الکل «به هر میزان میتواند باعث سرطان شود»
بی بی سی گزارش داد:
محققان با بررسی شواهد و یافتههای علمی به این نتیجه رسیدهاند که بین نوشیدن الکل و ابتلا به سرطان رابطه ی علت و معلولی مستقیم وجود دارد.
آنها معتقدند دلایل محکمی وجود دارد که نوشیدن الکل احتمال حداقل هفت نوع سرطان را افزایش میدهد.
در این میان سرطانهای دهان و گلو، حنجره، مری، کبد و روده کوچک و بزرگ و پستان بیشترین ارتباط را با نوشیدن الکل دارند.
این تحقیق که در نشریه ی علمی اعتیاد منتشر شده حاکی از این است که حتی نوشیدن کم الکل هم افراد را در خطر ابتلا به سرطان قرار میدهد.
آنها معتقدند که ارتباط الکل با سرطان صرفا یک رابطه ی آماری است، دلایل و شواهد موجود به قدری محکم هستند که میتوان نتیجه گرفت الکل باعث سرطان میشود هر چند که عموم مردم ارتباط بسیار نزدیک الکل با سرطان را نادیده میگیرند.
جنیکانر از دانشگاه اتاگو نیوزیلند میگوید از سال ۲۰۱۲ تا به حال الکل جان نیم میلیون نفر را به دلیل سرطان گرفته است، تقریبا شش درصد تمام موارد مرگ به علت سرطان در دنیا.
به گفته وی، «شواهد قوی نشان میدهند که الکل در هفت جای بدن، و حتی بیشتر، باعث سرطان میشود.»
با اینکه دانشمندان دقیقا نمیدانند الکل چرا باعث سرطان میشود دکتر کانر میگوید دلایل محکم و کافی آنقدر هست که بدون دانستن علت دقیق، نتیجه بگیریم الکل باعث سرطان میشود:
«برای اینکه الکل را عامل سرطان بدانیم نیازی نیست که مکانیسم خاصی را که الکل هفت نوع سرطان را افزایش میدهد ثابت کنیم.»
به گفته دکتر کانر از نظر خطر سرطان، هر مقدار مصرف الکل خطرناک است؛ البته این خطر در افرادی که نوشیدن الکل را کنار میگذارند، کاهش پیدا میکند.
در این تحقیق، پژوهشگران با مدلسازی نشان دادند زنانی که هر روز دو واحد الکل مصرف میکنند، ۱۶ درصد بیش از زنانی که الکل نمینوشند در خطر ابتلا و مرگ ناشی از سرطان پستان هستند. در آنها که روزی پنج واحد الکل مینوشند این احتمال به چهل درصد افزایش پیدا میکند.
به گفته دکتر کانر در مقایسه با افزایش خطر سرطانهای مختلف، بعضی فواید فرضی الکل، مثل تاثیر مثبت شراب قرمز بر روی قلب، روز به روز «گمراهکنندهتر و بیربطتر» به نظر میرسند.
این محققان توصیههایی هم در مورد نوشیدن الکل کردهاند، آنها به مردان توصیه کردهاند که بیشتر از هفتهای ۱۴ واحد الکل ننوشند، به این ترتیب آنها مقدار مجاز مصرف الکل برای مردان را به میزان مجاز برای زنان تقلیل دادهاند.
دستورالعمل تازه وزارت بهداشت بریتانیا که اوایل امسال (۲۰۱۶) منتشر شد هم حاکی از این بود که نوشیدن الکل «به هر اندازهای خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد» و مصرف روزانه ی الکل باید به مراتب کمتر از میزانی باشد که تاکنون توصیه شده است.
سوزانا براون از بنیاد جهانی تحقیقات سرطان میگوید بسیاری از مردم فکر میکنند الکل فقط به سرطان کبد ربط دارد اما این بررسی جدید نشان میدهد بین نوشیدن الکل و شماری از سرطانهای مختلف رابطه نزدیکی وجود دارد از جمله با دو سرطان شایع، روده کوچک و پستان: «در میان شواهدی که میبینیم یکی این است که خطر سرطان با افزایش مصرف الکل افزایش مییابد بنابراین ما هم موافقیم که دلایل محکمی وجود دارد که مصرف الکل به طور مستقیم باعث سرطان میشود.»
«برای پیشگیری از سرطان ما مدتها است که توصیه کردهایم مردم اصلا الکل ننوشند اما میدانیم که گفتن آن سادهتر از انجام دادنش است.»
بنیاد جهانی تحقیقات سرطان پیش از این گفته بود نوشیدن روزانه سه نوشیدنی الکلی، یا بیشتر، خطر سرطان معده را افزایش میدهد.
انتهای پیام