خرید تور تابستان

اتهام «کاکائوی اسرائیلی»، مبارزه‌ی سیاسی یا رقابت اقتصادی؟

موانع نستله، مارلبرو و برندهای بین المللی در ایران: باش ولی با ما

محمد توکلی، انصاف نیوز: «کاکائوی صهیونیستی تحریم باید گردد»؛ این شعاری بود که اصولگرایان معترض به فعالیت و تبلیغ شرکت «نستله» در ایران در تجمعات اعتراضی خود در سال‌های قبل سر می‌دادند. این تنها یک نمونه از مانع تراشی برای فعالیت مجموعه‌های اقتصادی است که گاهی پشت پرده‌ی آنها رقابت‌های اقتصادی است.

معترضان تندرو در سال‌ها پیش با «صهیونیستی» خواندن نستله خواستار تحریم این برند و دیگر برندهای مشابه آن همچون «دنت»، «نسکافه» و… بودند. اما امروز و در دورانی که شهرداری و شورای شهر در اختیار اصولگرایان و «انقلابی‌ها» قرار داده شده است تابلوهای تبلیغاتی همین برندها در سطح شهر دیده می‌شود و به یکی از منابع درآمدی شهرداری تهران تبدیل شده است!

سخنگوی شهردار تهران پس از چند روز پیگیری خبرنگار انصاف نیوز حاضر به پاسخگویی درباره‌ی این تناقض عجیب نشد و پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه «درگیر است» تمایلی به مصاحبه نداشت.

حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده‌ی اصولگرای مجلس یازدهم با بیان اینکه «همه ساله وزارت امور خارجه لیست کالاهای صهیونیستی را اعلام می‌کند» درباره‌ی احتمال واکنش مجلس شورای اسلامی به این موضوع گفت: «مجلس یازدهم تاکید دارد که شرکت‌هایی که برند اسرائیلی دارند یا برای آنجا هستند ممنوع‌المعامله‌اند».

تبلیغ برند «دنت» در شهر تهران، بهمن ۱۴۰۰

آقای میرتاج‌الدینی که در سال 1385 انتقادات صریحی را درباره‌ی این موضوع مطرح کرده و سوالی را در ارتباط با تبلیغ «محصولات صهیونیستی» در صحن مجلس از منوچهر متکی، وزیر امور خارجه وقت پرسیده بود، حالا در پاسخ به پرسش انصاف نیوز درباره‌ی تبلیغ این دو برند که در گذشته با عنوان «کالاهای صهیونیستی» از آنان نام برده می‌شد، می‌گوید: «شرکت‌های دنت و نسکافه ثابت نشده که اسرائیلی هستند و از برندهای داخلی محسوب می‌شوند».

این اظهارنظر نماینده‌ی تبریز در مجلس یازدهم در حالی‌ست که در بولتن‌های اصولگرایان در سال‌های گذشته تاکید شده بود که ««انستیتو تحقیقات دنون» در سال 1998 در سرزمین اشغالی فلسطین توسط «فرانک ریبود» راه اندازی شد که بعدها نیز از نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس جایزه «جوبیلی» که برترین جایزه صنعتی این رژیم است را دریافت نمود. شرکت دنون سحر کار خود را در ایران با واردات دسرهای قاشقی با طعمهای موزی، توت فرنگی و شکلات با برند دنت، از ترکیه در سال 1386 آغاز کرد. این شرکت با توجه به استقبال گسترده از محصولات دنت در بازار ایران، تصمیم به تولید محصولات دنت در داخل کشور گرفت. پس از یک دوره رشد سریع محصولات دنت در بازار ایران، شرکت دنون سحر مصمم به تولید داخلی محصولات دنت در ایران گردید و در پی آن در سال 1390 کارخانه ای کاملا مطابق با استانداردهای جهانی دنون در سراسر جهان توسط شرکت دنون سحر احداث و کار خود را در قزوین آغاز نمود…شرکت نستله که بزرگترین تولیدکننده‌ی مواد غذایی دنیا محسوب می‌شود، به پاس خدماتش به رژیم اشغال‌گر قدس، جایزه‌ی جوبیلی را از نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت اسراییل گرفته است. این شرکت بیش از دویست‌میلیارد تومان در اسراییل سرمایه‌گذاری کرده و در مقابل این خوش‌خدمتی، سالانه حدود بیست و چهارمیلیارد تومان کمک مالی از ایالات متحده دریافت می‌کند. نشان‌های وابسته [به نستله]: نسکافه، کافی‌میت و…».

تبلیغ برند «نسکافه» در شهر تهران، اسفند ۱۴۰۰

پانزده سال قبل و در بهمن 1385 جمعی از «دانشجویان» در مقابل مجلس تجمعی اعتراضی را برگزار کردند. خواسته‌ی تجمع‌کنندگان «تحریم شرکت نستله» بود و پلاکاردهایی با شعارهایی مانند «کالای صهیونیستی به هر صورت ممکن تحریم باید گردد»، «دانشجو بیدار است»، «این آخرین اخطار است» و… در دست داشتند. علیرضا زاکانی، شهردار کنونی منتخب اصولگرایان در تهران که در آن روزها نماینده‌ی مجلس بود به همراه دو نماینده‌ی اصولگرای دیگر نیز در این تجمع حضور داشتند.


معترضان به «تبلیغ کالاهای صهیونیستی» حتی کفن‌پوش هم شده‌اند؛ وبسایت «راسخون» در دی‌ماه ۱۳۸۷ در خبری در این ارتباط نوشت:

«عده‌ای كفن‌پوش با اين ادعا كه شركت نستله وابسته به صهيونيست‌هاست، با تجمع در مقابل اين شركت در قزوين خواستار تعطيلی آن شدند. اين عده كه بعدازظهر روز جمعه دقايقی پس از تجمع در برابر شركت نستله و سردادن شعار «نستله صهيونيستی تعطيل بايد گردد» با دخالت ماموران پليس ناچار به ترك اين محل شدند، ضمن محكوم كردن جنايت‌های رژيم صهيونيستی خواهان تعطيلی شركت‌های وابسته به صهيونيست‌ها در ايران شدند. معترضان به فعاليت شركت نستله در ايران كه گفته می‌شود از دانشجويان وابسته به تشكل‌های اصولگرای دانشگاه‌ بين‌المللی قزوين بوده‌اند، پس از راهپيمايی نمازگزاران قزوينی در محكوميت جنايت‌های رژيم صهيونيستی كه از محل مصلاي نمازجمعه اين شهر برگزار گرديد، در مقابل شركت نستله تجمع كردند».

«جهان نیوز»، وبسایت خبری اصولگراست که به عنوان رسانه‌ای نزدیک به علیرضا زاکانی، شهردار این روزهای تهران شناخته می‌شود. با نگاهی به آرشیو خبرها و مطالب منتشر شده در این سایت می‌توان نمونه‌های بی‌شماری را از اعتراضات این رسانه‌ی نزدیک به آقای زاکانی به «تبلیغ محصولات صهیونیستی» یافت. برای نمونه پس از آن که عزت‌الله ضرغامی، رئیس وقت سازمان صداوسیما توضیحاتی را درباره‌ی تبلیغ «نستله» در صداوسیما ارائه داد این وبسایت خبری با انتشار مطلبی تحت عنوان «قابل توجه آقاي ضرغامي!» نوشت:

«مهم‌ترین عامل ادامه‌ی حیات رژیم ظالم صهیونیستی قدرت بالای اقتصادی معدودی صهیونیست است که حمایت‌های قاطع امپریالیسم جهانی را برایشان به ارمغان آورده است. حمایت‌هایی که مانع تحقق آرمان‌های میلیون‌ها و چه بسا میلیاردها انسان آزاده در سراسر جهان در توقف جنایات صهیونیست‌های ظالم در سرزمین‌های اشغالی گردیده است. در این راستا، ملت‌های مسلمان و آزاده به این نتیجه رسیده‌اند که هر نوع رابطه‌ی مشخصاً اقتصادی که منجر به تقویت این رژیم گردد توجیه‌ناپذیر است؛ و بالمآل تحریم اقتصادی شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی می‌تواند از اهرم‌های فشار مناسب جهت مقابله با این ظالمان به حساب آید».

«جهان نیوز» در مرداد سال 1389 و در روزهایی که اندک اندک شاهد فاصله گرفتن طیف‌هایی از جریان اصولگرا از محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت بودیم با انتقاد از دو وزارتخانه‌ی دولت دهم در مطلبی که با عنوان «حمایت عجیب 2 وزارتخانه از یک شرکت اسرائیلی» منتشر شده بود، نوشت:

«وزیر بازرگانی مدعی شده است که اگر سندی مبنی بر صهیونیستی بودن این شرکت وجود دارد، آن را عرضه کنند. متاسفانه مشکل این است که مسئواین محترم حاضر نیستند اسناد آشکار از روابط این شرکت با رژیم صهیونیستی را ببینند و باور کنند. اسناد صهیونیستی بودن این شرکت انقدر آشکار و بیّن است که جای هیچ شبهه‌ای را باقی نمی‌گذارد و باید گفت متاسفانه این مسئولین محترم وزارت بازرگانی و وزارت صنایع هستند که چشمان خود را بستند…مستندات اين سوابق نه براساس كار اطلاعاتي پيچيده به‌دست آمده و نه جزیی از اطلاعات طبقه‌بندی شده محسوب می‌شود بلكه تنها بر اساس اخباری است كه بولتن‌های اقتصادی اسرائيلی و يا حتی خود شركت نستله منتشر كرده و نه تنها هيچ اصرار و تلاشی برای مخفی كردن آن ندارند كه جزئی از سوابق افتخارآميز اين شركت و رژيم صهيونيستی در جلب حمايت شركت‌های چند مليتی از اين دست محسوب می‌شود».

«جهان نیوز» در خبری که در سال 1389 منتشر کرده است به نقل از مدیر نستله می‌نویسد: «[این شرکت حاضر است] در صورت اجازه چاپ و انتشار تبلیغ محصولات نستله در صفحات روزنامه‌ها و تابلوهای محیطی شهری و تلویزیون، در کنار برند نستله شعارهای ضد صهیونیستی نیز درج شود»؛ در ادامه‌‌ی این مطلب آمده است: «او انتظار داشته که پیشنهادش مورد پذیرش قرار خواهد گرفت و طرف‌های مذاکره در قبال این قرارداد پر سود، به او پاسخ مثبت می‌دهند اما اخبار رسیده حکایت از آن دارد که این نقشه مدیر نستله با مخالفت همه طرف های مذاکره مواجه شده است. این آخرین نقشه کمپانی صهیونیستی نستله برای رسمیت بخشیدن و قانونی ساختن حضورش در ایران است. صاحبان این کمپانی برای تصاحب بازارهای کشورهای اسلامی و غیر اسلامی و کاستن از ابعاد رو به تزاید تحریم محصولات این شرکت صهیونیستی، ادعا می‌کنند که عمده سهام نستله نه مربوط به صهیونیست‌ها بلکه مربوط به کشور سوئیس است».

این وبسایت خبری اصولگرا در سال 1393 با انتشار مطلبی به معرفی «شرکت‌های صهیونیستی» پرداخته و با تاکید چند باره بر «صهیونیستی» بودن شرکت نستله می‌نویسد:

«به خاطر حساسیتی که در کشورهای اسلامی و خصوصا ایران بر روی نام اسرائیل وجود دارد، هیچ کدام از این محصولات با عنوان و تاکید بر «تولید شده در اسرائیل» توزیع نمی‌شود».

جهان نیوز حتی «آب معدنی دماوند» را نیز صهیونیستی نامیده بود؛ این رسانه‌ که گفته می‌شود با حمایت علیرضا زاکانی و دیگر چهره‌های اصولگرا مشغول فعالیت است در مرداد 1389 با انتشار مطلبی از مشرق نیوز، رسانه‌ی دیگری از جریان اصولگر‌ا و «انقلابی» نوشته بود: «آب معدني دماوند با برند شرکت صهيونيستي اويان فرانسه به عنوان زيرمجموعه نستله به فروش مي رسد»؛ خبری که با توضیح و تکذیب صریح شرکت «دماوند» همراه شد.

این رسانه‌ی اصولگرا در خبری با عنوان «فتوای مقام معظم رهبری در مورد یک کالای صهیونیستی» در تاریخ 26 تیر 1389 فتوایی از رهبری را منتشر کرده بود که بر اساس آن:

«باید از معاملاتی که به نفع دولت غاصب اسرائیل که دشمن اسلام و مسلمین است، خودداری شود و وارد کردن و ترویج کالاهای آنان که از ساخت و فروش آن سود می برند، برای هیچکس جائز نیست و همچنین برای مسلمانان نیز خرید آن کالاها به خاطر مفاسد و ضررهائی که برای اسلام و مسلیمن دارد جائز نیست».

تبلیغ برند «نسکافه» در شهر تهران، اسفند ۱۴۰۰

رسانه‌ی نزدیک به علیرضا زاکانی، شهردار تهران در مطلبی که در سال 1389 منتشر کرده بود با انتقاد از حذف «نستله» از فهرست شرکت‌های صهیونیستی که از سوی وزارت امور خارجه دولت احمدی‌نژاد اعلام شده بود، نوشت:

«از نکات قابل توجه در این گزارش این است که نستله در لیست وزارت خارجه نیست. این در حالی است که این شرکت از دست نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی جایزه جوبیلی (جایزه حامیان مالی اسرائیل) گرفته و به صندوق غرامت هولوکاست کمک میلیاردی کرده است. ضمنا بیش از نیمی از سهام اوسم (شرکت صنایع غذایی اسرائیل) هنوز برای نستله است و این هنوز روی سایت رسمی اوسم قرار دارد».

جهان نیوز تابستان سال 89 با انتشار مطلبی با عنوان «در سایه غفلت مسؤولین صورت گرفت!/رپرتاژ آگهی نستله در ارگان رسمی صدا و سیما» با انتقاد شدید از مجله‌ی سروش، یکی از رسانه‌های تحت نظر صداوسیما، نوشته بود:

«مجله هفتگی سروش؛ ارگان رسمی صدا و سیما در یک اقدام بی سابقه اقدام به انتشار آگهی از شرکت صهیونیستی نستله بصورت رپرتاژ کرد. این اقدام در حالی صورت گرفته است که چندی پیش نیز سیمای جمهوری اسلامی ایران اقدام به تبلیغ شيرقهوه این شرکت کرده بود اما رپرتاژ آگهی به بهانه کمک های انسان دوستانه این شرکت صهیونیستی به مسلمانان سیل زده پاکستان تقریبا در رسانه های ایران بی سابقه است».

این رسانه‌ی اصولگرا که در گذشته ده‌ها خبر و یادداشت در اعتراض به «تبلیغ کالاهای صهیونیستی» منتشر کرده بود، در این روزها کوچکترین واکنشی به تبلیغ محصولاتی که بنا بر ادعای اصولگرایان، «صهیونیستی» است در دورانی که مدیریت شهری در اختیار این جریان سیاسی قرار داده شده نداشته است.


انگ زنی برای از میدان به در کردن رقیب

رقابت‌های اقتصادی برای تولید یا تجارت بارها به مواضع سیاسی مشابه همراه شده و باعث ترس سرمایه‌گذاران و یا به‌اصطلاح فرار آنها شده است. گاهی این رقبا که از اهرم‌های سیاسی استفاده می‌کنند وابسته به شرکت‌های خصوصی رقیب هستند و گاه از سوی رقبای دولتی یا خصولتی برای از میدان به در کردن رقیب دست به تبلیغات سیاسی می‌زنند.

ماجرای موضع‌گیری‌های تندروها در برابر واردات مارلبرو از دیگر موارد مشابه است. حمید قاسمی، معاون پیشین مالی و منابع انسانی شرکت دخانیات ایران، در سال ۱۳۹۷ در گفت‌وگویی با انصاف نیوز با اشاره به حجم بالای قاچاق دخانیات به کشور، گفته بود: «مجوز ورود قانونی و رسمی برند «مارلبرو» که بیشتر گردش مالی در بین سیگارت‌ها را دارد توسط وزیر صمت صادر شد اما فشار کمتر از چند ساعت دوباره آن مجوز را باطل و پاره کردند».

او توضیح داد که «حتی زمانی خود شرکت دخانیات ایران متقاضی شد که به صورت مشارکتی تولید کند و با شرکت فلیپ موریس قرار داد ببندد. که علیرغم موافقت عملیاتی نشد».

آقای قاسمی درباره‌ی آن شرکت هم که در برخی رسانه‌های تندروی ایرانی به اسرائیلی بودن متهم بود گفته بود: «یک بار در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلسه‌ای گذاشته بودیم در خصوص فلیپ موریس، کسی نتوانست دلیلی بیاورد که هیات مدیره، سهامداران، مدیرانش یا حداقل محل تولیدش مربوط به صهیونیست است یا به صهیونیست کمک می‌کند! بعضی مواقع برندها برای این‌که یکدیگر را از رده خارج کنند انگ‌هایی به هم می‌زنند».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. نستله یک شرکت چند ملیتی در سوئیس هست و دنون یک شرکت چند ملیتی در فرانسه است که در ایران سرمایه گذاری کردند.

    10
    1
  2. عزیزانیکه گاها به مراکز فروش اشیا قدیمی رفته باشند درکنار گالشهای چای نوشی بعضا نقره از عهدقاجار گیره کوچک وقاشق کوچکی را هم میبینند(همان قاشق چایخوری که الان است)اگرازفروشنده درباره گیره بپرسید داستان قشنگی میگوید : تجار روسی از روسیه تزاری قند را ازآنجا به بندرانزلی میآوردند وازآنجا به تهران وهمه ایران ارسال میشد بزرگ روحانی شهر فتوی میدهد که چون سازنده این قندها کافرند لذا این قندها نجس اندو مردم کفن پوش هم قندها را به دریا میریزندوکلی به تجارروسی ضررمیزنند،تجارروسی دست بدامان واسطه های ایرانیشان میشوند یکی از طرف معامله میگوید من مسئله راحل میکنم ،از بزرگ روحانی انزلی وقت میگیرند ونزد ایشان میروند وپیشکشی قابل ملاحظه ای زیرتشکچه میگذارند وازایشان میخواهند بطریقی این فتوی رالغو کند ایشانهم دستور آوردن چایی باقندروسی میدهند بعد با انبر منقل که جلویش بود یکدانه قندبرداشتن درچایی انداخته وبا قاشق کوچکی هم زده وچایی رامینوشد بعد میگوید اگراین قندرا اینگونه درچایی غسل بدهید رفع نجاست میشود وهمین را بمردم میگوید.. داستان این گیره های کوچک اینست.. نویسنده محترم به موضوع درستی اشاره کرده است اصل موضوع درخطرافتادن منافع گروه دیگریست وبیچاره کفن پوشان که نمیدانند پشت پرده چیست/

    1
    4
    1. من از انصاف نیوز یک سوال داشتم آیا جنبش بین الملی BDS که در زمینه ی حمایت از فلسطین فعتلیت می کنه و این محصولات را تحریم کرده هم تحت تاثیر اصولگرایان ایران هست؟
      در ضمن تمام مواردی که شما گفتید در صورت صحت نشانه ی سیاسی کاری اصولگرایان است نه صهیونیستی نبوذن این محصولات که بخاطر این ادله عده ای را که بر علیه این نام های تجاری تظاهرات کردند تندرو می نامید در ضمن باید هم شرکتی که از او پرسیده می شود تحت حمایت شرکت حامی اسرائیل هست انکار کند.

  3. کاملا شبیه این موضوع در مورد پپسی و کوکاکولا هم وجود دارد .
    دوستانی که سنشان بالاتر از ۵۰ سال است احتمالا به خاطر دارند که قبل از انقلاب در مورد پپسی نظر متشرعین این بود که وابسته به …. است و از آن نباید استفاده کرد . کوکاکولا هم که برندی مثل مارلبورو و مک دونالد است اما هردوی اینها از زمان دولت سازندگی تا کنون به راحتی و با همان برند اصلی در کشور فروخته میشوند .

  4. مردم مظلوم غزه از کودک و زن در زیر بمباران موشکی جنایتکاران صهیونیست هر روز دارند به وحشیانه ترین شکل ممکن به شهادت میرسند بعد شما جهاد علیه کالاهای صهیونیستی را رقابت اقتصادی قلمداد می کنید؟؟؟
    دیگر مردم جهان از مسلمان و مسیحی و حتی برخی یهودیان جهان چی؟ علت ورود آنها به این میدان جهاد هم رقابت اقتصادی است؟
    جنبش جهانی BDS چطور؟ آن هم یک جنبش برای رقابت اقتصادی است؟
    این در حالی است که همین برندهایی که شما ازشون نام بردید به حمایت خودشون از اسرائیل کودک کش افتخار می کنند و با وقاحت تمام جوایز دریافتی از دستان به خون آغشته نتانیاهو برای حمایت از اسرائیل را در سایت های رسمی خودشون تبلیغ می کنند؟
    شما در حالی دارید این جنبش جهانی را یک رقابت اقتصادی قلمداد می کنید که اسناد ارتباط نمایندگی این شرکت های صهیوینستی با کمپانی های اصلی در آمریکا و سوئیس دست به دست می شود. امیدوارم به به صداقت رسانه ای خود پایبند باشید و این پاسخ را منتشر نمایید.

    4
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا