خرید تور تابستان

مخالفت یک تشکل دانشجویی اصولگرا با حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی

اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی، از جمله تشکل‌های دانشجویی اصولگرا، طی نامه‌ای به سید ابراهیم رئیسی، دلایل و موارد منطقی خود برای حذف ارز ترجیحی – حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی – را اعلام و هشدار‌هایی را در صورت اجرای این سیاست مبنی بر کوچک کردن سفره مردم و تکرار وقایعی، چون آبان ۹۸ داد.

متن این نامه به نقل از خبرگزاری دانشجو، وابسته به بسیج دانشجویی، در پی می‌آید:

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم جمهور

سلام علیکم
در روز‌های اخیر زمزمۀ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای دی ماه، از جانب افراد دولتی و غیر دولتی شنیده می‌شود که صحت و سقم آن، تاکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. لکن آنچه مسلم است؛ حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ می‌باشد. این مسئله حکایت از عزم جزم دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ دارد و نشان دهنده‌ی این است که دیر یا زود، این تصمیم عملی خواهد شد. جنبش عدالتخواه دانشجویی در این نامه، در چند سرفصل هشدار‌هایی را در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ خدمت حضرتعالی مطرح می‌کند.

۱. این‌گونه بیان می‌شود که از عمده دلایل حذف این ارز، از بین بردن فساد و رانت ناشی از این سیاست می‌باشد. در این رابطه سوال ما این است که چرا هشتاد میلیون ایرانی باید به دلیل بی‌عرضگی و ناکارآمدی دستگاه‌های مسئول در مبارزه با مفاسد به وجود آمده تنبیه شوند؟ چرا به جای تعقیب فاسدان و رانت‌خواران، قصد انتقام‌گیری از مردم، به ویژه مستضعفین را دارید؟

۲. همچنین گفته می‌شود که ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب افزایش پایه پولی و تورم است و اگر این سیاست ادامه پیدا کند، تورم‌های چند ده درصدی را به وجود خواهد آورد؛ لکن حذف ارز ترجیحی آثار تورمی به مراتب کمتری دارد. در این رابطه باید بگوییم همه کارشناسان موافق و مخالف بر این موضوع متفقند که حذف ارز ترجیحی، جامعه را دچار یک شوک قیمتی درکالا‌های اساسی می‌کند، این شوک قطعا با بروز انتظارات تورمی همراه خواهد بود و در سایرکالا‌ها و بازار‌ها نظیر بازار ارز نیز، آثار تورمی خود را نشان خواهد داد. واضح است که این انتظارات تورمی و افزایش نرخ ارز، نظیر آنچه پس از آبان ۹۸ رخ داد، تمام پیش‌بینی‌های تورمی کارشناسان اقتصادی موافق حذف ارز ترجیهی را بی اعتبار خواهد کرد.

۳. مطابق با گفته رئیس سازمان برنامه، دولت هر ماه ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی تخصیص می‌دهد؛ حذف این ارز و فروش آن با نرخ حداقل ۲۳ هزار تومان، درآمدی ۳۴۰ هزار میلیارد دلاری خواهد داشت. این درحالی است که مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده برای اجرای این سیاست ۱۰۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد. اجرای این سیاست به وضوح، سرقت بزرگِ حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی از جیب مردم است. سرقتی به بهانه کاهش کسری بودجه و با نتیجه‌ی کوچک‌تر شدن هرچه بیشتر سفره مردم. جالب آن‌جاست که حضرتعالی در همین هفته گذشته از بالا بودن قیمت کالا‌ها ابراز نگرانی کردید. آقای رئیسی واقعا نمی‌دانید اجرای این سیاست، یعنی مرغ ۶۵ هزار تومانی و تخم مرغ شانه‌ای ۸۰ هزار تومانی؟

۴. مطابق با پیش‌بینی فروش نفتی که در بودجه سال ۱۴۰۱ وجود دارد؛ سهم دولت از فروش نفت در سال آینده نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار خواهد بود. این در حالی است که در سال ۹۹ درآمد دولت دوازدهم از فروش نفت چیزی کمتر از یک سوم این رقم بود. همچنین اظهارات رئیس بانک مرکزی و وضعیت مبادلات ارزی در بازار نیما حکایت از اوضاع خوب ارزی دولت دارد. به نحوی که آقای صالح آبادی اظهار کردند در حال حاضر اوضاع ذخایر ارزی کشور در یکی از بهترین دوران‌های خودش قرار دارد. حال سوال اینجاست که علت تاکید دولت بر حذف یکباره ارز ترجیحی آن هم در شرایطی که اوضاع ارزی خوبی دارد، چیست؟

۵. آقای رئیسی حتما از وضعیت مذاکرات ایران با گروه ۴+۱ و همچنین فشار‌های آمریکا بر روی صرافی‌های اماراتی جهت ایجاد تلاطم در بازار ارز داخلی ایران مطلع هستید. سوال ما در این رابطه از شما این است که آیا گمان نمی‌کنید تلاطمات اجتماعی احتمالی ناشی از حذف این ارز و افزایش قیمت کالا‌های اساسی لاجرم منجر به تضعیف موضع ایران و افزایش فشار آمریکا برای وصول به توافق موقت خواهد شد؟ فکر نمی‌کنید که بهتر است کمی در این رابطه تامل کنید؟

۶. مسئله دیگر این است که اگر هدف شما از حذف ارز ترجیحی، کنترل و کاهش تورم است؛ چرا گام اول مبارزه با تورم را از کاهش سفره آحاد مردم شروع کرده‌اید؟ حال آن‌که تجربه دولت آقای روحانی نشان داد که این اقدام بدون اصلاح وضعیت نظام بانکی منجر به کنترل تورم نخواهد شد. چرا به جای این‌که به سراغ اصلاح نظام بانکی بروید، مسئله را با کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت کالا‌های اساسی شروع کردید؟ با این حساب چه تفاوتی بین دولت شما و دولت روحانی است؟

انتظار از شما این است که تلقی عمومی از اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت که کوچک کردن سفره مردم و دست کردن در جیب‌شان است را بشکنید؛ چرا که پس از آزادسازی قیمت بنزین و مسئله بورس، این سومین سیاستی خواهد بود که دولت به طور مستقیم دست در جیب ملت می‌کند و مردم علاوه بر دولت قبل به شما نیز خواهند گفت که جیب بُرها به بهشت نمی‌روند.

۷. عجیب‌ترین مسئله در مواجهه با موضوع حذف ارز ترجیهی برای ما این است که شما و هیچ یک از سیاستگذاران اقتصادی دولت شما، عبرتی از وقایع خونین آبان ۹۸ نگرفته‌اید و گمان می‌کنید که اگر کمی در اطلاع رسانی سیاست خود قوی‌تر عمل کنید؛ مردم راضی به کوچک شدن سفره خودشان خواهند شد و در برابر این سیاست سکوت خواهند کرد.

آقای رئیسی این را بدانید که مردم و سفره‌ی مردم بازیچه شما و برخی از کارشناسان اقتصادی نیستند که هر روز بخواهید با سیاست‌های آزادسازی، آن‌ها را به بازیچه بگیرید و به جای رشد و توسعه برای آ‌ن‌ها، فقر و بدبختی به همراه بیاورید و توقع داشته باشید که زیر بار این فشار‌ها دم بر نیاورند.

هنوز تجربۀ تلخ و سیاه برخورد امنیتی با معترضان وقایع آبان ۹۸ که منجر به کشته شدن حداقل ۲۳۰ نفر از مردم شد، در ذهن‌ها باقی است؛ لذا اگر بناست دولت به هشدار‌های مذکور بی‌توجهی کند و تصمیم دارد عامدانه خرمن مستضعفین را بسوزاند، لااقل جانشان را امین بوده و مال و جان را با هم نسوزاند.

آقای رئیسی به تغییر رویه‌ی نهاد‌های امنیتی تحت امرتان با معترضان به سیاست حذف ارز ترجیحی را مد نظر داشته باشید تا فاجعه ای، چون آبان ۹۸ رخ ندهد.

البته به شما حق می‌دهیم، چرا که وقتی به اسلاف خود نگاه می‌کنید؛ به این نتیجه می‌رسید، دولتی که خود مسبب فاجعه آبان ۹۸ بود نه توسط مجلس شورای اسلامی استیضاح شد و نه حتی مورد سوال قرار گرفت و نه حتی توسط قوه قضائیه به دلیل تضییع حقوق عامه پایش به محاکم قضائی باز شد. شاید ما هم جای شما بودیم هوس اجرای چنین سیاست‌های خطرناکی را [ولو به بهای له شدن مستضعفین]در سر می‌پروراندیم، چرا که باکی از برخورد و هزینه نداشتیم.

نهایتا باید بگوییم که امیدواریم فریب این اظهارات راهزن را نخورید و کمی از گذشته عبرت بگیرید. این را بدانید که امروز بزرگترین چالش حکمرانی بازگرداندن امید و اعتماد مردم می‌باشد؛ به نحوی که خود شما نیز دولتتان را با شعار دولت مردمی معرفی کردید، لذا باید تسکین دهنده درد‌ها و زخم هایشان باشید؛ نه اینکه خودتان بشوید نمکی بر روی زخم مردم.

با توجه به دلایل و موارد ذکر شده جنبش عدالتخواه دانشجویی، مخالفت قاطع خود را با اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی در این شرایط اعلام می‌دارد؛

و السلام علی من اتبع الهدی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا