فتوای آیت الله مکارم درباره ی الزام دانشگاه خارج از کشور به ترک حجاب
آیت الله مکارم شیرازی به پرسشی درباره الزام دانشگاه خارج از کشور به ترک حجاب پاسخ دادند.
به گزارش شفقنا متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:
پرسش: وظیفه خواهران دانشجوى مسلمان ترکیه و دیگر کشورها نسبت به رعایت حجاب در دو فرض زیر چیست؟
۱. شرط گذراندن تمام ترمهاى دانشجویى در دانشگاه هاى تحت مدیریّت آنها، رعایت نکردن حجاب شرعى است.
۲. شرط اتمام چند ترم باقیمانده از رشته خاصّى در دانشگاه ترک حجاب است.
پاسخ: با توجه به اینکه اگر دختران مسلمان و متدیّن دروس عالى را نخوانند تنها افراد بى بند و بار و لامذهب پست هاى مهم را اشغال مى کنند، به افراد متدیّن اجازه داده مى شود که حجاب را در خصوص مواردى که ضرورت دارد رعایت نکنند، ولى در غیر آن موارد حتماً مراعات نمایند.
انتهای پیام
آیا اگر دختری به ساحل مثلا کشوری اروپایی بره و بگن باید حجاب رو برداری باید مثل بقیه بپوشه؟
آیا این نوع فتواها در آینده توقعات رو از فتواهایی بازتر بالا نمیبره و به جاهای باریک کشیده نخواهد شد؟
آیا مثلا اگر قصد برای پیشرفت و برای مثال تصدی میزی در کشوری غیر مسلمانه و در اون پست با حجاب نزارن وارد بشه آیا باید حجاب رو برداره؟و آیا این امر به تدریج باعث نمیشه تصورات از یک دختر مدرن مسملمان به سمت بی حجابی بره؟
وقتی که دیگر دختران مسلمان دختر مسلمان رو میبینن که پیشرفتش بر حسب بی حجابیشه نه مقاومتش؟و حجاب ارزشش رو از دست نخواهد داد؟
آیا نمیشه اگر قصد فقط با سواد بودن یک دختر مسلمان هست براش در کشورهای دیگه دانشگاههایی رو کشور ایران بنا کنه؟حالا نه در حد مدرن با توجه به یک بودجه ای برای دختران محجبه کشورهای دیگه دانشگاههایی زده بشه تا سوادشون هرچه بالاتر بره.
آیا برای مثال یک مردی که در فلان کشور خارجی راه پیشرفت و ثروتمندیش رو بستن به خاطر مسلمان بودنش , باید بره و خدایی نکرده دزدی کنه از مردم اون کشور تا ثروتمند بهش و به این فرد در آینده باید افتخار کنیم که یک مسلمان ثروتمنده؟
ما چرا برای فتواها یا مسئولین برای اعمالشون عواقبو اثرات بعدیش رو در نظر نمیگیرن؟در نظر نگرفتن که این شد وضع جامعه و این شد وضع اقتصاد مردم.
لطفا بیشتر دقت کنید بخاطره دین بخاطره ملیتمون بخاطره کشورمون بخاطره این مردم.