خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی | «سفر مخفیانه» فلاحیان به چین

به‌کوشش ناصر غضنفری، انصاف نیوز:

يكشنبه 9 آبان 1372

عصر عفت اطلاع داد كه آقاى اخوان مرعشى از خانه بيرون رفته و برنگشته و خبرى از او نيست. گفتم پيگيرى كنند. معلوم شد به دادگاه ويژه روحانیت احضار شده‌اند. پيغام داديم كه توقيف نكنند. شب كه در منزل آيت‌الله خامنه‌اى بوديم، عفت خبر داد كه هنوز به خانه نيامده‌اند و سند ضمانت خواسته‌اند. آيت‌الله خامنه‌اى هم از اقدام دادگاه اظهار عدم رضايت كردند. تأكيد كرديم كه معطل نكنند. بالاخره در ساعت یازده و نیم شب، خبر دادند كه ايشان به منزل مراجعت كرده است.

دوشنبه 10 آبان

سر شب آقاى علی فلاحيان، وزیر اطلاعات آمد. گزارش سفر به چين و قرارها را داد. مخفيانه سفر كرده‌اند. راضى بود. نتايج سفر به آلمان بررسى شد. گزارش شكايت عليه روزنامه سلام را گفت؛ گفتم سختگیری نشود.

سه‌شنبه 11 آبان

چهار نفر از نمايندگان استان كرمان، آقايان حسين هاشميان، اسدالله رضوى، مجيد دبستانى و منصور سليمانى آمدند. خواستار حمايت و ابقاي استاندار كرمان شدند و از فشارهاى نمايندگان مخالف، شكايت كردند.

چهارشنبه 12 آبان

آيت‌الله سيدابوالفضل موسوي‌تبريزي، دادستان كل كشور آمد. گزارشى از كار و وضع زندان‌ها داد. از دفتر رهبرى شكايت داشت و از دستور توقيف احكام دادگاه‌ها در مورد اراضى كشت موقت.

آقاى حسن تهراني مقدم از فرماندهان واحد موشكى سپاه آمد. گزارشى از وضع موشك‌هاى زمين به زمين‌مان و انواع آنها داد و از حمايت‌هاى من تشكر كرد و خواستار حمايت از گرفتن موشك اسكاد دى شد؛ آدم مثبت و دلسوزى است.

آقاى رولان دوما، وزير امورخارجه سابق فرانسه آمد. ملاقات غير رسمى بود. درباره توسعه همكارى ايران و فرانسه حرف زديم. از عكس‌العمل ضعيف دولت فرانسه در مقابل اخلال‌گرى‌هايى كه در مورد همكارى دو كشور مى‌شود، انتقاد كردم؛ از قبيل مسأله قتل شاهپور بختيار كه يك قاضى، سياست فرانسه را دچار انحراف كرد. از سفر به اصفهان و ملاقات همسرش با فاطى تعريف كرد.

ظهر عفت و محسن، ناهار در دفترم بودند. عفت بعد از ماه‌ها كه به عنوان اعتراض به ریيس دفترم به دفتر نمى‌آمد، با وساطت پاسداران و خواهش آقاي ميرمحمدى، رييس دفتر رييس‌جمهور آمده بود.

پنج‌شنبه 13 آبان

آقاى سيدحسين موسويان، سفيرمان در آلمان آمد. از جريان‌ها و نوسانات روابط‌مان با آلمان و مزاحمت‌هايى كه از ناحيه اقدامات غيرمسئولانه برخورد با بعضى از آلمانى‌ها و فشارهايى كه انگلستان و آمريكا در رابطه با سفر وزير اطلاعات آوردند، گزارشى داد و براى تسريع در آزادى گرهارد آلفرد باخمن آلمانى كمك خواست.

شنبه 15 آبان

آقايان محسن رضايى فرمانده كل سپاه و محمدباقر ذوالقدر، رييس ستاد مشترك سپاه آمدند. اعتبارات بسيار زيادى براى ساخت پادگان‌ها و خانه‌هاى سازمانى سپاه مطالبه كردند.

عصر آقاى محمد شفيعى، معاون اطلاعات مردمي و همكارانش از وزارت اطلاعات آمدند. گزارش بازداشت و بازجويى اخلالگران در توزيع ارز را دادند و از پاسخ تندى كه از راديو در جواب گزارش تحقيق و تفحص مجلس امروز پخش شد، اظهار نگرانى كردند؛ احتمالاً باعث مجادله طولانى شود.

يكشنبه 16 آبان 1372

شب ميهمان آيت‌الله خامنه‌اى بودم. بيشتر درباره ارقام برنامه و همچنين مسایل بين صداوسيما و مجلس مذاكره كرديم؛ آيت‌الله خامنه‌اى از اقدام محمد ناراضى بودند. مى‌گفتند بنا نيست از صدا براى جواب مجلس استفاده ‌شود و به شكل ديگرى جواب آنها را مى‌دادند.

دوشنبه 17 آبان

با آيت‌الله خامنه‌اى و دكتر ولايتى، دربارة پيشنهاد مصاحبه با حسنين هيكل، تلفنى مشورت كردم.

عصر آقاى حسين محلوجى آمد و گفت آقاى ناطق نوري، رييس مجلس، از اقدام اخوى محمد، رييس سازمان صداوسيما، در خصوص پخش جوابيه از صدا گله‌مند است و مى‌گويد چرا نبايد از طريق خود مجلس جواب بگويد.

سه‌شنبه 18 آبان

آقاى محمدحسنين هيكل از تلويزيون دولتی لبنان براى مصاحبه آمد. قبل از مصاحبه در مذاكره خصوصى گفت كه طرفدار انقلاب ايران و هدفش تبليغ نظرات ايران با شيوه خودش است. تاريخچه‌اى از مصاحبه‌هاى مهم خود با شخصيت‌هاى درجه اول دنيا گفت. دو ساعتى مصاحبه طول كشيد و در طرح سئوالات، به حرفش وفا كرد.

شب با آيت‌الله خامنه‌اى و آقايان ناطق نوري و مهدوى كني، ميهمان آقاى محمدتقي فلسفى بوديم؛ خيلى پير و افتاده شده و مشكل سامعه دارد، ولى حالش خوب است؛ پُرحرف و شيرين. به مناسبت انتقال به خانه جديد وليمه داد.

چهارشنبه 19 آبان

آقاى حسن غفورى‌فرد، معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان تربيت بدني آمد. از انتقادات و فشارهايى كه به او وارد مى‌شود و از نامه صد و شصت نماينده مجلس كه خواستار عزل او شده‌اند، گله كرد و و براى استعفا يا ادامه خدمت، اظهار آمادگى نمود.

عصر اخوى محمد، رييس سازمان صداو سيما آمد و در مورد دليل اقدام به پاسخ تند خود به مجلس توضيحاتى داد. او از اقدام مجلس تحليلى داشت و براى آينده مشورت كرد.

پنج‌شنبه 20 آبان

دكتر روحانى، دبير شوراي عالي امنيت ملي آمد. در مورد مسأله مشاجره ميان مجلس و صداوسيما و راه علاج براى خاموش كردن سروصدا صحبت شد و نيز در خصوص مسأله انفجار در سفارت فرانسه و دفتر ايرفرانس در تهران و اينكه بايد به احتمال خرابكارى منافقين در روابط ايران و فرانسه توجه شود.

عصر آقاى ناطق نوري، رييس مجلس شوراي اسلامي آمد. دربارة مسأله تحقيق و تفحص صداوسيما و سروصداها صحبت شد. دربارة تلاش‌هايى كه براى گرفتن زهر قضيه كرده و مشكلاتى كه از ناحيه اقدامات صدا برايش پيش آمده، توضيحاتى داد و از فعال شدن جناح تندرو كه اخيراً بعد از ملاقات آقاى مهدي كروبى با رهبرى مطرح شده و نيز تحركات سياسى آقاى رى‌شهرى اظهار نگرانى كرد و براى جامعه روحانيت مبارز كمك خواست.

جمعه 21 آبان

آقاى محمدحسن رحيميان، مسئول بنياد شهيد آمد. خواستار تقويت اعتبارات والدين شهيد شد. پيشنهاد دوازده هزار تومان، حقوق ماهانه دارد؛ در مقابل هشت هزار تومانِ مورد قبول سازمان برنامه و بودجه.

شنبه 22 آبان

آقاى قدرت الله عليخانى، رييس بازرسي نيروي انتظامي آمد. راجع به نيروى انتظامى و در تقويت آقاى سيف‌اللهى و در مخالفت با آقاي محمدرضا نقدي، فرمانده حفاظت و اطلاعات و سازمان عقيدتى سياسى گفت. براى به كار گرفتن آقاى عبدالله نورى تأكيد داشت.
شب با تمام اعضاى هيئت دولت، ميهمان آيت‌الله خامنه‌اى بوديم. ضمن مذاكرات محفلى شام، ايشان چند جمله از نامه حضرت على(ع) به امام حسن (ع) در نهج‌البلاغه را خواندند و نصيحت كردند.

يكشنبه 23 آبان

شب ميهمان آيت‌الله خامنه‌اى بودم. درباره سودان و افغانستان و كمك‌هاى مورد تقاضاى آنها و همكارى با تركيه در مبارزه با مخالفان دو كشور و مسأله تفحص و صداوسيما و فعاليت سياسى روحانيون و ديگران و خوابى كه آيت‌الله خامنه‌اى ديده‌اند و تعبيرى كه آقاى صديقين، مُعبّر اصفهانىِ مورد اعتماد ايشان كرده و اظهارنظرهاى آقاى محمدباقر ذوالقدر، رييس ستاد مشترك سپاه در مورد خطرات و نيازها كه باعث عصبانيت ايشان شده است، مذاكره كرديم.

سه‌شنبه 25 آبان

اخوى محمد، رييس سازمان صداوسيما آمد. راجع به مسایلى كه با مجلسيان دارند، مطالبى گفت و در مورد نامه‌اى كه به رهبرى در همين موضوع نوشته است، نظرخواهى كرد.

چهارشنبه 26 آبان

اعضاى شوراى نظارت بر سازمان صداوسيما آمدند. از نحوه عملكرد گروه تحقيق و تفحص مجلس در مورد صداوسيما و هم نحوه جواب صداوسيما انتقاد داشتند.

يكشنبه 30 آبان

شب ميهمان آيت‌الله خامنه‌اى بودم. دربارة سياست اقتصادى، انرژى و مديران بخش اقتصادى مذاكره و قرار شد در مورد سياسى شدن دانشگاه‌ها كه قبلاً ايشان تشويق كرده بودند، توضيح بيشترى بدهند و بر ضرورت مراعات مقررات و قانون‌مندى فعاليت‌هاى سياسى تأكيد كنند كه سوءاستفاده نشود. دربارة مديريت ارزى و بانك‌ها هم مذاكره كرديم.

منبع: خاطرات هاشمی در سال ۱۳۷۲

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا