصمیم خود را اتخاذ خواهد کرد. آنچه مهم است با همکاری ۱+۴ گفتوگوها در وین را از سر بگیریم.
- مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا در دستورکار است
خبرنگاری از خطیبزاده پرسید که آیا موضوع مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا از دستور خارج شده یا اینکه با ادامه مذاکرات وین این موضوع نیز همچنان پیگیری خواهد شد؟ که وی پاسخ داد: خیر، آزادی زندانیان ایرانی که به بهانههای واهی توسط آمریکا در این کشور و یا کشورهای دیگر به گروگان گرفته شده و بازداشت شدهاند، چیزی نیست که از دستورکار ما خارج شود و اگر آمریکا این مسیر را تسهیل کرده و به تعهدات خود در این زمینه عمل کند، این مسئله برای گفتوگوهای وین نیز بهتر است.
وی بیان کرد: آنچه در این زمینه توافق شد به دلیل کارشکنی آشکار آمریکا در شب آخر انجام نشد و اگر امروز آمریکاییها به تعهداتش براساس توافق انجام شده عمل کنند، فردا این زندانیان آزاد میشوند.
- در جریان نشست بغداد گفتوگوهایی بین آقای امیرعبداللهیان و رئیس جمهور مصر صورت گرفت
خطیبزاده در پاسخ به این پرسش که آیا در حاشیه نشست بغداد گفتوگوهایی بین ایران و برخی از کشورها از جمله مصر انجام شده یا خیر؟ اظهار داشت: عموما در جریان برگزاری اجلاسهای بینالمللی و منطقهای رایزنیهای مختلفی بین کشورهای شرکت کننده به سبک و سیاقهای مختلفی انجام میشود. برخی از این مذاکرات دوجانبه، برخی چندجانبه و برخی نیز در حاشیه آن اجلاس انجام میشود و همان طور که خودتان نیز مشاهده کردید در جریان نشست بغداد گفتوگوهایی بین آقای امیرعبداللهیان و رئیس جمهور مصر صورت گرفت.
وی در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: وزیر خارجه برنامههای خود را در صحن علنی و کمیسیونها ارائه کرد و یکی از موضوعات آن در خدمت قرار دادن توان وزارت خارجه و دیپلماسی در تحقق دیپلماسی اقتصادی است. وزارت خارجه نقش تسهیل کننده را دارد و براساس اختیارات داده شده میتواند این نقش را انجام دهد. ما سازمانها و ارگانهایی در کشور داریم که مرجع اقتصادی بسیاری از مراودات ما هستند از جمله صادرات و واردات و تخصیص ارز و … وزارت خارجه در تمامی اینها نقش تسهیل کننده را دارد، همه باید توجه داشته باشند که وزارت خارجه به تنهایی نمیتواند در این مسیر حرکت کند و باید کل بدنه دولت و دیگر نهادها در این زمینه کمک کنند.
خطیبزاده خاطرنشان کرد: همان طور که در موضوع واکسن و واردات آن هرگاه مراجع صلاحیت دار تخصصی در کنار وزارت خارجه قرار گرفتند وزارت خارجه اقداماتش و تلاشهایش به نتیجه بهتری رسیده در این زمینه نیز باید همه کمک کنند. وزارت خارجه فضا را آماده میکند و پلها را میزند و به نتیجه رسیدن این تلاشها معطوف به هماهنگیها و همکاریها بین بخشهای مختلف و انجام وظایف از سوی هر نهاد و دستگاهی در این حوزه است.
- کشتی حامل سوخت ایران برای لبنان
خبرنگاری از خطیبزاده پرسید که الان وضعیت کشتی حامل سوخت ایران برای لبنان چیست؟ که وی پاسخ داد: جزییات فنی را باید از سازمان کشتیرانی بپرسید. کشتی ایران محموله نفت فروشی ایران را حمل میکند و این مسیر تا مقصد ادامه خواهد داشت.
- ابراز تأسف از اظهارات نسنجیده ماکرون
وی درباره اظهارات نقل شده از رئیس جمهور فرانسه درباره همسایگان عراق و اینکه مشکل عراق همسایگانش است و عراق علاوه بر داعش توسط گروههای شبه نظامی شیعه نیز تضعیف شده هم گفت: از اظهارات نسنجیده رئیس جمهور فرانسه که این تلقی را ایجاد کرده که همسایگان مشکل عراق هستند ابراز تأسف میکنم و این نشان میدهد که فرانسه از واقعیات عراق چقدر فاصله دارد که امروز رئیس جمهور فرانسه میتواند در خیابانهای موصل قدم بزند، به خاطر همین فداکاریها و جانفشانیها و ایثاری است که جوانان عراقی و گروههای ضد تروریسم داعشی و گروههای شیعه در عراق انجام دادند و گروههای دیگری که در مقابل افراطی گری و خشونت ایستادند.
خطیبزاده بیان کرد: بدترین چیز، استفاده سیاسی برای پیشبرد اهداف کشورهای خاص است. توصیه میکنم یک بار نه تنها از کسانی که میدانند بپرسند بلکه امروز که در خیابانهای موصل قدم میزنند از مردم موصل هم بپرسند چگونه داعش عقب رانده شد.
- دریافت دعوتنامه برای شرکت در نشست سران شانگهای
سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره اینکه آیا ایران در نشست سران شانگهای شرکت خواهد کرد یا خیر؟ گفت: دعوتنامهای در این زمینه دریافت شده و در حال بررسی هستیم که انشاءالله در سطح بسیار خوبی شرکت کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به پرسشی درباره سفر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به دمشق و اینکه آیا این سفر از پیش تعیین شده بود یا با توجه به غیبت سوریه در اجلاس بغداد و خواست ایران برای حضور دمشق در این اجلاس این سفر به منظور دلجویی صورت گرفته؟ گفت: البته میزبان این اجلاس تهران نبود و بغداد بود و ما پیش از این نیز نظرمان را در مورد حضور سوریه در اجلاس بغداد گفته بودیم و در این مورد اظهارنظر کردهایم.
وی افزود: یکی از اهداف ما همیشه نزدیک کردن همسایهها به یکدیگر بوده و فکر میکنیم اجلاس بغداد و همچنین سفر به سوریه در همین راستا بوده و یکی از جاهایی که باید این نزدیکی را ایجاد کنیم، در این مورد است.
خطیبزاده اضافه کرد: سفر آقای امیرعبداللهیان به عراق و شرکت در اجلاس بغداد و همچنین سفر به سوریه و دیدارشان با مقامات این کشور پیام ویژه خود را در خصوص سیاستهای منطقهای ایران و تداوم آن در این حوزه دارد.
وی گفت: حتما در جریان سفر به دمشق رایزنیهایی درباره نشست بغداد انجام شده و مهمتر از آن روابط دوجانبه ایران و سوریه و محور مقاومت است که سوریه نقش قابل توجهی در آن دارد.
سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست هم با اشاره به هشتم شهریور ماه و روز مبارزه با تروریسم، یاد و خاطره شهدای دفتر نخست وزیری و هم شهدای دولت را گرامی داشت.
انتهای پیام