خرید تور تابستان

سگ‌ها بیش از آنچه تصور می‌کنیم ما را می‌فهمند!

دویچه‌وله نوشت: پژوهشی بین‌المللی نشان می‌دهد که سگ‌های خانگی می‌توانند احساسات صاحبان خود را بر اساس رفتارهای آنها پردازش کنند و این کارایی را در تعامل با انسان‌ها به کار برند. سگ‌های باهوش‌تر حتی وضعیت احساسی فرد را تشخیص می‌دهند.
محققان به تازگی پی برده‌اند که سگ‌ها قابلیت همدلی با انسان‌ها را دارند. یعنی می‌توانند پی ببرند که چه عواطف یا احساساتی درون فرد وجود دارد و بر همین اساس، رفتاری تطبیقی از خود بروز دهند.
یک تیم مطالعاتی از دانشگاه‌ه سائو پائولو در برزیل و دانشگاه لینکلن در بریتانیا در بررسی‌ روی بیش از ۹۰ سگ متوجه شد که رفتار سگ‌ها به شکل بارزی تابع احساسات انسان‌هاست. تا کنون تصور می‌شد که این قابلیت مختص آدم‌هاست.

در این مطالعه، سگ‌ها را در معرض مشاهده تبادل و تعامل میان دو فرد ناآشنا قرار دادند.
وضعیت این افراد می‌توانست مثبت (خوشحال)، منفی (عصبانی) یا خنثی (فاقد احساسات) باشد.

بعد از آن که بازیگران تیم تحقیق صحنه‌هایی از این سه وضعیت را در سکوت بازسازی کردند، به سگ‌ها فرصت داده شد غذاهایی را بخورند که نحوه دسترسی به آنها متفاوت بود.
بعضی از این خوراکی‌ها به سادگی قابل دستیابی بودند و بعضی به کمک انسانی نیاز داشتند.

در زمان انتخاب غذاها، هنرپیشه‌ها رفتاری خنثی از خود بروز می‌دادند. در واقع لازم بود سگ‌ها احساسات قبلی آنها را به خاطر سپرده باشند تا بدانند از کدام از آنها برای رسیدن به خوراکی استفاده کنند.

ناتالیا آلبوکرک، رفتارشناس و مدیر پروژه تحقیق می‌گوید: «ما متوجه شدیم که سگ‌ها به طور کلی به سوی فردی رفتند که احساسات مثبت نشان داده بود و متقابلا از کسی دوری کردند که کنش‌های منفی داشت. علاوه بر این دیدیم که سگ‌ها اگر نمی‌توانستند خودشان به تنهایی به غذا برسند و نیاز به کمک داشتند، به حالت احساسی آدم‌ها بیشتر دقت می‌کردند.»

مشاهده احساسات انسان برای تنظیم اعمال خود

این پژوهش نشان داد که عواطف فرد برای سگ‌ها از عوامل دیگر مهم‌تر است. بازیگران به تناوب نقش خنثی را ایفا می‌کردند و صحنه مدام تغییر می‌یافت. سگ‌ها اما نسبت به وضعیت فاقد احساس کمترین توجهی نداشتند..

به عبارت دیگر، همان طور که مشاهده احساسات دیگران به ما کمک می‌کند تا اعمال خود را کنترل یا تنظیم کنیم، سگ‌ها هم از چنین مهارتی برای رفتار با آدم‌ها استفاده می‌کنند. خانم آلبوکرک می‌گوید این امر تاکیدی بود بر این که سگ‌ها واکنش‌های احساسی را به خوبی استنباط می‌کنند و این استنباط پایه تصمیم‌گیری آنها می‌شود.

البته این فرایند و بازنمایی حالات احساسی افراد در حافظه سگ‌ها امر بسیار پیچیده‌ای است و آنچه در تحقیق مشترک دو دانشگاه برزیلی و بریتانیایی مطرح شده، پایه‌ای است بر پژوهش‌های علمی بیشتر روی این دوستان وفادار انسان.

یک متخصص روانشناسی تطبیقی می‌گوید تحقیق یاد شده بستری است برای پژوهش‌های بیشتر در باره جنسیت، نژاد، سن و مدت زمان هم‌زیستی سگ با صاحبش: «چنین مطالعاتی می‌توانند درک عمیق‌تری از ساز و کار تشخیص احساسات و عواطف بین حیوانات به ما بدهند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا