حتی یک نفر متقاضی سرمایهگذاری و اقامت در ایران نبود
بابک دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور میگوید: مصوبه هیات وزیران در تیرماه ۱۳۹۸ مبنی بر صدور مجوز اقامت پنجساله برای خارجیها در ازای سرمایهگذاری یا سپردهگذاری بلندمدت ۲۵۰ هزار دلاری، موفقیتآمیز نبود و مورد استقبال قرار نگرفت.
به گفته او براساس این مصوبه هر متقاضی خارجی می توانست با سرمایه گذاری یا سپرده گذاری ۲۵۰ هزار دلار در کشور، که به تایید وزارت امور اقتصادی و دارایی و یا سازمان سرمایه گذاری رسیده باشد، مجوز اقامت پنج ساله در ایران دریافت کند.
بابک دین پرست ریشه مساله را در بالا بودن مبلغ دانسته و میگوید: با وجود اینکه وزارت کشور با کمک دستگاه های ذیربط تمامی فرآیندهای کار و شیوه نامه ها را برای اجرای مصوبه مزبور تدوین و به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرده بود اما به دلیل بالا بودن رقم سرمایه گذاری، حتی یک مورد تقاضا در این چهارچوب صورت نگرفت.
250هزار دلار برای اجازه اقامت در ایران زیاد بود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور امیدوار است که اگر رقم سرمایهگذاری کاهش پیدا کند، سرمایه گذاران استقبال خواهند کرد. وی در همین رابطه میگوید: اصلاحات لازم برای کاهش رقم سرمایه گذاری و افزایش میزان سود سپرده گذاری و اشکالات در فرآیند اجرای مصوبه مزبور احصا شد و به زودی نامه آن تهیه و به امضای وزیر کشور می رسد تا به شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا ارسال شده و در آنجا تعیین تکلیف شود، در صورتی که این شورا مورد مزبور را تصویب کند، ادامه کار برای اجرا در دولت پیگیری می شود.
دین پرست اضافه کرد: در صورت کاهش رقم سرمایه گذاری و ساز و کار جدیدی که برای این منظور در نظر گرفته می شود، می توان شاهد صدور مجوز برای اقامت های متعدد پنج ساله برای سرمایه گذاران یا سپرده گذاران بود، قبل از اجرایی شدن این مصوبه نیز متقاضیان سرمایه گذاری یا سپرده گذاری ۲۵۰ هزار دلاری می توانند به دستگاه مربوطه مراجعه و پس از انجام آن، مجوز اقامت پنج ساله دریافت کنند.
برای اقامت در برخی کشورها چقدر باید سرمایه گذاشت؟
اگر 250 هزار دلار سرمایه گذاری برای اقامت در ایران زیاد است. رقم سرمایه گذاری در کشورهای منطقه چگونه است؟ به بیانی دیگر میتوان از مقایسه ایران با سایر کشورهای منطقه به این نتیجه رسید آیا مساله میزان سرمایه لازم برای اقامت است یا مساله را باید در جای دیگر جستجو کرد.
برای مثال ترکیه؛ رقم مورد نیازی اخذ اقامت در ازای سرمایه گذاری در ترکیه دو برابر ایران است. اگر کسی بتواند 500 هزار دلار در ترکیه در اشکال مختلف خرید ملک، بازارسهام، اوراق قرضه یا کارآفرینی سرمایه گذاری کند میتواند اقامت چندساله این کشور را بگیرد یا با سرمایهگذاری حدود ۱۱۵ هزار دلار اقامت دائم گرجستان را در بدو ورود به این کشور به افراد داده میشود.
پایان…
به نظر میرسد به دلیل وجود برخی ریسکها و تهدیدهای سرمایه گذاری در ایران رقبت سرمایهگذاران برای حضور در ایران کم باشد و با توجه به اینکه «حتی یک نفر» درخواست اقامت سرمایه گذاری را نداده است به نظر نمیرسد کاهش مبلغ سرمایه گذاری ره به جایی ببرد و راه چاره در برداشتن موانع و خطرات حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران است.
انتهای پیام
مثله اینکه این آقا کلا خودشو به اون راه زده. قوانین خشک و بوروکراسی فشل و سیستم مزخرف اداری و قوانین نامفهوم و مبهم هیچ کدامشان مشکل سرمایه گذاری در ایران نیستند؟؟؟؟!!!!!
چرا یکبار هم محض رضای خدا نمیشینید یه نگاهی به مسایل بکنید. اصلا سرمایه گذاری یعنی چی؟ یعنی همون طور که ما می خواهیم از منافع سرمایه گذاری بهره مند شویم باید منافعی را هم نصیب سرمایه گذار کنیم.
سرمایه گذاری نوعی از تجارت است ، تجارت هم به معنی داد و ستد است یعنی در ازای چیزی که ما می خواهیم بستانیم باید چیزی هم بدهیم که هم تراز با منافعی باشد که میخواهیم از سرمایهگذار بگیریم اما متاسفانه سرمایهگذاری که ایران میخواهد بیشتر شبیه راهزنی هست. پولشو بگیر و یه لقد بهش بزن و پرتش کن. ضمنا قیاس سرمایه گذاری در ایران با کشور های دیگر یک جوک خنده دار است. ما میخواهیم پول طرف رو بگیریم و هیچی بهش ندیم ، به محض اینکه حرف بزنه بهش بگیم دوست نداری از اینجا برو
از همه مهمتر کشوری سرمایهگذاران وطنی خودش رو فراری میده چجوری میخواد سرمایه گذار خارجی جذب کنه؟؟؟!!!