متن کامل سخنرانی قالیباف در اجلاس بینالمجالس کشورهای عضو «همکاری اسلامی»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به اعضای کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن هشدار نسبت به احتمال خیزش داعش در افغانستان، تاکید کرد: وحدت و انسجام درمانِ دردهایِ امت اسلامی است.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف امروز ( جمعه ۱۹ آذرماه ) در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) با موضوعات محوری فلسطین، مهاجرت و افغانستان حاضر شد و سخنرانی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر نقش موثر پارلمانها به عنوان نمایندگان مردم در همگرایی ملتهای مسلمان، گفت: فراموش نکنیم مساله فلسطین مهم ترین اولویت جهان اسلام است.
قالیباف در ادامه مباحث خود موضوع افغانستان را یکی از دغدغه های جدی امت اسلامی دانست و ادامه داد: وضعیت افغانستان با گذشت بیست سال از حضور مخرب نیروهای خارجی، بحرانی است و این وخامت اوضاع، میراث اشغالگران برای مردم رنجور و ستمدیده افغانستان است.
متن سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلوه و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و اله الطاهرین و صحبه المنتجبین
جناب آقای رئیس، رؤسا و نمایندگان محترم مجالس،
آقایان و خانمها،
در ابتدا، خرسندیِ خود را از حضور در جمعِ همکارانم که از مجالسِ کشورهایِ اسلامی در این نشستِ مهم حاضر هستند ابراز می کنم. همچنین از میهمان نوازی گرمِ مردم و مجلسِ کشورِ دوست و برادر ترکیه و تلاشها و فعالیتهای جناب آقای مصطفی شَنتُپ، رئیسِ محترمِ مجلسِ ملیِ ترکیه و همکارانِ ایشان برای سازماندهی و مدیریتِ این اجلاس قدردانی می کنم. همچنین مایلم از تلاشهای ارزشمندِ جناب آقای محمد قریشی نیاس، دبیرکلِ محترمِ اتحادیهِ بین المجالسِ کشورهایِ عضوِ سازمانِ همکاریِ اسلامی و همکاران ایشان تشکر و قدردانی داشته باشم.
آقای رئیس، همکاران گرامی،
کشورهای اسلامی طی دهه های اخیر به مدد تلاش های ملی برای توسعه در ابعاد گوناگون حیات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، حرکت نوینی را آغاز کرده اند. اما این تحول تدریجی، زمانی آینده نویدبخشی را برای جهان اسلام رقم خواهد زد که همه ملتهای مسلمان با وحدت حولِ ارزشهای مشترک اسلامی، برای حل مشکلاتِ جهانِ اسلام توانها را هم افزا کنند. البته پارلمانها، به عنوان نمایندگانِ مردم، در همگرایی ملتهای مسلمان وظیفه اصلی را برعهده دارند. در حالی که می دانیم وحدت و انسجام درمانِ دردهای امت اسلامی است در مقابلِ حرکتهایِ وحدت گرا، مخالفانِ فرهنگ اسلامی از رژیم صهیونیستی تا دولتِ مستکبرِ آمریکا با تمرکزِ بر اختلافِ نظر مسلمانان در موضوعات غیراصلی، تفرقه بین مسلمانان را دامن می زنند تا از رهگذر این افتراق، نفوذ خود را بسط دهند. با این حال اتحاد، همگرایی و مشارکت میان مسلمانان باید به عنوان مهمترین موضوع راهبردی جهان اسلام مورد عنایتِ ویژهِ اتحادیهِ بینالمجالسِ کشورهایِ عضو سازمان همکاری اسلامی ِ قرار داشته باشد. همچنانکه بر اساس آیه شریفه «إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُکُم أُمَّةً واحِدَةً وَأَنا رَبُّکُم فَاعبُدونِ» خدای تعالی همه مسلمانانِ جهان را به انسجام و برادری حول فرامین الهی فراخوانده است.
برادران و خواهران گرامی،
فراموش نکنیم مساله فلسطین مهم ترین اولویت جهان اسلام است. بیش از هفت دهه است که دنیا نظاره گر سیاستها و اقدامات وحشیانهِ رژیم صهیونیستی در نقض بنیادین حقوق بشر و کرامت مردم فلسطین است. یورش صهیونیستها به سرزمین فلسطین، نه هجوم یک قبیله به قیبله ای دیگر و یا تجاوز کشوری به کشور دیگر بود، بلکه به شهادت تاریخ آنچه در 3 دهه ابتدایی به وجود آمدنِ این رژیم، میبینیم تلاشی گسترده و برنامه ریزی شده با حمایت استکبار برای تسخیر کل فلسطین و نابودسازی موجودیت ملت فلسطین و براندازی نسل آنان بوده است. درست مانند همان کاری که غربی ها در ابتدای آشنایی خود با قاره های آمریکا و استرالیا کردند.
بررسی دقیق رفتار صهیونیست ها و حامیان انگلیسی آنان، که پیش از آن تجربه نسل کشی و از بین بردن بومیان را در قاره آمریکا و استرالیا داشتند، نشان می دهد که در فلسطین نیز برنامه ای مشابه در دست اجرا بود، اما صهیونیست ها علیرغم اینکه همراهی جریان قدرت در اکثریت کشورهای غربی در این پروژه را با خود داشتند، در نیل به هدف نهایی آن ناکام ماندند؛ زیرا مقاومتِ حماسیِ ملت فلسطین مانع نیت شوم آنان شد. مگر نه این است که اکنون حدود 7 میلیون فلسطینی در داخل این سرزمین و حدود 7 میلیون دیگر در خارج از سرزمین فلسطین اما با حفظ هویت فلسطینی خود زندگی می کنند؟ مگر نه این است که رژیم صهیونیستی ناگریز، روند گسترش خود را متوقف ساخته و با عقب نشینی تدریجی اینک دیوار بر گِرد خود می کشد تا از هجوم مقاومت ملت فلسطین امان یابد؟
مقاومت نه تنها پروژه شبکه صهیونیزم را ناکام گذاشت بلکه همگان شاهدیم که روند عقب نشینی آنان آغاز شده و پیش می رود. مقاومت، فرهنگ مرگ نیست بلکه فرهنگِ زندگی است اما، برای زندگی با عزت باید مبارزه کرد. ملت فلسطین از زمانی که فرهنگ مقاومت را انتخاب کرد، نه تنها از اذهان پاک نشد بلکه الهام بخش آزادیخواهان جهان شد و با دفاعِ خود از قبلهِ اول ما، خود را بین مسلمانان، عزیز کرد و بلکه، صهیونیست ها را نیز در خود غرب ذلیل و منفور کرد. نگاهی به حامیان فلسطین در خیابانهای اروپا و آمریکا بیاندازید. ملت فلسطین سرنوشتی را که برایش طراحی کرده بودند با مقاومت تغییر داد. ادامه مسیر مقاومت، نابودی رژیم صهیونیستی است. هر چند عده ای از سر استیصال سخن از سازش و صلح با رژیم صهیونیستی می گویند اما رژیم صهیونیستی در قوسِ نزولِ خود قرار دارد و خواسته و یا ناخواسته نباید به دوران حیات این رژیم بیافزایند. شرط پیروزی نهایی قطع خط شوم سازش با اشغالگران و یاری همه جانبه فلسطینیان در استمرار این مقاومت مبارک برای آزادی قدس شریف است. «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ یَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهاد» و در این دوران بی دلیل نیست که دولت های غربی و آمریکا حمایت آشکار خود از رژیم صهیونیستی و اتخاذ سیاست جانبدارانه در قضیه فلسطین را تشدید کرده اند. چنانکه تصمیم غلط اخیر دولت انگلیس علیه جنبش جهادی حماس بار دیگر حقیقت جانبداری از این رژیم کودک کش را بیش از پیش اثبات کرد.
آقای رئیس،
این روزها، موضوع افغانستان یکی از دغدغه های جدی امت اسلامی به شمار می آید. وضعیت افغانستان با گذشت بیست سال از حضور مخرب نیروهای خارجی، بحرانی است و این وخامت اوضاع، میراث اشغالگران برای مردم رنجور و ستمدیده افغانستان است. بر این اساس کشورهای اسلامی می بایست با اتخاذ رویکردی جمعی، جدیت لازم جهت ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان را به صورت فوری، در دستورکار خود قرار دهند.
همکاران محترم،
با خروج اشغالگران، نباید امنیت و حقوق اولیه مردم افغانستان به خطر بیفتد. یکی از نگرانی های جدی که می بایست مورد توجه همگان باشد، خیزش داعش در افغانستان است که علاوه بر امنیت، وحدت ملی و مذهبی افغانستان را نشانه رفته و با اقدامات تروریستی علیه مردم عادی، درصدد هستند تا جنگ داخلی و مذهبی را در افغانستان شعله ور کند. همچنین نسبت به تلاشها برای بیثباتسازی افغانستان در بلند مدت هشدار میدهیم. افغانها برادران تاریخی و فرهنگی ما هستند که میخواهند استقلال خود را بازیابی کنند ولی آمریکا به دنبال بیثباتیِ بلند مدت در این کشور است. جمهوری اسلامی ایران به مسئولیت خود در قبال مردم افغانستان عمل خواهد کرد ولی هوشیاری کل جهان اسلام در اینباره ضرورت دارد.
آنچه می تواند منجر به ثبات در افغانستان شود و اوضاع این کشور را به سمت بهبود ببرد، تشکیل یک دولتِ فراگیر و مشارکتی در جهت تامین حقوق همه مردم این کشور اعم از مرد و زن، پَشتون، تاجیک هَزارَه و ازبک است.
آقای رئیس،
ورود هزاران آواره افغان به ایران در شرایط فعلی، بخش های مختلف کشورمان را درگیر کرده است. جمهوری اسلامی ایران برای چندین دهه ثابت کرده که حامی و میزبان شایسته ای برای مردم عزیز افغانستان است و در حد توان، امکانات معیشتی، بهداشتی و آموزشی را برای بیش از 3 و نیم میلیون پناهجوی افغان فراهم آورده است؛ لیکن به دلیل تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان، ظرفیت های اقتصادی موجودمان جوابگویی به نیازهای فزاینده را مشکل کرده است. برای مواجهه با وضعیت آوارگان باید مشورتها و همکاری های تنگاتنگی را در دستور کار قرار دهند.
نمایندگان محترم،
ما به حمایت خود از برادران و خواهران افغان با هدف کاهش آلام ایشان ادامه می دهیم اما مدیریت و حل این بحران نیازمند اراده، اقدام و سرمایه گذاری همه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی است. لازم است نهادهای بین المللی و کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای کمکهای سریع، مکفی و مستمر خود را به کشورهای میزبان آوارگان افغان اختصاص داده و به مدیریتِ جمعیِ ابعادِ انسانی این تحولات کمک نمایند. بر این اساس از کشورهای اسلامی انتظار داریم از نفوذ خود در نهادهای بین المللی به منظور ترغیب کشورها و نهادها به ارائه کمک های مالی جهت ساماندهی سیل مهاجرین استفاده کنند.
در خاتمه امیدوارم این نشست بتواند نقش مهم خود را در تحکیم همبستگی و اتحاد میان ملتهای مسلمان در راستای آزادیِ کاملِ سرزمینهایِ اشغالیِ فلسطین و تشکیلِ یک دولت مستقل فلسطینی در سراسر سرزمینهای اشغالی به مرکزیت قدس شریف ایفا نموده و گامی موثر در کاهش مشکلات و آلامِ برادران افغانستانیِ ما باشد.
انتهای پیام