خرید تور نوروزی

توافق تاریخی پاریس ‘نجات‌بخش زمین ما’

بی.بی.سی گزارش داد: توافق تاریخی کشورهای جهان بر سر کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و پایین آوردن میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی که پس از حدود دو هفته مذاکرات فشرده در پاریس صورت گرفت با واکنش مثبت جهانی روبرو شده است.

این نخستین توافق جهانی بر سر کاهش تولید گازهای کربنی است.

روز شنبه رهبران ۱۹۵ کشور شرکت کننده در کنفرانس تغییرات اقلیمی در پاریس پس از اعلام حصول این توافق بر سر ذوق آمدند و برای دقایقی ایستاده کف زدند.

اجرای بخشی از مفاد توافق‌نامه پاریس که از آن به عنوان سندی تاریخی یاد شده، الزامی است و اجرایی کردن بخش دیگری از آن برای کشورها داوطلبانه خواهد بود.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، ساعتی پس از اعلام این توافق آن را “تاریخی” و “آمال‎گرایانه” خواند اما گفت نباید فقط به حصول آن “بسنده کرد و غره” شد.

“ما نشان دادیم که اگر کنار هم بایستیم چه‌ها می‌توانیم بکنیم.”

با وجود این، رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که توافق پاریس “بی‌نقص” نیست اما “این بهترین فرصت برای حفظ کره‌ زمین ماست.”

با وجود این، بخشی از فعالان محیط زیست می‌گویند توافق اعلام شده “نکته امیدوار کننده ای ندارد و الزامی در آن قید نشده” است.

امروز پس از حدود دو هفته مذاکرات فشرده در پاریس، تمام ۱۹۵ کشور شرکت‌کننده در خصوص تغییرات اقلیمی به توافق رسیدند.

از روز ۳۰ نوامبر که این مذاکرات آغاز شد، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و پایین آوردن میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی در کانون مذاکرات قرار داشته است.

بر اساس این توافق، میزان افزایش گرمایش زمین تا سال ۲۰۵۰ باید زیر ۲ درجه باقی بماند.

پیشتر، ۱۳۴ کشور، از جمله چین و هند، از این توافق حمایت کرده‌اند.

در متن این توافق قید شده است که خطر تغییرات اقلیمی بسیار بیشتر از آن چیزی است که پذیرفته شده است.

همچنین دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که “این لحظه را باید به خاطر داشت و این قدم بزرگی است که کمک می کند آینده سیاره ما تامین شود.”

پیشتر لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، که میزبان کنفرانس تغییرات اقلیمی است، گفته بود که در صورت توافق، این طرح برای همه کشورها لازم الاجرا است و گرمایش زمین را زیر ۲ درجه افزایش کنترل می‌کند.

یکی از محورهای اختلاف نظر این بود که هزینه برنامه‌های مبارزه با تغییرات اقلیمی چگونه بین کشورهای مختلف توسعه‌یافته و کشورهای در حال توسعه توزیع شود.

مذاکرات پاریس که با شرکت نمایندگان ۱۹۰ کشور جهان برگزار می‌شود در موعد مقرر به نتیجه نرسید، اما با امیدواری به اینکه رسیدن به توافق نزدیک است یک روز تمدید شد.

صبح امروز، شنبه ۱۲ دسامبر، اعلام شده بود که کشورهای حاضر بر سر پیش‌نویسی تازه به توافق رسیده‌اند.

رهبران ارشد و نمایندگان کشورهای مختلف جهان از ٣٠ نوامبر در پاریس گرد آمده‌ بودند تا به توافقی لازم الاجرا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی برسند.

مارتین کایزر، از مقام‌های سازمان غیردولتی صلح سبز، گفت که این مساله مطرح بوده که چه طور تعیین یک هدف بلند مدت برای کنترل گرمایش زمین می‌تواند به هدف گذاری مشخص میان مدت برای قطع استفاده از سوخت‌های فسیلی بینجامد.

او همچنین درباره انجام تعهدات مالی که کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکا پذیرفته‌اند تردید کرد و گفت: “ظاهرش این است که همه چیز سر جایش قرار گرفته، اما هنوز نمی‌دانیم این [توافق] چیز خوبی است یا بد.”

فعالان محیط زیست همزمان با مذاکرات از کشورهای مختلف به پاریس رفته‌اند و مخالفت خود را با روند گفت و گوها و هدف‌گذاری‌های مذاکرات نشان داده‌اند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا