بیانیەی پشتیبانی کاک حسن امینی از بیانیەی علمای اهل سنت مناطق کردنشین
بیانیەی پشتیبانی کاک حسن امینی از بیانیەی ١٧٦ نفر از ماموستاها و علمای اهل سنت مناطق کردنشین را به نقل از کانال تلگرامی این مدیر و مدرس «مدرسەی علوم دینی
امام بخاری» سنندج میخوانید:
بسمالله الرحمن الرحیم
( شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ )
اهل علم همراه معبودشان الله متعال و ملایکه، بر یگانگی و وحدانیت خالق هستی شهادت میدهند.
توالی و ترتیبی بسیار تأمل برانگیز در آیهی شریفه وجود دارد: الله، ملایک، اهل علم.
و اما خدای سبحان خصوصیات اهل علم را تنها به دانستههای ذهنی محدود نکرده است. برخی خصوصیات و اوصافشان را چنین ذکر میکند.
( أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاءَ اللَّيْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا يَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَيَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ ۗ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ )
و صد البته اهل علمی با این ویژگیها باید با غیر خودشان متفاوت باشند. زیرا چنین خصال نیکویی، نتیجهی حمل قرآن و عمل به آن است.
( بَلْ هُوَ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ ۚ وَمَا يَجْحَدُ بِآيَاتِنَا إِلَّا الظَّالِمُونَ )
اهل علم حاملان واقعی قرآن هستند. وظیفهی ذاتی آنان رساندن این نور و هدایت به جوامع مختلف بشری است:
( الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا )
قرآن به صراحت هرچه تمامتر اعلام میکند:
اهل علم، در مسیر عمل به تکلیف دینی، از کسی جز خدا هراس ندارند.
آنان به معنای واقعی موحد هستند و توصیف موحد از زبان حکیم عظیمالشأن اهل سنت، شیخ اجل سعدی شیرازی چنین است:
موحد چو زر ریزی اندر برش،
چو شمشیر هندی نهی برسرش،
امید و هراسش نباشد زکس؛
براین است بنیاد توحید و بس.
البته که توحید اهل علم باید چنین باشد. چون آنان باور دارند در مسیر دعوت دینی و عمل به وظیفهی مبارکشان، خداوند آنان را از گزند بدخواهان و ظالمان محفوظ میدارد.
( قُلْ مَن ذَا الَّذِي يَعْصِمُكُم مِّنَ اللَّهِ إِنْ أَرَادَ بِكُمْ سُوءًا أَوْ أَرَادَ بِكُمْ رَحْمَةً ۚ وَلَا يَجِدُونَ لَهُم مِّن دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا )
در روزهای اخیر بیانیهای به نام ائمهی جمعه و شوراهای افتا و مدرّسان کوردستان در اعتراض به سخنان کاملا درست و صادقانهی مولانا عبدالحمید امام جمعه و مدیر دارالعلوم مکی زاهدان وخطاب به ایشان، منتشر شد. در حالی که کمتر از ٢٥ نفر آنرا امضا کرده بودند، و از قرائن و شواهد، کاملا روشن بود که دست کم برخی امضاها بعداز انتشار بیانیه، ذیل آن قرار گرفته است.
برای مثال تاریخ انتشار آن نامه ۱۰ دیماه است و تاریخ امضای یکی از ماموستایان محترم ۱۱ دیماه.
طبق مقررات شرع انور اسلام و قوانین وضعی کشور و اخلاق انسانی، این تعداد اندک حق نداشتند به نام تمام ائمهی جمعه و اعضای شوراهای افتا و مدرسین، چنین متنی را نوشته و آن را انتشار دهند.
بر این اساس ۱۷۶ نفر از ماموستایان کە شامل جمع فراوانی از اعضای شوراهای فتوا و مدرسین علوم اسلامی و ائمەی جمعەی کوردستان هستند، با استفاده از حق شرعی و قانونی و اخلاقی خود، مطلبی نوشته و بدون اظهار نظر در ماهیت آن بیانیه، تنها و تنها اعلام کردند که: از مفاد نوشتهای که به نام ما منتشر شده، اطلاع نداریم.
اما باکمال تعجب شنیدههای این روزها حاکی از آن است که: طراحان و آمرانِ تهیه و امضای آن بیانیه، به جای عذرخواهی، اقدام به احضار و تهدید امضاکنندگان تکذیبیه کرده و از آنان خواستهاند که امضای خود را پس گرفته و بدین وسیله همهی ماموستایان و رهبران دینی اهل سنت کورد قبول کنند که نهادی “هر چند غیر رسمی!” از سوی حکومت، قیم و ولی آنهاست و آن نهاد هر اقدامی به نام جمع ماموستایان انجام دهد، همه باید سکوت کنند!!
اگرچه مسٲلهی دفاع از حیثیّت و آبرو و امضا باشد! وگر نە تحت پیگرد و توبیخ و مواخذە قرار خواهند گرفت!!!
این قضیه دقیقا ماجرای” آمَنتُم بِهِ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ” را تداعی میکند.
بعید نیست برای راستی آزمایی و تکمیل پروژهی آزادی مذهب و ماموستایان اهل سنت کوردستان، نیروهای امنیتی و قوهی قضائیه هم وارد صحنه شده و آنانی که از حیثیت و شرف و امضای خود دفاع کردهاند، به سزای اعمالشان برسانند!!!
اینجانب برخود لازم دیده و میبینم به حکم “الدین النصیحة” نخست به مسئولین مربوطە توصیه کنم که در رابطه با حقوق دینی، مذهبی و ملی مردم کورد، قوانین و مقررات خدائی، انسانی و کشوری را رعایت نمایند.
همچنین نسبت به اهل سنت حداقل اصل ١٢ قانون اساسی را که به حکم “ٳلزام المرء بما التزم به” ملزم به اجرای آن هستید، احترام بگذارید و اهل سنت را در امور مذهبی خود کاملا آزاد بگذارید. هرچند این اصل هم پر از تبعیض به نسبت اهل سنت میباشد و برای همیشه عامل تفرقه میان شیعه و سنی شد.
سپس به همهی ماموستایان محترم و طلاب غیورِ اهل سنتِ کوردستان عرض میکنم: به حکم حدیث نبویِ “المؤمن للموُمن كالبنیان یشدّ بعضه بعضا” باهم باشید. همدیگر را تقویت کنید و با یاری هم و با توجه به فرمان “ولا یخافون لومة لائم” به دین خدا و حقوق ملیِ خود خدمت نموده و در برابر یكدیگر قرار نگیرید.
هرکس و گروه و جریانی شما را به اختلاف و چند دستگی و مقابله باهم دعوت کرد، به یقین بدانید کە آن دوست و خیر خواه شما نیست. چون پیشوای حکیم و دلسوزمان فرمودە: “لا یوُمن ٲحدکم حتی یحبّ لٲخیه ما یحبّ لنفسه”و نیز می فرماید: ” المسلم من سلم المسلمون من لسانە و یدە”.
در نهایت به خودم و همەی شما عزیزانِ بزرگوار دو آیهی کریمهی زیر را یادآوری میکنم:
( إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ )
( إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ )
برادر خدمتگزارتان حسن امینی
حاکم شرع مردمی کوردستان
مدیر و مدرس مدرسەی علوم دینی
امام بخاری سنندج.
١٤٠٠/١٠/٢٥
انتهای پیام