هنر و فرهنگ بهترین راه برای مقاومت و مقابله با جنگ، خشونت و طغیانگری در جهان است
پس از اجرا در مراسم گشایش هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، ارکستر بنیاد رودکی در دومین اجرا در سالن یونسکو (بزرگترین سالن فرهنگی و هنری لبنان) به روی صحنه رفت تا بیروت بار دیگر شاهد اجرای این ارکستر باشد.
به گزارش ایسنا، دومین روز برنامههای هفته فرهنگی ایران با اجرای ارکستر بنیاد رودکی به رهبری «بردیا کیارس» و با آواز «اشکان کمانگری» در تالار یونسکو ادامه یافت.
این مراسم با سخنرانی محمد وسام المرتضی وزیر فرهنگ لبنان، و حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد جلال فیروزنیا سفیر و عباس خامهیار رایزن فرهنگی کشورمان، سفرای کشورهای خارجی مقیم لبنان از جمله: الجزایر، عراق، ونزویلا، سوریه، روسیه، نروژ، فیلیپین، رومانی، شیلی و نیز دهها شخصیت سیاسی، فرهنگی، نظامی، مذهبی و اصحاب رسانه و هنر برگزار شد.
وزرای فرهنگ، نفت و انرژی، کار، حمل و نقل، صنعت، دادگستری، اعضای شورایعالی قضایی، رئیس و اساتید دانشگاههای لبنان، معارف، اسلامیه، عدهای از روحانیون مسلمان و کشیشان مسیحی از جمله دیگر شرکتکنندگان بودند.
در ابتدای این مراسم محمد وسام المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان گفت: حضور مردم در فضاهای آرامبخش امری ضرروی است تا بتوانند برای لحظاتی از هیاهوی عالم و صدای تیر و گلوله که از همه جا به گوش می رسد، دور بمانند. در آن لحظات انسان با حقیقت شفاف انسانی یکی میشود.
وی تاکید کرد: هنر و فرهنگ بهترین راه برای مقاومت و مقابله با جنگ، خشونت و طغیانگری در جهان است.
ایرانیان و لبنانیها همواره پیوند نزدیکی داشتهاند به ویژه در زمینههای فرهنگی، فکری، هنری و مقاومت؛ بنابراین این دو ملت به معنای واقعی کلمه برادرند.
در ادامه ارکستر بنیاد رودکی به رهبری بردیا کیارس بر روی صحنه رفت. در ابتدا چند قطعه موسیقی کلاسیک، چند قطعه بی کلام و باکلام ایرانی اجرا شد.
سپس آندره الحاج ارکستر لبنانی بر روی صحنه رفت تا ارکستر رودکی را برای اجرای نماهنگ «بیروت درد تو درد من است» رهبری کند.
آندر الحاج پیش از اجرای این نماهنگ در سخنانی کوتاه گفت: نماهنگ «ای ایران» پیش از این به منظور گرامیداشت یاد قربانیان انفجار مهیب بندر بیروت، بنا به دعوت و پیشنهاد دکتر عباس خامهیار دوست عزیز و رایزن فرهنگی ایران در لبنان پیشنهاد و توسط گروه ارکستر سمفونی مؤسسه فرهنگ و هنری رودکی به منظور ابراز همدردی با حادثه دیدگان و بازماندگان در تهران به اجرا درآمده بود.
وی افزود: نوازندگان ایرانی به طرز فوق العاده این نماهنگ را به اجرا درآورده و به مردم بیروت پس از آن فاجعه دردناک اهدا کردند.
در ادامه گابریل عبدالنور، موزیسین و خواننده لبنانی بر روی صحنه رفت و به اتفاق اشکان کمانگیری سرود «ای ایران ای مرز پرگهر» را اجرا کرد.
هفته فرهنگی ایران در لبنان به مدت یک هفته (از ۹ تا ۱۴ اسفند) به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با همکاری وزارت فرهنگ لبنان و انجمن هنری «رسالات» لبنان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار میشود.
برگزاری چند میزگرد و هماندیشی در موضوعهای علمی، هنری و همچنین برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای ایرانی به همراه پخش فیلمهای ایرانی و شب موسیقی ایران و لبنان از جمله برنامههای هفته فرهنگی ایران در بیروت است.
انتهای پیام