خرید تور تابستان

ارزیابی ایران، آمریکا و اروپا از نخستین دور مذاکرات در دولت رئیسی

مذاکره‌کننده‌ی ارشد جمهوری اسلامی در مذاکرات احیای برجام در گفتگو با خبرنگاران نکاتی را در خصوص پیش‌نویس ارائه شده از سوی هیأت ایرانی در مذاکرات وین متذکر شد.

به‌گزارش تسنیم، باقری در ابتدا اظهار داشت: «اینکه طرف‌های اروپایی از پیشنهادهای ما رضایت نداشتند، درست است. اما نکته مهم این است که این پیشنهادها بر اساس مبانی مشترک بین دو طرف تدوین شده است؛ لذا آنها اعتراضی مبنی بر اینکه این پیشنهادها نامربوط است، نداشتند اما می‌گفتند این‌ها با دیدگاه‌های ما انطباق ندارند. من هم به آنها گفتم که این امر طبیعی است و قرار نیست که ما در مذاکرات مطالبی را بگوییم که مطابق با دیدگاه‌های شما باشد. ما مطالبی را بر اساس دیدگاه‌‌ها، منافع و سیاست‌های خودمان می‌گوییم، اما نکته مهم این است که این پیشنهادها بر اساس یک مبنایی است و آن مبنا مورد قبول طرف مقابل هم هست. روی این [موضوع] همه اتفاق نظر داشتند و هیچ‌کس و هیچ طرف اروپایی به هیچ وجه ادعا نمی‌کرد که پیشنهادهای ایران فاقد مبنای حقوقی و قانونی مورد قبول دو طرف است.»

وی در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می‌کند طرف‌های اروپایی پس از بازگشت به مذاکرات، پیش‌نویس جدیدی را به ایران ارائه خواهند کرد، اظهار داشت: «اشکالی ندارد. اگر طرف اروپایی هم پیش‌نویس بدهد، آن پیش‌نویس هم قابل مذاکره خواهد بود. اما شرط ارائه پیش‌نویس این است که آن پیش‌نویس مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف باشد. اگر آن پیش‌نویس مبتنی بر مبانی مشترک نباشد، قاعدتاً دیگر پیشنهادی برای مذاکره و دستیابی به توافق نیست، بلکه برای گفتگویی است که معلوم نیست به چه نتیجه‌ای می‌رسد.»

باقری ادامه داد: «در رابطه با پیش‌نویسی که ما دادیم، نکته مهم این است که این پیش‌نویس مبتنی بر مبانی مشترک است. ما با این پیشنهادها ضمن اینکه نظرات خودمان را مطرح می‌کنیم و قبول داریم که این با نظر طرف مقابل منطبق نیست، نشان داده‌ایم که برای دستیابی به توافق اراده جدی داریم.»


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به رویترز گفت: «من فکر می‌کنم که خروج ایالات متحده از برجام یک اشتباه بزرگ بود که به ایران فرصت داد که برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد. ایران طی‌ ماه‌های اخیر سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتری را به‌کار گرفته و اقدام به غنی‌سازی در سطوح بالاتر کرده است.»

به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: «برجام یک توافق بسیار مؤثر بود که برنامه هسته‌ای ایران را مهار کرده بود اما آمریکا با خروج از برجام این وضعیت را تغییر داد. خروج از برجام باعث اختلاف میان آمریکا و متحدانش شد، در واقع این آمریکا بود که با خروج از برجام منزوی شد، نه ایران.»

وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص روند مذاکرات وین نیز اظهار داشت: «ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه پیشِ‌رو دیپلماسی و بازگشت متقابل به برجام است، اما فرصت دارد کوتاه و کوتاه‌تر می‌شود. ما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران 6 دور مذاکره داشتیم و نتایجی نیز حاصل شده بود، اما بعد از انتخابات شکاف زمانی بزرگی داشتیم.»

وی با تکرار اظهارات پیشین خود مبنی بر اینکه ایران در مذاکرات وین جدی نیست، مدعی شد: «اگر مسیر بازگشت به برجام به نتیجه نرسد، ما گزینه‌های دیگری خواهیم داشت. من نمی‌توانم درباره این گزینه‌ها با شما صحبت کنم، اما در این خصوص با متحدان و شرکای خود در ارتباط هستیم.»

بلینکن اضافه کرد: «ایران باید طی روزهای آینده تصمیمات مهمی بگیرد. آنها نمی‌توانند از یک سو برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهند و از سوی دیگر در مذاکرات تعلل کنند.»


شفقنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز نوشت: انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ما به دنبال بازگشت به توافق هسته‌ای هستیم و تهران و واشنگتن متعهد به شرایط هستند.

مورا این دوره از مذاکرات را واقع بینانه خواند و افزود که پیش نویس‌های مختلفی در جریان مذاکرات وین با ایران مورد گفتگو قرار گرفت.

وی همچنین تاکید کرد که مذاکرات ثمر بخشی با هیات مذاکره کننده جدید ایرانی صورت گرفته است.

این دیپلمات ارشد اروپایی بدون اشاره به اینکه آمریکا و اروپایی‌ها به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل نکرده، مدعی شد که مذاکرات هسته‌ای با ایران برای همیشه ادامه نخواهد یافت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا