خرید تور تابستان

ممنوعیت عطر برای کارکنان زن آموزش پرورش در قم [+احادیث سفارش کننده به معطر بودن]

انتخاب نوشت: بهرامی، مشاور امور بانوان اداره اموزش و پرورش استان قم، ضمن تایید این خبر به «انتخاب» گفت: «طبق جلسه‌ای که در کمیته داشتیم، هر دستگاهی موظف است طبق جلسه شماره ۸۲۰ شورای انقلاب فرهنگی به تمام دستگاه‌ها ابلاغ کند. اداره آموزش و پرورش استان این کار را انجام داده است، ولی بقیه دستگاه‌ها به ما ارتباطی ندارد.»

چند تصویر از دستورالعمل اجرایی پوشش اسلامی در اداره کل آموزش و پرورش استان قم منتشر شده است. در این دستورالعمل الگوی پوشش تعجب برانگیزی برای کارکنان زن و مرد اداره آموزش و پرورش این استان و همچنین برای دانش آموزان مدارس استان قم، الزامی شده است. از جمله اینکه کارکنان زن باید از چادر مشکی با دوخت ساده استفاده کنند، استفاده از زیورآلات غیر متعارف و عطر ممنوع است، کارکنان مرد حق پوشیدن لباس آستین کوتاه را ندارند و ترجیحا باید با کت و شلوار در محل کار حاضر شوند. از سوی دیگر دانش آموزان دختر دوره دوم ابتدایی و متوسطه اول و دوم در مجامع و مراسم‌های عمومی در مدرسه که نامحرم حضور دارد، باید از پوشش چادر مشکی آن هم با دوخت ساده استفاده کنند.

این دستورالعمل برای تصویر پروفایل مجازی تمامی کارکنان آموزش و پرورش و دانش آموزان استان قم هم معین کرده است که باید در شان مقام و منصب خود و مطابق با قوانین جمهوری اسلامی باشد. همچنین مدیران و روسای آموزش و پرورش مسئولیت دارند که زمینه‌های لازم را برای پرهیز از اختلاط زنان و مردان، به ویژه در یک فضا را فراهم کنند.

بهرامی، مشاور امور بانوان اداره اموزش و پرورش استان قم، ضمن تایید این خبر به «انتخاب» گفت: «این دستورالعمل رسمی و قابل اجرا و کاملا طبق منشور وزارتخانه است. سال ۹۸ این دستورالعمل برای همه استان‌های کشور ابلاغ شده بود، اما در استان قم چند سال به علت کرونا شاید دستگاه‌ها این کار را نکردند، ولی امسال آموزش و پرورش استان قم تصمیم گرفته است که این کار را انجام دهد.»

وی ادامه داد: «طبق جلسه‌ای که در کمیته داشتیم، هر دستگاهی موظف است طبق جلسه شماره ۸۲۰ شورای انقلاب فرهنگی به تمام دستگاه‌ها ابلاغ کند. اداره آموزش و پرورش استان این کار را انجام داده است، ولی بقیه دستگاه‌ها به ما ارتباطی ندارد.»


ایسنا:

عطرزدن و به کار بردن بوی خوش سنت پیامبر و ائمه معصومین علیهم‌السلام است. ایشان نیز مردم را به استفاده از بوی‌ خوش سفارش می‌کردند.

عطرزدن و به کار بردن بوی خوش سنت پیامبر و ائمه معصومین علیهم‌السلام است. ایشان نیز مردم را به استفاده از بوی‌ خوش سفارش می‌کردند.

به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فضیلت‌ها و خواص فراوانی برای بوی‌ خوش طبق روایات وجود دارد که علم امروز هم آن‌ها را ثابت کرده است.

پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: “بهترین بندگان خدا کسانی هستند که به پیمان خود وفا کنند و بوی خوش به کار برند1”.

رسول مکرم اسلام در چند حدیث زیبا در خصوص فواید استفاده از عطر و بوی خوش اینچنین می‌فرمایند: “بوی خوش، قلب را تقویت می‏‌کند2”.

“هیچ بنده‏‌ای خوش‏بو نباشد، مگر آن که عقلش افزون گردد3”.

“بوی خوش، قلب را محکم می‏‌کند و بر توان می‏‌افزاید4”.

“هر کس پیش از نوشیدن چیزی، غذا بخورد و سَحَری میل کند و قدری بوی خوش بر خود بمالد، بر روزه گرفتن، توان بیشتری یابد5″.

امام علی(ع) در این باره فرمودند: “بوی خوش، درمانگر است6”.امام صادق(ع) نیز در چند حدیث بر استفاده از بوی خوش سفارش می‌کنند و می‌فرمایند: “بوی خوش، عقل را استوار می‏‌کند و بر توان می‏‌افزاید7”.

“هر کس در آغاز روز، بوی خوش استعمال کند، تا شب، عقلش او را همراهی می‏‌کند8”.

“هر کس در حالی که روزه است، در آغاز روزه، خوش‏بو کننده‏‌ای به کار ببرد، عقل خویش را از کف ندهد9”.

و در پایان ذکر این روایت از پیامبر خدا(ص) نیز خالی از لطف نیست که فرمودند: “پنج چیز از سنت پیغمبران است: حیاء، حلم، حجامت، مسواک و عطر زدن”.

منبع:

1- نهج‌الفصاحه، حدیث 850

2- الکافی، جلد 6، صفحه 510، حدیث 6 عن أبی بصیر عن الإمام الصادق علیه‏‌السلام دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

3- دعائم الإسلام، جلد 2، صفحه 165، حدیث 593 عن الإمام الصادق عن آبائه علیهم‏السلام دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

4- الکافی، جلد 6، صفحه 510، حدیث 3، قرب الإسناد، صفحه 167، حدیث 610، مکارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 100، حدیث 1، دانش‌نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

5- کنزالعمّال، جلد 8، صفحه 510، حدیث 23882 نقلاً عن شُعب الإیمان عن أنس دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

6- نهج‌البلاغه: الحکمة 400 منتخب میزان‌الحکمة: 348

7- السرائر، جلد 3، صفحه 141، دعائم الإسلام، جلد 2، صفحه 166، حدیث 594، بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 275 دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 108

8- الکافی، جلد 6، صفحه 510، حدیث 7 دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 110

9- کتاب من لا یحضره الفقیه، جلد 2، صفحه 86، حدیث 1804 و ص 114، حدیث 1881، ثواب الأعمال، صفحه 77، حدیث 1 عن یونس بن یعقوب، الدعوات، صفحه 79، حدیث 196، بحار الأنوار، جلد 96، صفحه 290، حدیث 9 دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 110

انتهای پیام

بانک صادرات

یک پیام

  1. امام #صادق علیه السلام فرمود ؛

    « هر زنی که برای غیر شوهر خود را معطر کند ، خداوند نمازی از او را قبول نمی کند تا ( از این معصیت ) و بوی خوش ، غسل ( توبه ) کند »

    الکافی ج ۵ ص ۵۰۷ _ الفقیه ج ۳ ص ۴۳۹

    ❕پیامبر گرامی فرمود ؛

    « هر زنی که خود را خوشبو و معطر کند و از منزل خارج شود ، پیوسته #ملعون ملائکه است تا به منزل باز می گردد »

    عقاب الاعمال ص ۳۰۸

    ❕در نقل دیگر آمده است ؛

    « پیامبر نهی کرد که زن برای غیر همسر خود را زینت ( و معطر ) کند که اگر چنین کند ، برای خداوند حق است که او را وارد #آتش کند »

    الفقیه ج ۴ ص ۶

    ❕بنابراین اصل عمل معطر کردن برای غیر همسر ، امری ناپسند است و باید ترک شود ، با این وجود در #نقلی از پیامبر گرامی آمده است ؛

    « هر زنی که خود را معطر کند و از میان جماعتی ( نامحرم ) بگذرد تا بوی خودش را به مشام آنها برساند ، چنین زنی زنا کار است »

    مستند اصلی این نقل کتب و روایات اهل #سنت است مانند ؛

    مسند احمد ج ۴ ص ۴۱۴_ سنن دارمی ،ج ۲ ص ۲۷۹_ سنن نسائی ج ۸ ص ۱۵۳ _ المستدرک ج ۲ ص ۳۹۶ و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا