خرید تور تابستان

منتقد سیاسی اصولگرا: مخبر و رضایی موفق به انسجام تیم اقتصادی دولت نشدند


فعال سیاسی اصولگرا : محسن رضایی و مخبر نتوانستند تیم اقتصادی دولت را منسجم کنند / وضعیت بد معیشتی منجر به بحران اجتماعی خواهد شد
قرن نو نوشت:ن قوی حسینی نماینده سابق مجلس می‌گوید: اگر دولت سید ابراهیم رئیسی نتواند با انجام اقدامات فوری و امیدبخش سبد معیشتی مردم را تقویت کند ممکن است حوادثی همچون آبان ۹۸ در کشور رخ دهد.

زمانی که سید ابراهیم رئیسی در خرداد سال ۱۴۰۰ در مقام کاندیدای از پیش برنده انتخابات ریاست‌جمهوری از آغاز یک فصل جدید در اقتصاد ایران و پایان بخشیدن به زندگی سخت مردم سخن می‌گفت، هیچکدام از هواداران او تصور نمی‌کردند که قیمت برخی اقلام خوراکی پس از استقرار دولت سیزدهم تا دو برابر افزایش پیدا کند.

بی برنامگی محض تیم اقتصادی رئیسی و همچنین عزم جدی دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از اقتصاد موجب شده علاوه بر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، بخش قابل توجهی از جامعه‌شناسان سیاسی این هشدار را مطرح کنند که شاید صبر مردم بسیار زودتر از آنچه رئیسی تصور می‌کند لبریز شود و حوداث بسیار ناگواری همچون آبان ۹۸ برای کشور رخ دهد.

در همین رابطه یک فعال سیاسی اصولگر می‌گوید؛ دولت و مجلس باید به صورت فوری برخی اقدامات ضروری در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم و شرایط اقتصادی موجود را انجام دهند.

او تأکید می‌کند؛ اگر تیم اقتصادی سید ابراهیم رئیسی نتواند با انسجام بیشتری عمل کند، شاید اژدهای تورم از خواب بیدار شده و وضعیت اضطراری کشور در حوزه اقتصاد پیچیده‌تر شود.

مشکلات اقتصادی با دستور حل نمی‌شود
سیدحسین نقوی حسینی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در خصوص علل افزایش مشکلات اقتصادی پس از آغاز دولت سیزدهم، اظهار کرد: حوزه اقتصاد گسترده و در عین حال دارای پییچیدگی‌های خاص خود است و همواره تحت تأثیر مسائل داخلی، روابط بین الملل و رخدادهای مختلف قرار می‌گیرد.

او افزود: مشکلات اقتصادی را نمی‌توان به صورت دستوری و در عین حال کوتاه مدت حل و فصل کرد.

این نماینده ادوار پارلمان با ارائه یک تحلیل، ابراز داشت: یکی از اصلی‌ترین راه‌های بهبود بخشیدن به وضعیت اقتصاد، حرکت در مسیر رشد اقتصادی است و با وضعیت فعلی در کشور، باید یک رشد ۵ درصدی در اقتصاد را تجربه کنیم تا اولین اثرات بهبود وضعیت را شاهد باشیم.

اقتصاد ایران در وضعیت اضطرار قرار گرفته است
نقوی حسینی تأکید کرد: اقتصاد کشور در یک وضعیت اضطراری قرار گرفته و به تبع آن معیشت مردم نیز با چالش مواجه شده است. به همین دلیل ضمن مهم بودن حرکت به سمت یک رشد اقتصادی بلندمدت، باید یکسری راهکار فوری برای وضعیت اضطراری فعلی نیز ارائه شود.

گلایه از ضعف محسن رضایی و مخبر در ایجاد انسجام در تیم اقتصادی دولت رئیسی

بیشتر بخوانید:

محسن رضایی:دولت سیزدهم مرز تحریم ها را بدون اتکا به مذاکرات شکست!
کنعانی مقدم : تیم اقتصادی پر ستاره دولت نتوانسته اقتصاد را بهبود بخشد
او گفت: کنترل تورم، ثبات در بازار، ایجاد یک فضای روانی مناسب برای کسب و کار، ایجاد یک افق روشن برای اقتصاد، کنترل و ثبات قیمت ارز، فعال‌سازی نهادهای مالی همانند بورس و حمایت از طرح‌های اشتغال‌زا در حوزه‌های مختلف می‌تواند به عنوان یک سلسله راه‌حل برای عبور از وضعیت اضطرار در اقتصاد به کار گرفته شود.

نقدهای جدی به تیم اقتصادی رئیسی وارد است
این پارلمان نشین سابق در پاسخ به این پرسش که تیم اقتصادی دولت سیزدهم تا چه میزان در مسیر بهبود وضعیت اضطرار گام برداشته، بیان داشت: هنوز حرکتی از سوی تیم اقتصادی دولت سیزدهم در مقولات ذکر شده شکل نگرفته و اگر اقدامی نیز صورت گرفته؛ آن اقدام بسیار ضعیف بوده است.

دولت بگوید تا کنون چند مسکن برای نهضت ملی ساخته است؟
نقوی حسینی با اشاره به طرح تأمین یک میلیون مسکن در هرسال که از سوی دولت اعلام شد، ابراز داشت: رئیس‌جمهور در دوران انتخابات وعده داد که هرساله یک میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم ساخته شود. سوال اینجاست که آیا تا به امروز در این زمینه اقدامی انجام شده و یا همچنان بخش‌های مربوطه در حال بررسی زمینه‌های ساخت مسکن و ثبت‌نام از متقاضیان هستند.

اقدام ملموسی در زمینه بهبود بازار سرمایه دیده نمی‌شود
او ادامه داد: در بحث بورس نیز هنوز مشخص نیست دولت چه اقداماتی را برای بازار سرمایه و اطمینان بخشی به سرمایه‌گذاران انجام داده، همین وضعیت نیز در خصوص طرح‌های اشتغال‌زا، حوزه‌های عمرانی و بازار ارز وجود دارد.

شاید اژدهای تورم از خواب بیدار شود

این نماینده سابق پارلمان تصریح کرد: بنده منکر اقدامات مثبت دولت در برخی بخش‌ها نیستم، اما باید بپذیریم در حوزه اقتصاد دولت هنوز اقدامات امیدبخشی صورت نداده و ممکن است با ادامه وضعیت موجود حتی اژدهای تورم دوباره از خواب بیدار شود.

نقوی حسینی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات اقتصادی دولت به دلیل ناهماهنگی در وزرای اقتصادی است، گفت: تیم اقتصادی دولت سیزدهم در مواجهه با یک میراث فسادزا و در عین حال آشفته از سوی دولت قبل است.

روحانی تمام شئونات زندگی مردم را به برجام گره زد
او یادآور شد: دولت روحانی نه تنها اقتصاد، بلکه همه شئونات زندگی را به «برجام» گره زده بود. همین تفکر نیز عاملی شد تا پس از فرو ریختن بیان برجام، شرایط بسیار آشفته‌ای بر کشور تحمیل شود که آثار آن همچنان باقی است.

این فعال سیاسی اصولگرا به تیم اقتصادی دولت پیشنهاد کرد: تدوین یک برنامه کارشناسی، انسجام تیمی، هدفمند بودن تیم اقتصادی، حرکت جمعی و مهمتر از همه؛ اقدامات قاطع نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط فعلی اقتصاد دارد.

این عضو سابق خانه ملت تصریح کرد: بنده به عنوان یکی از حامیان رئیس دولت سیزدهم، معتقد هستم که باید به تیم اقتصادی فعلی نقد دلسوزانه کرد. متاسفانه هنوز انسجام و برنامه هدفهمندی از سوی این تیم اقتصادی دیده نشده است.

او اظهار داشت: بنده تمایلی ندارم از فرد خاصی در تیم اقتصادی دولت سیزدهم نام ببرم، اما آنچه مشهود است؛ تیم اقتصادی دولت انسجام لازم را برای بهبود شرایط کنونی را ندارد.

چرایی عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت سیزدهم
نقوی حسینی یادآور شد: آقای محسن رضایی پیش از انتخابات به تنهایی یک برنامه جامع اقتصادی برای کشور داشت، در کنار ایشان نیز آقای مخبر پیش از ورود به دولت عهده‌دار یکی از بنگاه‌های اقتصادی کشور، اما شاهد هستیم چنین افرادی نیز هنوز نتوانسته‌اند یک انسجام تیمی در بخش اقتصادی کابینه ایجاد کنند.

این نماینده سابق پارلمان تأکید کرد: با تمامی تفاسیر نمی‌توان منکر تلاش کابینه و از همه مهمتر شخص آقای رئیسی برای بهبود وضعیت فعلی و البته؛ مسائل ضروری کشور شد.

مجلسی‌ها یاری‌گر دولت در بحران اقتصادی فعلی باشند
او با نقد عملکرد مجلس یازدهم، اظهار کرد: نباید توقع داشته باشیم که تمامی مشکلات اقتصادی کشور را دولت حل و فصل کند. امروز شاهد هستیم که یک پارلمان همسو با تفکر دولت مستقر تشکیل شده و انتظار می‌رود نمایندگان با ریل‎گذاری مناسب و تصویب قوانین، به دولت یاری برساند.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: مجلس علاوه بر تصویب قوانین مناسب، وظیفه دارد در امر نظارت نیز به دولت کمک کند.

وضعیت بد معیشتی منجر به بحران اجتماعی خواهد شد
نقوی حسینی در بخش دیگری از گفت‌وگو با قرن نو در پاسخ به این سوال که تا چه میزان احتمال دارد گرانی‌های فعلی و وضعیت بد معیشتی منجر به حوادث ناگواری همچون آبان ۹۸ شود، ابراز داشت: اگر اقدامات آرامش‌بخش در حوزه اقتصاد صورت نگیرد، قطعا زمینه بروز برخی حوادث شکل می‌گیرد و این موضوع نگران کننده است.

این نماینده سابق مجلس با تأکید بر لزوم امیدبخشی به مردم از سوی دولت‌ها، خاطرنشان کرد: آقایان احمدی‌نژاد و روحانی در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود تلاش می‌کردند تا یک فضای امیدبخش برای مردم و اقتصاد ایجاد کنند. امروز نیز لازم است دولت آقای رئیسی در این مسیر گام بردارد.

سال سختی را با تورم ۵۰ درصدی خواهیم داشت
او گفت: سال ۱۴۰۱ به دلیل مواجهه کشور با حذف ارز ترجیحی سال سختی است و حتی تورم ۵۰ درصدی در تعاملات اقتصادی دولت در بودجه پذیرفته شده است. در چنین فضایی که جامعه درگیر مسائل اقتصادی خواهد شد، دولت باید اقدامات انقلابی، کوتاه مدت و اثرگذار در زمینه امیدبخشی به مردم صورت دهد.

نقوی حسینی در پایان و در مواجهه با این سوال که آیا سید ابراهیم رئیسی نیز نیم نگاهی به نتایج و منافع اقتصادی برجام دارد، بیان داشت: به نظر می‌رسد دولت سیزدهم بر خلاف دولت‌های قبل اقتصاد کشور را به برجام گره نزده باشد زیرا اقتصاد ایران یکبار از این استراتژی ضربه خورده است.

باید چرخ زندگی مردم به راحتی بچرخد
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: گره نزدن اقتصاد به برجام به تنهایی کافی نیست و باید اقداماتی صورت بگیرد تا سبد معیشتی مردم از طریق آن تقویت شود. باید دولت به گونه‌ای عمل کند تا ضمن گردش سرمایه در کشور، چرخ زندگی مردم نیز بچرخد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا