خرید تور تابستان

پرسپولیس و استقلال از بورس اخراج می‌شوند!

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی درباره‌ی واگذاری پرسپولیس و استقلال گفت: اگر تاکنون مسائل مرتبط با شفاف‌سازی را رعایت نمی‌کردند، حالا که تصمیم به چنین کاری گرفته شده چاره‌ای جز رعایت کردن شفافیت نداریم در غیر این صورت هر دو باشگاه از بورس اخراج می‌شوند. البته هنوز همه چیز تمام نشده بلکه باید به تدریج نگرانی‌ها را از بین برد. نمی‌توانیم بگوییم با انتشار برخی اسناد در سایت کدال همه چیز شفاف و صد در صد مشکلات حل شده اما روش فعلی نسبت به روش های قبلی گامی به جلو است. اگر با روشن شدن قیمت، به تدریج درصد بیشتری را عرضه کنند تا جایی که سهام دولت به حداقل برسد، در آن حالت وضعیت بهتری اتفاق خواهد افتاد.

سعید فائقی در گفت و گو با فارس، درباره آغاز عرضه ۱۰ درصد سهام استقلال و پرسپولیس از طریق سازمان فرابورس اظهار داشت: نسبت به سایر روش‌های مربوط به واگذاری مثل مزایده این روش شفاف‌تر است. با ارائه ۱۰ درصد سهام دو باشگاه، بازار شفاف و قیمت پایه تعیین می‌شود. سپس می‌توانند به تدریج این روند را ادامه بدهند. ضمن اینکه با این روش احتمال حضور برخی افرادی که خیلی به بحث ورزش مسلط نیستند یا علاقه ای ندارند کمتر خواهد شد و علاقه‌مندان به ورزش، فوتبال و فعالان بازار سرمایه ورود پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: این روش واگذاری به شکل‌گیری بازار سرمایه در حوزه ورزش کمک می‌کند. جای تشکر دارد که پس از این همه سال مسئولان دولت جدید کار واگذاری را به مرحله ابتدایی رساندند. متاسفانه مشکلات دو باشگاه سبب حذف پرسپولیس و استقلال از آسیا شد و با این اقدامات AFC هم می‌بیند برای خصوصی‌سازی دو باشگاه کارهایی انجام و گام‌هایی برداشته شده است.

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی در مورد نگرانی‌ها در خصوص به سود رسیدن سهامداران با توجه به شفاف نبودن اسناد مالی و مثبت نبودن تراز مالی آنها، گفت: همه موارد را یک شبه نمی‌توان به دست آورد و عدم شفافیت مالی هم برای یک یا دو سال اخیر نیست. وقتی سهام دو باشگاه به فرابورس می‌رود، برای تداوم روند واگذاری از این طریق باید هر سال صورت مالی حسابرسی شده استقلال و پرسپولیس در سایت کدال قرار بگیرد. اکنون در مورد اسناد ارائه شده ابهاماتی وجود دارد که باید به تدریج حل شود ولی وقتی تمام درآمد و هزینه ها در سایت منتشر شود، افرادی که سهام خریده‌اند حساس می‌شوند و نظارت می‌کنند.

فائقی اضافه کرد: فعالان بازار سرمایه علاقه ای به سوخت شدن پول‌شان ندارند. به همین دلیل جدا از نظارت، در هر موردی سوال دارند و باید هیات مدیره دو باشگاه تمام این سوالات را جواب بدهند. در این حالت کار به سمت بلورینگی و شفافیت خواهد رفت. یک روزه هیچ اتفاقی نمی‌افتد و باید گام به گام پیش رفت. حسن سهامداران خرد، نظارت کردن و مو را از ماست بیرون کشیدن است‌.

وی در خصوص اظهارنظر حسین قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی مبنی بر اینکه در این روش عرضه سهام پول به جیب دولت نخواهد رفت، گفت: استقلال و پرسپولیس باشگاه دولتی هستند و وقتی به فروش بروند، این پول به خزانه دولت می‌رود‌. دولت می‌خواهد مال خود را بفروشد و پول را به باشگاهی که می‌خواهد آن را بفروشد بازنمی‌گرداند. این حرف درست نیست. در بودجه سالانه آمده که قانون خصوصی سازی مکلف است سالانه فلان مقدار از اموال و دارایی‌هایی شرکت های دولتی را بفروشد و پولش را وارد خزانه کند‌. طبق تبصره قانون بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان خصوصی سازی مکلف به انجام چنین کاری است و درست نیست بگوییم پول به جیب دولت نمی‌رود و مستقیم به خود باشگاه ها تعلق می‌گیرد.

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی تصریح کرد: فردی که اکنون برای خرید سهام پرسپولیس و استقلال پول داده سهامدار است و برای آن سهام از طریق سازمان بورس حق نظارت دارد. به همین دلیل باید هر اتفاقی در ۲ باشگاه رخ می‌دهد در سایت کدال و بورس بگذارند‌. انتشار اسناد و هزینه ها هم شفافیت ایجاد می‌کند. این یک طرف قضیه است. در طرف دیگر در بحث واگذاری باید مقررات و قوانین فرابورس را رعایت کرد. چند روز قبل سازمان فرابورس اعلام کرد استقلال و پرسپولیس پنج مورد ندارند و باید سریع‌تر آنها را حل کنند.

فائقی خاطرنشان کرد: اگر تاکنون مسائل مرتبط با شفاف‌سازی را رعایت نمی‌کردند، حالا که تصمیم به چنین کاری گرفته شده چاره‌ای جز رعایت کردن شفافیت نداریم در غیر این صورت هر دو باشگاه از بورس اخراج می‌شوند. البته هنوز همه چیز تمام نشده بلکه باید به تدریج نگرانی‌ها را از بین برد. نمی‌توانیم بگوییم با انتشار برخی اسناد در سایت کدال همه چیز شفاف و صد در صد مشکلات حل شده اما روش فعلی نسبت به روش های قبلی گامی به جلو است. اگر با روشن شدن قیمت، به تدریج درصد بیشتری را عرضه کنند تا جایی که سهام دولت به حداقل برسد، در آن حالت وضعیت بهتری اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که فعالان حوزه ورزش و پیشکوستانی که در دو باشگاه سابقه دارند، دید و تفکر مالی ندارند تا با تشکیل تعاونی و راه انداختن تجمعی، سهام خرد پرسپولیس و استقلال را جمع‌آوری کرده و مدیریت منسجمی برای دو باشگاه ایجاد کنند. آنها بنگاه دار نیستند و باید در ورزش به تدریج مدیران بنگاه‌داری تربیت کنیم تا در این حوزه موثر واقع شده و سودآوری کنند. در دنیا ورزش حرفه‌ای همیشه وضعیت ارزش افزوده دارد و به همین دلیل سهام‌ها و بازارهای ورزشی رو به جلو و قدرتمند هستند. امیدوارم در کشور ما هم اقداماتی صورت بگیرد تا به سمت شکل‌گیری بازار خوب ورزش حرکت کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا