خرید تور تابستان

آشنایی با ارزهای دیجیتال: کمک به درآمدزایی مبتدیان

رپورتاژآگهی

هر کسی در ابتدای ورود به دنیای رمزارزها، با حجم زیادی از اصطلاحات و اطلاعاتی مواجه می‌شود که برای او قابل درک نیست. این موضوع با وجود جدید بودن مبحث کریپتوکارنسی کاملا طبیعی است.

از طرفی یادگیری تمام مفاهیم مربوط به ارزهای دیجیتال بسیار پیچیده و زمان‌بر خواهد بود. بنابراین در این مطلب به کمک مفاهیم ساده ارز دیجیتال تصمیم گرفتیم خلاصه‌ای از نکات اصلی و پرکاربرد را برای شما مطرح کنیم و نحوه استفاده از آن‌ها را برای درآمدزایی بیشتر بیاموزیم.

در پایان این مطلب با تعریف ارزهای دیجیتال آشنا خواهید شد، عوامل موثر در افزایش یا کاهش آن‌ها را می‌شناسید و متوجه خواهید شد که چگونه می‌توانید قیمت ارزهای دیجیتال را تا حدی پیش‌بینی کنید.

مفاهیم پایه کریپتوکارنسی

کریپتوکارنسی نام‌های زیادی دارد، اما ما بیشتر آن‌ را به‌عنوان ارز دیجیتال یا رمز ارز می‌شناسیم. اگر به سایت‌های تحلیل رمز ارز مانند سایت امید فدوی سر زده باشید، احتمالا با واژه بیت کوین یا اتریوم به مراتب مواجه شده‌اید. این دو مثال‌هایی از محبوب‌ترین رمز ارزهای جهان هستند که به ترتیب لقب پادشاه و ملکه را دارند.

به گفته یک کارشناس ارز دیجیتال، هدف اولیه کریپتوکارنسی‌ها تسهیل معاملات آنلاین بوده است. به عبارتی افرادی که نمی‌توانستند با واحد پول کشورشان یا کارت‌های بانکی از جای دیگری از دنیا خرید اینترنتی را انجام دهند، از این پس به کمک رمز ارزها خواهند توانست.

اما ماهیت رمز ارزها چیست؟ آن‌ها در حقیقت الگوریتم‌های رمز نگاری شده‌اند که با استفاده از فناوری پیشرفته علاوه بر این‌که به‌عنوان پول به کار می‌روند، یک سیستم حسابداری مجازی نیز محسوب می‌شوند.  

برای استفاده از کریپتوکارنسی باید کیف پول دیجیتال داشته باشیم تا ارزهای خود را در آن نگهداری کنیم. چون ماهیت رمز ارزها مجازی بوده، کیف پول آن‌ها نیز در حقیقت نرم افزاری است که از سرویس ابری استفاده می‌کند و در کامپیوتر یا تلفن هوشمند شما ذخیره می‌شود.

اصطلاحات رایج مربوط به ارزهای دیجیتال

در ادامه تعدادی اصطلاح را که ممکن است در این راه زیاد بشنویم، با هم مرور می‌کنیم:

  • غیرمتمرکز (decentralized): ساختار غیرمتمرکز به شخص ثالثی برای عملکرد خود نیاز ندارد، مانند تمام ارزهای دیجیتال.
  • متمرکز (centralized): ساختار متمرکز به شخص ثالثی برای اداره خود نیازمند است. برای مثال در هنگام انجام تراکنش در بانک، به تایید شخص ثالث (مدیریت بانک) نیاز دارید.
  • بلاک‌چین (blockchain): پایگاه داده‌ای که اطلاعات زنجیروار در آن ذخیره می‌شوند. هر معامله و تراکنشی که با ارزهای دیجیتال انجام می‌دهیم، در این شبکه برای همیشه ثبت و ذخیره می‌شود.
  • بیت کوین (Bitcoin): اولین ارز دیجیتال غیرمتمرکزی که به وجود آمد.

چالش‌های استفاده از ارزهای دیجیتال و نحوه نگهداری

امید فدوی در آموزش‌های خود ریسک‌های مرتبط با معامله رمز ارزها را به این شکل بیان می‌کند:

  • به دلیل جدید بودن این بازار، ارزهای دیجیتال بسیار بی‌ثبات هستند.
  • رمز ارزها به شخص ثالثی برای کنترل و یا مدیریت آن‌ها نیاز ندارند، بنابراین دارایی ملموس یا بیمه شده محسوب نمی‌شوند.
  • مانند تمام دارایی‌های دیحیتال دیگر می‌توانند آن‌ها را هک کنند یا به سرقت ببرند.
  • اگر کیف پول دیجیتال خود را از دست دهید، رمز آن را فراموش کنید یا بکاپ نداشته باشید، تمام سرمایه دیجیتال شما از دست خواهد رفت.

چگونه از ارزهای رمزنگاری شده خود مراقبت کنیم؟

در آکادمی ارز دیجیتال امید فدوی یاد می‌گیرید که برای حفظ ارزهای رمز نگاری شده خود و جلوگیری از ضرر نکات زیر را رعایت کنید:

  • قبل از سرمایه گذاری و خرید ارزهای دیجیتال، مطمئن شوید که نحوه کارکرد، استفاده و معامله آن‌ها را به‌طور کامل می‌دانید.
  • صفحات وب هر ارز را در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه توئیتر، دنبال کنید (مانند بیت کوین، اتریوم یا لایت کوین) و اخبار و مقالات مربوط به آن‌ها را بخوانید. (برای اطلاع از این اخبار به زبان فارسی می‌توانید به صفحه اینستاگرام امید فدوی نیز سر بزنید و اطلاعات لازم را به همراه توضیحات جامع دریافت کنید.)
  • از کیف پول دیجیتال مطمئن استفاده کنید. درباره شرکت یا سازمان ارائه دهنده کیف پول تحقیق کنید و آگاهانه جلو بروید. اگر کیف پول را در لپ تاپ یا گوشی خود نگهداری می‌کنید، روی آن‌ها برنامه‌های محافظتی نیز نصب کنید.
  • مشکلات احتمالی را در نظر بگیرید. اگر رایانه یا تلفن همراه شما گم یا دزدیده شود، چگونه می‌خواهید به دارایی‌های خود دسترسی پیدا کنید؟ همیشه از اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان بگیرید.

چه عواملی در کاهش یا افزایش رمز ارزها تاثیر می‌گذارند؟

برای این‌که بتوانید از بازار ارزهای دیجیتال سود بدست آورید و قیمت آن‌ها پیش بینی کنید، ابتدا باید بدانید چه چیزهایی در افزایش یا کاهش قیمتشان تاثیرگذار است.

از آن‌جایی که کریپتوکارنسی‌ها غیرمتمرکز هستند، یعنی هیچ دولت یا سازمان مرکزی آن‌ها را اداره نمی‌کند، معمولا ارزش خود را از منابع دیگری بدست می‌آورند؛ مانند:

  1. عرضه و تقاضا
  2. هزینه تولید
  3. در دسترس بودن در هنگام معامله
  4. رقابت
  5. وضعیت مدیریت
  6. قوانین و مقررات

حال بیایید در ادامه ببینیم چگونه هر یک از این عوامل قیمت ارزهای دیجیتال را تغییر می‌دهند.

عرضه و تقاضا

ارزش هر چیزی را بر اساس عرضه و تقاضای آن تعیین می‌کنند. اگر تقاضا سریع‌تر از عرضه افزایش پیدا کند، قیمت آن بالا می‌رود. این روند شامل ارزهای دیجیتال نیز می‌شود. اما میزان عرضه هر رمز ارز متفاوت است. برای مثال مقدار بیت کوین به میزان ثابتی افزایش پیدا می‌کند و به هر بلوکی که در بلاک‌چین استخراج می‌شود بستگی دارد.

بعضی از ارزهای رمزنگاری شده به‌طور کامل به کمک پروژه‌های پشت آن اداره می‌شود. این پروژه‌ها به تیم ارائه دهنده بستگی دارند که توکن‌های آن را بسوزانند یا میزان آن را برای عموم افزایش دهند. معمولا وقتی مردم یک رمز ارز را می‌خرند، قیمت آن افزایش پیدا می‌کند و برعکس وقتی می‌فروشند قیمت آن کاهش می‌یابد.

هزینه تولید

توکن‌های دیجیتال با طی کردن فرایندی به نام استخراج (ماینینگ) به وجود می‌آیند. در استخراج ارزهای دیجیتال کامپیوتر یک سری محاسبات انجام می‌دهد تا بلوکی به شبکه بلاک‌چین اضافه کند.

هزینه مربوط به تجهیزات و برق استفاده شده در این فرایند، قیمت توکن را افزایش می‌دهند. به علاوه هر چه تعداد ماینرها (استخراج کنندگان) بیشتر شود، استخراج ارز سخت‌تر صورت می‌گیرد.

زیرا ماینرها مجبور خواهند بود برای حل و محاسبه یک مسئله ریاضی برای ایجاد بلوک با هم رقابت کنند. بنابراین هزینه استخراج بیشتر افزایش می‌یابد و به تجهیزات پیشرفته‌تری برای انجام عملیات مربوط به آن نیاز پیدا می‌کنند.

در دسترس بودن در هنگام معامله

تمام رمز ارزها در صرافی‌های دیجیتال برای معامله قرار می‌گیرند. این صرافی‌ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال از معامله کنندگان کارمزد دریافت می‌کنند. این کارمزد بر قیمت کریپتو تاثیر کوچکی دارد.

از طرفی قیمت کلی آن به این بستگی دارد که چند صرافی از آن ارز پشتیبانی می‌کنند. اگر تعداد زیادی صرافی یک رمز ارز را ارائه دهند، مردم بیشتری می‌توانند آن را معامله کنند و در نتیجه تقاضا بالا می‌رود.

با افزایش تقاضا قیمت ارز دیجیتال نیز به‌صورت قابل توجهی افزایش می‌یابد.

رقابت

روزانه شاهد ورود کوین‌های فراوانی به بازار هستیم. با ورود هر توکن رقابت برای سایر آن‌ها سخت‌تر می‌شود. بنابراین هر کدام از آن‌ها باید پروژه یا برنامه منحصر به‌فردی در پس زمینه خود داشته باشند تا بتوانند در بازار سهمی برای خود باز کنند.

وضعیت مدیریت

وقتی پای رقابت به میان می‌آید، تیم‌های پشتیبانی کننده هر رمز ارز باید بتوانند به درستی برنامه‌های آن را مدیریت کنند تا در میدان رقابت جایگاه خود را حفظ کند. به‌طور کلی سرمایه گذاران از ارزهایی خوششان می‌آید که ثبات مدیریت داشته باشند.

برای مثال اتریوم می‌خواهد شبکه خود را از سیستم کاری به سیستم سرمایه گذاری ارتقا دهد. این کار به‌شدت در قیمت این ارز دیجیتال تاثیرگذار خواهد بود زیرا بی‌شک بسیاری از تجهیزات ماینرها را غیر قابل ‌استفاده می‌کند.

قوانین و مقررات

سردرگمی‌های زیادی در پس پرده قوانین و مقررات معاملات رمز ارزها وجود دارد. بسیاری معتقدند که کریپتوکارنسی به اوراق بهادار شباهت دارند و سایر افراد می‌گویند آن‌ها مثل کالا هستند.

در هر حال هیچ سازمانی نمی‌تواند ادعای نظارت بر این رمز ارزها را داشته باشد و در نتیجه نمی‌تواند برای آن قوانینی وضع کند. مقررات ثابت ممکن است راه‌های معاملات ارزهای دیجیتال را ساده‌تر کنند و مردم بیشتری را به سوی آن‌ها بکشانند.

در عین حال می‌توانند بر تقاضای رمز ارزها تاثیر منفی بگذارند. برای مثال اگر یک نهاد تصمیم بگیرد قوانینی بر علیه سرمایه گذاری روی کریپتوکارنسی بگذارد، می‌تواند قیمت معاملات آن را کاهش دهد.

چگونه قیمت رمز ارزها را حدس بزنیم؟

اگر قوانین اصلی و تعیین کننده عرضه و تقاضای رمز ارز مورد نظر خود را متوجه شوید، می‌توانید بفهمید چه عواملی بر ارزش آن‌ها تاثیر می‌گذارد. بدین ترتیب می‌توانید سرمایه گذاری سودآور داشته باشید و تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید.

برای مثال اگر با توجه به اخبار به این باور برسید که به دلیل‌های مختلف (الف و ب) تقاضا برای یک ارز دیجیتال افزایش پیدا خواهد کرد و عرضه نمی‌تواند به پای آن برسد، معامله بسیار خوبی خواهید داشت.

آگاهی از جدیدترین اخبار در پیج امید فدوی

در نهایت برای این‌که بتوانید تحلیل نسبتا درستی از قیمت رمز ارزها داشته باشید، بهتر است مطالب و گفته‌های تعدادی کارشناس ارز دیجیتال را دنبال کنید که از دانش آن‌ها در این زمینه مطمئن هستید. به‌عنوان مثال صفحه اینستاگرام امید فدوی در این زمینه اطلاعات بسیار مفیدی دارد.

اگر به پیج او که یکی از متخصصان این حوزه است سر بزنید، می‌توانید از مباحث آموزشی آن به رایگان استفاده کنید. در این پیج موضوعات متفاوتی را یاد خواهید گرفت که در صفحات دیگر کمتر به چشم می‌خورند.

علاوه بر این، در آکادمی ارز دیجیتال فدوی علاوه بر نحوه معامله و نکات مربوط به آن، درباره شیوه‌های کلاهبرداری و نحوه جلوگیری از آن‌ها به‌طور گسترده صحبت شده است. بنابراین به‌راحتی می‌توانید در اینستاگرام او را دنبال کنید و از آموزش‌هایش استفاده ببرید، سپس شروع به معامله کنید.

در هر صورت فراموش نکنید که هر سرمایه گذاری ریسک‌ها و چالش‌های خودش را دارد و بدون آگاهی از آن‌ها دست به هیچ اقدامی نزنید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا