خرید تور تابستان

ادامه‌ی جدال خبرگزاری دولت و احمد پناهیان!

ایرنا نوشت: در پی انتشار گزارشی با عنوان «بازی با جان مردم؛ سنگ‌اندازی‌ در برابر طرح واکسیناسیون دولت» در دوازدهم شهریورماه در ایرناپلاس، جوابیه ای از سوی واحد رسانه هیئت محبین اهل بیت (ع) در قم ارسال شده است که همراه با توضیحات ایرنا می‌آید.

گزارش ایرناپلاس به نقد سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین احمد پناهیان، سخنران هیئت محبین اهل بیت علیهم السلام پرداخته بود که در آن، اظهارات دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت درباره واکسیناسیون هوشمند و مشروط شدن ارائه برخی خدمات به تزریق واکسن را مورد انتقاد شدید قرار داده بود.
در ادامه متن کامل جوابیه هیات محبین اهل بیت (ع) که بنا به اعلام مسئول واحد رسانه آن از سوی« جمعی از دانشجویان، طلاب و فضلای مرتبط با این هیات» مرقوم شده است، همراه با توضیحات ایرناپلاس از منظر خوانندگان گرامی می‌گذرد.

جوابیه دانشجویان و طلاب مرتبط با هیئت محبین اهل بیت (ع):

واکسن مطمئن آری؛ «بازی با جان مردم» با واکسن مشکوک نه!
به‌تازگی قطعه فیلمی از بیانات حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌احمد پناهیان در فضای مجازی منتشر شده[۱] که دربردارندۀ انتقاد ایشان به نحوۀ بیان و موضع‏گیری وزیر محترم بهداشت دربارۀ هوشمندسازی و عمومی کردن واکسیناسیون پیش از اعتمادسازی است.

واکنش رسانه‌های معاند ازجمله «من و تو» و «ایران اینترنشنال»، و کانال‌های میلیونی تلگرامی وابسته به جریانات برانداز، به آن قطعه فیلم را می‌شد پیش‌بینی کرد؛ اما اقدام نسنجیدۀ خبرگزاری محترم جمهوری اسلامی تعجب‌برانگیز بود، که در مقاله‏‌ای در سرویس ایرناپلاس، با عنوان «بازی با جان مردم؛ سنگ‌اندازی‌ در برابر طرح واکسیناسیون دولت»[۲] تحلیلی خلاف واقع و غیرمنطقی را منتشر کرد. این خبرگزاری کوشید با انتشار این مطلب، انتقاد بیان‌شده در آن قطعه فیلم را در مقابل منویات رهبر معظم انقلاب ـ مدظله‏‌العالی ـ و در مخالفت با طرح واکسیناسیون عمومی جلوه دهد!

ازآنجاکه نویسندۀ متن از «هیئت محبین اهل‌بیت علیهم‌السلام» نام برده، و چون روال این هیئت وارد نشدن به جنجال‌های سیاسی این‌چنینی بوده است، ما جمعی از دانشجویان و طلاب علاقه‌مند به این هیئت بر خود لازم دانستیم که با تحلیل بعضی از ادعاهای مطرح‌شده توسط این خبرگزاری، با بیان «سه نکته» و سپس پرداختن به «۶ مورد» که این خبرگزاری آنها را اخبار نادرست (Fake News) خوانده است، درستی آنها را به قضاوت عمومی بگذاریم.

نکتۀ اول؛ اختلاف‌افکنی بین «جریان انقلابی مردمی» و «دولت انقلابی»!
نخستین پرسشی که با دیدن تیتر تند، غیرحرفه‌ای و دور از ادب این مقاله پیش می‌آید، این است که با وجود روی کار آمدن دولت انقلابی، هنوز کدام جریان‌های نفوذی و با چه انگیزه‏‌هایی در پی آن‌اند که «جریان اصیل و مردمی انقلابی» را در مقابل «دولت انقلابی» قرار دهند؟!

در این برهۀ حساس و البته مغتنم که پس از گذشت سال‏‌ها، دستگاه‏‌های اجرایی، قضایی و قانون‏گذاری نظام به وحدت رویه‏‌ای معنادار رسیده‏‌اند، آیا انتقاد از «لحن» یک مسئول انقلابی، آن‌هم توسط یک مجموعۀ ‏باسابقۀ انقلابی، باید این‌طور تحلیل و منکوب شود؟! آیا نباید این اقدام خبرگزاری جمهوری اسلامی را نه‌فقط یک تحلیل رسانه‏‌ای، بلکه آغازی برای تقابل‏‏‌سازی بین «مجموعه‏‌های انقلابی مردمی» و «دولت انقلابی» دانست؟!

اگر انتقاد یک مجموعۀ شناخته‌شدۀ جهادی و انقلابی، این‏گونه تحلیل و تفسیر شود و برچسب‌هایی همچون «مدعی انقلابی‌گری»، «مدعی طرف‏داری از رهبری»، «دروغ‌گویی» و «دشمن دولت انقلابی» به آن بخورد، تکلیف دیگر مجموعه‏‌ها و گروه‌ها در انتقاد از دولت روشن است!

نکتۀ دوم؛ مدعیان انقلابی‌گری!
متأسفانه نویسنده دو بار از هیئت محبین اهل‌بیت علیهم‌السلام با عنوان «مدعیان انقلابی‌گری» نام برده است. کاش پیش از چنین افترا و اتهامی، سوابق درخشان این هیئت پربرکت را از اشخاص، هیئات، گروه‌ها و نهادهای انقلابی شهر مقدس قم و حتی کشور می‌پرسیدند، تا یک فرد ناآگاه ـ که خوش‌بینانه‌اش ناآگاه است ـ این هیئت محترم و خوش‌نام را «مدعی انقلابی‌گری» خطاب نکند! هیئتی که در طول ۳۰ سال حیات پربرکتش همواره در خط مقدم انقلابی‌گری اصیل بوده، و بارها در مقاطع حساس کشور برای دفاع از این انقلاب، با همۀ حیثیت و توان خود به میدان آمده، و در عرصه‌های گوناگونی ازجمله تربیتی، جهادی، پژوهشی و تبیینی منشأ برکاتی بسیار بوده است.

ضمن آنکه بسیاری از هیئات بزرگ و معتبر کشور، با الگوگیری از این هیئت ایجاد شده‌اند. جای این پرسش نیز باقی است که اگر این هیئت مدعی انقلابی‌گری است، پس گروه‌های انقلابی اصیل مردمی کدام‌اند؟!

منبر این هیئت انقلابی و به‌روز ـ که حجت‌الاسلام حاج‌احمد پناهیان عهده‌دار آن است ـ نیز همواره طبق تأکیدات رهبر معظم انقلاب، محل «روشنگری» و «مطالبه‌گری» از دولت‌های مختلف بوده است، که البته در این مورد ویژه و مرتبط با واکسیناسیون نیز به‌رغم ادعای مطرح‌شده، به‌هیچ‌وجه «اظهارنظر شخصی» صورت نگرفته، و تنها مطالبۀ مردم و البته رهبر معظم انقلاب از وزارت بهداشت مبنی‌بر «اعتمادسازی» روند واکسیناسیون، بیان شده است.

نکتۀ سوم؛ واکسن‌هراسی!
نویسنده کوشیده است که موضوع آن قطعه فیلم را واکسن‌هراسی جلوه دهد: «پدیدۀ واکسن‌هراسی در میان برخی مذهبیون یا اقشار کم‌سواد و ناآگاه در کشورهای مختلف رایج است و فقط به ایران اختصاص ندارد، اما بااین‌حال، شاید وزیر جدید بهداشت تصور نمی‌کرد پیشقراول مقابله با رویکرد دولت سیزدهم برای واکسیناسیون را برخی چهره‌های شناخته‌شدۀ حامی دولت و مدعیان انقلابی‌گری تشکیل دهند».

اگر کسی فقط یک بار آن قطعه فیلم را دیده باشد، اذعان می‌کند که برچسب «واکسن‌هراسی» هرگز به آن نمی‌چسبد؛ بلکه نکتۀ محوری‌اش ـ همچنان‌که رهبر معظم انقلاب نیز تأکید فرمودند ـ لزوم تهیۀ «واکسن قابل اعتماد» و همچنین «اعتمادسازی» بین مردم، پیش از اجباری کردن و هوشمندسازی واکسیناسیون است:

«آقای وزیر بهداشت امروز به‌محض اینکه رأی را گرفت همان روز اول یک مصاحبه کردند که ما محدودیت ایجاد می‌کنیم برای قصۀ واکسن؛ ۲۵ درصد از مردم واکسن نزدند و ترسیدند! [واکسیناسیون را] هوشمندش می‌کنیم؛ قطار و هواپیما و هر چیز دیگری را منوط به واکسن می‌کنیم.

صبر کن آقا! اول موضوع واکسن را حل کن. شمشیر از رو کشیدید هنوز نیامده؟ بهتر از این مردم می‌خواهید پیدا کنید؟ اینها همه اهل دقت و رعایت‌اند، چشمشان هم به رهبرشان است…
کی گفته ۲۵ درصد اگر واکسن نزدند از ترس نزدند؟ ترس یعنی چه؟! ما باید اطمینان حاصل کنیم؛ سلامتی‌مان را که از سر راه نیاورده‌ایم؛ باید اطمینان حاصل کنیم. “این اطمینان را شما ایجاد کنید”. این سفارش‌ها از قبل شده؛ برای دولت شما نیست؛ از کجا دارد می‌آید؟ چه‌جوری دارد می‌آید؟»

از این جملات کاملاً پیداست که مخالفتی با «واکسیناسیون عمومی» دولت صورت نگرفته؛ بلکه تنها به لحن غیرمؤدبانۀ وزیر محترم و انقلابی بهداشت در صحبت با مردم [پیش از اعتمادسازی] انتقاد شده است.

موارد شش‌گانه که خبرگزاری جمهوری اسلامی آنها را اخبار نادرست (Fake News) خوانده است:
۱. یکی از ادعاهای ایرنا در مطلب یادشده این است که «فرایند واردات و همچنین تزریق واکسن در کشور، شفاف است و اسامی آن کامل گفته می‌شود. ضمن آنکه مشخص است هر محموله چه واکسنی است».
کاش دست‌اندرکاران این خبرگزاری پیش از تنظیم این مطلب، دست‌کم سری به آرشیو خبرگزاری خودشان می‌زدند!

حجت‌الاسلام پناهیان در پنجم شهریورماه پرسیدند: «این دو، سه میلیون دُزهایی که وارد می‌شود چیست؟ چرا در خبرها اسمش را نمی‌گویید؟… این سفارش‌ها از قبل شده؛ برای دولت شما نیست؛ از کجا دارد می‌آید؟ چه‌جوری دارد می‌آید؟»
پیش از انتشار این سخنرانی، در هیچ‌یک از خبرهایی که ایرنا از وارد شدن محموله‏‌های واکسن توسط هلال احمر منتشر کرده، به نام واکسن‌ها هیچ اشاره‌ای نشده است:

هشتمین محموله (۳۱ تیر)؛[۳] نهمین محموله (۳ مرداد)؛[۴] دهمین محموله (۱۰ مرداد)؛[۵] یازدهمین محموله (۱۴ مرداد)؛[۶] دوازدهمین محموله (۱۷ مرداد)؛[۷] سیزدهمین محموله (۲۱ مرداد)؛[۸] چهاردهمین محموله (۲۴ مرداد)؛[۹] پانزدهمین محموله (۲۸ مرداد)؛[۱۰] شانزدهمین محموله (۳۱ مرداد)؛[۱۱] هفدهمین محموله (۴ شهریور).[۱۲]

تنها پس از پنجم شهریور (تاریخ این سخنرانی)، نوع واکسن وارداتی در خبرها اعلام شده است! که اگر انتشار آن قطعه فیلم همین یک فایده را داشته باشد که در زمینۀ واردات واکسن شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق انجام شود، بسنده و بسیار مغتنم است.

۲. یکی دیگر از ادعاهای این خبرگزاری این است که هیچ‌یک از مراجع مسئول تاکنون خبری دربارۀ ورود واکسن فایزر و مدرنا به داخل کشور را مطرح نکرده‌اند! اما مرور خبرها، درستی این ادعا را نیز زیرسؤال می‏‌برد:

ـ خبرگزاری ایسنا؛ علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: «نگرانی مردم برای واکسن طبیعی است؛ اما این شبهه که امریکا به ما واکسن فایزر و مدرنا می‌داد، اصلاً درست نیست. ما با یک یا دو کشور اروپایی وارد مذاکره شدیم برای گرفتن واکسن فایزر و مدرنا، که اگر کارها خوب پیش برود حتماً وارد خواهیم کرد».[۱۳]

ـ خبرگزاری تسنیم؛ محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو: «ما اجازۀ واردات فایزر و مدرنا را از منابع مجاز آنها داده‌ایم و خواهیم داد و نام یک واکسن باعث ممنوعیت و محدودیت نمی‌شود؛ بلکه منبع آن باید مورد اعتماد باشد».[۱۴]

ـ خبرگزاری ایسنا؛ ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو: «شرکت بایون‌تک آلمان که با فایزر مشترکاً واکسنی براساس پروتئین ویروس طراحی کردند نیز در ایران نماینده داشت و امکان واردات از تولیدات در آلمان وجود دارد، که درصورت فراهم شدن مقدمات تا آخر ۲۰۲۱ تا ۲۰میلیون دوز به ایران وارد خواهد شد».[۱۵]

حال با نگاه به این اخبار داخلی و همچنین عوارض و آلودگی واکسن‌های فایزر و مدرنا که در کشورهای گوناگون و به‌تازگی در ژاپن اثبات شده است، آیا مردم نباید نگران ورود این واکسن‌ها به کشور باشند؟ آن‌هم با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «ورود واکسن امریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است».[۱۶]

پرسش مهم‌تر اینکه، آیا نگرانی در این زمینه «بازی با جان مردم» است، یا بی‌توجهی به این تذکرات حکیمانه و منطقی، و وارد کردن واکسن غیرمطمئن و دارای عوارض به کشور؟!

۳ و ۴. گذشته از ایرادات و ادعاهای نادرستی که در مطلب یادشده به چشم می‌خورد، اوج تحیر و تعجب آنجاست که «بیل گیتس» معلوم‌الحال را تطهیر کرده، و او را «فردی خیرخواه که برای نجات انسان‌ها تلاش می‌کند» دانسته است!
حجت‌الاسلام پناهیان دربارۀ بیل گیتس به دو نکته اشاره کرده است: یکم. «دست داشتن بیل گیتس در تولید ویروس کرونا»؛ دوم. «تلاش او به همراه نظام سلطه برای کاهش جمعیت جهان». خبرگزاری ایرنا این مطلب را تنها یک شایعه‏ و حاصل تمسک به اخبار بی‌اساس دانسته است!
باید گفت که حتی اگر این جملۀ خاص با تقطیع سخنرانی بیل گیتس در برنامۀ «تد تاک» ۲۰۱۰ به‌دست آمده باشد، با مروری بر اسناد و مدارک متقن که دربارۀ فعالیت‌های او وجود دارد، هر دو نکتۀ مزبور بدون استناد به سخنرانی یادشده نیز اثبات می‌شود.

قرآن کریم به طرح نظام سلطه برای نابودی دودمان بشر تصریح فرموده، و رهبر حکیم انقلاب نیز در بیانات خود به آن اشاره کرده است: «اذا تَوَلّی‌ سَعی‌ فِی الاَرْضِ لِیُفْسِدَ فیها وَیُهْلِکَ الحَرْثَ وَالنَّسْل» (بقره، ۲۰۵)؛ حرث و نسل را از بین می‌برد، فاسد می‌کند؛ کشت را ـ یعنی تولید گیاهی را و تولید انسانی را ـ نابود می‌کند و از بین می‌برد. امروز اگر شما نگاه کنید در سیاست‌های دنیا می‌توانید پیدا کنید کسانی را که همین کار را بالفعل با همۀ ملت‌ها و یا با بسیاری از ملت‌ها دارند انجام می‌دهند؛ اِهلاک حرث و اِهلاک نسل».[۱۷]

البته اسناد بالادستی فراوانی نیز دربارۀ دست پلید نظام سلطه و استکبار در «جنگ جمعیتی بر ضد بشر» وجود دارد. شورای امنیت ملی ایالات متحده بالاترین مقام تصمیم‌گیرنده در مورد سیاست‌های خارجی آمریکاست که سند NSSM۲۰۰ را در ۱۹۷۴ نوشت.
در سند «مطالعۀ امنیتی شمارۀ ۲۰۰» (National Security Study Memorandum No. ۲۰۰) که توسط هنری کسینجر (سیاست‌مدار مشهور امریکایی) تهیه شده و در ۱۹۸۹ از طبقه‌بندی فوق‌العاده سری خارج شد، آمده است: «جهان غرب به واردات مواد معدنی و مواد خام از کشورهای درحال‌ توسعه وابسته است، و رشد جمعیت این کشورها به مصرف بیشتر منابع طبیعی توسط خودشان و همچنین مسائلی نظیر بی‌ثباتی احتمالی منجر می‌شود و موجب کاهش دسترسی امریکا به منابع طبیعی آنها و درنهایت، تهدید اقتصاد و سیاست امریکا خواهد شد.»

در این سند با نام بردن از کشورهای هدف، و با رویکرد تحکمی نسبت به سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل، تأکید می‌شود که زین‌پس «کاهش جمعیت در جهان به هر طریقی»، اصل اساسی در سیاست‌های کلان آمریکا خواهد بود. اسناد جنایات جمعیتی در نقاط مختلف جهان که براساس این سند توسط دولت آمریکا و سازمان‌های بین‌المللی انجام شده نیز موجود است که در این مقال نمی‌گنجد.

جوابیه به یک گزارش: دنبال «واکسن مطمئن» هستیم، نه «واکسن هراسی»

از سوی ‌دیگر طبق سند «دکترین نیروهای مسلح آمریکا» که در سال ۲۰۱۳ به‌روزرسانی شده است، این سازمان‌ها زیر نظر «ارتش امریکا» عمل می‌کنند: الف) سازمان بهداشت جهانی who ب) برنامۀ جهانی غذا و …
حال با کنار هم گذاشتن این اسناد و مدارک، شکی در برنامه‌ریزی نظام سلطۀ آمریکا برای کاهش جمعیت جهان باقی نمی‌ماند؛ حتی اگر به سخن صریح بیل گیتس استناد نکنیم.

به‌هرروی، جنایات جریان نظام سلطه ـ که بیل گیتس قطعاً یکی از مهم‌ترین عوامل آن است ـ در عرصۀ نظام بهداشت و سلامت جهانی بسیار فراوان‌تر و فراگیرتر از آن است که بتوان از آن دفاع کرد؛ آن‌هم در خبرگزاری جمهوری اسلامی!

همچنین باید پرسید که آیا تظاهرکنندگان بر ضد بیل گیتس در ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی ـ که خبرگزاری جمهوری اسلامی در مطلب خود تصویری از آن منتشر کرده است ـ نیز همین قطعه فیلم تقطیع‌شده و ترجمه‌شده به فارسی را دیده‌اند یا مدارکی دیگر نیز وجود دارد که جنایات او را اثبات می‌کند؟

جوابیه به یک گزارش: دنبال «واکسن مطمئن» هستیم، نه «واکسن هراسی»

در اسفندماه سال ۱۳۹۹ مستندی به نام «نمایش کرونا» از شبکۀ یک تلویزیون پخش شد.[۱۸] این مستند دیدنی و عالمانه، با استفاده از اسناد و مقالات علمی متقن، به ماجرای تولید ویروس کرونا و ارتباط آن با بیل گیتس پرداخته بود:

مقالات و مستندات فراوانی وجود دارد که آزمایشگاه‌هایی در امریکا از سال ۱۹۹۰ یعنی حدود ۳۰ سال پیش روی تولید گونه‌های مختلف ویروس کرونا تحقیقاتی گوناگون و پرشمار انجام داده‌اند.
در سال ۲۰۰۲ مقاله‌ای با عنوان «روش‌هایی برای تولید کرونا، ویروس نوترکیب» منتشر شده، و در سال ۲۰۰۷ این روش تولید، ثبت اختراع شده است!

البته دو گواهی ثبت اختراع دیگر نیز با موضوع ویروس کرونا به نام همین مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (سی.دی.سی) وجود دارد که به سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰ مربوط است. اختراعاتی که در گواهی ثبت آنها عباراتی مانند «جداسازی کروناویروس جدید انسانی» یا «سندرم حاد تنفسی شدید» وجود دارد.

اینها بخشی از اسنادی است که نشان می‌دهد «کروناویروسِ انسانی» نه‌تنها نوظهور نیست، بلکه بیش از سه دهه قدمت دارد و آمریکایی‌ها و سازمان بهداشت جهانی آن را به‌خوبی می‌شناسند.

اواخر سال ۲۰۱۹ خبری در رسانه‌های جهان منتشر شد که نشان می‌داد مؤسسۀ بهداشت ملی امریکا (ان.آی.اچ) از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۹ مبلغ ۳ میلیون ۷۰۰ هزار دلار به مؤسسۀ ویروس‌شناسی چین در ووهان منتقل کرده است تا حدود پنج سال به‌صورت پنهانی در زمینۀ تحقیقات بر گونۀ پیشرفته ویروس سارس به فعالیت بپردازند.

ازسوی‌دیگر، سازمان بهداشت جهانی گروهی دارد با ۱۵ عضو به نام «هیئت نظارت بر آمادگی جهانی». این هیئت یک سند و برنامه به نام سناریوی A World At Risk دارد که در صفحۀ دهم این سند، بخشی به نام «اقدامات لازم» وجود دارد که در آن توصیه شده تا سال ۲۰۲۰ دو تمرین برای مقابله با یک «بیماری همه‌گیر جهانی» باید انجام شود.
در این بخش تأکید شده است که یکی از این دو تمرین باید حتماً بر روی انتشار یک «پاتوژن تنفسی» باشد! این سند در آگوست ۲۰۱۹ منتشر شده است و دقیقاً دو ماه پس از آن، تمرین شبیه‌سازی بیماری همه‌گیر با محوریت کروناویروس با علائم حاد تنفسی برگزار می‌شود.

حال نکتۀ جالب توجه اینکه، یکی از اعضای هیئت نظارت آمادگی جهانی، دکتر کریستف الیاس است؛ نمایندۀ «بنیاد بیل گیتس و ملیندا گیتس»!

بیل گیتس علاوه‌بر آنکه مالک مایکروسافت و سومین فرد ثروتمند جهان است، بزرگ‌ترین بنیاد خیریۀ جهان را نیز در اختیار دارد. بنیاد بیل و مِلیندا گیتس، قدرتمندترین بنیاد خیریۀ خانوادگی در جهان است. این بنیاد فعالیت‌های فراوان و فراگیری درزمینۀ تولید واکسن دارد، و جالب است بدانید که بیل گیتس می‌گوید بهترین سرمایه‌گذاری‌اش ۱۰ میلیارد دلار را به ۲۰۰ میلیارد دلار تبدیل کرده است که یکی از آنها سرمایه‌گذاری درزمینۀ تولید واکسن بوده است! درصورتی‌که با سرمایه‌گذاری در زمینه‌های دیگر بعید بود به بیشتر از ۱۷میلیارد دلار برسد.[۱۹]

جوابیه به یک گزارش: دنبال «واکسن مطمئن» هستیم، نه «واکسن هراسی»

طبق اسناد موجود، بیل گیتس برای رسیدن به این ثروت چند طرح واکسیناسیون در کشورهای مختلف اجرا کرده است:
یک. طرح واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال بین سال‌های۲۰۱۷ تا ۲۰۰۰ در هندوستان، که طی آن ۴۹۱ هزار کودک بیشتر از مقیاس اعلام‌شده، به فلج اطفال غیرعادی براثر واکسن دچار شدند.
دو. طرح واکسینه‌کردن دختران جوان که توسط شرکت مرک زیر نظر بنیاد گیتس اجرا شد، و براثر آن ۱۲۰۰ دختر به ناباروری دچار شدند.
سه. در سال ۲۰۱۰ بیل گیتس واکسن مالاریا را روی حدود ۶‌ هزار آفریقایی آزمایش کرد، که در نتیجۀ آن ۱۵۱ نفر فوت کردند و ۱۰۴۸ نفر نیز دچار تشنج و بیماری‌های سخت شدند.

علاوه‌بر اسناد یادشده، دو سند دیگر از شخص بیل گیتس نیز موجود است که نشان می‌دهد او به احتمال فراوان از تولید ویروس کرونا و رویدادهای پس از آن باخبر بوده است:

یکم. ۶ سال پیش یعنی در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۴ بیل گیتس در یک سخنرانی از لزوم آماده‌سازی جهان برای یک «بیماری همه‌گیر» حرف زد.
دوم. در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۹ یعنی حدود یک ماه پیش از شیوع جهانی کرونا نیز بیل گیتس با انتشار توئیتی از فروش بالای واکسن در سال آینده خبر داد.

جوابیه به یک گزارش: دنبال «واکسن مطمئن» هستیم، نه «واکسن هراسی»

با وجود این اسناد و مدارک متقن، چشم بستن بر این حقایق، و شایعه دانستن این مطلب که بیل گیتس در شیوع ویروس کرونا نقش داشته و سود فراوانی از تولید واکسن کرونا به جیب‌زده است، برای اهل عقل و دقت، کاری بس دشوار است.
حال نکتۀ دردآور ماجرا این است که بیل گیتس، با این سوابق عجیب و درخور تأمل، قرار است در تولید واکسن جهانی کرونا در پروژۀ کواکس ـ که متأسفانه ‌اکنون نیز یکی از مبادی ورود واکسن به کشور است ـ نیز نقش محوری داشته باشد.

۵. مورد بعد، دربارۀ این جمله است: «بیان اظهاراتی ازسوی برخی وعاظ همچون “مردم می‌بینند طرف واکسن‌زده و بلافاصله از دنیا رفته”، گرچه می‌تواند در مواردی مصداق داشته باشد، اما نتیجۀ آن ترساندن مردم از زدن واکسن و بالا رفتن آمار ابتلا و مرگ‌ومیر هم‌وطنان است».

باید پرسید که آیا خبرهای گوناگونی که در فضای مجازی دربارۀ مرگ‌ومیر پس از تزریق واکسن منتشر شده، مساله‌ای مخفی بوده است تا این عبارت به‌کار رفته در قطعه فیلم باعث ایجاد رویکردی جدید در افکار عمومی شود؟
خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری داخلی نیز در مواردی از عوارض و حتی مرگ‌ومیر پس از تزریق واکسن در داخل و خارج کشور خبر منتشر کرده‌اند؛ از جمله:

ـ خبرگزاری فارس: «‏مروری بر موارد مشکوک مرگ بعد از تزریق واکسن فایزر در رسانه‌های جهان»؛ خبری مفصل به همراه اسناد و مدارک متعدد مبنی‌بر اینکه افراد مختلف بعد از زدن واکسن فایزر از دنیا رفته‌اند.[۲۰]
ـ خبرگزاری تسنیم: «افزایش چشمگیر آمار مرگ‌ومیر در امریکا پس از تزریق واکسن کرونا».[۲۱]
ـ سایت خبری عصر ایران: «۲ مورد مرگ بعد از تزریق واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک در ایران».[۲۲]

در نتیجه این موضوع، جزو اخبار پنهانی نیست تا سخن‌گفتن از آن دلواپسی و هراسی جدید برای مخاطب ایجاد کند؛ بلکه بالعکس، آن قطعه فیلم به‌خوبی نشان می‌دهد که گوینده می‌کوشد تا با یادآوری این نکته، مسئولان امر را متقاعد کند تا برای جلب «اعتماد عمومی» به واکسیناسیون در این اوضاع خاص راهی بیابند.
شایان ذکر است که در قطعه فیلم، راهکار مشخصی نیز برای برطرف شدن این معضل پیشنهاد می‏شود، که همان افزایش تولید واکسن داخلی برکت است.

۶. آخرین مطلبی که خبرگزاری جمهوری اسلامی به آن اشکال کرده، میزان تأثیرگذاری واکسن برکت است. ایرنا اخباری را که تأثیرگذاری واکسن برکت را تا ۹۳ درصد اعلام کرده‏اند، نادرست خوانده و تمسک به خبر مجلۀ نیچر (Nature) را مصداق «Fake News» به‌معنای اطلاعات گمراه‌کننده دانسته است.

با فرض درستی این ادعا و نادرست بودن استناد این جمله به نقل از مجلۀ علمی معتبر نیچر، با یک جست‌وجوی ساده می‌توان دریافت که بسیاری از خبرگزاری‌های معتبر داخلی نیز این مطلب را به نقل از افراد مختلف نقل کرده‌اند:
ـ خبرگزاری فارس: « ایمنی‌زایی ۹۳درصدی واکسن کرونای برکت».[۲۳]
ـ خبرگزاری صداوسیما: « کوو ایران برکت بیش از ۹۳ درصد ایمنی‌زایی دارد».[۲۴]
ـ حتی خود «خبرگزاری جمهوری اسلامی» نیز در ذیل مطلبی با عنوان «چه قدم‌هایی از تولید تا تزریق واکسن کرونا برداشته شده است؟» دقیقاً همین آمار ۹۳.۵ درصد را تأیید می‌کند!
«شهریاری در پاسخ به این پرسش ایرنا که میزان ایمنی‌زایی و اثربخشی واکسن برکت چقدر است، ادامه داد: براساس اعلام مسئولان بنیاد برکت این واکسن حدود ۹۳.۵ درصد اثربخشی دارد و قرار است گزارش آن را هم به‌صورت مقاله ارائه کنند. اثربخشی واکسن‌های خارجی هم بین ۸۰ تا ۹۵ درصد است». [۲۵]

حال باید پرسید که آیا پاسخ به «یک انتقاد از یکی از اظهارات یکی از اعضای دولت»، ارزش آن را داشت که نویسندۀ مطلب یادشده به‌منظور اثبات «دروغ‌گویی» یا «اطلاعات اشتباه» گویندۀ این جملات، مقدار اثربخشی واکسن داخلی برکت را که مایۀ افتخار نظام جمهوری اسلامی است، زیر سؤال ببرد؟! و از سوی‌ دیگر مجموعه‌ها و افراد سودجو و جنایت‌کار در عرصۀ سلامت بین‌الملل مثل «بیل گیتس» را تطهیر کند؟! آن‌هم در خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی؟!

نکتۀ پایانی؛ جدا کردن حساب «دولت انقلابی» از «اشتباهات فردی»
در پایان تأکید می‌کنیم که ضمن حمایت همه‌جانبه از سیاست ابلاغی ازسوی رهبر معظم انقلاب مبنی‌بر «واکسیناسیون عمومی» در سطح کشور، از مسئولان امر به‌ویژه وزیر محترم بهداشت مجدّانه تقاضا داریم که با اطاعت از فرمان رهبر حکیم انقلاب و تهیۀ «واکسن قابل اعتماد» و همچنین «اقناع‌سازی» و «اعتمادسازی» در بین مردم فهیم و هوشمند ایران اسلامی، راه را برای این امر مهم هموار کنند؛ نه با زبان تهدید و گروگان گرفتن امور روزمرۀ آنان! زیرا همچنان‌که در آن قطعه فیلم آمده است: «قاعدۀ حکمرانی اسلامی با غیراسلامی متفاوت است».

همچنین حمایت همه‌جانبۀ خود از کلیت «دولت انقلابی» را که آرزوی جبهۀ انقلاب در سال‌های اخیر بوده است اعلام می‌نماییم و حساب دولت را از اشتباهات فردی که ممکن است در گوشه‌کنار کشور روی دهد جدا می‌کنیم.

البته طبق تأکیدات رهبر معظم انقلاب، ازجمله دستور ایشان در ابتدای دولت انقلابی نهم که وظیفۀ جوانان را «مطالبه» و سؤال از دولت منتخب خود دانستند، و نیز براساس شاخصه‌های مطالبه‌گری که سال گذشته در دیدار با تشکل‌های دانشجویی تبیین فرمودند،[۲۶] طبق منویات و منظومۀ فکری رهبر حکیم و فرزانۀ انقلاب، همچنان به این مطالبه‌گری ادامه خواهیم داد.

من الله التوفیق وعلیه التکلان
جمعی از دانشجویان، طلاب و فضلای انقلابی قم


توضیحات ایرناپلاس


۱. در بخش اول جوابیه هیات محترم محبین اهل بیت(ع) قم ادعا شده است که این گزارش در پی ایجاد تقابل بین «جریان اصیل و مردمی انقلابی» و «دولت انقلابی» است، اما همانطور که به روشنی از گزارش ایرناپلاس برمی‌آید و خوانندگان محترم به راحتی می‌توانند آن را برداشت کنند، موضوع گزارش به دفاع از برنامه دولت سیزدهم در زمینه واکسیناسیون و مهار کرونا به عنوان نخستین اولویت «دولت مردمی» اختصاص دارد.

آیت‌الله رییسی بارها و از جمله در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت در صحن علنی مجلس در ۳۰ مردادماه تاکید کرده‌اند:« اولویت اول ما در دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور و تسریع در واکسیناسیون عمومی، اجرای پروتکل‌های بهداشتی و ارتقاء سطح درمان است و اولویت بعدی مساله اقتصاد، ثبات اقتصادی، بهبود شاخص‌های کلان، و در یک کلمه تقویت معیشت مردم و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسب و کار است.»

بنابراین، آنچه ایرنا انجام داده در جهت دفاع از این برنامه، تبیین شرایط و درخواست از همه علاقه‌مندان به دولت و نظام و انقلاب برای همراهی با نخستین اولویت دولت سیزدهم به منظور «مهار کرونا» و تامین سلامت مردم است.[۲۷]

ضمنا عبارت «مدعیان انقلابیگری» به معنای غیرانقلابی بودن نیست؛ بلکه ناظر به لزوم پایبندی عملی همه کسانی است که ادعای دفاع از انقلاب و ارزش‌ها را دارند و البته سوابق این هیئت، قابل احترام و ارزشمند است.

۲. در بند بعدی بیان شده که محتوای صحبت سخنران محترم نه واکسن‌هراسی، بلکه «لزوم تهیۀ «واکسن قابل اعتماد» و «اعتمادسازی» بین مردم، پیش از اجباری کردن و هوشمندسازی واکسیناسیون بوده است».
البته از توضیحات جناب آقای پناهیان برمی‌آید که تنها واکسن مورد اعتماد از نظر ایشان، واکسن برکت است و به نظر می‌رسد توصیه ایشان این است که واکسیناسیون هوشمند، تا زمان تولید واکسن برکت به اندازه کل هموطنان به تاخیر بیفتد.

در اینکه باید واکسن داخلی را افتخار بدانیم و از تولید آن به دلایل گوناگون دفاع کنیم، تردیدی نیست اما واقعیت این است که تولید واکسن داخلی تا کنون در حد موردانتظار نبوده و بنابر گزارش‌ها، از مجموع نزدیک به ۳۰ میلیون دُز تزریقی در کشور تا ۱۵ شهریورماه، فقط سه میلیون و ۱۰۹ هزار و ۱۳۵ دُز آن واکسن برکت بوده است یعنی ۱۰ درصد از کل واکسن های تزریقی در کشور تا این تاریخ.

این در حالی است که تاثیر تزریق واکسن در جلوگیری از تلفات کرونا از نظر علمی و از سوی همه کارشناسان مورد تائید قرار گرفته است. دولت اگر می‌خواهد مانع تلفات روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر از هموطنان بر اثر کرونا شود، چاره‌ای جز افزایش واکسیناسیون ندارد و وقتی واکسن داخلی نداریم، باید از خارج وارد کنیم.

واقعیت آنکه در بیش از یک سال گذشته، راهبرد مقام‌های عالی نظام و مسئولان کشور، تامین واکسن از روش‌های مختلف از داخل و خارج بوده و اهمیت جدی به تولید افتخارآمیز واکسن در داخل کشور نیز داده شده است. با تاسف باید گفت واکسن داخلی به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های ظالمانه، تا کنون پاسخگوی نیاز همه جمعیت کشور نبوده و از همین رو، رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهوری، بر تامین سریع و انقلابی واکسن مورد اعتماد، چه از تولید داخل و چه از طریق واردات و مسیرهای دیگر تاکید کرده‌اند.

وقتی واکسن داخلی به اندازه کافی نیست، بدبین کردن مردم به واکسن های خارجی موردِتائید، آیا مفهومی جز واکسن هراسی دارد؟! اگر قرار بود فقط به واکسن داخلی اکتفا شود، آیا رکورد واکسیناسیون بالای ۱.۵ میلیون نفر در روز و تزریق بیش از ۳۶ میلیون دُز تا کنون که باعث آرامش روانی در جامعه شده، میسر بود؟!
چه تضمینی وجود دارد که بدون واکسیناسیون، تلفات روزانه ویروس شوم کرونا به هزاران نفر در ایران نرسد؟! و در این میان، چه کسی پاسخگوی مرگ آنان خواهد بود؟! از یاد نبریم که تا همین امروز بیش از ۱۱۵ هزار نفر از هموطنان ما جان خود را از دست داده‌اند؟!

۳. دانشجویان نویسنده بیانیه با اشاره به چند خبر در ایرنا مدعی شده‌اند پیش از انتشار سخنرانی مورد نقد، نام محموله‌های واکسن هلال احمر منتشر نشده و بعد از سخنرانی به نام واکسن‌ها اشاره شده و آن را فایده انتشار آن قطعه فیلم دانسته‌اند.
ضمن استقبال از تمایل این عزیزان به شفافیت، به نظر می‌رسد امکان جست‌وجوی کامل و یافتن همه اخبار را نداشته‌اند زیرا اطلاع‌رسانی درباره نوع و مبدا واکسن‌ها در مقاطع مختلف، از جمله پیش از سخنرانی یادشده، انجام گرفته و در زیر تنها به دو مورد آنها اشاره می‌شود:
https://www.irna.ir/news/۸۴۴۴۶۴۴۲
https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۴۰۰/۰۵/۲۷/۲۵۵۶۲۹۷

۴. در گزارش ایرنا آمده بود: «همه مراجع مسئول اعلام کرده‌اند تا کنون واکسن‌های فایزر و مدرنا وارد کشور نشده است.» نه اینکه «هیچیک از مراجع مسئول تاکنون خبری دربارۀ ورود واکسن فایزر و مدرنا به داخل کشور را مطرح نکرده‌اند.»
بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب در ۲۰ مردادماه مبنی بر اینکه «هم برای واردات، هم برای تولید داخلی، باید تلاش مضاعف بشود و بتوانند واکسن را هر جور که ممکن است، برای همه‌ مردم برسانند.» مجوز واردات واکسن فایزر و مدرنا هم اعلام شد اما بنا به گزارش‌ها، تا کنون این واکسن وارد کشور نشده است.

۵. نویسندگان جوابیه هیات محترم محبین اهل بیت(ع) در ادامه، موارد مختلفی را کنار هم گذاشته‌اند تا اثبات کنند بیل گیتس در شیوع ویروس کرونا با هدف کاهش جمعیت جهان نقش داشته و احتمالا عوامل او این ویروس را اختراع کرده‌اند.
این‌گونه مطالب نوعا خوراک جذاب رسانه‌های زرد در نقاط مختلف دنیاست، اما تاکنون در ایران و جهان دارای وجاهت علمی و حقوقی نبوده است؛ و الا با توجه به مرگ بیش از ۶۰۰ هزار شهروند آمریکایی با بیماری کرونا، کمترین انتظار محاکمه او و یا ترور سازنده ویروس، توسط یکی از چند میلیون بازمانده کشته‌های کرونا در همان کشوری بود که حمل سلاح در آن آزاد است.
در مطلب ایرنا هم نه «بیل گیتس» تطهیر شده، و نه «فردی خیرخواه که برای نجات انسان‌ها تلاش می‌کند» معرفی شده است.

۶. گزارش ایرنا، اخبار تأثیرگذاری ۹۳ درصدی واکسن برکت را نادرست نخوانده، بلکه نسبت دادن این موضوع به محققان آمریکایی و انگلیسی را مصداق «Fake News» به‌معنای اطلاعات گمراه‌کننده دانسته بود. آنها تاکنون در باره واکسن برکت اظهارنظر رسمی نکرده‌اند. موارد مورد اشاره در جوابیه هم، اعلام محققان ایرانی و دست‌اندرکاران تولید واکسن برکت است و ما به تولید چنین واکسنی در کشور افتخار می‌کنیم.

۷. در پایان تاکید می‌شود دولت و مسئولان آن و همچنین همکاران خبرگزاری جمهوری اسلامی خود را مصون از عیب و اشتباه نمی‌دانند و به دنبال بستن راه نقد و مطالبه‌گری، به ویژه از سوی جریان‌های مردمی انقلابی نیستند. با این حال از همه نخبگان و جریان‌ها، به ویژه آنها که دارای سوابق درخشان دینی و انقلابی هستند، در شرایط خطیر کنونی که متاسفانه هر روز صدها تن از هم‌وطنانمان جان خود را از دست می‌دهند، انتظار می‌رود همه تلاش خود را برای بیان عالمانه در راستای حفظ جان مردم و کاهش تلفات و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا به کار بندند.


[۱]. https://aparat.com/v/I۵PSE

[۲]. https://plus.irna.ir/news/۸۴۴۵۷۸۸۴

[۳]. www.irna.ir/news/۸۴۴۱۲۸۹۵/

[۴]. www.irna.ir/news/۸۴۴۱۴۹۸۹

[۵]. www.irna.ir/news/۸۴۴۲۲۲۷۲

[۶]. www.irna.ir/news/۸۴۴۲۷۱۱۸

[۷]. www.irna.ir/news/۸۴۴۳۰۰۹۳

[۸]. www.irna.ir/news/۸۴۴۳۴۷۹۳

[۹]. www.irna.ir/news/۸۴۴۳۷۴۰۸

[۱۰]. www.irna.ir/news/۸۴۴۴۲۲۳۱

[۱۱]. www.irna.ir/news/۸۴۴۴۴۳۳۰

[۱۲]. www.irna.ir/news/۸۴۴۴۹۵۵۱

[۱۳]. https://www.isna.ir/news/۱۴۰۰۰۵۳۱۲۰۹۵۰

[۱۴]. https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۴۰۰/۰۵/۲۵/۲۵۵۵۳۷۰

[۱۵]. https://www.isna.ir/news/۱۴۰۰۰۵۳۱۲۱۶۷۴

[۱۶]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۴۷۰۶۶

[۱۷]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۲۹۱۲۱

[۱۸]. https://www.telewebion.com/episode/۲۵۳۴۲۸۵

[۱۹]. https://www.cnbc.com/۲۰۱۹/۰۱/۲۳/bill-gates-turns-۱۰-billion-into-۲۰۰-billion-worth-of-economic-benefit.html

[۲۰]. https://www.farsnews.ir/news/۱۴۰۰۰۵۳۰۰۰۰۱۶۸

[۲۱]. https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۴۰۰/۰۲/۱۰/۲۴۹۴۳۲۹

[۲۲]. https://www.asriran.com/fa/news/۷۸۶۶۷۹

[۲۳]. https://www.farsnews.ir/news/۱۴۰۰۰۶۰۴۰۰۰۱۷۰

[۲۴]. https://www.iribnews.ir/fa/news/۳۱۴۷۲۳۶

[۲۵]. https://www.irna.ir/news/۸۴۴۰۲۰۴۴

[۲۶]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۴۵۶۳۹

[۲۷]. https://www.president.ir/fa/۱۳۰۶۶۷۲۷


بخش نخست پاسخ خبرگزاری دولت به اظهارات احمد پناهیان درباره‌ی واکسیناسیون کرونا:

http://www.ensafnews.com/308307/%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%BE%D9%86%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86/

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا