افزایش تدابیر بازرسی های تجاری علیه چین
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که 17 کشور با اجرای بازرسی ها و تدابیر حمایت گرایانه یکجانبه تجاری، اقتصاد این کشور را در نیمه اول سال جاری میلادی (2016) به چالش کشیده اند.
به گزارش ایرنا، این کشورها در این مدت 65 بازرسی تجاری علیه چین انجام داده اند که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود 67 درصد افزایش داشته است.
وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای با واکنش نسبت به این روند، اعلام کرد که این اقدامات نشانه رشد حمایت گرایی تجاری علیه پکن است که فاقد دلایل حقوقی است و علت اصلی مشکلات این کشورها رکود اقتصادی دنیاست.
وزارت بازرگانی ادامه می دهد که 46 مورد از این بازرسی ها مربوط به تدابیر ضد دامپینگ بوده و کشورهای توسعه یافته و در حال رشد از جمله آمریکا، مالزی، ترکیه، برزیل و اتحادیه اروپا، در این زمینه بازرسی های تجاری ضد چین پیشرو بوده اند.
بسیاری از این موارد تدابیری است که این کشورها علیه محصولات کشاورزی و تولیدات فولادی چین در نظر گرفته اند.
چین تاکید دارد که ارزش تجاری اقدامات مذکور خسارت 8 میلیارد و 540 میلیون دلاری به این کشور وارد کرده است که 165 درصد بیشتر از دوره مشابه سال گذشته است.
وزارت بازرگانی از اینکه آمریکا و اروپا تعرفه بر روی واردات فولاد و محصولات فولادی از چین را افزایش داده اند به شدت ابراز ناخرسندی کرده است.
آمریکا اواسط خرداد ماه جاری و در اقدامی بی سابقه، تعرفه بر روی فولاد وارداتی از چین را تا مرز 500 درصد افزایش داده است.
دولت آمریکا بر این باور است که چین با پرداخت یارانه به بخش فولاد باعث تولید ارزانتر آن و صادرات بیشتر این فرآورده می شود و امکان رقابت از دیگر کشورها را سلب می کند.
این در حالیست که اتحادیه اروپا نیز دو روز پیش خواستار برگزاری مذاکراه درباره سیاست مدیریت گمرک 11 نوع مواد خام و سهم بندی آن توسط چین در چارچوب سازمان تجارت جهانی شد و اعلام کرد که سیاست کنونی چین با تعهد این کشور در پیوستن به سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد.
انتهای پیام