نرم افزار پلاک خوان چیست؟ با معرفی ویژگیهای دوربین مداربسته مناسب آن
رپورتاژآگهی
نرم افزار پلاک خوان دوربین مداربسته و دوربین مناسب آن
از دوربینهای مداربسته در مکانهای مختلفی استفاده میشود مانند شرکتها، ادارهها، پارکینگها و…. یکی از انواع دوربینها، دوربین مداربسته پلاک خوان است. این نوع دوربینها در پارکینگها، جادهها و کارواشها کاربرد دارند. همچنین در پیگیری درگیریها، تصادفها و سرقتها کاربرد دارد. در کنار این نوع دوربین، نرم افزار مخصوص به آن نیز استفاده میشود. دوربینهای پلاک خوان باید ویژگیهای منحصر به فردی داشته باشند که برای ثبت پلاک در هر نوری، ضروری است. در ادامه مقاله تمام موارد ذکر شده مطرح خواهد شد.
تعریف دوربین پلاک خوان
در ابتدا بهتر است به تعریف دوربین پلاک خوان پرداخت. دوربینهای پلاک خوان قابلیت خواندن پلاک، که به صورت اعداد و حروف هستند، را دارند. خواندن پلاکها در زمانهای مختلفی از روز انجام میشود. گاها نور کافی وجود ندارد و یا نور زیاد مانع از خواندن پلاک میشود، اما این دوربینها قابلیت تشخیص پلاک در هر نوری را دارد. در شرایط آب و هوایی نامساعد نیز مانند مه گرفتگی و یا حتی سرعت زیاد پلاک خودرو قابل تشخیص است.
سخت افزار و نرم افزار به کار رفته در دوربین پلاک خوان با دو عبارت LPR و ANPR شناخته میشود. LPR به معنای مجوز تشخیص پلاک است. ANPR به معنای تشخیص خودکار شماره پلاک خودرو میباشد. در این روش ابتدا پلاک خودرو تشخیص داده شده و سپس توسط نرم افزار، نوشتههای روی پلاک ذخیره و با سوابق پایگاه مطابقت داده میشود.
فعالین حوزه دوربین مداربسته میتوانند تمامی دوربینها و نرم افزار را با قیمت همکار دوربین مداربسته دریافت کنند.
چگونگی عملکرد دوربین پلاک خوان
این نکته حائز اهمیت است که این نوع دوربینها حتی در شرایط آب و هوایی نامساعد، سرعت بالا خودرو و یا حتی حرکت از بین لاینها توانایی تشخیص پلاک را دارند. از سوی دیگر تصویر پلاک ثبت، و سپس با سوابق موجود در دستگاه NVR بررسی میشود.
با کمک این دوربین میتوان خودروهایی که دارای سابقه تخلف هستند را مورد بررسی قرار داد و از طرف دیگر این ویژگی بررسی شامل دیگر خودروها نیز میشود.
مزایا دوربین پلاک خوان
نصب آسان یکی از ویژگیهای بارز این دوربین میباشد. این دوربین در هر محلی قابل نصب است. از جمله این محلها میتوان به چراغهای راهنمایی رانندگی، پایه چراغهای خیابان و یا زیر پلها اشاره کرد. انتقال جریان و اطلاعات نیز باید بدرستی انجام شود. اینکار توسط یک کابل امکان پذیر است.
پس از نصب دوربین، کنترل و تنظیم آن اقدام بعدی است. تصویرهای ضبط شده در این دوربین در گوشی یا تبلت قابل مشاهده بوده و راه اندازی دوربین بسیار ساده میباشد.
برخی از ویژگیهای موجود در این دوربین منحصر به فرد میباشد. دوربین پس از راه اندازی، پیش از شروع به ضبط، شرایط نوری را، خود تنظیم کرده و اگر نور کم شود به حالت night mode یا حالت شب تغییر میکند.
دوربین پلاک خوان در دو صورت هشدار میدهد. مورد اول هنگامی است که دوربین دستکاری شود و مورد دوم هنگامی است که توانایی خوانش پلاک پایینتر از حد استاندارد باشد.
از دیگر ویژگیهای کاربردی دوربین پلاک خوان داشتن دو حالت اصلی برای ضبط است. دوربین را میتوان به گونه ای تنظیم کرد که پلاک هر خودرویی را که وارد میدان دید دوربین میشود، ثبت کند. در حالت دوم تنها خودروهای خاص توسط دوربین ثبت میشوند. دوربین پلاک خوان از دو لاین در یک جهت و یا در جهت مخالف میتواند تصویربرداری کند.
تکنولوژیهای به کار رفته در دوربینهای پلاک خوان
همانطور که پیش از این مطرح شد، این دوربینها برای هدف خاصی ساخته شده اند؛ از این رو باید ویژگیهای مربوطه را نیز دارا باشند. در صورت عدم وجود تکنولوژیهای مورد نیاز، ثبت پلاکها ممکن نخواهد بود. به طور مثال در این نوع دوربینها از لنز موتورایز استفاده میشود، چرا که قابلیت زوم خودکار دارد. بهتر است این دوربینها قابلیتهایی نظیر فیلتر کردن نویزها (DNR) و حفظ کیفیت تصویر حتی در لرزشها (EIS) را داشته باشند. برخی از تکنولوژیهای به کار رفته در دوربینهای پلاک خوان به شرح زیر است. شما میتوانید مناسب ترین دوربین مداربسته برای پلاک خوانی را از الرت ایران تهیه فرمایید.
تکنولوژی HLC:
با کمک این تکنولوژی میتوان نوری که از ماشین به لنز میتابد را خنثی کرد. با وجود چنین قابلیتی تشخیص پلاک دیگر غیرممکن نیست.
تکنولوژی WDR:
هنگامی که نور خورشید از سمت مقابل به دوربین میتابد تصویر سیاه میشود، چرا که نور دوربین کمتر از نور خورشید است. با کمک WDR این مشکل برطرف میشود و پلاک براحتی قابل تشخیص است.
تکنولوژی ROI:
اگر با یک دوربین مداربسته معمولی پلاک یک خودرو ثبت شود، ممکن است جزئیات بدرستی ذخیره نشوند. با کمک این قابلیت تمرکز روی پلاک خودرو است و جزئیات با دقت هر چه تمام تر ثبت میشوند. این ویژگی مزیتهایی را نیز به همراه دارد. یکی از این مزیتها کاهش هزینه ذخیره سازی و پهنای باند است.
تکنولوژی Defog :
Defog به معنای ضد مه بودن است. دوربینهای پلاک خوان در محیطهای خارجی نصب میشوند و شرایط آب و هوایی همواره مساعد نیست. ضد مه بودن این دوربینها نوعی ضرورت به حساب میآید.
تکنواوژی IR:
IR یا قابلیت دید در شب از دیگر ویژگیهایی است که یک دوربین پلاک خوان برای ثبت پلاکها در شب باید داشته باشد.
کاربرد دوربینهای پلاک خوان
این دوربینها اغلب در جادهها پارکینگها و داخل سازمانها کاربرد دارند. کاربرد دوربین پلاک خوان در هر یک از این محلها به شرح زیر است:
جادهها: این دوربینها برای ثبت پلاک خودروهای در جاده مناسب هستند، چرا که قابلیت ثبت پلاک هر خودرویی با هر سرعتی در هر لاینی را دارند. برای کنترل عبور و مرور، سرعت غیرمجاز و تخلفات دیگر میتوان از این دوربینها استفاده کرد.
پارکینگها: از دوربینهای پلاک خوان برای کنترل عبور و مرور خودروها در پارکینگهای خصوصی و عمومی میتوان بهره برد. برخی از پارکینگها به کارتخوانهای RFID مجهز هستند. اطلاعات خودرو در این کارتها ثبت شده و با نزدیک کردن کارت به کارتخوان، اطلاعات نمایش داده میشود.
سازمانها: تردد خودروهای متفرقه در پارکینگ سازمانها ممنوع میباشد. به منظور کنترل تردد خودروها، پلاکهای مجاز تعریف شده و فقط آنها اجازه ورود به سازمان را دارند.
نرم افزار دوربینهای پلاک خوان
نرم افزارهای پلاک خوان به دوربینها متصل شده و شماره پلاک خودروها را ثبت میکنند. تشخیص پلاک خودروها به کمک الگوریتمهای هوش مصنوعی انجام میشود. پلاکها پس از تشخیص برای ثبت و بررسی در اختیار پایگاه داده قرار میگیرند. این نرم افزارها میتوانند به راهبند متصل شده و تردد را به گونه ای هوشمند کنترل کنند.
به روزترین نرم افزارهای پلاک خوان، موجود در بازار ردکا نام دارد.
قابلیتهای این نرم افزار به شرح زیر است:
- قابلیت تعریف منطقهها و ناحیهها
- اضافه کردن دوربین
- تعیین دسترسی کاربران به دوربین
- تعیین محدودهای برای خواندن پلاکها
- اضافه کردن سازمانها و گروهی از افراد
- ثبت لیست کارمندان
- ثبت گروههای خودرویی
- ثبت پلاک خودرو کارمندان
- ثبت پلاک خودرو مهمان به صورت دستی
- گزارش گیری
- اضافه کردن رله راهبند و لوپ دیتکتور