کارآفرینی زیر سایه دلالی
مدیر مسئول هفته نامه اقتصادی شنبه نوشت: آنچه بیش از مشکلات؛ زندگی کارآفرینانه را به تباهی میکشاند همزیستی با شهروندانی است که آمار رسمی منتهی به سال ۱۴۰۰ نشانگر آن است بیش از ۶۰ درصد مردم ایران دلالی میکنند.
از اینرو زیست کارآفرینانه در مجاورت جامعه دلالی که با ثبت نام خودرو، خرید ملک، احتکار دارو، مواد غذایی، رانت خواری، وصل شدن به منابع دولتی… با کمترین تلاش یک شبه سود کلانی را به جیب میزنند، بسیار دشوار و دردناک است.
در فضاهای اشتراکی جوانانی را سراغ دارم که نان شب ندارند ولی با عشق استارتاپ و کسب و کارشان را پیش میبرند اما کمی آنسوتر نظارهگر دوست، فامیل و هموطنی فربه هستند که بدون تلاش با دلالی پولدار میشوند.
آنچه آنها را از پا در میآورد مشکلات نیست، کشته شدن انگیزههایشان در مجاورت رانتخواری، فساد و دلالی است.
چگونه باید در مقابل وسوسههای دلالی، فارکسی، تریدری و میلیاردر شدن وال استریتی مقاومت کنند؟
چگونه از کسانی که درگوششان زمزمه میکنند اگر این مجوز و آن مجوز را بگیری وام کم بهره و تسهیلات ارزان میدهند بعد میتوانی بخشی از این پول را ماشین بخری و دربازار چند برابر قیمت بفروشی، فاصله بگیرند؟
خوانش زندگی کارآفرینان موفق جهانی و حتی ایرانی بخصوص در حوزه شرکتهای اینترنتی و استارتاپی نشان میدهد آنها از راه دلالی و وام به موفقیتهای بزرگ غیرقابل باور نرسیدهاند. چرا که هرگز کسب وکاری با شالوده تفکر دلالی، رانت خواری به موفقیت جهانی نخواهد رسید.
- حرف آخر:
زیست مومنانه و نجیبانه کارآفرینانه در کشور دلالها کار دشواری است. سال ۱۴۰۱ اوج شکلگیری شرکتزیست مومنانه و نجیبانه کارآفرینانه در کشور دلالها کار دشواری است. سال ۱۴۰۱ اوج شکلگیری شرکتهای رانتی خواهد بود. دلالی و فرهنگ فارکسی، تریدری، وال استریتی بیش از پیش شتاب خواهد گرفت ما باید از همین حالا راه خود را انتخاب کنیم. اگر باور به کارآفرینی داریم و به دنبال موفقیت جهانی هستیم باید وسوسه و قید مجوزهای خاص و رانتی را از سر بیرون کنیم، از اخبار جامعه دلالی فاصله بگیریم، به قناعت زندگی و کار کنیم، سختیها را بیش از پیش تحمل و جهانی فکر کنیم، به خلق ارزش و آسان کردن زندگی شهروندان جهان بیندیشیم و در نهایت بنیان کسب و کار شفاف و قانونی و موفقی را بنا کنیم که دلالها موفقیمان را در خواب هم نتوانند ببینند.
انتهای پیام