اژهای: ظرفیت قانونی برای تضمین اقتدار پلیس قابلتوجه است
حجتالاسلام محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه برای اصلاح یا وضع قانون در راستای افزایش اقتدار نیروی انتظامی آمادگی کامل دارد اما ظرفیت قانونی موجود برای تضمین اقتدار نیروهای مسلح و نیروی انتظامی، ظرفیت قابلتوجه و اعتنایی است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای امروز (دوشنبه ۱۸ بهمن) در جریان جلسه شورای عالی قوه قضاییه با تبریک ایامالله دهه فجر و گرامیداشت روز نیروی هوایی، اظهار کرد: اقدام افسران و اعضای نیروی هوایی ارتش در ۱۹ بهمن ۵۷ و بیعت آنها با امام امت، اقدامی بهموقع و شجاعانه بود و در تاریخ ماندگار شد و درنتیجه این امر کمر نیروهای طاغوتی شکست و امید مردم انقلابی مضاعف شد.
رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه دشمنان و شیطانصفتان طی بیش از ۴ دهه اخیر در همه توطئهها و دسایس خود علیه انقلاب و مردم ما ناکام ماندهاند، بر تمرکز و اهتمام معاندین و بدخواهان عنود و جهول بر روی ایجاد بداخلاقی، یأس، شایعهپراکنی و ترویج سازمانیافته فساد و فحشاء در جامعه ما اشاره کرد و راه مقابله با این توطئه دشمنان را بصیرتافزایی و آگاهیبخشی دانست.
رئیس دستگاه قضا همچنین به افراد فریبخوردهای که در راستای اغراض و امیال دشمنان و بدخواهان کشور و مردم ما اقدام میکنند، هشدار داد که هرچه زودتر صف خود را از مغرضین و دشمنان جدا کنند و بدانند که در صورت استمرار همراهی با دشمنان، پس از نصایح و اتمامحجت، مردم و قانون با آنها برخورد خواهند کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه، شهادت افسر نیروی انتظامی شهید «علیاکبر رنجبر» را به خانواده وی و مجموعه نیروهای نظامی و انتظامی کشور تبریک و تسلیت گفت و با اشاره به اهمیت بالای مقوله امنیت در همه جوامع، تصریح کرد: حافظان امنیت مردم و کشور ما در نیروهای مسلح و نیروی انتظامی در همه نقاط ایران اسلامی برای برقراری امنیت و نظم اجتماعی تلاش مجاهدانه میکنند و بدیهی است که باید از احترام، اقتدار، تجهیزات و آموزشهای لازم برخوردار باشند و ضروری است با همکاری رسانه ملی و همه صاحبان تریبون در راستای تقویت ارتباط مردم و نیروهای مسلح فرهنگسازی صورت گیرد و بهگونهای تدبیر شود که دیگر شاهد به وقوع پیوستن اتفاقی که در استان فارس واقع شد، نباشیم.
رئیس عدلیه در ادامه ضمن تاکید بر این مقوله که قوه قضاییه برای اصلاح یا وضع قانون در راستای افزایش اقتدار نیروی انتظامی آمادگی کامل دارد، به این مهم اشاره کرد که ظرفیت قانونی موجود برای تضمین اقتدار نیروهای مسلح و نیروی انتظامی، ظرفیت قابلتوجه و اعتنایی است.
قاضیالقضات در همین راستا به قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» مصوب سال ۱۳۷۳ اشاره کرد و با تاکید بر روی ماده ۳ این قانون ناظر بر موارد ۱۰ گانهای که مأمورین انتظامی حق بکارگیری سلاح را دارند، مشخصاً توجه همگان را به تبصره سوم بند ۱۰ این مادهقانونی جلب کرد؛ تبصرهای که مقرر داشته مأمورین مسلح در کلیه موارد مندرج در این قانون در صورتی مجازند از سلاح استفاده نمایند که اولاً چارهای جز بکارگیری سلاحنداشته باشند و ثانیاً در صورت امکان، باید مراتب و جهات «تیر هوایی»، «تیراندازی از کمر به پایین» و «تیراندازی کمر به بالا» را رعایت کنند.
رئیس قوه قضاییه درعینحال به ماده ۱۲ قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» نیز گریزی زد و تاکید کرد: مأمورینی که با رعایت مقررات این قانون مبادرت به بکارگیری سلاح نمایند، ازاینجهت هیچگونه مسئولیت جزائی یا مدنی نخواهند داشت.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا با ذکر مصادیقی از تروریستها، گروگانگیرها و اشراری که امکان رعایت جهات مندرج در تبصره سوم بند ۱۰ ماده ۳ قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» در مواجهه با آنها برای مأمورین حافظ امنیت مردم وجود ندارد، به دادستانها و مسئولان قضایی سراسر کشور تاکید کرد که در قبال این مأمورین به لحاظ ماده ۱۲ قانون مزبور توجه و اهتمام مبذول دارند.
رئیس عدلیه همچنین به مواد ۶ و ۷ قانون «بکارگیری سلاح توسط مأمورین نیروهای مسلح در موارد ضروری» نیز اشاره کرد؛ موادی که ناظر بر «موارد مجاز تیراندازی بهسوی وسایل نقلیه بهمنظور متوقف ساختن آنها توسط مأمورین» و همچنین «تاکید به مأمورین برای حتیالمقدور هدف قراردادن پا هنگام بکارگیری سلاح» است.
در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای به سازمان بازرسی کل کشور برای همکاری همهجانبه با هیئتهای تحقیق و تفحص مجلس پیرامون موضوعات مختلف، مأموریت داد و مشخصاً بهضرورت و اهمیت همکاری سازمان بازرسی با «هیأت تحقیق و تفحص از سازمان بورس و بازار سرمایه» اشاره کرد و گفت: نوسانات بازار بورس و افت و کاهش شاخصها و زیان دیدن و متضرر شدن بخشی از سرمایهگذاران و مردم، از دلایلی هستند که اهمیت و ضرورت همکاری و مساعدت به «هیأت تحقیق و تفحص از سازمان بورس و بازار سرمایه» را دوچندان میکند.
رئیس عدلیه در همین رابطه افزود: «پیشروی کارها و امور هیأتهای تحقیق و تفحص»، «پیشگیری از ایجاد مزاحمت و دردسر برای دستگاه مورد تحقیق و تفحص قرارگرفته» و «سهولت کار دستگاه قضایی هنگام رسیدگی به گزارش هیئت تحقیق و تفحص بهواسطه اتقان تحقیقات و تکمیل اسناد»، سه مزیتی است که درنتیجه مساعدت و همکاری قوه قضاییه با هیئتهای تحقیق و تفحص مجلس ایجاد میشود.
رئیس دستگاه قضا همچنین علاوه بر سازمان بازرسی کل کشور به دادستانی کل کشور نیز توصیه کرد در موارد نیاز، نهایت همکاری را با هیئتهای تحقیق و تفحص مجلس انجام دهند.
تقدیر از رئیس کل دادگستری استان البرز و دادستان کرج بهواسطه اقدامات مجدانه و پیگیرانه در امر رفع موانع از بستر و حریم رودخانه چالوس که از منابع تأمین آب شرب شهروندان تهرانی است و ملاحظات زیستمحیطی دارد، بخش دیگری از سخنان رئیس عدلیه در نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه بود.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای همچنین از دستگاههای دولتی و حکومتی که داوطلبانه اقدام به قلعوقمع ساختوسازهای غیرمجاز از بستر و حریم رودخانه چالوس کردند، تقدیر و تشکر کرد و به آن دسته از دستگاههایی که تاکنون برای اعمال قانون در این زمینه اقدامات مقتضی را انجام ندادهاند توصیه کرد که در اسرع وقت نسبت به رفع موانع خودساخته در حاشیه رود چالوس اقدام کنند تا نیازی به ورود قوه قضاییه نباشد.
وی همچنین با اشاره به دستور رییسجمهور مبنی بر آزادسازی سواحل، گفت: امیدواریم دولت همانگونه که در ارتباط با آزادسازی سواحل اقدام کرد، در قبال بستر و حریم رودخانهها نیز که از سوی برخی دستگاهها مورد تصرف قرارگرفته و این امر موجد مخاطرات زیستمحیطی است، اقدامات لازم و مقتضی را ترتیب دهد.
رئیس عدلیه در پایان بخش نخست نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه تاکید کرد: مسئولان دستگاه قضایی برای رفع مشکلات معیشتی و تامین نیازهای اولیه اداری همکاران قضایی، اهتمام جدی دارند و امیدواریم قوای مجریه و مقننه نیز در نیل به این مهم، همکاری و مساعدت خود را ادامه دهند.
انتهای پیام