اصفهان دنبال تمام کردن پروژه بهشت آباد است | کشاورز اصفهانی در دام افتاده
/ در گفتوگو با محمدرضا سیدحسینی، شهردار اسبق یزد /
سرویس اجتماعی انصاف نیوز: اگر قیمت آب واقعی شود، زاینده رود راه میافتد اما کسی زیر بار این پیشنهاد نمیرود، چون در صورت واقعی شدن قیمت آب، کشاورزی و صنعت تعطیل میشود. تکنولوژی صنایع ایران قدیمی است و حتی نسبت به تصفیه پساب صنایع هم توجهی نمیشود. این تعابیر چکیده گفتو گوی انصاف نیوز با محمدرضا سیدحسینی شهردار اسبق یزد و معاون اسبق استاندار یزد بود که شرح آن را در ادامه میخوانید:
مساله آب در ایران سومدیریت است
محمدرضا سیدحسینی در پاسخ به این سوال که کدام کشور صاحب تکنولوژی انتقال و بهرهوری آب است، با ذکر نام کشوری که اسم آن را نمیتوان گفت: حتی آمریکا در ایالات خودش از آنها کمک میگیرد؛ آنها در قضیه آب، یکی از قطبهای تولید میوه است و تمام پساب خود را استفاده میکند. این کشور در زمینه تکنولوژی آب به کشورهایی آفریقایی هم کمک میکند و برای سومالی نیهایی درست کرده که آب مرداب را هم تصفیه میکند.
این کارشناس افزود: چین نیز یکی دیگر از کشورهای صاحب تکنولوژی بهره برداری از آب است. اما مساله این است که ایران در حدی که بخواهد از بحران خارج شود، دانش بهرهبرداری از منابع آب را دارد اما مساله اصلی سومدیریت است. به بیانی دیگر مشکل اصلی بحران کنونی در یزد، اصفهان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری سوءمدیریت است.
سید حسینی با یادآوری اهمیت استفاده بهینه از آب گفت: فرانسه و آلمان و انگلیس با وجود آنکه مشکل در منابع آب ندارند اما از آب رودخانه راین بارها و بارها استفاده میکنند و آب را بارها به چرخه میاندازند.
سید حسینی گفت: تا سال 95، هفت میلیارد متر مکعب آب شیرین کرخه و کارون وارد خلیج فارس میشد. اگر 900 میلیون متر مکعب آن به فلات مرکزی بر میگشت، مشکل یزد و کرمان و اصفهان حل شده بود. اما در سال پایانی دولت احمدینژاد، در سفرش به چهارمحال و بختیاری اجازه داده شد تا از سرچمشه زاینده رود برداشت شود.
وی در همین زمینه با تشریح عواقب چنین تصمیمات غلطی گفت: زمینهای چهارمحال بیشتر در دامنه زاگرس است و با پمپ، آب کشیده میشود تا برای کشاورزی و باغات مورد بهرهبرداری قرار گیرد. متاسفانه بستر باغهای این منطقه آهکی است و ریشه درختان به آهک رسیده است به طوریکه با گذشت 8 سال درختان در این منطقه خشک شدهاند.
سیدحسینی گفت: اصفهان در چند دهه اخیر کشت خود را 80درصد توسعه داده است و از سال 1362 صنایع پرآب را در این منطقه مستقر کرده و اساسا خود را با شرایط اقلیمی وفق نداده است.
در ایران برای تولید هر تن فولاد 28 مترمکعب آب نیاز است
وی در خصوص میزان مصرف آب فولاد مبارکه از زاینده رود به انصاف نیوز گفت: فولاد مبارکه برای تولید هرتن ورق فولاد 28 متر مکب آب مصرف میکند و تولید این مجموعه 7 میلیون تن است یعنی سالانه حدود 200 میلیون متر مکعب مصرف فولاد مبارکه است. اگر این آب وارد زاینده رود شود، این رودخانه همیشه جاری خواهد بود.
سید حسینی در پاسخ به این سوال که با تعطیلی کارخانه فولاد چطور میتوان با مسائل اجتماعی متعاقب آن مثل بیکاری و مهاجرت و حاشیه نشینی مقابله کرد، گفت: بله، چنین تصمیمی مسائل اجتماعی خاصی را به همراه خواهد داشت اما هزینه آن کمتر از وضع فعلی است. چرا که اگر شرایط فعلی تداوم پیدا کند، ممکن است کل اصفهان تخلیه شود.
وی در خصوص مسائل آب یزد گفت: یزد، حدود 70 میلیون مترمکعب نیاز آب شرب دارد. از این عدد 50 میلیون مترمکعب از طریق خط لوله تامین میشود و 20 میلیون مترمکعب آن از طریق چاه است. اما متاسفانه پساب این 70 میلیون مترمکعب استفاده نمیشود و در چاه جذبی دفع میشود.
وی یادآور شد: هرچند مسائل فرهنگی مهم است اما اگر از نظر تکنولوژی و فنی به ماجرا نگاه کنیم میبینیم آمریکا به تکنولوژیای رسیده که پساب را به آب قابل آشامیدن تبدیل میکند.
سید حسینی در خصوص تصفیه پساب صنعتی گفت: من ایدهای داشتم که پساب آب شرب در صنعت استفاده شود. مصرف آب صنعت 50 تا 60 میلیون مترمکعب است و چیزی حدود 400 میلیون مترمکعب مصرف کشاورزی دارد. با استفاده از پساب شهری حتی میتوان اندازه کنونی صنعت را تغییر داد.
وی اضافه کرد: آب مورد نیاز صنایع باید چندین بار مورد استفاده قرار گیرد. هرچند اخیرا در این رابطه اقداماتی انجام شده است و برای مثال فولاد مبارکه سیستم پساب شهر مبارکه را استفاده میکند اما آن را برای توسعه صنعت فولاد استفاده میکند؛ به همین خاطر تاثیری در بهرهبرداری آب زاینده رود ندارد.
هزینه تمام شده آب دریای عمان، مترمکعبی 40 هزارتومان
شهردار سابق یزد در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث شد این طرحهای نسبتا ساده اجرایی نشود، گفت: مافیای آب دنبال آن است که آب را از عمان وارد فلات مرکزی کند. مساله روشن است، مدافعان این طرحها، هرجوری از دریای جنوب آب بیاورند بازهم شیرین سازی آن هزینهبر است و قیمت واقعی آن چیزی حدود 40 هزار تومان به ازای هرمتر مکعب تمام میشود، پس برای صنایع هم به صرفه نیست.
وی با نقد طرحهای آمایش سرزمینی، این مطالعات را کلی گو و مبهم دانست و گفت: طرح آمایش سرزمین در یزد از اسب سواری تا فولاد را توضیح داده است یعنی در این مطالعات گفته شده، چطور چیزهایی که اکنون وجود دارد باید توسعه پیدا کند. این در حالیست که به نظر من باید داشتههای امروز یزد و اصفهان و … ارتقا پیدا کند، نه توسعه. طرح آمایش سرزمین مورد رجوع نیست و هیچ پروژهای نیست که به طرح آمایش سرزمینی رجوع شود، 5 نماینده مجلس میخواهند پتروشیمی بسازند و مدیران وزارت نفت هم تسلیم هستند.
شرکتهای آب منطقهای میل به کسب سود دارند
سیدحسینی در توضیح ایده خود گفت: اکراین فولاد خشک را با مصرف آب زیر 10 مترمکعب تولید میکند. چادرملو 13 حلقه چاه غیرمجاز حفر کرده است و با تصفیه آب چاه، آب شور را در دشت رها میکند و دشت را تبدیل به نمکزار میکند.
وی با انتقاد از نظام اداری-حقوقی توزیع آب در ایران گفت: یکی از معضلات آب در ایران، این است که آبهای منطقهای، شرکت هستند. شرکتی شدن توزیع آب باعث میشود میل به کسب سود برای شرکتها زیاد شود و هرچه بتوانند گرانتر و بیشتر بفروشند موفقتر هستند. شرکتهای آب منطقهای باید تبدیل به سازمان شوند. اب منطقه ای در یزد با تانکر آب میفروشد. سفره آب زیرزمینی که نباید اینطور بفروشد.
از محمدرضا سیدحسینی در خصوص تاثیر واقعی شدن قیمت آب و حذف یارانه آب گفت: حاکمیت نمیتواند قیمت را واقعی کند. اگر قیمت آب واقعی شود رودخانه زاینده رود راه میافتد اما پتروشیمی و فولاد مبارکه تعطیل میشود. اکنون که صادرات رونق گرفته، در واقع انرژی صادر میشود.
سیدحسینی در پاسخ به این سوال که «آیا این احتمال وجود دارد که در اعتراضات اخیر، مردم بهانه سهم خواهی صنایع شده باشند» گفت: سیستم اصفهان، فشار از بالا و هویج از پایین استفاده میکنند؛ اصفهان دنبال تمام کردن پروژه بهشت آباد است ولی برای اتمام آن با چهارمحال به مشکل برخورده است. الان باید چهارمحالیها مقاومت کنند؛ کشاورز اصفهانی از روی استیصال نشسته است و متوجه نیست که در دام افتاده است.
جهاد کشاورزی هم باید آموزش بدهد و هم از قوه قهریه استفاده کند
وی در ادامه پیشنهاد داد: استاندار اصفهان 1500 میلیارد تومان گرفته تا حق کشاورزان را بدهد، اما استاندار باید با این مبلغ کشت گلخانهای را توسعه میداد. اما بهترین راه دادن پول نقد است تا کشاورز برای مدت کوتاهی راضی شوند.
وی سپس با طرح این پرسش که « وزارت جهاد کشاورزی چه نقشی دارد؟» گفت: جهاد کشاورزی باید آموزش دهد و حتی از قوه قهریه استفاده کند. اما در اصفهان هربار تجمع کردند آب گرفتند و برنج کاشتند.
از وی در این باره پرسیدیم که ماموریت استانداران اصفهان در دولت حسن روحانی، حل مشکل آب بود و زاینده رود، چه شد که به نتیجه نرسید، گفت: تمامی استانداران و نمایندگان مجلس در یزد و اصفهان با شعار آب میآیند. در طول این سالها نیز تمامی استانداران اولویتشان آب بوده است. اما مشکل این است که ما در ایران حسابداری آب نداریم و نمیدانند منابع آب به چه میزان و کجا مصرف میشود.
محمدرضا سیدحسینی در پایان گفتو گوی خود گفت: مسئولان و مدیران اصفهان و یزد میدانند که منابع محدودی از آب دارند، اما سوال این است، چرا صنایع خود را توسعه میدهند. پاسخ این است: چون طرح آمایش سرزمینی که همچون قانون سفت و محکم باشد وجود ندارد.
انتهای پیام.
مشکل زیاده خواهی اصفهانی ها با یک رودخانه و دو رودخانه و حتی همه رودخانه های ایران حل نمیشود.
آخه اصفهان چقدر آز و توسعه یافتگی میخواد!!!!
والا این ظلم هست . مردم لر محروم و مهاجر باشند و اصفهان روز به روز دنبال آب برای توسعه کشاورزی و برنجکاری و صنعت.
الملک لا یبقی مع الظلم
مگه دیگه لر مونده تو چهار محال ؟؟ همشون که کوچ کردند اصفهان و مشکلات جمعیت را صد برابر کردند
بله عزیز این تبعیض در مورد توزیع ناعادلانه ی ثروت و امکانات هست که باعث میشه یه شهرهایی که عمدتا مذهبی هستن آباد بشن و شهرهایی که اکثرا قومیت ها هستن رو محروم و وابسته نگه دارن…هیچ کسی دلش نمیخواد از سرزمینش مهاجرت کنه و تبعیض در توزیع امکانات هست که اونو وادار به این کار میکنه. پس پیش از این که اینجور بی حساب کتاب حرف بزنی یه خرده فکر کن. ما استان پر آبی داشتیم چرا یکی از این صنایع رو تو منطقه ما نزدن؟ و اینهمه هزینه کردن بردن تو بیابون صنایع آب بر رو تاسیس کردن؟ بهش فکر کردی، چرا؟
فقط تبعیض
متاسفانه ریا و دروغ همه جا رو گرفته چرا ایشون نمیگن تولید فولاد یزد ۲/۳میلیون تن هست و علی القول ایشون هر تن ۲۸ متر مکعب مصرف آب داره که میشود حدود ۶۰ میلیون متر مکعب و هر متر کاشی رو نمیگن که حدود ۳۰ لیتر آب مصرف میکنه و یزد ۶۰۰ میلیون متر مربع تولید کاشی و سرامیک داره که میشه ۱۸ میلیون متر مکعب مصرف آب و چند هزار هکتار گلخانه جدید یزد و غیره رو نمیگن پس مصرف آب صنعت تنهای یزد فقط در فولاد و کاشی ۸۰ میلیون متر مکعب هست و پمپاژخانه یزد از زاینده رود هم کسی حق ورود و یا نظارت بر آبش نداره و اون ۸۰میلیون رو با ۷۰ میلیون اب شربش جمع کنید و پیدا کنید پرتقال فروش را ..برادرای چهار محال و خوزستان و هموطنای یزدی بدون تعصب قومیتی با یه سرچ ساده همه چیز رو متوجه میشید
داداش اینطوری که حساب کردی کاشی واقعا به صرفه است یعنی با آب متری ۴۰ هزار متری ۱۰۰۰ تومنی گرون تر میشه
خدا رو هزاران بار شکر که میزان قابل توجهی از سرچشمه های اب فلات مرکزی خصوصا چهار محال از منابع خدا دادی و طبیعی استان اصفهانه… والا آدمهای خودخواه و… مثل شما دیگه چه رجزهای گوش خراشی که نمیخواند!؟
جوک تعریف می کنی؟ تمام آبهای کویر اصفهان و یزد از کوههای زاگرس و زردکوه است، چه سرچشمه هایی که در چهارمحال بختیاری است و چه اونهایی که از لرستان است و چه از دنای زاگرس،،،، تمام ابهای فریدونشهر و گلپایگان و سد گلپایگان از الیگودرز و سرچشمه دز هستند،،، سرچشمه های کوهرنگ که هفتاد ساله به زاینده رود اب میده وحتی خود زاینده رود از زردکوه بختیاری زاگرس نشات میگیرد، در جنوب اصفهان سمیرم هم از دنای زاگرس حیات میگیرد…. در زمان پهلوی نمایندگان اصفهانی نقشه استان کویر نشین اصفهان رو طوری چیدند که از سه طرف مشرف به منابع آبی زاگرس باشند،،،،
واقعا جای تاسف داره دولت مردم را به جان هم انداخته و خودشون نشستن اون بالا و به مردم می خندن
آب من و تو و اون نداره عدم مدیریت همه این بدبختی ها را سرمون آورده وقتی 5 هزار چاه در بستر رو خانه زاینده رود باشه وقتی تابلو منابع و مصارف را نمیذارن احدی بهش دست پیدا کنه وقتی مردم را در حاله ای از ابهام گذاشتن
به خدا همش بازیه وگرنه تونل هم بخوان بزنن اینا امکاناتش ندارن فقط می خوان مردم به جان هم بیفتن که هر چی را گرون کردن کسی صداش در نیاد
خوزستان و لرستان و استان بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر و لرستانات و لرتباران و عرب تباران برای اصفهان و ایران زمین جنگیدن و هشت سال سختی کشیدن زیر بمباران ها کی اصفهان بمباران هوایی و کدام منطقه اصفهان زیر آتش دشمن بود آمار شهدای لر تبار در خود همین اصفهان از خود اصفهانی هم بیشتر می باشد ما هستیم جان دادیم ولی استفاده و سودش و ثروتش و آرامش و آسایشش را شما بردی غارت کردید هم سرزمین لرستانات رو تصرف کردید از جغرافیای استان های لرنشین و لر تبار کم کردید و به جغرافیای اصفهان اضاف کردید که هم بر سر چشمه ها کارون و زاینده رود و دز مالکیت پیدا کنید و هم بر معادن لرستانات نفت رو هم مفت و مجانی با پول و ثروت مردم لرستانات ولرتباران با غیرت و عرب تباران با غیرت لوله گذاری کردید بیش از پانصد کیلومتر آنهم سیال نفتی که انتقال این سیال به علت غلظت بالا کلی هزینه بر بوده می باشد را به اصفهان انتقال دادید چطور نمی شود آب را از همین نقطه خلیج همیشه فارس انتقال دهید به اصفهان چرا کشاورزان غرب اصفهان مشکل آب ندارند که چهار صد هزار هکتار زمین لم یزرع رو بردن زیر آب چرا فولاد مبارکه که در یک ثانیه بیش از ده متر مکعب آب رو انتقال دادن به فولاد چرا ذوب آهن را نمیگید که آنهم بیش از ده متر مکعب آب بر ثانیه و با ایجاد طرح توسعه فاز 2 و 3 و…صنایع فولاد و ذوب آهن انتقال دادن به ذوب آهن و فولاد مبارکه حالا صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی و صنایع پایین دست که بماند اینها هم سیاست های مافیایی خود مسئولین اصفهان بوده که اصفهان و لرستانات و خوزستان را به این روز کشاندن این صنایع بایستی در خوزستان و بوشهر و هرمزگان و سیستان و بلوچستان مستقر میشدند نه در اصفهان ما لرتباران و عرب تباران با مردم اصفهان هیچ مشکلی نداشته و نداریم ما با باند خیانت کار و لابی گری های که توسط افراد سود جو صورت گرفته است مخالفیم و مشکل داریم که همین ها هم این آشوب را براه انداختند که بایستی محاکمه و از سمت های کلیدی در راس نظام بر کنار شوند حق آبه اصفهان را از کشاورزان غرب اصفهان بگیرید حق آبه آصفهان را از فولاد مبارکه و ذوب آهن و پالایشگاه و پتروشیمی بگیرید اصفهان شهری است توریستی و گردشگری نه استان صنایع بزرگ و آب بر پس این مردم لرستانات و لرتباران و عرب تباران می باشند که حقشان خورده شده نه اصفهان باند مافیای آب و غارت سرزمینی لرستانات در اصفهان و ارکان نظام بایستی شناسایی گردد و برخورد قانونی و قانونمند صورت گیرد در غیر اینصورت عواقب سنگینی را در پی خواهد داشت که نتیجه و عملکرد این باند مافیایی در اصفهان میشود این که می بینید
جانباز و رزمنده دفاع ماندگار
مراد قاسمی بابااحمدی (حموله) لر بختیاری
نصف ساکنان و کارکنان کارخانه های اصفهان لر هستند، اینها بروند شهر خود ابشان را بخورند و مردم اصفهان را استخدام این کارخانه ها کنند، دوما این کارخانجات صنایع مادر کشور هستند و سودش توی جیب دولت میرود و آلودگی هوایش برای اصفهان هست پس لطفا نظر بدون اطلاع ندهید
عزیز اگر آب نباشه کارخانه ایی هم نمیتونه وجود داشته باشه که تو و فک و فامیل هات برید استخدام بشید. اره آب رو بدید ما خودمون تو منطقه خودمون کارخونه میزنیم
اون موقعی که زور میزدید صنایع را بیاری شهرتون باید فکرش میکردید
خب باشه ، آب هم قطع میشه ، برید به جای آب تف کنید تو ذوب آهن .
حداقل به خودت دیگه دروغ نگو در مورد شهدا و ضمنا از اونا مایه نذار،،،وقتی جنگ شد جنگ زده ها اومدن اصفهان و اصفهانیا رفتن شهید شدن،،،کجای اصفهان زیر یمب و موشک بود که فقط شهر اصفهان 123000 شهید داده،،،دفه دیگه از شهدا مایه نذار و عقلتو بکار بنداز بعد زبونتو
سفره زاینده رود برای چند شهر و استان به زور پهن شده اما جالبه همه زورشون به صاحبخانه (اصفهان )رسیده والا قبل اینکه اب برا یزد و سایر شهرا بره اصفهان مشکلی نداشت.کدوم برنج کاری؟حالا مردم از وضعیت معیشتی کشاورزا خبر ندارن توی مسئولم خبر نداری.اصلا اب هست کسی برنج کاری کنه وقتی نو سالفقط بیست روز اب باز میشه کسی مینونه بر ن ج بکاره لطفا اقای مسئول از همه جا بیخبر سوادتو ببر بالایکمیم از کامپیتر برا سرچ استفاده کن قبل ابنکه دهنتو باز کنی
کاملا درست گفتن خودم با چشم کشت برنج و هندونه و غیره رو میبینم جالبه سایت میگه اجازه بهره برداری از اب رو به استان چهارمحال داد نه ترو خدا همینم نمیدادین بعد سر ابی که حقمونه اصفهان و یزد دعوا میکنن مردم ایران قبل از صفوی چیزی به نام زاینده رود نبود اما حالا که هست میگن ابتون بدین ما کشاورزی کنیم خودتونم برید بیکار باشید صنعتم مال ما که در عمل همینم هست این بود جمهوری که قرار بود عدل بین مردم برقرار کنه
فولاد مبارکه اصفهان فاضلاب رو از آب وفاضلاب میخره و استفاده میکنه وکاری به اب زاینده رود نداره که این آقا میگه فولاد و درشو تخته کنند خب راست میگین درکارخونه فولاد یزد و کارخونه های سرامیکشو تخته کنید چه لزومی داره در دل کویر یزد چنین صنایع پرمصرف از لحاظ آب احداث بشه
چرا دروغ میگی کاش ی خبرنگار بره اصفهان و از مزارع برنج کاهو هویج سبزی و…که هر قطعه زمین رو دو تا سه محصول در سال میاکارن بعدشم اصفهان صاحب خونه نیست آب از چهارمحال و بختیاری نه اصفهان شما هم صنعت و میخواین هم کشاورزی هم آب جاری و هم آب شرب شما دیگه چقدر زیادی خواهین
تو ک میدونی آدرس بده کجای اصفهان الان و یا طی این چند سال اخیر برنج کشت میشه من میرم خبرنگاری و ی خبر نگار میبرم ک خبر کشت برنج و هویج و….. را پوشش بده
از کی تاحالا صاحبخانه زاینده رود اصفهان شد؟ آیاسرچشمه این زاینده رود دربستر چهارمحال نیست؟به هرحال آب من وشما ندارد همه ی ما حق استفاده از آب و خاک ونفت سرزمینمون رو داریم ولی صنایع اصفهان ویزد بیشترین سهم آب مصرفی رو دارن وسود هنگفتش همه به جیب دولت میره وامثال منو شما درگیر توهین به یکدیگر هستیم.
اقای سید حسینی چهارمهالی ها با تونل بهشت اباد مخالفت کنند؟ مثل اینکه یادتون رفته به بهانه ی بهشت آباد زاینده رود اصفهان را از سرچشمه دزدیدید. پس زاینده رود ما را پس بدهید چطور با اب اصفهانی ها وضو می گیرید وقتی حرامه و صاحبانش راضی نیستند.کشاورز اصفهانی گندم و جو می کاشت و رزقش را از همین آبی که شما بی اجازه اش بردید به دست میاورد.فضای سبز غرب اصفهان همگی در حال خشکیدن هست . برای اینکه شما یزدی ها سرامیک سازی و گلخانه راه انداختید.
دیگه چهار محال برای پرو گیری شما اصفهانی ها آب نداره ، می خواهید خونتون آب داشته باشه بعد می خواهید زاینده رودتون هم آب داشته باشه، و بعد باز هم می خواهید کشاورزاتون آب داشته باشن ، تازه میگی این آب شماست ، چهار محال داره خشک میشه ، یه کم خودتو به بی شعوری نزن، بی شعور
ایشون کارشناس نیستند و فقط از صنایع و کشاورزی اصفهان گفتند در صورتیکه از صنایع فولادسازی یزد ، کاشی و سرامیک یزد که به شدت آب بر است ، تایر سازی در دل کویر ، گلخانه های فراوان در یزد و…. چیزی به زبان نیاوردند. خدمت ایشون عرض میکنم که کسی که ۸۰ سال پیش صنایع را در اصفهان پایه ریزی کرد ، فکر آبش را هم کرده بود ولی خبر نداشت که قرار هست ۲۰ درصد ظرفیت سد زاینده رود در سال به یزد ارسال بشه و نمیدونست که برداشت ها از سرچشمه زاینده رود از زمان آقای احمدنژاد به بعد بصورتی باشه که در سال ۹۵ که ترسالی داشتیم و ۱۵۰۰ میلیمتر در سرچشمه زاینده رود بارندگی داشتیم سد زاینده رود تا نصف ظرفیت پر بشه. که این دو مسئله باعث نابودی اکوسیستم شهری و محیط زیست و کشاورزی اصفهان بشه. مهمتر از همه قرار بود تونل سوم گوهرنگ به یزد اختصاص داده بشه اما یزدی ها با مدیریت رئیس جمهور وقت ، آقای خاتمی آب را از حق آبه اصفهان به یزد بردند و ظلم را در حق اصفهان تکمیل کردند. انصاف هم چیز خوبی است که به هر کس ندهندش
باز هم افتخاری دیگر برای مسوولان نالایق
[…]. این آقایی که باهاش مصاحبه کردید چیزی راجع به انتقال بدون حق و قانون وبدون مجوز زیست محیطی وفقط بازور رئیس جمهور وقت یعنی خاتمی را به یزد که الان به لطف آب انتقالی از زاینده رودو به قیمت نابودی اصفهان بشدت توسعه صنعتی واقتصادی داده نمیگه. کدوم عقل یکم سلیمی قبول میکنه آب توسط یه رودخونه لوله ای جدید الاحداث صدها کیلومتر بره جایی دیگه که اونجا رونق کشاورزی وصنعتی اونم بدون حدوحساب انجام بشه؟ توی دودهه گذشته یه نگاهی به صنعتی شدن یزد و ورود انواع صنایع آب بر از فولاد وپتروشیمی تا کاشی وسرامیک بندازید، علت خشکی زاینده رود دستتون میاد
دقیقا…العانم مسئولان اصفهان بدنبال گرفتن معدنی دیگر ازاستان یزد برای استان خودشون هستند.مردم وکشاورزا رو سرکار گذاشتن
اصفهان زیاده خواهه؟؟؟؟؟؟؟
واقعا که این اظهار نظر ها ی مغرضانه باعث تاسفه
شما تا حالا توی تابستون از آب شرب اصفهان خوردین؟؟؟
شوره شورررر
یعنی خوردن یه آدم سالم هم زیاده خواهیه؟؟
مگر مردم اصفهان گناهی کردن یا به شما ستمی کردن که اینطوری نظر میدین؟؟؟
مشکل است بتوان اب را از رودهای جاری در خوزستان برداشت کرد این مشکل مطمئنا سبب اعتراضات خونین در خوزستان خواهد شد مسئولان کم دانش ما باید بدانند برداشت اب باید در زمستان ودر فصل بارندگی برداشت شود نه از اینکه سرچشمه پاک اب را از بیخ در لوله کرده وباعث مشکلات زیست محیطی در منطقه شد دولت و مسئولان باید اب مازادی که در زمستان ودر فصل بارندگی به دریا میریزد نه به هور ،را به سمت اب خوانها ورودخانه های خشک واب انبارها هدایت کند به جهت کشاورزی واب شرب واین مشکل اگر در فصل باران پیشگیری شود شاید بتوان گفت کاری انجام شده است
لطفاً اطلاعات غلط ندهید !
تمامی مصارف آب فولاد مبارکه اندازه گیری و ثبت می شود .کل مصرف آب فولاد مبارکه بنا بر آمار شرکت آب و فاضلاب برابر ۳۶ میلیون متر مکعب در سال است که ۱۶ میلیون متر مکعب آن از پساب شهرهای مجاور تامین شده و فقط بیست میلیون مترمکعب در سال برداشت آب خام از چاه و رودخانه دارند !
لوله ای که آب رو به یزد برده صد میلیون مترمکعب در سال ظرفیت دارد! اگر مطابق مصوبات کشوری معادل آب انتقال داده شده به یزد آب از حوضه خوزستان انتقال داده میشد کشاورز اصفهانی حداقل یک کشت میتونست انجام بدهد و به فلاکت نمی افتاد !
ضمنا اگر بنا شد قیمت آب واقعی بشود اول پول کل آبی که تا حالا بردید یزد رو به قیمت واقعی امروز پرداخت کنید به کشاورزان اصفهانی بعد ببینیم کدام صنعت باید جمع شود کدام باید بماند.
جالبه خود صنایع اصفهان 1500 میلیارد تومن رو با خوشحالی قبول کردند به کشاورزان پرداخت کنند. اون بنده خدایی که میگه هشتاد سال پیش, احتمالا معتقده صنایع اصفهانم رضا خان ساخته!!! بزرگوار سال 74 فولاد مبارکه افتتاح شد سال 79 زاینده رود خشک شد. بی آبی شرق اصفهان جوابش در غرب اصفهان هست و اون دوتا دریاچه مصنوعی که فولا نامبارکه و ذوب آهن که با آب زاینده رو درست کردند!
آقای محترم این چه حرفی است که شما می زنید.پول بدهید کشاورز!!!!چرامُسکن چندماهه تجویزمیکنید،مشکل اصفهان درحال حاضرآب شرب،کشاورزی وفرونشست زمین دراغلب نقاط اصفهان است .ولی این سخن شما صحیح است که بایدکارخانه فولادنه اینکه تعطیل به نزدیکی دریا منتقل شود.اگرامروزاین اتفاق نیفتدفردادیراست.
امریکا برای مدیریت اب ایالت خشک لاس وگاس کلی توپ سیاه رنگ ریخت تو سد تا مانع از برخورد مستقیم نور خورشید به سطح اب و کم شدن تبخیر اب شد ویدئوهاشم هست میتونید ببینید چقدر اب براشون ارزشمند هست چقدر مدیران لایقی دارن که حتی برای جزیی ترین مسایلم چاره اندیشی میکنن این دقیقا چیزی که ما نداریم مدیران لایق
فقط آمایش سرزمین.توسعه باید در جاهائی اتفاق بیفته که بطور خدادی آب داره نه تو دل کویر.دستکاری طبیعت عواقب خوبی نداره بعنوان
مثال میشه شوروی سابق رو مثال زد و فجایع زیست محیطی که با انتقال آب اتفاق افتاد.
با سلام. طرحهای انتقال وبرداشت ابی که از ۳۰ سال پیش از زاینده اجرا شده را متوقف کنید تا اب دوباره در زاینده رود جریان پیدا کند
وقتی اصفهان خودش داره نابودمیشه چرابایدیزدوکرمان روساپورت کنه یزدبایدازخلیج فارس آب بگیره اصفهان یه زمانی میتونست به یزدآب بده که کوهرنک سه متربرف داشت نه الان که خشکیده
سلام بر برادران لر وعرب اصفهانی یزدی وچهار محالی
دلیل اصلی خشکی زاینده رود خشکسالیه
دومین دلیلش انتقال آب به جاهای مختلفه
سومین دلیلش مصرف اب در بالا دست ایجاد باغات در ارتفاعات وی دلیل هم استفاده صنعت از اب زاینده روده قرار بود که برای جایگزین نمودن انتقال آب به یزد از طریق تونل سوم برداشت بشه که تا کنون محقق نشده اگه این طرح اجرا میشد جایگزین آبی که به یزد وکاشان میدن جبران میشد ولی در طول چند دوره ریاست جمهور مثل خاتمی واحمدی نژاد بدون کارشناسی مجوز استفاده از اب زاینده رود رو دادند والان مردم اصفهان دارن سختیشو میکشن الان فرو نشست زمین خشک شدن تالاب گاو خونی که منبع ریزدگردهای سمی میباشد وباعث سرطان وام اس میشه از آثار نادانیهای مسولین میباشد الان یزد معترضه که چرا اب زاینده رود رو فولاد مبارکه وذوب اهن استفاده میکنه چرا خودشون آب تصفیه شده زاینده رود رومیدن به فولاد میبد وکندله چهار محالیها وخوزستانیها الان نصف جمعیت استانهای شما در استان اصفهان ساکنن مگه آب فقط برای مردم اصفهانه صنعت غیر از آلودگی ومریضی چیزی برای اصفهان نداشته همشهریا شما هم دراین کارخونها مشغول به کارند روزانه چندین اتوبوس از بروجن وشهرکرد میان تو این کارخونها کار میکنن خوزستانیها زمان جنگ مگه اصفهانیها نبودند اومدن کمک کردند وشهید دادند مگه منابع طبیعی مربوط به قوم وقبیله خاصی هست سالانه دو میلیارد مکعب اب از استان اصفهان میریزه تو حوزه کارون چرا اونا روحساب نمیکنید اگر بنا باشه استانی حساب بشه همون دو میلیارد متر مکعب آب رو پس بدین تا حسابمون صاف بشه
برای خشکسالی بایدچاره اساسی کرددشمن دیگه لازم نیست به ماحمله کنه تاشهرامون رونابودکنه خودمون بابی تدبیری ومدیریت غلط داریم کشورونابودمیکنیم بایدازاساتیددانشگاه ونخبگان وتجارب کشورهای دیگه استفاده کردوبه صورت علمی اقدام کرد
یعنی واقعأآب کرخه وکارون بااین بی ابی داخل خلیج فارس میرفته؟ هیچ مسئول بی لیاقتی هم نمیتوانست جلوی این آب رو بگیره. لعنت بر…….. همون بی لیاقت
هفته پیش با کلی خرج ولایروبی وساختن قناتی که15سال نابودشده بودتو روستایی ازیزدبه اب رسیدن بعدبه صورت غرقابی آب ارزشمندرورهاکرده بودن تو زمینهای کشاورزی. واقعأ کسی از مسئولین اونجا بویی از ابیاری قطره ای نبرده بودکه جلوی دوربین ظاهر شدند
عزیزان عیب کار همین حرفهاست.اشتباهات مسولان رو میخوان با رو درو قرار دادن مردم با هم لاپوشونی کنن.سیاست ها اشتباه است.شما توجه کنید این عزیزانی که تجمع کردن کشاورزای عزیز هستن یعنی قشر سرمایه دار و کارخانه دار اصلا ککش رو هم نمیگزه چون برای دولت سود کلان و رانت داره.ولی کشاورز چی.من معتقدم که خود مردم اصفهان و واقعا خود مردم واقعی اصفهان آنچنان هم از این صنعت خوشحال نیستن.آمار بیماری های موجود و رشد ریشه ای این بیماری ها از جمله ام اس رو در اصفهان رصد کنید.این بحث ها زیاده خواهی سرمایه دارهای از خدا بیخبره.وگرنه این رودخانه یک حق آبه مشخص برای مردم اصفهان داره و سیاست های بیجا و بعضا توسعه طلبانه چهارمحال و خوزستان و دشت مرکزی رو به این روز انداخت والا مردم که گناهی ندارن.هم اصفهان هم یزد هم خوزستان و هم چهارمحال حق زندگی درست و شاد دارن و از این آب سهیم هستند ولی نه به قیمت نابودی یک جا یه جای دیگه آباد بشه.لطفا از قرار گرفتنهای قومیتی جلوی هم پرهیز کنید .
در ایران حسابداری اصفهان نداریم و نمیدانند منابع آب به چه میزان و کجا مصرف میشود.
این جمله مشکل دارد بنظر می آید حسابداری آب منظور بوده نه حسابداری اصفهان
درود
دوستانی که کامنت میگذارید، لطفا توجه کنید که مردم چهارمحال و بختیاری فقط لر نیستن! قوم های زیادی در این استان هستن برای همین چهارمحال و بختیاری نام گرفته که چهارمحال آن به قومیت های ترک قشقایی گفته شده و بختیاری هم همان لرهای بختیاری هستند و جالب آن که شهرکرد مرکز این استان به هیچ دلیلی قوم کُرد نشین یا کُرد زبان نداره و فقط به دلایل نامعلومی شهرکرد نام گرفته! پس به حقوق همه مردم این استان احترام بگذاریم و از نام کامل این استان (چهارمحال و بختیاری) یا مخفف آن (چوب) استفاده کنیم.
بین مردم استان ها نباید هیچ دشمنی ب وجود بیاید ، راه حل این است:
۱- از اکنون ک مردم هوشیار شده اند نباید هیچ گونه انتقال آبی صورت بگیرد و روال طبیعت نباید به هم بخورد.
۲- خط تولید تمامی صنایع آب بَر از کویر به خودِ سرچشمه بختیاری منتقل شود از جمله کلیه صنایع سرامیک و کاشی یزد و کلیه صنایع فولاد و شهرک های صنعتی اصفهان.
۳- برنج کاری از زرد کوه تا گاوخونی ممنوع شود و برای کشاورزان سابق،شغل ایجاد شود