خرید تور تابستان

گزارش همایش فصلی خانه احزاب [+عکس]

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی، گفت: برخی اوقات اعمال سلیقه‌های برخی افراد نمی‌گذارد که نمایندگان واقعی مردم وارد مجلس شوند.

به گزارش ایسنا، علی مطهری طی سخنانی در همایش فصلی خانه احزاب با اشاره به شعارهای اولیه انقلاب اسلامی،‌ اظهار کرد: شعار اولیه ما در انقلاب «استقلال،‌آزادی و جمهوری اسلامی» بود که عده‌ای هم در آن موقع تعبیر جمهوری دموکراتیک را به کار می‌بردند اما اسلامیت و جمهوریت نظام یکدیگر را نقض نمی‌کنند و در واقع دموکراسی در کشور ما در چارچوب اسلام مطرح می‌شود؛ چراکه ما دموکراسی را از غربی‌ها نگرفته‌ایم اما محتوا و واقعیت آن از اسلام و از حکومت علی (ع) بدست می‌آید.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در یک کشور غیرمسلمان می‌واند متناقض به نظر برسد اما در کشور مسلمان که خواست و اراده اکثریت مردم اسلام است، هیچ تناقضی میان جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد.

وی با بیان این‌که «در دموکراسی نمی‌توان مطلق‌نگری داشت»، ادامه داد: دموکراسی مطلق قابل تحقق نیست و دموکراسی در کشور ما نیز مقید به ایدئولوژی اسلامی است که در بهترین مدل خود با حکومت امیرالمومنین (ع) تحقق یافته است و وقتی بزرگترین دشمن ایشان خوارج بود و برای حکومت‌شان مزاحمت ایجاد می‌کرد، ایشان به بهترین صورت ممکن به حکومت‌داری پرداخت.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: مجلس یکی از ارکان دموکراسی است ونمایندگان واقعی مردم باید وارد مجلس شوند که البته برخی اوقات اعمال سلیقه بعضی افراد نمی‌گذارد که نمایندگان واقعی مردم وارد مجلس شوند.

وی با برشمردن سایر ارکان دموکراسی، اظهار کرد: وجود احزاب و رسانه‌ها یکی از ارکان اصلی دموکراسی است و البته احزاب نیز یکی دیگر از بایسته‌های دموکراسی‌اند که می‌توانند اتاق فکر اداره یک جامعه باشند و به جامعه ایده تزریق کنند.

وی با بیان این‌که «احزاب می‌توانند کادرهای مختلفی برای مناصب گوناگون حکومتی تربیت کنند»، اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما نبود کادرسازی در عرصه مدیریت اجرایی است.

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «افراد در قسمت‌های مختلف اجرایی با روش‌های ارتباطی جایگاه و مسئولیت می‌گیرند»، اظهار کرد: اگر افراد در قسمت‌های اجرایی مسئولیت دریافت کنند در این صورت است که می‌توانند به جایگاه اصلی خود برسند.

وی افزود: یکی از آثار احزاب اعتماد مردم به انتخابات است؛ چرا که مردم در روزهای انتخابات در یک سردرگمی به سر می‌برند و نمی‌دانند به چه افرادی اعتماد کنند که در این صورت با توجه به شناخت‌شان از احزاب به کاندیداهای حزبی رأی می‌دهند و مطلب و مطالبات خود را نیز از همان حزب پیگیری می‌کنند.

وی با بیان این‌که«احزاب می‌توانند راستگویی و حق‌گرایی را در جامعه ترویج دهند؛ چرا که ممکن است افراد مردم را فریب دهند» و این اعتقاد که «مانند دولت قبلی که مردم را فریب داد» افزود:  ولی اگر احزاب با بیان مناسب با مردم به گفت‌وگو بپردازند، در آن صورت می‌توان نمایندگان واقعی مردم را در جایگاه‌های اصلی‌شان دید.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «تجددگرایی افراطی یکی از آفت‌های کشور است»، اظهار کرد: رخنه فرصت‌طلبان و تجددگرایی افراطی از مضرات یک کشور است. به این صورت که ممکن است آن‌چه را که از اسلام نیست را به اسلام نسبت دهیم و تبلیغی دروغین از اسلام را به مردم عرضه کنیم. برخی افراد معتقدند وجود احزاب با وجود ولایت فقیه سازگاری ندارد. افرادی معتقدند که ممکن است برخی احزاب نظر مخالف ولی فقیه داشته باشند. این در حالی است که وجود احزاب منتقد هیچ‌گونه تناقض یا ایرادی با نظر ولی فقیه ندارد و شخص رهبری نیز فرموده‌اند که مهم نیست افرادی نظر متفاوتی با بنده داشته باشند و افراد در بیان نظراتشان آزاد هستند.

وی با اشاره به نظرات شهید مطهری درباره فعالیت احزاب،‌ اظهار کرد: شهید مطهری معتقدند احزاب مخالف نظام می‌توانند در کشور ما فعالیت کنند و در نتیجه احزاب کمونیستی و چپگرا نیز می‌توانند در کشور ما فعالیت داشته باشند ولی باید این نکته را رعایت کنند که با تابلو و شاخص‌های اصلی خودشان خود را به مردم معرفی کنند.

وی در پایان با اشاره به این‌که «اگر می‌خواهیم حزب را بپذیریم باید فرهنگ حزبی را نیز پذیرفته باشیم»، گفت: اگر با نردبان یک حزب بالا رفتیم باید تعهدات آن حزب را نیز رعایت کنیم که متأسفانه این مورد در کشور ما رعایت نمی‌شود.

سخنان آذر منصوری

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت: مشارکت سیاسی زنان محقق نخواهد شد مگر اینکه در ساختار حقیقی و حقوقی قدرت برای آن برنامه وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، آذر منصوری عضو شورای مرکزی جمعیت زنان مسلمان نواندیش و حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در همایش فصلی خانه احزاب گفت: خانه احزاب باید به حدی از استحکام و قوام برسد که آمدن و رفتن دولت‌های موافق و مخالف احزاب به تعطیلی خانه احزاب نینجامد؛ تجربه‌ای که در دولت گذشته اتفاق افتاد، چرا که این نهاد صنفی باید استقلال خود را حفظ کند.

وی گفت :به راستی پاسخ ما به نیمی از جمعیت کشور پس از 37 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و تاکیدات رهبر فقید جمهوری اسلامی که بر لزوم دخالت زنان در مقدرات اساسی مملکت، چیست؟ این مقدرات کدام است و راه دخالت در این مقدرات چیست؟

این فعال حوزه زنان افزود :نگاهی به نرخ حضور زنان در ده دوره مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای انتخابی و انتصابی گویای شکاف عمیق جنسیتی در ایران است، هر چند که با تلاش‌های فعالین حوزه زنان و احزاب اصلاح طلب این نرخ با رشد قابل توجهی همراه شد اما ما با میانگین نرخ حضور زنان در مجالس دنیا فاصله عمیقی داریم.

عضو شورای مرکزی جمعیت زنان مسلمان نو اندیش یادآور شد: زنان ایران در طول تاریخ مبارزات مردم این کشور بیشترین مجاهدت‌ها، همراهی‌ها، از خودگذشتگی‌ها، ایستادگی‌ها و صبوری‌ها را از خود نشان داده‌اند.

وی ادامه داد: این نقش آفرینی نه برگرفته از تلقی جنس دوم بودن آنان است و نه برگرفته از نگاه معطوف به الگویی که در پی ترویج فمینیسم رادیکال غربی است، بلکه این نقش آفرینی بازتابی است از مبانی اعتقادی آنان و فرهنگی به قدمت تاریخ چند هزارساله ایران عزیز.

منصوری افزود: مبانی اعتقادی که هیچ تفکیک و تبعیض و تمایزی بین زنان و نیمه دیگر جامعه در ایفای مسئولیت اجتماعی، دینی، سیاسی و انسانی قائل نمی‌شود، همچنان که پیام گویای خداوند رحمان و رحیم است که انسان را در جایگاه اشرف مخلوقات قرار داده است و بر اساس همین نگاه مترقیانه بود که امام (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح و تاکید کردند که زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت داشته باشند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت : یکی از دلایل عدم تحقق اهداف چشم انداز جمهوری اسلامی، نادیده گرفتن مشارکت نیمی از جمعیت کشور در فرآیند توسعه کشور است، واقعیتی که اگر به آن توجه لازم می شد امروز میزان دخالت زنان در مقدرات اساسی کشور بیش از این بود.

وی ادامه داد: احزاب به عنوان بخش مهمی از جامعه مدنی که بازیگران عرصه سیاسی کشور هستند می‌توانند زمینه افرایش حضور هر چه بیشتر زنان را در قدرت توسعه دهند اما مقدم بر این کار اقداماتی است که در پی آن ابتدا زمینه حضور زنان در احزاب فراهم شود. نگاهی به شاکله احزاب ایران اعم از ارکان و کادر رهبری، مردانه بودن ساختار احزاب ایران را نشان می‌دهد و اگر امروز زنان قدرتمندی در عرصه قدرت کشورها حضور دارند، نقطه آغاز فعالیت آنان احزاب بوده است.

منصوری تاکید کرد: مشارکت سیاسی زنان محقق نخواهد شد مگر اینکه در ساختار حقیقی و حقوقی قدرت برای آن برنامه وجود داشته باشد.

وی در پایان اظهار کرد: این باور در محافل سیاسی جهان به وجود آمده است که زنان پس از کسب قدرت، سخت‌کوشانه‌تر از سابق به فعالیت می‌پردازند و از سوی دیگر زنان به علت انعطاف پذیری و خودداری از خشونت که اغلب ویژگی مشترک زنان است، تاثیر کاملا مثبتی هم بر نهادهای سیاسی قدرت و هم تامین نیازهای جامعه گذاشته‌اند.

سخنان محمدرضا باهنر

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفت: ما نیازمند داشتن یک نظام حزبی هستیم و من از آینده نظام مردم‌سالار کشورمان نگرانم مگر این‌که به سمت حزبی شدن پیش برویم.

به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر  در همایش فصلی خانه احزاب طی سخنانی با اشاره به انتخابات مجلس دهم، اظهار کرد: این انتخابات با ادوار گذشته تفاوت‌های زیادی داشت و قدمی به سمت جلو در این انتخابات برداشته شد و همه فعالان سیاسی و سیاستمداران به این باور رسیدند که هر کس فعال سیاسی است و یا مطالباتی دارد باید پای صندوق‌های رأی دنبال کند نه این‌که به خیابان‌ها بریزد.

وی ادامه داد: در برآوردی که از ترکیب راه‌یافتگان به مجلس وجود دارد شاهد حضور 57 درصد از لیست امید، 40 درصد از لیست اصولگرایان و 3 درصد نیز از مستقلان هستیم و مردم تهران نیز در لیستی رأی دادن یک قدم تشکیلاتی برداشتند و صددرصد حزبی رأی دادند.

وی با بیان این که «برخی افراد به دنبال جذب آرای پوپولیستی هستند»، اظهار کرد: ما سیاستمداران عادت کردیم که منافع حزب را بپذیریم اما هزینه‌های آن را نمی‌پردازیم و حتی روسای جمهور در کشورمان نیز این‌طور بوده‌اند و این موضوع ربطی به اصلاح‌طلب بودن یا اصولگرا بودن ندارد.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، ادامه داد: ما نیازمند این هستیم که نظام حزبی داشته باشیم و من از آینده نظام مردم‌سالار کشورمان نگرانم مگر این‌که بتوانیم نظام حزبی داشته باشیم. ضمن این‌که اصلاً مستقل بودن را به تنهایی قبول ندارم و استقلال از همه احزاب غلط است.

وی با اشاره به مشکلات و چالش‌های فعالیت احزاب در کشور، اظهار کرد: فعالان سیاسی در کشور این‌گونه عادت کرده‌اند که همین که به بالا رسیدند بگویند چه تشکیلات و چه حزبی؟ ما خودمان بالا آمده‌ایم. مثل این‌که برخی از لیست امید بالا آمدند اما در مجلس به این لیست رأی ندادند که البته عکس این ماجرا هم وجود که عده‌ای به نام اصولگرایی بالا آمدند اما در مجلس اعلام استقلال کردند.

وی ادامه داد: این‌که کسی بگوید من مستقلم و عضو هیچ حزب و گروهی نیستم مانند این است که گفته شود کسی هیچ گروه، خانواده یا طایفه‌ای ندارد.

باهنر ادامه داد: استقلال از احزاب در کشور ما ستایش می‌شود در حالی که این کار مذموم‌ترین روش در فعالیت‌های سیاسی است و نتیجه‌اش مثل این می‌شود که یک آقایی 15 یا 20 میلیون رأی آورده است و تصور می‌کند که به اندازه همین تعداد رأی بزرگ شده است و محبوب است و مردم به او رأی دادند اما مشخص نیست که آیا به اندازه آن 20 میلیون نفر می‌فهمد یا نه؟ بنابراین آن فرد باید از حزب و تشکیلاتی برای خود مشاوره بگیرد.

وی با اشاره به تعدد احزاب در کشور، اظهار کرد: در کشور ما بیش از 400 حزب از وزارت کشور مجوز گرفته‌اند و از این تعداد 35 حزب تنها روی کاغذ است و بقیه هم تنها در زمان انتخابات فعالیت می‌کنند و تنها 5 یا 6 حزب داریم که در طول سال فعال هستند و همایش برگزار می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت‌های احزاب در کشورهای غربی، گفت: در کشور ما همه از شانه‌های احزاب بالا می‌روند و وقتی ببینند که دیگر نمی‌توان بیش از این از شانه حزب و جریانی بالا رفت به زیر نردبان می‌زنند. همان‌طور که آقای عارف نیز گلایه کردند که بعضی‌ها از لیست امید به مجلس رفتند اما برای ریاست مجلس تشکیلاتی رأی ندادند که من هم این گله را قبول دارم.

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پایان اظهار کرد: اگر از نردبان حزبی بالا می‌رویم باید به آن تعهد داشته باشیم و این تعهد نیز یک شرط دارد و آن اینکه هر حزبی در چارچوب‌های اصلی نظام فعالیت کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا