داستان آزادی مطبوعات و یک نکته
اجلال قوامی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «داستان آزادی مطبوعات و یک نکته» نوشت:
سوم ماه می، روز جهانی آزادی مطبوعات نام گذاری شده است. این روز به یاد سال روز انتشار اعلامیه ویندهوک، درباره ارتقای وضعیت نشریه های مستقل و فراگیر آفریقایی انتخاب شد. این اعلامیه در سوم ماه می ۱۹۹۱میلادی، در همایشی که به همین منظور توسط یونسکو و سازمان ملل متحد در شهر ویندهوک پایتخت نامبیا برگزار شد به تصویب رسید.
در تازه ترین رتبه بندی گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز که به بهانه سوم ماه می در خصوص آزادی مطبوعات منتشر شد، ایران رتبه سوم از آخر، جای دارد و نسبت به سال های گذشته بنا به همین گزارش در این زمینه وضعیت بدتری دارد. قطعا این گزارش با واکنش مسئولان دخیل در رابطه با رسانه ها روبرو خواهد شد و از در نفی و رد آن درمی آیند. اینکه وضعیت مطبوعات و رسانه ها در ایران و دیگر مناطق کشور در چه حال و وضعی است نیازی به تکرار مکررات نیست و به قول معروف “دانا به یک اشاره” که این اشاره و اشارت ها بارها توسط روزنامه نگاران شریف این دیار گفته و نوشته شده است.
قصه پر غصه مطبوعات در مناطقی چون کردستان داستان ملال آور و تکراری است که گفتن و نوشتن درباره آن آتش توپخانه رسانه های مدحی را علیه مان روشن می کند؛ اما به همین نکته بسنده می کنم که فارغ از این گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز مطبوعات کوردی و فارسی در کردستان آنقدر آش تملق گرایی و دور شدن از مرزهای یک رسانه استاندارد بودن شان شور شده که داد همه را درآورده است.در اینجا رسانه ها و مطبوعات به بولتن خبری نهادها تبدیل شده اند و مساله ای بنام آزادی مطبوعات برای آنان عجیب و غریب است.
انتهای پیام