خرید تور تابستان

شریعتمداری: مطالبه از کره حق ماست

شریعتمداری گفت: وقتی از کره‌ای‌ها علت نپرداختن بدهی‌هایش را می‌پرسیم، می‌گویند چون آمریکا گفته. آن‌ها می‌توانند به آمریکایی‌ها بگویند چون ایران گفته اجازه نمی‌دهیم از تنگه هرمز عبور کنید، بدهی‌هایشان را پرداخت می‌کنیم. این حق قانونی ماست.

به گزارش ایسنا، حسین شریعتمداری روزنامه‌نگار و مدیرمسئول روزنامه کیهان درباره سرمقاله این روزنامه و احضار سفیر ایران در کره جنوبی با اشاره به اینکه سرمقاله امروز روزنامه کیهان نوعی اعتراض به رفتار کره‌ای‌ها بوده است، تصریح کرد: مقاله‌ای که مورد اعتراض وزارت خارجه کره قرار گرفته تحت عنوان «تحریم‌ها را از کره جنوبی آغاز کنیم» است و امروز ما با سر مقاله‌ای تحت عنوان «چه کسانی به کره جرات دادند بدهی ۷ میلیارد دلاری را نپردازند» به رفتار کره‌ای‌ها اعتراض خود را نشان دادیم.

وی در گفت‌وگو با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا دو نوع اولیه و ثانویه است؛ توضیح داد: تحریم‌های اولیه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی هستند که به خودشان برمی‌گردد و اگر با این اشخاص حقیقی و حقوقی ارتباط داشته باشند جریمه می‌شوند. تحریم‌های ثانویه به کشورهای دیگر بر می‌گردد. آمریکا در تحریم‌های ثانویه اعلام کرده اگر یک شخصیت حقیقی و حقوقی از یک کشور دیگری با بخش‌های تحریمی ایران تماس تجاری داشته باشد ما آن را جریمه می‌کنیم و باید بین ما و ایران یکی را انتخاب کند.

این فعال رسانه‌ای متذکر شد: آمریکایی‌ها به برخی از تحریم‌هایی که برای ایران در نظر گرفته‌اند وجهه بین‌المللی داده‌اند. برخی از این تحریم به برجام بر می‌گردد این در حالی است که برجام هم متوقف است چون خود آن‌ها از برجام خارج شده‌اند.

وی با اشاره به بدهی بیش از ۷ میلیارد دلاری کره‌ای‌ها به ایران اظهار کرد: نکته دقیقاً اینجاست یعنی این یک قانون بین‌المللی نیست و یک قانون من‌درآوردی است. اگر از کره سؤال شود چرا بدهی ما را نمی‌دهید؟ نمی‌توانند بگویند بر اساس فلان قانون و قاعده بین‌المللی بلکه فقط می‌توانند بگویند به‌خاطر اینکه آمریکا نمی‌گذارد.

شریعتمداری با بیان اینکه وقتی کره‌ای‌ها با این استدلال بدهی‌های ما را پرداخت نمی‌کنند چرا ما از این‌طرف از امکاناتمان استفاده نکنیم، تصریح کرد: دو کنوانسیون بین‌المللی ژنو جامائیکا در مورد حقوق آب‌های دریایی وجود دارد. در هر دو این کنوانسیون‌ها تاکید شده عبور و مرور کشتی از یک آبراه نباید با منافع ملی کشوری که این آبراه در آب‌های بین‌المللی و سرزمینی‌اش است منافاتی داشته باشد. ما می‌گوییم بر این‌ اساس می‌توانیم تنگه را به روی کشتی‌ها و شناورهای کره‌ای ببندیم و این حق مسلم ما است.
 
وی افزود: وقتی از کره‌ای‌ها علت نپرداختن بدهی‌هایشان را می‌پرسیم پاسخ می‌دهند چون آمریکا گفته، نمی‌گوید به‌خاطر قانون‌های بین‌المللی. خوب آن‌ها می‌توانند به آمریکایی‌ها بگویند چون ایران گفته اجازه نمی‌دهیم از تنگه عبور کنید بدهی‌هایشان را پرداخت می‌کنیم. این حق قانونی و مقابله‌ به‌ مثل منطقی ما است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان به واکنش کره در خصوص مقاله این روزنامه اشاره کرد و گفت: متأسفانه آنها سفیر ما را خواستند و ایشان در این دیدار گفتند «این موضع ما نیست.» ما گله‌ای نداریم ولی از این‌طرف این مطالبات حق مردم و بیت‌المال است و باید پس گرفته شود و نباید این‌قدر جری شوند که بتوانند به‌راحتی پول ما را ندهند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کره‌ای‌ها برای پرداخت نکردن بدهی خود می‌توانند اف‌ای‌تی‌اف را مطرح کنند، بیان کرد: کره‌ای‌ها اصلاً چنین کاری نمی‌توانند انجام دهند چون چنین چیزی نیست. آن‌ها از ما نفت و گاز گرفته‌اند و باید پولش را بدهند. ولی می‌گویند چون آمریکا تحریم کرده می‌گوییم کدام تحریم می‌گویند تحریم‌های ثانویه.

شریعتمداری با رد اینکه روی سخن ما سرمقاله روز گذشته کیهان مربوط به داخلی‌ها نیست، گفت: بلکه این مقاله در واقع تذکری است که ما این‌چنین امکانی را داریم و بارها هم این تذکر داده شده است. منتها آن موقع استفاده نکردند و الان این زمینه وجود دارد. این موضوع عادی است و اصلاً پیچیده نیست.

وی ضمن بیان اینکه این امور به دولت برمی‌گردد، دولت رئیسی را پای‌کار دانست و اظهار کرد: آقای رئیسی به‌هیچ‌وجه اهل باج دادن نیست و با صراحت هم اعلام می‌کند و دستگاه‌های تحت‌نظرش هم همین کار را دارند انجام می‌دهند.

این روزنامه‌نگار افزود: در اولین قدم باید راه‌های سوء استفاده آن‌ها بسته شود. وقتی همتی رئیس سابق بانک مرکزی در مذاکرات با کره‌ای‌ها می‌گوید باید پول ما را بدهید وگرنه در روابط اقتصادی‌مان مانع پیش می‌آید. آن‌ها ککشان نمی‌گزد چون کالایشان وارد می‌شود. ما با مافیای آن‌چنانی روبه‌رو هستیم و باید همه دست‌به‌دست هم دهیم با این مافیا مقابله کنیم بالاخره آن‌ها هم ریشه دوانده‌اند و ارتباطاتی دارند ما نباید متوقف شویم. شروع کار همواره مشکل است.

در ادامه شریعتمداری از برجام به‌عنوان یک سند طلایی برای آمریکا نام برد و گفت: برجام برای ایران نفعی نداشت و ما از اول هم این را به آقایان می‌گفتیم ولی توجهی نداشتند اما اکنون خود آقایان به این نتیجه رسیده‌اند.

وی به تحلیل مختصر مذاکرات وین پرداخت و گفت: مذاکرات وین، زنده کردن مواردی است که در برجام از ما گرفته‌اند. در برجام از ما امتیازات نقد گرفتند و وعده‌های نسیه دادند و حتی زیر این وعده‌ها زدند و بدعهدی کردند. مذاکرات به جایی نخواهد رسید برای اینکه تحریم آمریکایی‌ها به‌خاطر مسائل هسته‌ای ما نیست. مسئله آن‌ها رسیدن ایران به بزرگ‌ترین قدرت علمی و تکنولوژیک منطقه است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. برادر حسین
    عراق هم غرامت جنگ با ایران که صدها میلیار دلار و بدهی برق و … که حدود 7 میلیار دلار است، را پرداخت نکرده است . لطفا بفرمایید چه کاری باید کرد ؟!
    زابن هم به ایران حدود 3 میلیارد دلار بدهی دارد و بدون اجازه امریکا پرداخت نمی کند . لطفا بفرمایید چه کاری باید کرد ؟!
    چین هم به ایران چند ده میلیارد دلار بدهی دارد . لطفا بفرمایید چه کاری باید کرد ؟! فروش نفت با تخفیف …..
    لوکزامبورگ هم به ایران ۲ میلیارد دلار بدهی دارد. لطفا بفرمایید چه کاری باید کرد ؟!
    سوریه هم بدهکار است .مبلغ آن را مردم نمی دانند .لطفا بفرمایید چه کاری باید کرد ؟!
    ……………………

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا