نحوه تنظیم یک دادخواست چگونه است؟
چگونه بتوانیم یک دادخواست تنظیم کنیم؟ وجه التزام چیست؟
وجه التزام قراردادی یا به عبارت دیگر خسارات در اثر از تاخیر در اجرا تعهد در صورتی قابل مطالبه است که هر دو طرف به تعهدات خود عمل کرده باشند در صورتی که دوجانب به سبب فقدان اجرا تعهد طرف مقابل به تعهد خود عمل نکرده باشند اصلا بک حق تقاضای پرداخت وجه التزام را از دیگری ندارند .
به گزارش ایسنا در واقع وجه التزام مبلغ مقرر بین دوجانب در برابر اجرا تعهد در وقت مشخص و معین است و اصولاً مبلغ مورد توافق دوجانب مورد تایید دادسرا این گونه وجود دارد.
در ارتباط با سقوط تعهدات چه می دانیم؟
دلایلی مختلفی محتمل است باعث به پایان رسیدن یک تعهد باشد.یکی اینکه دوجانب قرارداد به تعهد خود عمل کرده باشند. دوم این که به واسطه اقاله توافق دوجانب برهم خورده باشد .
منظور از معامله معاطاتی چه هست؟
به معامله ای که بدون اصلا لفظ و نوشته منعقد شود معامله معاطاتی بیان میشود مثل اینکه فردی به فروشگاه رجوع کرده و بدون گفتگو با فروشنده وجه را پرداخت و کالا را دریافت می کند.
مفهوم پیوند و قرارداد:
هرگاه در دانش حقوق از پیوند صحبت میشود منظور از عقود معین آن دسته از عقدهایی که در ضابطه مدنی شروط و چگونگی آن بیان شده است، وجود دارد. مثل پیوند بیع، پیوند رهن، پیوند اجاره، پیوند نمایندگی.
محتمل است اشخاص در زمان زندگی اعمالی اجرا دهند که بر اصل ضابطه مدنی تحت عنوان پیوند و قرارداد از آن یاد شود در واقع زمانی که دو نفر توافق میکنند که عمل حقوقی را اجرا دهند یا تعهد به اجرا کاری می کنند نظرشان به انعقاد پیوند یا قرارداد وجود دارد.
عناصر تشکیل دهنده قرارداد
برای تشکیل قرارداد و قابلیت اجرایی داشتن آن لازم است قرارداد توانایی ویژگی هایی باشد و درصورتی که یک دادخواست در آریا دادیار فاقد شروط و ویژگیهای لازم باشد انگار که اصلا تعهدی به وجود نیامده و از جمله عناصر تشکیل دهنده قرارداد عبارتند از:
اینکه اول متعاملین بایست قصد و اراده تشکیل تعهد و قرارداد را داشته باشند و این چنین نباشد که قصد دوجانب به فرم مزاح مطرح شود زیرا اگر متعامل به شوخی قبول کرده باشد اصلا تعهدی بر دوش او قرار نخواهد گرفت و جدیت در اجرا و تشکیل قرارداد لازمه انعقاد آن است.
دوم اینکه متعاملین بایست افزون بر داشتن قصد جدی برای انعقاد قرارداد رضایت را هم در آن منظر کرده باشند یعنی قصد و رضا توامان موجود باشد اگر متعامل با اکراه معامله را اجرا دهد به علت زور و اکراه معامله غیر نافذ خواهد بود و نیاز به تنفیذ بعدی متعامل خواهد داشت. منظور از اهلیت متعاملین چه هست؟
دوجانب برای تنظیم قرارداد بایست شروطی داشته باشند مثل اینکه هر دو طرف عاقل باشند و قوه تمیز داشته باشند درصورتی که یکی از دوجانب قرارداد مجنون باشد قرارداد با وی صحیح نیست متعامل بایست رشید باشد یعنی سفیه نبوده و عقل معاش داشته باشد و بداند که کالایی که مورد معامله قرار میگیرد تا چه اندازه توانایی ارزش اقتصادی است، متعامل بایست بزرگسال باشد به عبارت دیگر شخص بایست به سن بلوغ رسیده باشد یعنی معامله با صغیر غیرممیز صحیح نیست و سن بلوغ در قانون مملکت ایران اصولاً هفده سال یا اکثر از آن وجود دارد و درصورتیکه طرف معامله صغیر یا دیوانه باشد قرارداد باطل است.
منظور از عقود عهدی چه هست؟
پیوند عهدی عقدی است که به طبق آن یک طرف متعهد به اجرا کاری می شود از جمله این عقود میتوان به حواله، ضمان، کفالت، تبدیل تعهد و نامزدی عقیده کرد.
ارکان تعهد چه هست؟
در واقع تعهد وجه مشترک عقود و قراردادها است دوجانب متعهد می توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند که محتمل است دو یا چند نفر را شامل شوند برای تعهد وجود فردی به عنوان طلبکار یا متعهدله و شخص دیگری به عنوان متعهد یا مدیون لازم است و در حالت استثنائی برخی از تعهدات محتمل است متعهدله فردی نداشته باشد نظیر جعاله عام .
منظور از مسئله تعهد:
مسئله تعهد اعم از این که فعل یا همان اجرا کار که محتمل است مادی مثل تعهد به ساخت یک واحد آپارتمان یا حقوقی مثل تعهد به فروش یا ترک فعل باشد این مسئله اینگونه نظیر فعل محتمل است مادی نظیر تعهد و فقدان اشتغال به شغل پرسروصدا یا تعهد به فقدان افشای اسرار تجاری و یا حقوقی نظیر تعهد به فقدان انتقال عین مستاجره باشد.
لذا مسئله تعهد بایست معلوم و معین و مقدور باشد به طبق ارتباط حقوقی متعهدله می تواند الزام متعهد را به ایفای تعهد خود درخواست کند اتکا به حقوقی بودن ارتباط دینی آن است که به طور معمول دین همراه با تضمین اجرایی است که به طبق آن طلبکار حق رجوع به دادسرا یا سایر مقامات عمومی را برای زور مدیون می دهد. همین تضمین اجرای وجه تمایز دین حقوقی از تعهدات اخلاقی وجود دارد.
تنظیم قرارداد:
تنظیم شکل قرارداد از عقیده محتوا شکلی و حقوقی آن از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است در بسیاری از موارد در فرم پیدایی اختلاف و واگذار مسئله به دادسرا قاضی ضمن احترام به توافق دوجانب بر اصل قرارداد تنظیمی تصمیمگیری و عمل به اصدار حکم دادگاه می کند.
انتهای پیام