خرید تور نوروزی

نامه‌ی یک روحانی به وزیر ارشاد به بهانه‌ی موضع شهاب حسینی و توییت‌های سمیه میرشمسی

دبیرکل مجموعه‌ای به نام «جمعیت فعالان فرهنگ، هنر و رسانه انقلاب اسلامی ایران» در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه‌ی توییت‌های اخیر سمیه میرشمسی درباره‌ی فضای سینما [لینک] و همینطور موضع شهاب حسینی در اسفندماه درباره‌ی سینما، خواهان برخورد جدی با آنچه «پدیده‌های نفوذ فرهنگی در بدنه سینما» خوانده شد.

متن نامه‌ی حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین پیشاهنگ به این شرح است:

جناب آقای دکتر اسماعیلی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

سلام علیکم. با عرض تبریک سال جدید و آرزوی توفیقات روزافزون به استحضار محترمتان می رساند، در هفته‌های اخیر پس از انتشار خبر کنارگیری بازیگر و کارگردان معروف کشورمان جناب آقای شهاب الدین حسینی از عرصه سینمای کشور و پیام‌های متعدد و حواشی حول آن خبر که در این خصوص منتشر گردید، در دو روز گذشته نیز رشته توییت ها و پیام‌هایی از سرکار خانم میرشمسی در فضای رسانه‌ای کشور پخش شد که شاهدی جسورانه و حقیقی از مشکلات و معضلات صنعت سینمایی کشور بود؛ مشکلی عمیق و جدی که بخشی از آن به صورت همان اخباری نمود یافته است که متاسفانه جسته و گریخته از پشت صحنه ها و تولیدات مختلف سینمایی کشور به گوش می‌رسد و موجب رنجش و تأسف جامعه مؤمن هنری ایران اسلامی شده است و نیاز است با ریشه یابی، نسبت به رفع و دفع آن همت ویژه صورت گیرد.

نمود دیگر این مسئله، انحصاری است که در فضای سینمایی کشور ایجاد شده و گویا قرار نیست کارت ورودی به هنرمندان مؤمن و متعهد داده شود و این انحصار طلبی چنان است که حتی وقتی یک هنرمند آزاده و آزاد اندیش، سخنی یا رفتاری مؤمنانه از خویش نشان میدهد مجبور می‌شود کارت حضور خود در این باشگاه خصوصی را پس داده و از سینمای ایران خداحافظی کند. (جامعه هنرمندان مؤمن و انقلابی هنوز آنچه بر سرکار خانم الهام چرخنده، یا عوامل فیلم سینمایی قلاده‌های طلا رفت و موارد فراوان مشابه آن را فراموش نکرده است.)

اما بزرگترین پیامد و نمود این مسئله، سینمایی بعضاً ضعیف، غیر راهبردی، غیر ملی و غیر دینی است که بحران محتوا در آن چنان سنگین است که تاب تحمل تک مضراب‌های سینمای  محتوا محور و بویژه انقلابی و دینی را نیز نداشته و سینماگر متفکر را متهم به حکومتی یا دولتی بودن می‌کند و در مقابل اقبال مردم به اینگونه آثار نیز مسیر قهر و هجمه و اتهام را در پیش می‌گیرد.

در نتیجه سینما (و سریال‌های شبکه پخش خانگی که در این فضای فکری و در امتداد صنعت سینما تهیه می‌شوند) بعنوان مهمترین صنعت هنری اثر بخش در کشور، رابطه خود را با مردم و حقایق زندگی آنها از دست داده و کارکرد خویش در پیشبرد اهداف ملت و همراهی با آنان در تحقق تمدن نوین اسلامی را فراموش کرده است.

بی شک آثار خوبی که توسط هنرمندان متفکر، مؤمن و انقلابی در همین شرایط تولید شده است از دید ما پنهان نبوده و با سپاس از هنرمندان و مدیرانی که با ایثار و مجاهدت‌های فراوان به این توفیقات دست یافتند، تأکید می‌کنیم، با توجه به اهمیت و نقش سینما در ریل گذاری اجتماعی، به هیچ وجه نسبت کمّی این آثار نسبت به حجم سایر آثار، راضی کننده و پوشش دهنده انتظارات جامعه نمی‌باشد. سینما باید آینه ای از تمام سلایق، دیدگاهها و ارزش‌هایی باشد که یک ملت برای آن بها داده است و انحصار کلی یا نسبی سینما در دست یک طبقه یا نگرش خاص مانع تحقق این مهم است.

مع الاسف تشدید این شرایط ناسالم در سال‌های گذشته، موجب نا امیدی و یأس هنرمندان حقیقی مؤمن و مردمی از ادامه فعالیت در این سینمای انحصاری و خروج و خروش آنان شده و با قطع امید دغدغه مندان و دلسوزان پهنه بزرگ فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور از بدنه سینما، در نهایت می‌تواند منجر به انقطاع کامل رابطه مردم (مهمترین پشتوانه صنعت – هنر سینما) با سینمای ایران شود.

لذا جا دارد ضمن تقدیر و تشکر از جسارت و شجاعت در بیان حقیقت توسط سرکار خانم سمیه میرشمسی و دیگر فعالان و نهاد ها در این عرصه (همچون انجمن صنفی کارگردانان و دستیاران تهیه) که با حمایت ها و تأییدات خود، موجب دلگرمی هنرمندان مردمی و مؤمن شده‌اند، از جنابعالی تقاضامندیم که به عنوان متولی فرهنگ و هنر این کشور با روحیه انقلابی به این قضیه ورود نموده و با حساسیت و دقت مضاعف ضمن زدودن آسیب‌های انسانی و اخلاقی موجود در گوشه و کنار بدنه سینما، ریشه اصلی این مشکلات یعنی انحصار و اختصاص اعتبارات، حمایتها و بودجه‌های دولتی به اعضای یک باشگاه نانوشته فکری و فرهنگی بریده از مردم را حل نمایید. بی تردید حمایت از هنرمندان مؤمن و انقلابی به ویژه رویش‌های تازه فرهنگی و هنری برآمده از میان مردم، بهترین شروع و مسیر در شکستن انحصار مذکور و پالوده سازی فضای سینما خواهد بود.

امید است با حمایت‌های دلسوزانه و پیگیری‌های مجدانه شما در مجموعه سینمایی کشور، موجبات رشد و تعالی حقیقی سینمای ایران فراهم شود تا با حضور همه فعالان متدین و انقلابی عرصه فرهنگ، هنر و رسانه اعم از هنرمندان، مدیران و دلسوزان و علاقه مندان بتوانیم اهداف متعالی ملت بزرگ ایران یعنی تمدن نوین اسلامی و تحقق آرمان شهر مهدوی و برای ساخت یک دنیای عاری از ستم، آزار و خشونت را بر سر منزل مقصود رسانیم.

در سال جدید و در آستانه ماه مبارک رمضان، برای شما و خانواده بزرگ فرهنگ و هنر کشور آرزوی بهترین‌ها کرده و پیروزی و بهروزی شما را از خداوند متعال مسئلت دارم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا