خرید تور تابستان

خبر نیویورک‌تایمز از مذاکرات وین: به مرحله حساس رسیده است

فارس نوشت: «روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشته با رسیدن مذاکرات وین به مرحله حساس، هیچ یک از طرفین ایران و آمریکا نمی‌خواهد با بیش از حد مشتاق به نظر رسیدن برای دستیابی به توافق، ضعف نشان دهد.

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی درباره مذاکرات جاری در وین نوشت ایران و ایالات متحده با وجود آن که در گفت‌وگوهای دیپلماتیک درباره احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در حال پیشرفت هستند، اخیراً درگیر تشدید مارپیچ تهدیدها و هشدارها شده‌اند.

در ادامه این گزارش با اشاره به اقدام اخیر ایران به تحریم مقام‌های آمریکایی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی و واکنش آمریکا به آن، ذکر شده که با این حال در همان روزی که ایران تحریم‌ها را اعلام کرد، «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد ایران در وین گفت که اختلافات باقی‌مانده در حال کاهش و مذاکرات رو به جلو است.

به نوشته نیویورک تایمز، اقدامات نمادین تحریم افراد و صدور بیانیه‌های تند و تیز در روابط طولانی و پرآشوب تهران و واشنگتن چیز جدیدی نیست، اما این بده و بستان اخیر قابل توجه است زیرا در جریان مذاکره‌ای صورت می‌گیرد که هر دو طرف می‌خواهند با موفقیت به پایان برسانند، بدون آن که به نظر برسد امتیازات قابل‌توجهی می‌دهند.

این گزارش می‌افزاید: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد و تحریم‌های اقتصادی سختی را اعمال کرد که بخش عمده‌ای از درآمدهای نفتی و معاملات مالی بین‌المللی ایران را قطع کرد. هدف ترامپ تحت فشار قرار دادن ایران برای رسیدن به توافقی فراتر از برنامه هسته‌ای این کشور بود که محدود کردن موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های سیاسی و نظامی منطقه‌ای آن را در بر بگیرد. دولت بایدن در ابتدا می‌خواست به توافق اولیه بازگردد و در عین حال از طرح ترامپ در مورد موشک‌ها و سیاست‌های خارجی پیروی می‌کرد، اما اکنون نشان داده که بازگشت به توافق ۲۰۱۵ را بدون مرتبط کردن این موارد می‌پذیرد.

این روزنامه آمریکایی با بیان این که ایرانی‌ها هم به نوبه خود گفتند که تنها بازگشت به توافق اولیه را دنبال خواهند کرد و در ابتدا خواستار لغو تمامی تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ و تضمین عدم خروج رئیس‌جمهور آینده آمریکا از توافق شدند، مدعی شد اما تهران با پیشروی مذاکرات در وین، این خواسته‌ها را ملایم کرده است.

طبق این تحلیل، به‌رغم همه موضع‌گیری‌ها، انگیزه دستیابی به توافقی برای تمدید توافق ۲۰۱۵ برای هر دو طرف همچنان قوی است.

به نوشته نیویورک تایمز، دولت بایدن به موفقیت در سیاست خارجی بویژه پس از خروج پر هرج و مرج از افغانستان نیاز دارد و گفته که حل و فصل دیپلماتیک را در ارتباط با بن بست هسته‌ای بر رویارویی نظامی ترجیح می‌دهد. ایران نیز که از سیاست فشار حداکثری دوره ترامپ جان سالم به در برده، مایل است از درگیری اجتناب کند، تحریم‌ها را کاهش دهد و اقتصاد بیمار خود را احیا کند. با این حال، هیچ یک از طرفین نمی‌خواهند بیش از حد مشتاق سازش به نظر برسد زیرا که خطر ضعیف به نظر رسیدن را به دنبال دارد.

به ادعای این گزارش، یکی از مشاوران وزارت خارجه ایران گفت که معتقد است می‌توان پیش از اواسط فوریه که مصادف با سالگرد انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ است، به توافق رسید.

این گزارش می‌افزاید: چشم‌انداز واشنگتن محتاط‌تر از تهران بوده است. دو مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به پیشرفت اندکی در گفت‌گوها اشاره کردند که باعث شده مذاکرات از جایی که در ژوئن متوقف شده بود، کمی جلوتر برود. اما هر دو مقام بدون پرداختن به جزئیات تاکید کردند که هنوز باید به نکات اصلی پرداخته شود. در تمام این مدت، صبر در وزارت امور خارجه آمریکا در حال به سر رسیدن است».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. احیای برجام دروغ محض است .

    احیای برجام توسط ” ابراهیم رئیسی یک دروغ بزرگ است ” برای سوار شدن و مسلط شدن بر ملتی که … فقر ، جنگ ، تبعیض ، بی انصافی و بی عدالتی را تحمل کرده و دم نزده .

    احیای برجام ” اسم رمز شورش دولت سیزدهم … علیه مردم ایران است ” این یک حقیقت است .

    اگر دولت سیزدهم به دنبال احیای برجام بود چرا در بودجه 1401 خیز بلندی برای افزایش قیمتهای حاملهای انرژی و کالاهای اساسی برداشت ؟!!!!!!
    پس رئیس جمهور از عدم توافق مطلع و مطمئن است و تمامی هدفش هم انتقام از مردمی است که به او رای نداده اند و به قول معروفتر : ” در پس این هیاهوها انتقام گیری از مردمی است که به رئیسی آری نگفتند . ” شک نکنید .

    ثانیا : به شیوه سخنرانی رئیس جمهور در هیات دولت و سفرهای استانی و بکار بردن فعلها در بیاناتش دقت کنید : اقدام کنید ، اصلاح کنید ، جلوگیری کنید ، تلاش کنید !!!!!!!چرا ایشان از فعل ” کنیم ” استفاده نمی کند مگر ایشان رئیس دولت و مجری قانون اساسی نیستند پس چرا از افعال آمرانه بهره می برند ، گویی از جایگاه رهبری نظام با دولت سخن می گویند !!! این نیز هشدار من است .

    رئیسی خودش خوب می دانست کیست که در آدر 1397 گفت : خدا رحم کرد من رئیس‌جمهور نشدم که دلار ۵ هزار تومان شود .

    و امروز ما مردم می گوییم خداوند رحم کند و دولت نامشروع و غیرقانونی … جلوتر از این نرود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا