توضیحات رئیس ژئوفیزیک دانشگاه تهران درباره زلزله هرمزگان
خبرگزاری صداوسیما نوشت: اسماعیل بایرام نژاد، رئیس مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ارتباط تلفنی با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: امروز حدود ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه در استان هرمزگان، زلزله اول با بزرگی ۶ و ۴ دهم و یک دقیقه بعد، زمین لرزه دیگری با بزرگی ۶ و ۳ دهم ریشتر رخ داد که هر دوی آنها در عمق ۱۵ کیلو متری واقع شدند و در منطقه هرمزگان، رخ داده است.
وی ادامه داد: پس لرزههایی در حد ۴ و ۴ و نیم و ۳ و ۹ دهم ریشتر، رخ داد که در حال کاهش هستند، اما امکان دارد، زمین لرزه ۶ و ۴ دهم ریشتر، یک پس لرزه ۶ یا ۵ و نیم ریشتری هم داشته باشد، اما با قاطعیت نمیتوان گفت که چنین زمین لرزههایی رخ میدهد یا نه و معمولاً پس لرزههای یک زمین لرزه بزرگ، از زمین لرزه اصلی، کوچکتر است.
رئیس مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: تقریباً هر ۷ سال شاید زلزله بالای ۶ ریشتر داشته باشیم و هر ۱۰ تا ۱۲ سال یک زمین لرزه بزرگتر از ۷ ریشتر در ایران رخ دهد.
بایرام نژاد افزود: بر اساس آمارها در ۳۰ سال گذشته در این منطقه، حدود ۱۹۸ زمین لرزه رخ داده است که در استان هرمزگان از سال ۱۳۷۴ تا کنون حدود ۳ هزار و ۵۶۷ زمین لرزه رخ داد.
وی ادامه داد: از ۵ فروردین سال ۱۳۸۵ در این منطقه، ۳ زمین لرزه با بزرگی ۵ و هشت دهم و ۵ و دو دهم و ۵ و ۴ دهم رخ داد.
بایرام نژاد با اشاره به اینکه کشورمان زلزله خیز است، گفت: جنوب کشور زاگرس، شمال کشور، البرز و در شرق و غرب کشور و حتی در ایران مرکزی هم زمین لرزههای بزرگ داشتیم.
انتهای پیام