به روز ترین قیمت توری فنس + تغییرات و نوسانات
رپورتاژ آگهی
قیمت توری فنس
فولاد و بازارهای سنگآهن سرتاسر دنیا در سال ۲۰۲۱ دچار نوسانات زیادی شد زیرا در این سال نرخ محصولات آهن و فولاد دچار صعود و سقوط قیمتی فراوانی شدند تصمیمات اقتصادی دولت و اوجگیری رشد اقتصادی چین و سقوط آن در ماههای پایانی سال، استمرار بیماری کرونا در جهان و سیاستهای اتخاذ شده برای مقابله با آن، کسری انرژی نسبت به تقاضا و حمایت دولتها از مردم و کسبوکارشان در این سال اثرات مهمی بر قیمت محصولات فولادی و آهن داشتند.
نوسانات نرخ فنس توری
در پی تغییرات ایجاد شده در سرتاسر دنیا به علت شیوع ویروس ناشناخته و تحولات در سیاستهای اتخاذ شده توسط دولتها، با تغییر قیمت در فولاد و آهن، محصولات ساخته شده از این دو فلز نیز دستخوش نوسانات قیمتی زیادی شدند. یکی از محصولات فلزی رایج و پرمصرف توری فنسی است که در سال ۲۰۲۱ مانند سایر محصولات صعود و سقوط قیمتی زیادی را تجربه کرد.
فنس توری یکی از پرکاربردترین محصولات مفتولی است که ارزان بودن و مقرون به صرفه بودن آن علت کاربرد فراوان این محصول است. توری فنسی در بسیاری از صنایع کاربرد دارد و در زندگی روزمره نیز از آن در زمینههای مختلف استفاده میشود.
فنس توری در اندازهها و متراژهای مختلف تولید میشود و قیمت نهایی آن با در نظر گرفتن این موارد محاسبه میشود. این محصول مفتولی اکثرا برای محاصره قسمتی از زمین یا محوطه به کار میرود و افرادی که باغ دارند و در زمین کشاورزی مشغول به کارند از آن به وفور بهره میجویند، چراکه استفاده از توری فنسی به جای دیوارکشی برای حصار کشیدن دور محوطهای بسیار راحتتر و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر است.
قیمت نهایی محصولات چگونه تغییر می کند؟
قیمت نهایی این کالا با درنظر گرفتن مشخصات فنی آن محاسبه و اعلام میشود. توری فنسی که در آن از مفتول کمتری استفاده شده باشد با قیمت کمتر عرضه میگردد و هرچه این ضخامت بیشتر شود از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. به عبارتی قیمت به واسطه مقدار مفتول به کار رفته در ساخت فنس توری مشخص میشود.
مفتولهای تولید شده که درنهایت به توری فنسی تبدیل میشود از فلزات محتلفی تولید میشود. مفتولها ممکن است فولادی یا آهنی باشند. در نتیجه رویدادهای مهم در بازار اهنآلات و فولاد تاثیر به سزایی در قیمت تمام شده توری فنس دارند.
رویدادهایی مثل تعطیلی صنایع، کمبود برق و گاز و خاموشیها و سیاستهای قرارگرفته در دستور کار مبنی بر صادرات و واردات این محصولات در نوسانات نرخ توری فنس دخیل است.
تغییرات نرخ محصولات فولادی در سالی که گذشت
اما با این اوصاف با پایان یافتن سال میلادی ۲۰۲۱ و ورود به سال جدید، اکثر موسسات بینالمللی تلاطم کمتری را برای بازارها در سال جدید پیشبینی کردهاند. با شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ نرخ سنگ آهن و فولاد نزولی شد اما با رونق مجدد در بازار کالاهای آهنی و فولادی در سال ۲۰۲۱ بهای کالاها در بازار آهن و فولاد افزایش یافت و در نیمه ابتدایی سال میلادی ۲۰۲۱ به اوج خود رسید.
سپس با کاهش تقاضا در بازار فولاد طی نیمه دوم سال ۲۰۲۱ با محوریت افت فعالیتهای سوختوساز در چین، کاهش رونق معاملات شمش و محصولات فولادی در چین را منجر شد و اینگونه بهای محصولات در سه ماهه سوم ۲۰۲۱ اصلاح شد سرعت این روند اصلاح قیمت محصولات مختلف آهنی و فولادی از سنگ اهن گرفته تا محصولات نهایی، در پایان سال ۲۰۲۱ کاهش یافت و عملا متوقف شد و سپس بازار آهنآلات و فولاد در نیمه دوم دسامبر مجددا پررونق شد و بازار دوباره با رشد قیمت مواجه شد.
قیمت فنس توری در ماههای پایانی سال میلادی گذشته با اصلاح نرخ همراه بود اما همچنان در مقایسه با سال ۲۰۲۰ از قیمت بالاتری برخوردار است. یکی از سیگنالهای اثرگذار بر بازار محصولات آهن و فولاد ازجمله فنس توری کاهش تولید فولاد در دنیا طی نیمه دوم سال ۲۰۲۱ میلادی است.
گزارشات جهانی
بنا به گزارش ورلداستیل (worldsteel)، در ماه نوامبر سال ۲۰۲۱ میزان تولید فولاد خام جهان رقمی برابر با ۱۴۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است که این رقم حدودا ۱۰ درصد از میزان تولید فولاد جهان نسبت به نوامبر سال ۲۰۲۰ کمتر بوده است. آسیا و اقیانوسیه بیشترین افت تولید را در جهان طی ماه نوامبر داشتند که در طول این بازه زمانی ۱۵.۵ درصد از میزان تولید کشورهای منطقه مذکور نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۲۰ با کاهش مواجه بودهاند. در عین حال در کشورهای خاورمیانه در همین بازه زمانی ۵.۳ درصد از میزان تولید فولاد نسبت به بازه زمانی مشابه در ۲۰۲۰ کاسته شده است.
بررسیها حاکی از آن است که تولید فولاد که بر قیمت محصولات نهایی از جمله فنس توری اثرگذار است، در آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی و همچنین کشورهای حوزه CIS در مدت مذکور افزایش یافته است. اما با این حال به صورت کلی میزان تاثیرگذاری امارهای کاهش تولید بسیار قویتر از آمارهای رشد تولید بوده است و درنتیجه میتوان اظهار کرد که از میزان تولید فولاد جهان در نوامبر ۲۰۲۱ کاسته شده است.
بیشترین افت قیمت در کدام کشور روی داده است؟
سردمدار افت تولید فولاد در ماه نوامبر کشور چین بود، به طوری که ظرف این ماه میزان تولید این کشور به رقم ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید که این آمار حاکی از آن است که چینیها در مدت مشخص شده نسبت به سال قبل ان ۲۲ درصد کمتر تولید داشتهاند.
برای مثال قیمت فنس کیلویی ، در بازه های زمانی قبل عید روزانه افزایش پیدا می کند و کماکان صعودی است ، اما امید است تا در سال آینده با بهبود وضعیت ارز و توافقات اندکی کاهش هزینه داشته باشیم.
همزمان با کاهش تولید فولاد در چین، با بحران مالی شرکتهای سازنده ملک تقاضای داخلی این کشور برای شمش و محصولات فولادی پایین آمد و این همزمانی بین کاهش تقاضای داخلی و کاهش تولید محصولات فولادی سبب شد بازار با عدم تعادل مواجه نشود و درنهایت جهشی در قیمت این محصولات در بازار رخ ندهد. یک سیگنال مهم برای کاهش تولید فولاد در چین، میتواند همین تداوم روند کاهشی تولید فولاد در این منطقه در ماه نوامبر باشد؛ با وجود اینکه در بخش انرژی محدودیتها رفع شده است.