ماجرایی تازه از «تجاوزهای سینمای ایران» [+نظرات]
کافه سینما نوشت: روایتهای تکاندهندهی تازهی روزنامهی صبح، از تجاوز و آزار جنسی در سینمای امروزِ ایران.
یکی از بازیگران جوان در این باره به «فرهیختگان» گفت: «سال آخر دانشگاه از طریق یکی از دوستانم متوجه شدم که برای فیلمی تست میگیرند. خیلی سریع به محل تست مراجعه کردم و دیدم حدود 50 نفر از دختران همسنوسال من به اتاقی میروند و بعد از چند دقیقه بیرون میآیند. وقتی نوبت من شد به داخل اتاق رفتم و سوالات معمول و چند تست ساده از من گرفتند و برخلاف آنچه از دیگران دیده بودم که پس از تست آنجا را ترک میکردند، از من خواستند در سالن منتظر بمانم تا نکته مهمی را به من بگویند. حدود یک ساعت منتظر ماندم تا آقایی -که بعدها فهمیدم دست راست آقای کارگردان است- مرا به اتاق دیگری هدایت کرد و بعد از بستن در از من پرسید آیا میخواهم راه 100 ساله را یکشبه طی کنم یا نه؟ با ذوق ناشی از امیدواری گفتم بله، چراکه نه. او روی کاغذ آدرسی نوشت و به من داد و از من خواست تا آن شب به آن آدرس بروم و برای ساعاتی خوش بگذرانم. خیلی تعجب کردم و پرسیدم اینجا لوکیشن فیلمبرداری است؟ او خندید و گفت که نه، خانه آقای کارگردان است. من که تازه متوجه نیت آنها شده بودم، گفتم برای چه باید به خانه آقای کارگردان بروم؟ که آن آقا با ژستی که هیچگاه نمیتوانم فراموش کنم گفت الکی الکی که نمیشه وارد سینما شد. من چون دیدم هر لحظه احتمال شنیدن الفاظ رکیک وجود دارد از صندلی بلند شدم و بهسمت در رفتم که او بهسوی من هجوم آورد، مرا به دیوار چسباند و ضمن اصطکاک با من گفت بدبخت! حالا که شانس بهتو رو آورده، داری خرابش میکنی؟ کلی از این دانشجوها از خدایشان است که این آقای کارگردان، سلام آنها را علیک بگوید. من در آن لحظه به هیچچیز فکر نمیکردم. فقط تنها چیزی که یادم است اینکه آن آقا را با قدرت تمام به گوشهای هل دادم و بلافاصله از آن اتاق خارج شدم و تا چند کیلومتر فقط دویدم و گریه کردم. اگرچه آن اتفاق برای من ختم به خیر شد، من نسبت به محیطهای بسته فوبیا پیدا کردم. این اتفاق باعث شد تا چندسال قید حضور در سینما را بزنم. بعدها هم که متمایل شدم، بهدلیل تاهل من بود و اینکه حالا دیگر میدانستم نمیتوانند به این راحتیها به من نزدیک شوند و به همین دلیل در هر قرار سینمایی طوری به طرفم میفهماندم که متاهل هستم. اما چرا باید من و امثال من متحمل چنین دردهایی شویم؟
بعدها بسیار شنیدم اتفاقهایی از این دست برای برخی بازیگران و حتی عوامل زن پشتصحنه رخ داده است که متاسفانه از همان سالها و مطمئنا قبل از آن وجود داشته و هنوز هم وجود دارد.»
گرفتن تست؛ راهکار رایج خشونت جنسی
در بررسیهایی که بهعمل آوردیم، متوجه شدیم بیماران جنسی حوزه سینما فرآیند تست گرفتن را یکی از بهترین راهکارها برای شکار قربانیان خود میدانند. وقتی علت را از یکی از دستیاران کارگردان جویا شدیم، پاسخ داد: «عموما کسانی برای تست دادن میآیند که حاضرند تمام سدهای پیش روی خودشان را برای ورود به سینما کنار بزنند. آن کسانی که ساده هستند، میآیند و به گمان اینکه انتخابها، تماما بر مبنای شایستهسالاری است، تست را میدهند و میروند و منتظر نتیجه میمانند. آن زیرکترها میدانند که در این مسیر باید از پول، اندام و… هزینه کنند تا بتوانند خود را مقابل دوربین برسانند.»
وی ادامه داد: «بنابراین خیلی ساده است که قربانی را از میان صدها نفر که برای تست دادن آمدهاند، انتخاب کنند. البته من اینطور حدس میزنم افرادی که دنبال شکار در میان علاقهمندان هستند، به این نکته بهخوبی آگاهند که تمام آنها گمنام هستند و برفرض دهان باز کردن نمیتوانند یک جریان را به راه بیندازند، چون جریان عموما از طرف افراد مشهور ایجاد میشود.» این دستیار کارگردان در خاتمه افزود: «من حتی از همکارانم شنیدهام که یک کارگردان به قصد استفاده بازیگر در قالب نقش اول به او نزدیک شده و بهرهبرداریهای خود را از او بهعمل آورده و وقتی نوبت به فیلم رسیده، یک نقش فرعی به او داده و به همین راحتی زیرقول خودش زده و متاسفانه دست آن بازیگر ناشی هم به جایی بند نبوده است.»
یک کارگردان زن هم به «فرهیختگان» اعلام کرد که یکی از دوستانش، پس از آنکه دانشگاه را تمام میکند، برای تست به دفتر یکی از بازیگران مرد مراجعه میکند تا تست بدهد. آقای بازیگر که گویا از این خانم خوشش آمده در حضور دهها متقاضی تست دادن، در اتاق را میبندد و سعی میکند به این دختر نزدیک شود اما با هوشیاری او نقشهاش ناکام میماند و دختر میتواند از اتاق فرار کند. این کارگردان زن گفت: «خیلی عجیب است که چرا این بازیگر، چنین زمانی را برای این کار انتخاب کرده؛ چراکه دهها نفر شاهد این اتفاق بودند و عموما و طبق آنچه که به گوش او رسیده، آنها زمانی را انتخاب میکنند که بعدها سخت میتوان اثبات کرد اصلا چنین اتفاقی رقم خورده است.»
حربه بهخطر انداختن موقعیت
یکی از سینماگران زن به ما اعلام کرد که در همین دهه 90 از طریق یکی از دوستانش متوجه شده یک بازیگر آقا درتلاش است ضمن فیلمبرداری به او نزدیک شود و وقتی نتوانسته بهشکل مسالمتآمیز به خواستهاش برسد، در جلسات تمرینی که با یکدیگر داشتند با خشونتهای رفتاری و لجاجت در کار زمینه را بهسمتی میبرد که آن بازیگر به اهداف شیطانی او تن دهد.
البته طبق گفته این سینماگر این اتفاق درنهایت با آگاهی کارگردان پروژه ختم به خیر شده اما مواردی از این دست که از آنها به قلدری و باجخواهی جنسی تعبیر میشود، بهکرات در سینمای ایران اتفاق افتاده و متاسفانه بسیاری از قربانیان بهدلیل جایگاه خود میل چندانی برای رسانهای کردن آن ندارند. طبق اطلاعاتی که به «فرهیختگان» رسیده، یکی از ابتداییترین حربههایی که متجاوزان برای قربانیان استفاده و آنان را تهدید میکنند، بهخطر انداختن موقعیت حرفهای بازیگران است. بهطوریکه وی را تهدید میکنند درصورت اعلام این اتفاق اجازه نمیدهند که کارگردانان و تهیهکنندگان سرشناس سراغ او بروند و حتی اگر هم بروند، فیلمش را چنان در اکران زمین میزنند که دیگر کسی بهسراغش نیاید. بنابراین این بازیگران مجبور به سکوت میشوند و حتی در موقعیتهایی از این دست که پای بیانیه وسط میآید، از هرگونه اظهارنظر و امضا خودداری میکنند. متاسفانه این اتفاق بهشکل وسیعی در میان متجاوزان وجود دارد و اینکه در متن بیانیه آمده و بهعنوان «سیستماتیک» اشاره شده، موید همین نکته است که فساد و خشونت جنسی از سوی یک رشته دنبال میشود و متاسفانه وقتی هم که این خشونت روا داشته میشود، نوچههایی دارند که اقدام به تهدید و قربانی را وادار به سکوت میکنند.
سینماگران زنی که علیه زنان فعالیت میکنند
یک کارگردان سرشناس زن در این رابطه به «فرهیختگان» گفت: «الان که این بیانیه منتشر شده، شاید برخی تصور کنند که سینماگران زن، علیه مردان سینما قیام کردهاند حال آنکه ما در همین سینما، خانمهایی داریم که در قالب این سیستم فعالیت دارند و برخلاف منافع خانمها عمل میکنند.»
این کارگردان افزود: «خوب به یاد داریم که چند سال پیش تجاوزی به یک بازیگر زن صورت گرفت و یکی از همین خانمها آمد و به آن بازیگر گفت که سکوت کن و به نفع سینما نیست که بخواهی دراینباره صحبت کنی. موارد از این دست بسیار است. یعنی این خانمها همانگونه که در نامه خانم یثربی هم به آن اشاره شد، در نقطهای، قرار میگیرند که برای اینکه در سیستم قدرت بمانند، در شکل زنستیز ظاهر میشوند و در خدمت مردان بالادست خود، حقوق و نظاممندی یک زن را به سخره میگیرند و وقتی یک زن قربانی میشود، سعی میکنند تا روی آن سرپوش گذاشته و کاری کنند که این موضوع، رسانهای نشود.» این کارگردان با بسط این مفهوم به کلیت جامعه میگوید: «فرض کنید که دختر کوچک یک خانواده از سوی یکی از محارم خود مورد خشونت جنسی قرار میگیرد و قتی این موضوع را با مادرش درمیان میگذارد، مادر این دختر به او میگوید که سکوت کن چون اگر پدرت این موضوع را بفهمد، معلوم نیست چه بلایی بر سر تو بیاورد. درواقع این مادر دارد در زمین آدمهای آن سیستم بازی کرده و بدون اینکه متوجه باشد، به نفع آن مردان فعالیت میکند.» «فرهیختگان» خیلی اتفاقی با سینماگر زنی مواجه شد که یکی از افرادی بود که در دهههای قبل، یکی از قربانیان را دعوت به سکوت کرده بود. این سینماگر که امضای او پای این بیانیه نیز هست، به ما گفت: «حدود 15 سال پیش که اعتراف به این شکل خشونتها چندان عرف نبود یکی از نزدیکترین دوستان من توسط یک کارگردان بسیار سرشناس که در مجامع جهانی نیز شناخته شده است، تحت آزار و خشونت جنسی قرار گرفت.» او ادامه داد: «در همان زمان خیلیها نزد دوست من میآمدند و میگفتند که مبادا حرفی بزنی چون به صلاح سینما نیست و میتواند یک جریان را به خطر بیندازد. من وقتی این حجم اعتراض را دیدم، با خودم گفتم این اتفاق چوب دوسر باخت است و همچنان که با بیان این اتفاق آن آقای کارگردان بدنام میشود، اما دوست من هم نابود میشود. این جنایت را کارگردان محبوب و معروفی رقم زده بود که حتی این امکان وجود داشت که طرفداران او و شاگردانش، رفیق من را از بین ببرند. ضمن اینکه دوست من برای اثبات ادعای خود، شاهدی نداشت و نمیتوانست حرف خود را ثابت کند. همچنان که در همان زمان، نوچههای آقای کارگردان، مدام پیام میفرستادند که اگر این اتفاق را بازگو کنی، ما دیگر به تو اجازه نمیدهیم که در این سینما کار کنی.» این چهره سینمایی ادامه داد: «من وقتی این حرفها را به دوستم منتقل کردم، به او قبولاندم که با طرح این موضوع، یک جور خودت هم میبازی و نابود میشوی چون در گام اول، همکاران ما این اتفاق را باور نمیکنند. آن دوستم، استدلالهای من را پذیرفت و چیزی نگفت و من هنوز نمیدانم که در آن زمان، کار درستی انجام دادم یا نه. اما این را میدانم که در زمین هیچکس جز دوستم بازی نکردم و میدانم که با این کار ناخواسته به رشد این جریان کثیف کمک کردهام اما میخواهم بگویم تمام این دعوت به سکوت کردنها بهخصوص در دهههای گذشته، به دلیل لابی و رانت و ارتباطات نبوده و گاهی فقط و فقط به خاطر سلامت روحی و روانی آن قربانی، این تصمیم گرفته شده است.» این سینماگر در خاتمه افزود: «من و تمام کسانی که پای این بیانیه را امضا کردهایم، آبرو، حیثیت و تمام کارنامه و موقعیت خودمان را گذاشتهایم و به این کار تن دادهایم و با امضای آن، پای تمام عواقب هم ایستادهایم تا یک بار برای همیشه این مشکل بزرگ در سینمای ایران حل شود.»
بهخاطر اتفاقهایی که برای دوستانم افتاده امضا کردم
یکی دیگر از چهرههای سرشناسی که پای این بیانیه را امضا کرده به «فرهیختگان» گفت: «من در تمام این سالهایی که به شکل حرفهای در سینما فعالیت داشتهام، هرگز با چنین مواردی برخورد نکردهام. شاید به این دلیل که بازیگر نبودهام اما وقتی پیشنهاد امضای این بیانیه شد، موارد بسیاری از دوستانم را به یاد آوردم که در موقعیتهای آسیبپذیر قرار داشتند. مخصوصا در دوران دانشجویی که رسانهها و شبکههای اجتماعی وجود نداشت و مطرح کردن این موارد، کار بسیار طاقتفرسا و دشواری بود.» این چهره سرشناس ادامه میدهد: «البته که منظور از خشونت، تنها محدود به تجاوز و تعرض نمیشود. هرگونه تحقیر جنسیتی مشمول این تعریف است؛ چیزی که بسیاری از همکاران من بارها و بارها با آن مواجه بودهاند. اینکه توسط فرد یا افرادی که در یک دایره بسته قرار دارند، دستکم گرفته شوی و تا میشود به شکلی غیرمستقیم تحقیرت کنند، این خود بدترین شکل خشونت است.»
تا کجا باید تاب آورد
بیانیه اخیر صدها سینماگر زن، در حکم فریادی است از چند دهه خشونت که جان بازیگران بسیاری را به لبشان رسانده است. برخی از کسانی که پای این بیانیه را امضا کردهاند یا خود از قربانیان انواع مختلف این خشونت بودهاند یا بارها از طریق دوستان و همکارانشان به انحای مختلف این تجاوز و قلدری را شنیدهاند. این متجاوزان در دورهای که شبکههای مجازی نبودند، با خیال راحت به کار خود ادامه میدادند و حالا هم با خیالی آسوده، نسبت به اینکه تا پیش از این اتفاقی برای آنها و همنوعانشان نیفتاده و از این به بعد هم نمیافتد، با طیبخاطر اقدامات غیرانسانی خود را رواج میدهند و انگار نه انگار که جنایتی رقم خورده است. در تمام این سالها، بارها اسامی چهرههایی در مقام تجاوزگر منتشر شده است اما دریغ از یک خط پاسخ یا موضعگیری یا قانونی که این آدمها را به سمت خود بکشاند تا بدانند موضوع از چه قرار است. در چنین فضایی، مشخص است که متجاوز، جریتر شده و قربانی به این درک میرسد که با بیان و اعتراف، تنها آبروی خودش رفته و هیچ تلافی یا مطالبهای شکل نمیگیرد. اما اینبار بهترین زمان است چون هم جمع بسیاری از سینماگران زن پای کار آمدهاند که حتی نسبت به موضعگیری نهادها اعتماد نداشته و خواستار حرکت واقعی و تاثیرگذاری مطلوب هستند و هم دبیر ستاد حقوق بشر اعلام موضع کرده و از آمادگی کامل قوه قضائیه برای رسیدگی به این شکایات سخن گفته است. حالا که این جریان در سینمای ایران، با ذکر اسامی و مصادیق مطرح شده، این امیدواری به میزان بالایی وجود دارد تا این کوچکترین امید سینماگران زن به اصلاح امور، جدی گرفته شود و زمینه فعالیت درست و مساوی برای زنان و مردان در سینما فراهم شود و در یک گام بلندتر، میتوان حتی امیدوار بود تا این رسالت هنرمندان، به تصویب هرچه سریعتر لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان ایرانی در برابر خشونت منجر شود تا ذات هنر بار دیگر تاثیر ژرف خود را روی اجتماعش ببیند.
زهرا
سال … فیلمی در سینمای ایران ساخته شد که به وقت اکرانش حسابی صدا کرد و برای سازندگانش شهرت زیادی به ارمغان آورد. آن زمان که اینترنت مثل امروز به راحتی در اختیار همه نبود، خیلی ها خبر نداشتند در پشت صحنه این فیلم که در ستایش مقام زن و مادر ساخته شده و سلامت و ایستادگی و صداقت قهرمان نوجوانش را ستایش می کند، چه فاجعه ای به اسم آزمون بازیگری رقم خورده است. آنهایی هم که از موضوع خبر داشتند، یا اصلا دلشان نمی خواست رودرروی آقای کارگردان و حلقه ستایش کنندگانش قرار بگیرند و از سینما حذف شوند یا نه تنها از این موضوع ناراحت نبودند بلکه دلشان می خواست وضع همیشه همینجور باقی بماند تا آنها هم بتوانند از روی دست همصنفانشان تقلب کنند و ,,,
در آن ایام، ساختمانی در … به «سن فرناندو ولی» ایران تبدیل شده بود. آنها که نمی دانند «سن فرناندو ولی» کجاست، کافی است بدانند زمانی این منطقه ـ که در ایالت کالیفرنیا واقع است ـ به «سن پورناندو ولی» معروف بود؛ منطقه ای که قطب تولید فیلم های پورن «قانونی» بود. زنان و دخترانی که پا به سن فرناندو ولی می گذاشتند، می دانستند که استودیوهای تولید فیلم پورن از آنها چه می خواهند و باید چه کارهایی برای موفقیت در این دره انجام دهند تا به قله شهرت و ثروت برسند.همه چیز با توافق طرفین پیش می رفت و کسی مجبور به کاری نمی شد. اما دخترانی که به دفتر آقای فیلمساز و مسئول انتخاب بازیگرش پا می گذاشتند، نمی دانستند که قرار است چه چیزهای… به آنها تحمیل شود. آنها برای انجام یک تست ساده بازیگری پا به دفتر آقای فیلمساز می گذاشتند، اما از سوی آقای کارگردان و مسئول انتخاب بازیگر و بازیگردان پروژه برای … و ابژه جنسی ذهن مریض و حریص مردانی می شدند که هدفشان از فیلمسازی ارضای امیال شهوانیشان بود.
شاید اگر هنوز به آن ساختمان سری بزنید صدا التماس ها و ناله های دختران نوجوانی را بشنوید که می خواهند از آبرو و عزت نفسشان در برابر مردانی که شهوت کورشان کرده بود دفاع کنند. اما آنها هرچه بیشتر التماس می کردند، هر چه بیشتر می ترسیدند، هرچه بیشتر گریه می کردند، لذت بیشتری برای متجاوزان فراهم می کردند.
این وضعیت در پروژه بعدی آقای فیلمساز هم ادامه داشت. دختران نوجوان، بی صدا و بی دفاع بودند و نمی توانستند جایگاه کارگردان نامداری را که درباره آنها فیلم می ساخت تهدید کنند. آقای … هم که چند وقتی است اسمش … اما هنوز کیفر متناسب با کارهایش را ندیده است. هر فرآیند احقاق حقی برای زنان بدون رسیدگی به اتفاقاتی که در پشت صحنه این دو فیلم افتاده، ابتر و بی حاصل و به دور از عدالت است. کسانی که درگیر این دو پروژه بوده اند باید پا پیش بگذارند و آنچه را از اتفاقات شوم آن روزها به خاطر دارند بازگو کنند تا چهره کریه این دغلکاران و متجاوزان آشکار شود.
2
ابر سفید
صد در صد با شما موافقم فقط اینکه این کامنت شما و کامنتهای مشابه، باید در محیط اینستاگرام منتشر بشه/ بدبختانه این روزها توی اینستا گرام* از این … امین فردین* ی قهرمان!!!!!!! ساخته شده، واقعا باعث خجالت و شرم ساریه/ توی اینستا گرام، این روزا، دارند به سر امین فردین!!!!!! قسم می خورند!!!!!!! اصلا آدم باورش نمیشه/ اینهمه آدم* چطور نمی تونند تشخیص بدهند؟؟؟؟؟؟؛ امین فردین* با…، کلی خبرچین داره، که اخبار صد من ی غاز* بهش می فروشند/ کی دوست پسر کیه؛ فلان بازیگر دوست دختر کیه؛ کی از شوهرش طلاق گرفت و…….. اون وقت، ی همچین… بدبختانه شده قهرمان!!!!!! و سمبل!!!!! مبارزه با فساد جنسی!!!!!!
1
ali
یک نکته که اینجا باید گفته شه اینه که دستیاران کارگردان دستشون برای آزار خانمها خیلی بازه … .چون معولا انتخاب بازیگران غیر اصلی به اونها سپرده میشه به ویژه تو سریالها وکاملا تو تست گرفتن از خانمها براشون زمینه ارار فراهم میشه
8
Mehri
لطفا اندکی تعقل و اندیشه !!!
امین فردین یک شبه پاپاراتزی زرد و فرصت طلب هست که روابط خصوصی و شخصی بازیگران رو افشا میکنه و به اون ها مخصوصا خانم ها صدمه میزنه که این کار در آمریکا و تمام کشورهای جهان اول جرم هست و مجازات داره. کاری که … میکنه هیچ ربطی به آزار و اذیت و تجاوز و تعرض نداره . فرق روابط شخصی و انتخابی و حریم خصوصی رو با تجاوز و آزار بفهمید !!
8
پاپ فرانسیس آخر
انتظار دارید راحت گفته شود که مثلا آقای … فقید و یا آقای … فقید از جمله افرادی بودند که به وفور دست به تجاوز و تعرض به زنان سینما می زدند؟ همین چند سال پیش بود که بعد از افشا شدن ارتباطات غیر افلاطونی … آقا … مدیر عامل وقت… با خانم … و بعد جنجال و مرافعه ای که همسر … در محل … و در وسط یک جلسه رسمی و در حضور سایر اعضای هیئت مدیره به پا کرد نزدیک بود موج این اتفاق کل سینما را وارد یک چالش عظیم کند که در نهایت با برکناری … از مدیریت … جنجال رو خوابوندند.
4
جاوید
دم امین فردین گرم همین
4
بهناز.ف
این مسئله راه حل ساده ویک شبه ای نداره… چیزی که من از صحبتهای یکی از ارکان قوه قضاییه متوجه میشم همون داستان قدیمی ونخ نمای “کنترل ونظارت “به اسم “صیانت” و راه انداختن یک شوی به اصطلاح “ما توفکرتون هستیم” وانداختن چندتا عکس و خدانگهداره… چیزی که ما زنها بهش نیازداریم اصلاح قانونه! نه آباد کردن یک شبه ی ظواهر. همچنین مشخص بودن مرجع رسیدگی وشفافیت و سهولت اعاده دادرسی
ورسیدگی به جرایم مرتبط باتعارض و تهدید وایجاد مزاحمت وتجاوزو آزارجنسی بدون درنظرگرفتن پارامترزمان و هزار بهانه بنی اسرائیلی دیگه.است . هروقت قانون رو اصلاح کردید و من درمحیط دانشگاه وآموزشگاه، کار ، خیابان و حتا محیط خانه از نظر قانون امنیت داشتم ، بیا اونوقت ادعا کن درمسیری که قراره امنیت جسمی، روحی وفکری منو بیشتربرقرارکنه، قدمی برمی داری … وگرنه دورهمی گرفتن تواین چهل وچندسال فقط اسم خودتون واطرافیان وهم حزبی، هم مسلکی رو تیترروزنامه وسایت اخبار برای چندروز کرده ودردی ازمن شهروند زن دوا نکرده. مضاف براینکه پیگیری سخت این موضوع ونقص اساسی قانون ، مبهم بودن مرجع رسیدگی وروند بعضا عجیب وغریب اعاده دادرسی و قضایی، دایره امن برای متجاوزان ساخته وآنها رو قدرتمند ترکرده
6
امید
تا وقتی این “یک بازیگر سرشناس” و “یک کارگردان معروف” و یک “چهره محبوب و مشهور” ها پنهان و نامشخص باشند این جریانها راه به جایی نمیبرند. قدرت افکار عمومی بهتر از هر جریانی میتواند این جریان کثیف را به گوشهای رانده و از مرکز شهرت و قدرت و ثروت در سینما به زیر بکشاند.
شترسواری دولا دولا نمیشه.
24
رضا
اگر سینمای کشوری بخواهد پایه اش برمبنای فساد آدم هایش شکل بگیرد همان بهتر که اصلا نباشد.به نظر من قربانیان این ماجراها باید بدون هیچ ترس و رودربایستی با افراد و مقامات در هر رده ای اگر احساس کردند که به آنها ظلمی شده است با شجاعت بتوانند این جور افراد مفلوک را کاملا رسوا نمایند . تا لااقل مردم ما بخصوص نسل جوان از این افراد فاسد برای خودشان بت نسازند . اصولا یک هنرمند ابتدا باید از نظر اخلاقی سالم باشد تا بتواند درست بیندیشد. مقامات ارشاد هم باید بدون هیچ ترحمی این جور افراد فاسد را تا ابد از کار هنری محروم نمایند . علاوه بر سالم بودن اخلاق باید با شناسایی و معاینه دقیق هنرمندان از نظر استفاده از مواد مخدر هم سخت گیری زیادی شود بسیاری از هنرمندان ما آشکارا از لحاظ قیافه و حتی شهرت و حتی حرف زدنشان طوری داد می زند یا نشان می دهد که گرفتار اعتیاد سختی به مواد مخدر هستند . این چه هنرمندی است که خودش باید همیشه گرفتارمنقل و وافور باشد تا بتواند خلاقیتش شکل بگیرد . مرده شور آن خلاقیتی را ببرد که در پای منقل ها شکوفا می شود. به نظر من حالا که پرده ها کنار رفته است باید همه این فسادها شناخته شوند . و ریشه های فساد و زورگویی و ظلم به افراد مظلوم و مورد تعرض قرار گرفته برچیده شود . مبادا مسئولان با فکر اینکه افشاگری باعث نابود شدن سینما می شود از پیگیری دست بکشند . بالاخره برای یکبار باید بساط فساد در این سینما از بین برود و این پرده های پوشاننده فساد کنار زده شوند وصاحبان واقعی این سینما یا همان مردم عزیز کشورمان با سینما وهنرمندانی سالم وبا هویت روبرو شوند.
7
علیرضا
تا وقتی این اداهای روشنفکری هست، تا وقتی قبول نکنن که آدمهای فرهیخته و خاصی نیستن، وقتی مشکل رو قبول نکنن، چیزی حل نمیشه
27
Morshedi
سینمای شریف و نجیب و انسانی که جانشین فیلمفارسی های مبتذل شد
44
سلام
نمیفهمم وقتی اینهمه … چرا آقایون خودشون رو اینهمه به مشقت میندازن کسی رو که تمایل نداره مجبور کنن؟!
انتهای پیام
کسی که بخاطر پول تن میفروشه که در فیلم و سینما مطرح شود بعد زمانی که دشمن بهش اجازه میده الان وقتشه فرهنگ جامعه را ببرید زیر پا و له کنید ّبیایید به صحنه و فریاد کنید به ماتعارض شده چی باید بهش گفت ؟ این نقشه ها لو رفته دیگه ! دشمن شناسی مردم جامعه رشد کرده پول این مردم را به جیب زده اند دستمزدهای میلیاردی میگیرند و اف بر شما بی حیاهافریاد میزنند اینجا جای زندگی نیست اف بر شما خود فروشان
حرف مفت بود
کسی که بخاطر پول تن میفروشه که در فیلم و سینما مطرح شود بعد زمانی که دشمن بهش اجازه میده الان وقتشه فرهنگ جامعه را ببرید زیر پا و له کنید ّبیایید به صحنه و فریاد کنید به ماتعارض شده چی باید بهش گفت ؟ این نقشه ها لو رفته دیگه ! دشمن شناسی مردم جامعه رشد کرده پول این مردم را به جیب زده اند دستمزدهای میلیاردی میگیرند و اف بر شما بی حیاهافریاد میزنند اینجا جای زندگی نیست اف بر شما خود فروشان
بعضی از این خانوما هم اون زمان برای اینکه پله های موفقیت رو دوتا یکی طی کنن به هر کاری تن دادن نمیخوام قضاوت کنم شاید راضی بودن که این اتفاق براشون بیوفته ولی بازیگر بشن یا تو بورس بمونن حالا بعد سالها اومدن مزخرف میگن، البته اون کسایی که مسئول این مسئله هستن هزاران خانوم با استعداد رو چون به خواسته کثیفشون تن ندادن توی تست ها رد کردن، بیخود نیست بازیگر زن با استعداد کمتر داریم
پشت پرده سینما خیلی کثیفه خیلی از بازیگران هم به همین دلیل بعد از چند کار بازیگری رو کنار میزارن من خیلیا رو میشناسم تو این کار عالی بودن اما بخاطر پیشنهادات کثیف اون رو کنار گذاشتن واقعا باید فکری برای این موضوع کرد.