نقدی بر برابر دانستن ازدواج سفید با جهاد نکاحِ داعشیها
امیر ترکاشوند، نویسندهی کتب دینی در کانال تلگرامی خود نوشت:
سیدباقر موسوی اصفهانی در یادداشتی که شفقنا منتشر کرده با لحنی غیرقابل باور به کسانی که زندگی مشترکشان بدون خواندنِ عبارات فقهیِ خاص آغاز شده چنین حمله کرده:
«… و تمام ادیان الهی بلا استثنا، ازدواج را پذیرفتهاند و سفاح را به تمام اقسام آن مردود دانستهاند و با اسمهای جدید حقیقت آن عوض نمیشود چنانچه در اینجا جمعی اسم آن را ازدواج سفید و در آن طرف داعشیها اسم آن را جهاد نکاح! نامیدند … و جایی که اصلا اعتبار زوجیت نیست و فقط زندگی مشترک با علاقه است، اصلا قابل بحث در فقه نیست و این همان سفاح و زنا است و شبیهترین نوع، به زندگی حیوانات است، ما بیشتر بحث را در لزوم صیغه می بریم که ممکن است کسی خیال کند که دو نفر به قصد زوجیت با هم زندگی کنند ولی صیغه نمیخوانند!! …».
این در حالی است که زن و مرد در صورتی که عرب نباشند و عربی بلد نباشند حتی از نظر فقهی اجازه دارند متن پیوند (=زن: زوّجتک نفسی علی الصداق المعلوم ؛ مرد: قبلتُ التزویج) را به زبان مادری مثلا فارسی بگویند (= زن: با تو ازدواج میکنم بر اساس فلان مهریه؛ مرد: این ازدواج را پذیرفتم).
حال به نظر شما آیا دو زن و مردِ مثلا ۳۰ ساله و تحصیلکردهای که قصد ازدواج غیرثبتی دارند آیا پیش از آغاز زندگی مشترک، چند جلسه با هم قرار و مدار نمیگذارند؟ و آیا در جریان توافقشان که با زبان فارسیِ مجازِ فقهی صحبت میکنند “طرفین روی ازدواج با یکدیگر به توافق شفاهی” (که بخش کانونی متن خطبه عقد است) نمیرسند؟ اگر شفاهاً بر ازدواج با یکدیگر و آغاز زندگی مشترک به توافق برسند، در این صورت کجای این اقدام، غیر شرعی و همانند جهاد نکاح داعشی و شبیه زندگی حیوانی است؟
شگفت آنکه در حالیکه فقهای بزرگ برای غیر عربها ترجمه و از آن بالاتر حتی “اشاره” را کافی در تحقق ازدواج شرعی دانستهاند اما ما با نهایت بیمهری، هموطنانمان (ولو به روششان انتقاد داشته باشیم) را با بدترین عبارات مورد حمله قرار میدهیم.
شاید در روزهای آینده ضمن انتقادهایی به رواج ازدواج سفید اما در غیر شرعی نبودنش مطالبی تقدیم خوانندگان کانال بازنگری کنم.
انتهای پیام