خرید تور نوروزی

مخبر، رضایی و رئیسی

محمد مهاجری در روزنامه اعتماد نوشت:

1. آقای رئیسی، از ابتدا ستاد اقتصادی دولت را به آقای مخبر سپرد و قرار شد هماهنگی تیم با او باشد. حتی یک‌بار که محسن رضایی در پاییز گذشته اعلام کرد به‌زودی یارانه‌ها دو برابر خواهد شد، رئیسی با کنایه به رضایی گفت که هیچ تصمیم و اظهارنظری خارج از ساختاری که او تعیین کرده قابل‌اجرا نیست. محسن رضایی بعد از آن واقعه عملاً خود را کنار کشید و تقریباً می‌توان گفت هیچ اظهارنظر تعهدآوری مطرح نکرد.

2. در آغاز کار دولت سیزدهم، نقطه ضعف بزرگی که به چشم می‌آمد، ناهماهنگی در رأس مدیریت اقتصادی بود. ازیک‌سو میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه (نزدیک به جبهه پایداری) کار خود را می‌کرد؛ رئیس بانک مرکزی تقریباً با معاون اول هماهنگ بود. وزیر کار و رفاه با انتقادات تندی به جهت کارآمدی مواجه شد؛ وزیران اقتصاد و صمت نیز از نگاه کارشناسان دورنمای روشنی نداشتند و…

3. و در این میان بحث محسن رضایی از همه مهم‌تر بود. او در تبلیغات انتخاباتی، خود را به‌عنوان متخصص اقتصاد با نمره عالی در مقطع دکتری معرفی کرد و انتظار می‌رفت نقش جدی در دولت به او سپرده شود؛ اما خیلی زود روشن شد نقش محسن رضایی بیش از آنکه واقعی باشد، در حد یک تعارف سیاسی است و مرد پشت‌پرده اقتصاد، مخبر خواهد بود.

4. مخبر کارنامه شفافی که در پیش چشم مردم باز باشد نداشت. ستاد اجرایی به‌عنوان یک بنگاه بزرگ اقتصادی عملکردش آشکار نیست. ترازنامه‌های مالی این نهاد در بیرون منتشر نمی‌شود و به‌دلیل انحصاری و غیررقابتی بودن فعالیت‌هایش نمی‌توانست مخبر را به عنوان یک مدیر عملیاتی به جامعه اقتصادی کشور معرفی کند.

5. حتی اکنون که گفته می‌شود مخبر نقش اول را در اقتصاد دارد، همچنان کارنامه او شفاف نیست. او با تیزهوشی سیاسی، به‌ندرت وارد گود می‌شود و به‌گونه‌ای عمل می‌کند که ناکارآمدی‌های دولت رئیسی به حساب او منظور نمی‌گردد. درست مثل کسی که وارد دریا می‌شود اما خیس نمی‌شود.

6. در میان همه انتقاداتی که رسانه‌ها و یا نمایندگان مجلس مطرح کرده‌اند هیچ ردّ پایی از انتقاد به شخص مخبر وجود ندارد. به بیان درست، آقای مخبر، مختار بلامسئولیت است. یعنی او سکاندار اقتصاد است؛ اما واکنش‌ها و انتقادات به شخص آقای رئیسی برگردد که تخصص و دانش اقتصادی‌اش در حد کارشناسان معمولی است.

7. حذف محسن رضایی از تیم اقتصادی، لابد به اعتبار اینکه «دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند» انجام شده، اما این اقدام نمی‌تواند خیال رئیسی و مخبر را راحت کند.

اکثر اعضای تیم اقتصادی دولت، فقط ژست کارآمدی می‌گیرند و با آمارها و اطلاعاتی که راستی‌آزمایی نمی‌شوند و پروپاگاندا می‌کنند ازطرفی برای پوشاندن کارنامه ضعیف چون غالباً وابستگی جناحی دارند، در عرصه سیاسی عرض‌اندام می‌کنند و به‌همین‌دلیل، زیر بلیت مخبر هم نخواهند رفت. درعین‌حال، مخبر هزینه حضور آنها را باید بپردازد. حاصل کار آن خواهد شد که مخبر در پایان دولت سیزدهم ترجیح خواهد داد به ستاد اجرایی برگردد و مدیریت انحصاری خود را ادامه دهد. شاید به‌همین‌دلیل است که او با آنکه معاون اول رئیس‌جمهور است ریاست سیاد اجرایی را رها نکرده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. یک سئوال از سایت محترم انصاف دارم : جناب آقای مخبر جزء سهمیه چه کسی در دولت هستند و قبلا کجا بودند ؟ چون به نظر میرسه بجای آقای رئیسی ایشون دارند دولت رو اداره می کنند. ممنون میشم که جواب من رو صریح و سریع بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا