خرید تور تابستان

میز طویل پوتین از نگاه دیگر؛ DNA یا کرونا؟

رهبران فرانسه، آلمان در دیدارهای اخیرشان با ولادیمیر پوتین از دادن آزمایش کرونا با کیت‌های روسی خودداری کردند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس، اولاف شولتس صدراعظم از انجام آزمایش PCR کرونا با کیت روسی خودداری کرد و امانوئل مکرون نیز ظاهرا برخی از شرایط ضروری دیدار با ولادیمیر پوتین را نپذیرفت و این فرض مطرح شد که او حاضر نمونه‌ برداری برای آزمایش کرونا بوسیله میزبانان روسی‌اش نشده است.

با توجه به اینکه هیچکدام از این دو رهبر مخالفتی با اقدامات مقابله با کرونا ندارند، این فرضیه مطرح شده است که هدف آنها جلوگیری از دسترسی روس‌ها به مواد ژنتیکی‌ یا به اصطلاح DNA ‌شان بوده است.

در دنیای حساس امنیت ملی و خرابکاری بین‌المللی، قدرت‌های جهانی همیشه به دنبال به دست آوردن امتیاز هستند و جبهه‌های جدید مبارزه در این دنیا به امور غیرملموس هم کشیده می‌شود.

کارشناسان اطلاعاتی می‌گویند دانش ژنتیکی ممکن است روزی به یکی از سلاح‌ها در این مبارزه بدل شود.

از DNA چه اطلاعاتی می‌توان به دست آورد؟

DNA درون هر سلول بدن وجود دارد و می‌توان با روش‌های گوناگون آن را استخراج کرد: از جمله در نمونه‌برداری از بینی که برای آزمایش کرونا انجام می‌شود، گرچه هدف شناسایی ماده ژنتیکی از نوع RNA کروناویروس است، اما می‌توان ماده ژنتیکی سلول‌های انسانی که به صورت DNA هست را هم استخراج کرد.

DNA شما حاوی همه دستورهایی است که برای زنده ماندن و رشد کردن به آنها نیاز دارید. DNA هر شخصی منحصربه‌فرد است و  بر اساس آن می‌توان نیاکان و بستگان او را شناسایی کرد. همچنین با بررسی DNA می‌توان پی‌برد که فرد به چه بیماری‌های ژنتیکی مبتلا است یا زمینه ژنتیکی دچار شدن به چه بیماری‌هایی را دارد.

DNA در پزشکی قانونی برای ارتباط دادن شواهد به دست آمده در محل یک جنایت به یک فرد یا تبرئه کردن او قابل استفاده است.

این فرضیه هم مطرح شده است که با داشتن اطلاعات ژنتیکی یک فرد می‌تواند سلاح زیستی هدفمندی برای او تهیه کرد.

 کارشناسان می‌گویند با دانش امروزی هنوز  استفاده‌های محدودی از اطلاعات ژنتیکی به دست آمده از DNA می‌توان انجام داد.

با وجود این ظاهرا سازمان‌های اطلاعاتی به دنبال گردآوری چنین اطلاعاتی هستند: در اسناد دیپلماتیک مربوط به دوران ریاست‌جمهور اوباما که بوسیله سایت «ویکی‌لیکز» منتشر شد، از دیپلمات‌های این کشور در برخی از کشورهای آفریقایی خواسته شده بود تا «اثر انگشت، تصویر چهره، DNA و اسکن عنبیه چشم» مقامات اصلی و چهره‌های مهم از جمله رهبران مذهبی و تجاری را به دست آورند.

چند سال پیش هم یک گروه ناشناسی که خودشان «پروژه ارنست» نامیده بودند، ادعا کردند که DNA گروهی از رهبران جهانی در اجلاس داووس در سوئیس را دزدیده‌اند. این گروه اعلام کرد این نمونه‌ها را به عنوان اقدامی بر ضد «سرمایه‌داری نظارتی یا مراقبتی» (رفتار کالاگونه با اطلاعات شخصی افراد) به حراج می‌گذار، اما این حراج با توجه ملاحظات قانونی به تاخیر افتاد و ظاهرا هیچگاه انجام نشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا